Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

עושה רושם שכרגע בשמיים יש "רק" אובך רגיל, אין את הצהוב המגעיל הזה והחול.

אצלי ברכב דווקא אפשר לפרק את הפילטר אוויר בקלות בעזרת 2-3 קליפסים ללא צורך עם כלים ולראות מה עם הפילטר, אבל עם המנחוס שלי אני אעדיף לוותר ולקוות שהוא נשאר נקי.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין שום בעיה לנקות את הפילטר בעדינות, או אם זרם אויר.

נכון, הוא לא יהיה כמו חדש, אבל הוא יהיה במצב טוב יותר ממה שהיה קודם.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לא מנקים את הפילטר.

מחליפים. ניקוי שלו יגרום לקרעים ואז הוא כבר לא פילטר...

נכון, הוא לא יהיה כמו חדש, אבל הוא יהיה במצב טוב יותר ממה שהיה קודם.

נא להמשיך את הוויכוח בבקשה...

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

תזמינו חדש מאיביי, זה עולה כמו ליטר בירה.

לחילופין, תזמינו אינבוקס - הוא רב פעמי וגם תרוויחו סאונד :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין צורך להחליף אם החלפתם לפני כמה שבועות\חודשים.

פילטרים של היום מחזיקים 60K, ואפילו 45K בתנאים קשים, להוציא, לנקות מעט, ונגמר הסיפור.

אין שום בעיה להוציא ולנקות עם לחץ אוויר (כמובן בעדינות), זה אמנם לא יחזיר לאותה יכולת סינון אבל ללא ספק

יעזור.

כמו שהפילטרים של KN לא חוזרים לאותה יכולת סינון.

רועי

פורסם

מזכיר לי את הנסיעות עם הנגמ"ש בלבנון. כשהיינו חוזרים לישראל היו נשפכים דליים של חול מבית המסנן...

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

לפני כחצי שנה נכנסתי למוסך המורשה של VAG וביקשתי לנקות את פילטר האוויר באיביזה שלי

לאחר סופות חול רבות ואובך שהיו באותו הזמן בדרום.

נאמר לי בפרוש שניקוי הפילטר בלחץ אוויר גורם נזק ליכולת הסינון של המסנן.

באופן כללי נאמר לי שכל עוד הטיפולים מתבצעים בזמן אין כל בעיה להמשיך עם הפילטר שהוחלף בטיפול האחרון.

ימים מאובקים נלקחים בחשבון ע"י היצרן אלא עם מדובר ברכב שנוסע על שבילי עפר באופן קבוע (לא המצב שלי).

הם הבינו שמדובר ב"נודניק פדנט" שמאוד אכפת לו ממצב הרכב ולכן החליפו לי את הפילטר בחדש ומקורי כדי להרגיע אותי.

עלות תרופת ההרגעה: 69 שקל לחלק ולעבודה. סכום זניח בשביל השקט שלי :wink:

החלפת_פילטר2.jpg

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

עמדתי ליד הרכב וראיתי בדיוק מה נכנס לבית הפילטר.

החלק מקורי!

מדובר במוסך שאני מטפל אצלו באופן קבוע בנוסף לחברי משפחה נוספים שמטפלים שם. אני סומך עליו ב100%.

אגב, מאז הרכב כבר עבר טיפול נוסף והפילטר הוחלף פעם נוספת.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

עדיף לא להמליץ בדברים שלא בטוחים בטיבם.

ניקוי עם לחץ אויר לא רק שאינו מומלץ- זו אחת הדרכים הכי בטוחות להרוס פילטר אויר ולפגוע קשות ביכולת הסינון שלו מהסיבה שלחץ האויר פוגע בפילטר ועלול לגרום להרחבת המעברים שדרכם זורם האויר דרך הפילטר.

התוצאה היא שחלקיקי לכלוך גדולים יותר יוכלו לעבור אל תוך המנוע שלך.

הדרך היחידה לנקות פילטר אויר מקורי של רכב זה באמצעות תפיחות קלות עליו מצידו הנקי כך שהלכלוך שמצידו השני ייפול ממנו.

אם תתפח עליו מצידו המלוכלך אתה פשוט תכניס את הלכלוך עמוק יותר לתוך הפילטר.

ובכל מקרה, פילטר מקורי זה לא משהו יקר וחשיבותו קריטית לתפקודו התקין של המנוע ולכן עדיף להחליף בעת הצורך.

הסייג הוא לגבי פילטרים רב פעמיים שאותם ניתן לנקות באמצעות קיטים ייעודיים וגם אז צריך לנקות בזהירות כדי לא להרוס את הפילטר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מחזק את אלו שאמרו שאין צורך לנקות פילטר אוויר. כשטופחים על הילטר הלכלוך רק נכנס עמוק יותר, עדיף להחליף לפילטר חדש. בזמנו גם שאלתי במוסך שאני סומך עליו בעיניים עצומות וזה מה שאמרו לי. ואכן, פילטרים היום מחזיקים גם 50K ק"מ, לדעתי אין צורך לרוץ למוסך אחרי סופת החול, אם זה באמת מפריע, אפשר לחכות לטיפול הבא ולהחליף. אבל, כל אחד והשריטה שלו, אני מכבד שריטה של אחרים כל עוד מכבדים את השריטה שלי :)

פורסם

תהיו חכמים ויצרתיים אנשים, אני פשוט מוציא את הפילטר בימים כאלו ומחזיק אותו בבית עד שהאובך נעלם ואז מחזיר אותו, ככה אני משאיר אותו נקי..

!פוסט זה נכתב בציניות.

• תוכן חדש...