Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp?report_cd=958004

מעמוד 301 בדו"ח הכספי של דלק

יש שם פרק שלם שדן בפעילות דלק רכב, מי שרוצה לקרוא מוזמן, חלק נרחב תופס בו היבוא המקביל

מעמוד 301

... והיא מבוססת בין היתר על העובדה כי המחירים לצרכן בישראל של כלי רכב בניכוי מיסים הינם מהנמוכים בעולם.

בתרגום לאידיש מדוברת

היצרנים מוכרים ליבואנים בארץ את המכוניות במחירים יותר נמוכים כדי לאפשר מכירה של כלי רכב אחרי גזרות המיסוי.

ואם זה כך לא מן הנמנע וסביר בהחלט שמוצר בסיסי שנמכר בכמויות היצרן ימכור אותו במחיר נמוך מאוד וככל שנעלה בסולם היצרן יספוג פחות.

זה אולי מסביר למה במיאטה המחיר גבוה יותר.

בעמוד 553 ניתן לראות שהרווח של היבואן הוא כ 15% מהמחזור

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה לא יכול להשוות את המחיר ל-6 בחו"ל, כי עבור מכוניות הלחם והחמאה שלו, יבואן ישראלי מקבל מחיר נמוך במיוחד וטוב מהאירופאי, בוודאות, בגלל המיסוי בארץ. לא סביר שהוא מקבל את אותה הנחה עבור המיאטה, שתמכר בכמויות זעומות.

כתבתי את זה כבר למעלה. ברור שהוא מקבל מחיר טוב על ה-6 וברור שהוא לא מקבל מחיר כזה על המיאטה. לפי החישוב שעשיתי, אפילו אם המיאטה עולה 15% יותר מה-6 (כשבפועל זה בטח מגלם הנחה גדולה יותר מ-15% כי המיאטה יותר זולה מה-6 בהרבה מקומות אחרים), היבואן עדיין מרוויח עליה הון קטן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

^ איזה חישוב עשית ועל מה הוא מבוסס?

---------------------------------------------

ואני דווקא מבין לגמרי. טורבו לא מתאים לאופי של המיאטה. היה כיף לנהוג על אטמוספרי שמגיב מיידית.

Abarth 124 רעיון גרוע?

---------------------------------------------

אני מניח שדלק מודעים ליח"צ הטוב שיש למיאטה בקרב חובבי הרכב בישראל. למרות זאת, דלק קיבלו הקצאה של 20 רכבים. כמות מועטה, אפילו ביחס לישראל. מה ניתן להסיק מכך?

1. המחיר שדלק משלמת למאזדה פר יחידה אינו נמוך.

2. לדלק מלאי מוגבל וקטן ולכן ברור שינסו למכור אותו במחיר גבוה ככל האפשר, במקרה שלנו - 235,000 ש"ח. אם הרכבים לא היו נמכרים, היו חותכים מעט מהמחיר ובמשלוחים הבאים מבצעים שינויים אשר יאפשרו להוריד את התמחור מטה.

למרות האמור לעיל, כפי שכבר הוזכר כאן ע"י מספר חברים מכובדים אין לנו באמת מידע לגבי הרכב העלויות של המיאטה. אולי דלק לא מרוויחים הרבה, אולי כן. בשני המקרים זה לגיטימי כי במבחן התוצאה, המלאי נמכר.

נותר לקוות כי דלק של היום היא לא דלק של אתמול - אמנם את פורד הזניחו, אך דווקא במאזדה וב.מ.וו עושים עבודה יפה - ונותר לקוות גם כי המשלוחים הבאים של המיאטה יכללו כמויות גדולות יותר, דבר שסביר שישפיע על המחיר לטובת הצרכן.

סה טו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אבארת׳ 124 זה רעיון מצויין. כמו כל דבר יש יתרונות וחסרונות. ה 124 כנראה תרגיש שונה ממיאטה, אם זה מבחינת המנוע או כיולים למיניהם. אני מבין את שני הצדדים וממש שמח שיהיו שתי מכונות נהיגה נגישות (יחסית) טובות כל כך.

emotion of motion

פורסם

רוני נראה לי שחשבון זה לא החלק החזק:lol: אצלך כאן בשרשור.

נתחיל במחיר מאזדה 6 167000 ש"ח, נשיל ממנו את המע"מ נקבל 141000, נשיל ממנו את הרווח 20% נקבל 113000 ש"ח נוריד את המיסים 111% (ללא מע"מ) נקבל עלות בישראל 54000 ש"ח שהם 12300 יורו

החישוב מתעלם מההנחות של מיסוי ירוק ואביזרי בטיחות .

