Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לרכבים האלה יש מחלה של טורבואים אני מכרתי כבר שניים

לא ידוע לי על שום "מחלת טורבואים" לא בארץ ולא בחו"ל.

כאשר רוב האנשים דואגים לטפל כל 15 בשמן איכותי. אשמח שתפנה אותי איפה קיימת המחלה.

פורסם

לא מפתיע. הרבה רכבים מהסוג הזה עם עבר ליסינג והשכרה. טורבו הוא רכיב שמאד רגיש להזנחה בטיפול ולהתעללות בנהיגה (הרוב לא מחכים שיתחמם בתחילת נסיעה ויתקרר בסוף). מי שמטפל כמו שצריך ושומר בנסיעות לא צפוי להתקל בבעייה מיוחדת. הדבר נכון לכל רכב מוגדש, לא רק לפיאט.

היתרון, כמו שהזכירו מעלי, שאם הולך הטורבו ניתן באותו המחיר לשדרג לטורבו חדש משמעותית חזק יותר (למי שזה מעניין אותו).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

דן סתם לידע כללי, נמכרו בסהכ כמה מאות מהרכב הזה, מה שמשאיר פה שתי אופציות.

1. רוב בעלי הבראבו בארץ סובלים מבעיות בטורבו

2. אתה קצת מגזים

פורסם

הוא רשם דבר אפשרי.

א - הטיפולים שהרכבים הללו עברו בעבר / אם לא גם כיום כל 30.000 ק"מ או שנתיים.

בתנאי האקלים שלנו זה מתכון לאיבוד תכונות שמן המנוע ומכאן לשימון בחוסר איכות.

ב - בעלי הרכבים לא מודעים לבדוק שמן מנוע, להוסיף כאשר צריך, ואם הטיפול אחת לשנתיים.

הם סומכים על נורות האזהרה שיספרו להם..(איך אחי אומר - מצידי שירתכו ת'מכסה מנוע)

ג - בנוסף לכל, זה מנוע עם טורבו, ושוב חוסר הידע ומה'כפאת לי, אם יש בעיה הליסינג האחריות וכו' יסדרו.

לכן ישר עם הנעת הרכב מושכים הילוכים חזק, לא מאפשרים לשמן להתחמם קצת וליצור לחץ ושימון טוב,

ועם סיום הנסיעה במאמץ מכבים את המנוע, לא ממתינים דקה לקרור חלקי וסירקולציה וכך לאורך זמן הטורבו נדפק.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני מוכר חלקי חילוף ואין שבוע שלא מבקשים טורבו לרכב הקקמייקה הזה וגם מכרתי כבר שניים כאלה

מסכים! חרא רכב! אל תקנו בראבו, רכב גרוע שלא שווה שקל!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לא צריך ציניות ולהתהפך עליו.

ההגדרה שלו הייתה מוגזמת - כל רכבי הטורבו בתנאי התת טיפול בארץ יכשלו.

וזה כולל את כל המגוון בנזין וסולר.

לכן כדוגמא גם VAG, לא מיישמת בארץ טיפול החלפת שמן אחת לשנתיים.

והיבואן מבקש טיפול אחת לשנה, גם אם שמן המנוע הוא בתקן להחלפות ארוכות.

** כאן אני לא מבין את סמל"ת שבאמת יש להם שרות טוב - מדוע הם נצמדים להוראת הטיפול

הלא חכמה - של אחת לשנתיים.

צריך להקפיד על טיפול אחת לשנה, לבדוק לפחות אחת לחודש שמן מנוע ומפלס קרור

(זה רצוי בכל רכב ובכל מנוע)

לנסוע רגיל בלי מאמצים מוגזמים על המנוע, בתחילת השימוש ולפני כיבוי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

טורבו זה לא בסה"כ "מאוורר" או טורבינה שמסתובבת עם גזי הפליטה לתוך המנוע?

תמיד תהיתי למה היא כל כך יקרה ולמה היא כל כך רגישה, שמעתי שבמכוניות של וואג אפשר להגיע גם ל-10,000 להחלפת טורבו חדש .

מה הסיפור?

• תוכן חדש...