Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

גלעד בלום- אתה מטיף לאחרים לקרוא? מעבר למה שאביה אמר, אתה לא קורא אפילו את מה שאתה בעצמך כותב.

הרי אם הslat nose הוצעה החל מ86/87, הכיצד יובאה לישראל ולא מלאו לה 30? אדרבה, הכיצד יובאה לפני 7+ שנים כאשר המחירים היו "חצי"? (כלומר יש לייבא רכב מודל 1978 ומטה)

ולחור ה"קל" במעשייה שסיפרת- לפני 7 + שנים, כאמור, היה ניתן לייבא 1978 ומטה, הslat nose יוצרה החל מ1981 על ידי חברה חיצונית בבעלות פורשה וההסבה בוצעה לאחר הרכישה, ולא הוגבלה לטורבו בלבד (המכונה פורשה 930), לכן סביר כי פורשה סלאט נוז אמריקנית, גם אם מקורית, היא אינה טורבו. למה?

חור מספר 2 בסיפור- ייבוא הטורבו לארה"ב הופסק ב1980 עקב תקנות זיהום אוויר וחודש רק ב1985. 930 "אמריקנית" שאתה רואה למכירה במחירים נמוכים יחסית, slat nose או לא, כיוון שמדובר ברכבים ביבוא אפור שעברו אי אלו הסבות לתקינה אמריקנית והשוק, במיוחד שוק האספנים נמנע מהן.

לבסוף, כפי שציטטת (בלי לקרוא את הכל), האופציה היקרה שהוצעה ישירות מהמפעל (ולא כהסבה "מקורית" לאחר מכן), היא אכן משנת 86 בלבד, כלומר אם יכנס רכב כזה לישראל זה יקרה רק ב1.1.2016.

טעויות נוספות- 935 היא מכונית מירוץ ולעולם לא יצאה לשוק (יוצרה אחת בלבד בהזמנה מיוחדת ללקוח מאוד מיוחד הנקראת 935 street).

רוצה שיעור במספר התוספת? בארה"ב זה נקרא M505 והגיע עם 280 כוח סוס ובאירופה M506 והגיע עם 330 כוח סוס.

לבסוף, כמו ש"אלינור", לעולם לא תהיה שלבי GT500/350 מקורית, כך גם אף בר דעת לא יהרוס פורשה 930 (רכב אספנים יקר בפני עצמו) מקורית עם קיט ההסבה.

עריכה אחרונה על ידי david brown
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ידידי, קטונתי מלהתווכח איתך, תקרא את דברי ותבין כי הרכב נבנה בהשראת 935 על ידי פורשה, וניתן היה לבצע הסבה לסלאנט למכוניות 930 בחברה, בסוף שנות השמונים לרכבים ישנים יותר

ההבדל הוא שאני מכיר את הרכב שבארץ והוא 930 מקורי שעבר הסבה לסלאנט על ידי פורשה , והוא בארץ והוא מרשים ביותר

פורסם
אני מכיר את הרכב שבארץ והוא 930 מקורי שעבר הסבה לסלאנט על ידי פורשה , והוא בארץ והוא מרשים ביותר

נשמח לראות תמונות במידה ויש לך, במיוחד כאלה שגם ה-911 שלך מופיעה בהן.

פורסם (נערך)

זה לא בלתי הגיוני שלאדם תהיה 911 אספנות מהשנים הנ"ל, ישנן רבות וטובות בישראל. אך יש להבין כי בשוק האספנות העולמי, כמו שבשעון רולקס מסוים שבריר של צבע על קצה המחוג יכול לשנות את המחיר במאות אחוזים, כך גם ברכב הנ"ל, ישנה 911 במליון דולר + וכאלה ב25 אלף בקושי (כאמור, לפני כ7 שנים ניתן היה למוצא גם ב10K דולר וגם רכבים פשוטים אלה יותר מהכפילו את מחירם בזמן הזה).

אגב אין קשר בין היות הרכב חזק ומרשים לבין מחירו. גם האיביזה קופרה 2005 עם צ'יפ חזקה (ומרשימה את חלקנו).