גנב, חזיר אויב הציבור , היבואן הגרמני, שגובה 33000 יורו.

המסקנה מוכיחה שאכן המחיר ליבואן הישראלי נמוך בהרבה מאשר ליבואן הגרמני במזדה 6 וסביר שבמיאטה היצרן לא נותן לנו הנחות מטורפות כאלה , ולכן המחיר גבוה בהרבה בהשוואה למחיר של המזדה 6 בארץ .

ולגבי הבאגט לא ירדת לסוף הדעת כנראה, וזה כוון לפרקש שרוצה פיקוח על המחיר / הרווח .

לגבי באגט אין פיקוח , ולא חשוב אם יש לו 500 יצרנים בארץ או אחד, כי הרגולטור לא חושב שיש לפקח על מוצר בכלל ועל לחם בפרט אלא לגבי סוג אחד של לחם אחיד, ( אהה גם חלה אחידה ) כמוצר סופר סופר בסיסי.

ואין ספק שהרגולטור הטוב ביותר למחיר הוא תחרות, אבל מה לעשות שבתחום הזה התחרות לא קיימת במוצרי יצרן ספציפי אבל היא קיימת בינו לבין מוצרי יצרנים אחרים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)
אנחנו תמיד חוטאים בהשוואת מחירי הרכבים בישראל לאלה שבארה"ב וזו לא השוואה "הוגנת" מהסיבה שארה"ב זו אחת המדינות עם מחירי רכבים הנמוכים בעולם וזה לא באמת מייצג כי מעבר לזה שיש שם שוק חופשי יש שם גם כח קנייה שאינו בר השוואה לזה שבישראל.

יש את הקיצון השני ובו יש מדינות כמו סנגפור (המדינה עם מחירי הרכבים הגבוהים בעולם) שבה כל רכב יעלה עשרות אחוזים יותר ממה שהוא נמכר בישראל.

אם ניקח את הונג קונג למשל, גם פה אין יבוא מקביל ולכל רכב יש רק יבואן אחד, המס על רכבים הינו פרוגרסיבי כך שעל רכב עממי יש מיסוי נמוך ועל רכב יוקרתי יש מיסוי מלא- מחירי הרכבים פה די קרובים למחירי הרכבים בישראל וגם פה פרארי 458 (עכשיו כבר 488) תעלה לך כמעט 2 מליון שקל לפני תוספות.

אז מצד אחד זה נכון שאם כל המיאטות מהמשלוח הראשון נמכרו אז קשה להתלונן על המחיר כי עובדתית יש מי שמוכן לשלם.

ועדיין, המחיר של המיאטה מוגזם כי זה רכב ספורטיבי בסיסי מאוד שלכאורה אמור להיות יותר נגיש מבחינת תמחור אבל במחיר של רבע מליון שקל הוא בהחלט לא נגיש.

ראיתי אחת במציאות, לא נפלתי, משהו בפרונט שלה לא מתחבר לי טוב בעיניים ולטעמי הדור הקודם היה הרבה יותר מוצלח (ולדעתי הדור הכי יפה של המיאטה).

לגבי נסיעת מבחן, זה רכב שהוא פחות כוס התה שלי ולכן לא חשבתי אפילו בכיוון של נסיעת מבחן אבל נעשה טלפון מחר לסוכנות (אם כי למען האמת אני יכול לשער מה יהיה הרושם שלי על הרכב- חד ומהנה לנהיגה, כיף עם הגג מופשל, קצת קלסטרופובי עם הגג מורם, חסר מנוע).

רכב זה לא מוצר צריכה בסיסי בישראל בדיוק כמו שהוא אינו מוצר צריכה בסיסי בכל מדינה אחרת שבה יש תחבורה ציבורית סבירה.

הוא אולי יהפוך למוצר בסיסי אם תעבור להתגורר באיזה יישוב מבודד שאין בקרבתו תחבורה ציבורית.

אבל בוא נזרום איתך, נניח ורכב הוא אכן מוצר בסיסי- האם מאזדה 3 זה רכב בסיסי? מה לגבי ב.מ.וו סדרה 3? ומה לגבי פיקנטו? ומה לגבי רכב משומש?

איפה אתה מותח את הקו שמפריד בין רכב בסיסי לבין רכב שהינו מותרות?