הרכבים היקרים בעולם אינם חזקים כלל (למשל, פרארי 250 קליפורניה עם סוסים מעטים ומחיר של עשרות מליוני דולרים).

פורסם

לא הגבתי לפורום זמן רב בשל אותם אנשים שמנסים לפגוע או להקניט, מצטער, התחלתי בנימה חיובית לתת קצת מתשוקתי לפורשים מקוררות אויר, אך אנשים לא נעימים אשר יודעים "הכל" גורמים לי לא להמשיך, Avia צור איתי קשר בפרטי אם ברצונך לראות תמונות

תודה וסליחה

פורסם

אם התכוונת אלי, אני מעדיף להיות "לא נעים" ולתקן את הטעויות, לרווחת ולידיעת חברי הפורום. ציינתי רק עובדות.

הcarerra 3.2 שלך נאה בהחלט אגב (אמריקנית לחלוטין, מציע להוריד את מגיני הפגוש האחוריים לפחות), ולפי מספר הרישוי נראה שיובאה לישראל בשנתיים האחרונות לכל היותר. אבל שוב, אם אתה רוצה באמת להבין את שוק האספנות ומדוע ישנו רכב "מקורי" ב25K ואחר בחצי מליון דולר, ישנו סבך של דגמים, תצורות ותקינות והslat nose המדוברת והיקרה, אשר בגללה נתכנסנו, היא משהו אחר כפי שהסברתי. גם אם נמצאת גרסה מסוימת בישראל, טווח המחירים הוא אדיר בגלל שמכונית ביבוא אישי לארה"ב ששיחקו איתן מיומן הראשון והסבו אותן לאחר מכן לא שווה כמו הרכב המקורי עליו דיברנו, אם תמשיך לעצום עיניים בנושא וללכת לפי מה"שמרשים", לא תגיע רחוק בשוק האספנות.. עצת חינם ממישהו שחוקר פורשה "מקוררות אוויר" כבר 10 שנים.

פורסם
אם התכוונת אלי, אני מעדיף להיות "לא נעים" ולתקן את הטעויות, לרווחת ולידיעת חברי הפורום. ציינתי רק עובדות.

הcarerra 3.2 שלך נאה בהחלט אגב (אמריקנית לחלוטין, מציע להוריד את מגיני הפגוש האחוריים לפחות), ולפי מספר הרישוי נראה שיובאה לישראל בשנתיים האחרונות לכל היותר. אבל שוב, אם אתה רוצה באמת להבין את שוק האספנות ומדוע ישנו רכב "מקורי" ב25K ואחר בחצי מליון דולר, ישנו סבך של דגמים, תצורות ותקינות והslat nose המדוברת והיקרה, אשר בגללה נתכנסנו, היא משהו אחר כפי שהסברתי. גם אם נמצאת גרסה מסוימת בישראל, טווח המחירים הוא אדיר בגלל שמכונית ביבוא אישי לארה"ב ששיחקו איתן מיומן הראשון והסבו אותן לאחר מכן לא שווה כמו הרכב המקורי עליו דיברנו, אם תמשיך לעצום עיניים בנושא וללכת לפי מה"שמרשים", לא תגיע רחוק בשוק האספנות.. עצת חינם ממישהו שחוקר פורשה "מקוררות אוויר" כבר 10 שנים.

האם אתה חוקר את הנושא מתוך עניין עצמי כתחביב? האם אתה מסתמך על ספרות או על הרשת בד"כ?

פורסם (נערך)

גם וגם. השנה גם ביקרתי בwerks reunion, אחד ממפגשי הפורשה הגדולים בעולם (קליפורניה), של הפורשה הנדירות בעולם.