הרי פז'ו 306 שנת 98 תוכל למלא את הצורך התעבורתי שלך בדיוק כמו מאזדה 3 מהניילונים.

ובכל אופן, איך שלא תסובב את זה- מאזדה מיאטה אינה מוצר בסיסי ואינה רכב בסיסי, היא רכב נישה שפונה לקהל יעד שמחפש רכב שידע לעשות עוד דברים חוץ מלקחת אותם מנקודה א' לנקודה ב', זה גם חלק מהסיבה שהמחיר שלה הינו פרמיום.

לא יודע איזה חשיבות יש לאבחנה בין מוצרים בסיסיים לאלו שאינם, גם מילקי אינו מוצר צריכה בסיסי להבנתי, ועדיין אני מאמין שתתקשה למצוא אנשים שלא גילו אמפתיה ( גם אם לא השתתפו בפועל ), למחאה שקמה בזמנו בענין. אז נכון שמיאטה חדשה אינה מוצר יומיומי כמו המילקי ההוא, אבל השלמה עם מחיר מופרז, בגלל שתמיד תמצא מי שישלם אותו, היא גם השלמה עם העובדה שהאוטו הזה יהיה נגיש למעטים ביחס וללא הצדקה אובייקטיבית ובזה הענין. נדמה לי שלו ניתן היה לארגן סוג של חרם צרכנים בענין הזה ( מה שכמובן אינו מעשי ), אפילו אלו כאן שמחיר הוגן מריח להם כמו קומוניזם צרוף, היו מצטרפים לו היו סבורים שזה יארגן להם אוטו נחשק במחיר סביר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
התקשתי לראות את השטויות שכתבת (אלעד) בלי להגיב, הטענות בדבר היותה של דלק מוטורס עסק פרטי שמטרתו להרוויח והעובדה שהמיאטה היא לא מוצר צריכה בסיסי לא נותן לתמחור של דלק חסינות מביקורת. שום רכב הוא לא מוצר צריכה בסיס, בטח לא מאזדה 6 ולכן אי אפשר להחשיב את כרטיס הכניסה של חובב מוטוריקה לעולם רכבי הספורט כמותרות השמורות לנהנתנים שהממון בכיסם בלבד, בטח לא יותר מאיך שמחשיבים את הרצון של אדם אחר לנסוע ברכב מנהלים.

אהה, ברור! כרטיס הכניסה של חובב המוטוריקה לעולם רכבי הספורט הוא מוצר צריכה בסיסי!

אני מציע לך לבדוק בעוד כמה מדינות היכן ממוצב הספורט המוטורי מבחינת עלויות ביחס לענפי הספורט האחרים, ולשוב אלינו עם תובנות לגבי מה שכתבת.

אין ספק, מבין כל הטענות המטופשות שהועלו בשרשור הזה, זאת ללא ספק טענת פח ברמה שטרם נראתה כמותה :lol:

העיקר שטרחת לציין בראשית דבריך שאני כתבתי שטויות...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא יודע איזה חשיבות יש לאבחנה בין מוצרים בסיסיים לאלו שאינם, גם מילקי אינו מוצר צריכה בסיסי להבנתי, ועדיין אני מאמין שתתקשה למצוא אנשים שלא גילו אמפתיה ( גם אם לא השתתפו בפועל ), למחאה שקמה בזמנו בענין. אז נכון שמיאטה חדשה אינה מוצר יומיומי כמו המילקי ההוא, אבל השלמה עם מחיר מופרז, בגלל שתמיד תמצא מי שישלם אותו, היא גם השלמה עם העובדה שהאוטו הזה יהיה נגיש למעטים ביחס וללא הצדקה אובייקטיבית ובזה הענין. נדמה לי שלו ניתן היה לארגן סוג של חרם צרכנים בענין הזה ( מה שכמובן אינו מעשי ), אפילו אלו כאן שמחיר הוגן מריח להם כמו קומוניזם צרוף, היו מצטרפים לו היו סבורים שזה יארגן להם אוטו נחשק במחיר סביר.

מופרז ביחס לאיזה רכב?

לגולף GTI או ל BMW Z לטויבארו או לקיה פיקנטו.

אין לאף אחד כאן מושג קלוש באיזה מחיר היבואן קונה את הרכב מהיצרן!!

היצרן עצמו לא טיפש , יש לו מוצר מנצח ביד עם ביקוש חזק , למה למכור בזול , ליבואן!!

ערכתי כאן מספר חישובים אף אחד מהם לא עושה שכל , כי רב הנסתר על הנגלה

עם רוני יהיה נחמד, או מישהו אחר שנגיש למידע , שייתן לנו את המיסים על רכב בגרמניה , את גובה מס הערך המוסף, אז אולי נשכיל משהו.

וכדי שיהיה ברור

אני מעוניין שהרכב יימכר ב150K , ולא איכפת לי עם הרגולטור ייקבע זאת בצו. לצערי אני כבר הפסקתי להאמין בניסים. ואת מה שאני מקבל בסוף החודש מדלק רכב אני לא יכול לפרט כאן כמובן.

לכל הצדקנים

אם היה לכם מוצר מנצח ביד ויכולת לקבל כמות מצומצמת ממנו, למה למכור בזול, אם אפשר למכור יקר ולמקסם רווח.

כל בעל עסק היה עושה זאת.

גם השכירים שכאן, לא הולכים למעביד בהצעה שיוריד להם מהשכר לגובה השכר בענף השמירה עם הוא בעל מקצוע נדרש בענף ההיטק.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין לי בעיה שיפתרו את הכשלים בשוק הזה בלי הגבלת מחירים, אבל אם זו הדרך היחידה קדימה.

אני מזכיר לכם שגם בשוק הסלולר אפשר להגיד שהמדינה קבעה מחירים. היא חייבה את החברות הוותיקות לקיים משא ומתן עם החברות החדשות על מכירת דקות עד תאריך X אחרת המדינה תקבע את המחיר.

לא ראיתי אף אחד ממכם רץ בכיכר וצועק קומוניזים, ונראה לי שכולכם נהנים עכשיו לחסוך בין 150-1000 שקלים בחודש.

אין לי בעיה שאותו דבר התבצע בשוק הרכב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

פרקש

לא כל כשל שוק המדינה מסוגלת לפתור ברגולציה.

נתתי לך לינק לדו"ח של דלק תקרא שם מעמוד 290 ומשהו, כיצד הם רואים את כל הפעילות הרגולטורית, ומה הם חושבים תהיה ההשפעה עליהם.

נאדה כלום גורנישט, רק מוטרדים מאוד מהאפשרות שיבואן לא יוכל להחזיק בנתח שוק מעל אחוז מסויים עם מספר מותגים. גם לכך יימצא הראש היהודי פטנטים.

לכן כץ בתחבורה לעולם לא יהיה כחלון בסלולאר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עזוב ישה, אתה מצפה מההוא שאתה מתווכח איתו לקרוא דו"חות. אם הוא יעשה את זה הוא יבין שנשמטה הקרקע שעליה הוא בונה את טיעוניו, לכן אין סיכוי שהוא יעשה את זה.

יותר קל להתווכח כשאינך נותן לעובדות לבלבל אותך.

אל תתפלא אם בקרוב הוא גם יתחיל להוציא את דבריך מהקשרם או לצטט אותם בצורה מסולפת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מניח שאי אפשר לדעת כמה באמת הם מרוויחים מבלי שיודעים באיזה מחיר המיאטה נמכרת להם ע"י היצרן.

הסכום הסופי אבסולוטית גבוהה מדי בעייני. גם כי אני זוכר שלפני 6 שנים היה אפשר לקנות nc ב-180 אש"ח (או קצת יותר), ואם אני משווה את שינויי המחירים של gti, אז אפשר לראות ששם, משום מה, לא הייתה קפיצה של 40-50,000. וגם כי עבורי, כקונה פוטנציאלי, זה לא סכום שאני יכול או מתכוון להוציא על רכב חדש.

אז כן, אפשר לכתוב שוב שהיכולת שלי לקנות את המיאטה היא לא רלוונטית, כי הנה, נמצאו 20 אנשים אחרים שקנו אותן בלי בעיה. וכן, זה נכון. אבל אנחנו לא מדברים כאן על פרארי קליפורניה או כל רכב דומה, שישאר מחוץ לטווח שאני יכול להרשות לעצמי, לא משנה מה, אלא על רכב שאני ועוד רבים כמוני היינו מסוגלים לקנות בגרסה הקודמת שלו, ולא נוכל לקנות עכשיו.