IMG_3239.jpg

IMG_3246.jpg

IMG_3245.jpg

פורסם

הנימה הביקורתית שלך דוד היא נר לרגלי הפלצנות והתנשאות בה אתה חווה את דעתך לתשוקתם של אחרים, האהבה לעולם המוטורי אינה אחידה ורצונו של אדם כבודו( לפחות כך אני מתנהל ואנני מחנך אחרים על עולם האספנות או העולם המוטורי) אנני יודע על איזה רכב שלי אתה מדבר מאחר והיום יש ברשותי מספר רכבים מיוחדים אגב לא אחד מהם הוא carrera עם פגושים אמריקנים,

והרי אתה כמו חמתי חייב להגיב לכל פוסט, אז אני בזאת מסיים את השירשור המקסים הזה מבחינתי אותו הפכת להתכתשות אישית והרי אנני מכיר אותך ולא מעוניין גם,

המשך ידידי במחקרך על מקוררות האויר ואני אמשיך לקנות כאלה, וביום מן הימים כאשר תקנה לך אחת ( מאחל לך מכל הלב מאחר והן מכוניות מדהימות) אנא אל תפנה אליי לייעוץ על טיפולים או חלקים,

ועכשיו נא כתוב בצורה מתנשאת, הריי אדם כמוך אינו יכול לשתוק, הוא חייב להפליא את כולם בכל הפנינים אשר יוצאות את פיו, אפילו שחלקן הן הבל הבלים

שנה טובה וחתימה טובה לכולם וגם לדוד היקר

פורסם

היי גלעד, לא יודע על איזו התכתשות אתה מדבר, רק להזכיר לך ש"נימה" היא הרגשה סובייקטיבית ואילו המילים הלא נחמדות שלך הן אובייקטיביות לחלוטין. בכל מקרה, לא הגענו להתעסק בנימות וחברויות, נתונים ושוק האספנות נטו. אין שום בעיה ש"תחיה" את עולם האספנות על פי אמונתך אבל בעולם האספנות אין רצונות אלה נתונים וסלח לי שלא השכלתי להבין איך רכב שיוצר מ1986 יובא על ידי ישראלי ב2008 (בגיל 22).

פגוש אמריקני- גש לחלק האחורי של רכבך (החלק האהוב עלינו) ושים לב לבליטות הגומי מצידי מספר הרישוי. לא באתי לספר מה יש ולמי יש יותר גדול, מקווה שאתה נהנה מרכבך אני לא נוהג לספר ולהראות לכולם בפייסבוק מה יש ומה אין.

אני קורא בין השורות שאם הגבת בצורה כזו הרכב הוא בבעלותך או בבעלות מישהו שאתה מכיר ולא נעים לגלות שהרכב הוא לא מה שחשבת. לא יודע אם תקח את זה כהתנשאות או לא, אך אלה העובדות, מי שלוקח 930 אמיתית ועושה לה הסבה לאחר שיצאה מהמפעל, לא משנה אם ההסבה בוצעה על ידי האפיפיור בעצמו, יש לו אחד מהשניים- יותר מדי כסף או פחות מדי שכל. אם יש לך/לכם כזו, ברכותיי, הפכת רכב ששווה X לרכב ששוה (X-(X*0.4 ופגעת בפוטנציאל של הרכב לעתיד.

פורסם

כרגיל, עוד מקרה של התנצחות בפורום הזה ותרבות הדיון ששואפת לאפס.

יש דרך להגיב ויש דרך לציין עובדות. לדעתי האישית, הטון אכן היה מתנשא מצד המבין "האקדמי" כלפי המבין "המעשי".

ובנימה מבודחת יותר - דוד, האם העובדה שציינת כי אינך נוהג להתפאר בפייסבוק ברכבים וכו' (בנימה עוקצנית כלפי האספן המעשי) נועדה להסתיר את העובדה כי אין ברשותך רכב אספנות או חלילה מקוררת אויר, או שזו רק תחושה סובייקטיבית שלי ?!

---

פורסם
...

יוחאי71- צנוע? בתמונה שהעלת 1973/74 קאררה RS שמחירה מגרד את המליון דולר מלמטה (לפני מיסים כן?) ואחת עם ייחוס נמכרה לאחרונה ב1.42 מליון דולר.

בוא קרא שוב, הפעם עם הדגשה:

...

טוב נו, זה לא באמת צנוע אבל אני מוכן להסתפק במוסבת ולא מקורית.

למשל משהו כזה.

• תוכן חדש...