האם זה מעניין את היבואן? אני לא יודע. אולי במקום רוכשים פוטנציאלים כמוני, שהם איבדו, הם מצאו אחרים, אבל אני בספק. הנה, טויוטבארו לא הפכה ללהיט מכירות - לא בגרסה הזו ולא בגרסה הזו. הניחוש הפרוע שלי הוא שאם ימשיך היבוא של המיאטה, גם היא לא תימכר בכמויות גדולות מדי. בטח לא אחרי הצגת הפיאט במהלך 2016.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

עדיין עם הגישה המתנשאת הזאת אה אלעד?

"ההוא" אהבתי.

עברתי על הדו"ח שצירפת ישה. יפה מאוד שדלק לא חושבים שרגולציה תעזור. יפה מאוד שמבחינתם האשם הוא המיסים. אולי הם טועים? אולי הם לא מודים באמת?

יש לי תהיה שאולי תוכל לעזור לי בה ישה.

אני זוכר שבערך בשנת 2010 החליטו על הורדה של מסי הרכב. אני זוכר שמאזדה 3 חדשה עלתה 114K שקלים לאחר ההורדה הזו(ירד אז ל72% אם אינני טועה).

אני גם זוכר שמאז היין הוא בשפל היסטרי, וגם הדולר בשער נמוך יותר אם זה משנה.

איך מחיר מאזדה 3 טיפס חזרה ל128K?

עכשיו אני לא מאשים רק את מאזדה זה קרה באופן מדהים אצל כל היבואנים במקביל.

עברתי על הדו"ח של רשות המיסים פה תוכל לראות שם שעל רכבים מדרגת זיהום 3 יש מס של 49%. מאזדה 3 ורוב המשפחתיות שנמכרות ב130K נכנסות בקבוצה 3. ב2010 לפני הרפורמה היה עליהן מס של 83%.

אז איך המחיר נשאר אותו דבר? גם האינפלציה(שמתקזזת לדעתי עם הירידה בשער היין) לא תסביר את זה.

עוד תהיה מעניינת היא שחברות הליסינג קונות רכבים מהיבואן ומצליחות למכור אותם ברווח באזור ה105-113K שקלים די דומה למחיר שהיה לאחר הורדת המיסים, ולפני שכל היבואנים במקרה ובמקביל העלו את המחיר חזרה ל130K. באמת תמוה כל העסק... ממש אין כאן קרטל, ממש התחרות בין היצרנים עוזרת..., גם המיסים הם האשם, ברור... והרווח על מאזדה 3 ללקוח הפרטי פתאום נראה כ"קצת" יותר מ10-15%.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מופרז ביחס לאיזה רכב?

לגולף GTI או ל BMW Z לטויבארו או לקיה פיקנטו.

אין לאף אחד כאן מושג קלוש באיזה מחיר היבואן קונה את הרכב מהיצרן!!

היצרן עצמו לא טיפש , יש לו מוצר מנצח ביד עם ביקוש חזק , למה למכור בזול , ליבואן!!

ערכתי כאן מספר חישובים אף אחד מהם לא עושה שכל , כי רב הנסתר על הנגלה

עם רוני יהיה נחמד, או מישהו אחר שנגיש למידע , שייתן לנו את המיסים על רכב בגרמניה , את גובה מס הערך המוסף, אז אולי נשכיל משהו.

וכדי שיהיה ברור

אני מעוניין שהרכב יימכר ב150K , ולא איכפת לי עם הרגולטור ייקבע זאת בצו. לצערי אני כבר הפסקתי להאמין בניסים. ואת מה שאני מקבל בסוף החודש מדלק רכב אני לא יכול לפרט כאן כמובן.

לכל הצדקנים

אם היה לכם מוצר מנצח ביד ויכולת לקבל כמות מצומצמת ממנו, למה למכור בזול, אם אפשר למכור יקר ולמקסם רווח.

כל בעל עסק היה עושה זאת.

גם השכירים שכאן, לא הולכים למעביד בהצעה שיוריד להם מהשכר לגובה השכר בענף השמירה עם הוא בעל מקצוע נדרש בענף ההיטק.

מופרז ביחס למחירו בחו"ל ובהשוואה למחיר דגמים אחרים שמוכר אותו יצרן באותן מדינות, ובהתקיים ההנחה שהמחירים ליבואנים במדינות השונות לפחות דומים, נדמה לי שהענין הזה לפחות היה ברור, שהרי אם לא כל הדיון הזה אוילי למדי.

פורסם
התקשתי לראות את השטויות שכתבת (אלעד) בלי להגיב, הטענות בדבר היותה של דלק מוטורס עסק פרטי שמטרתו להרוויח והעובדה שהמיאטה היא לא מוצר צריכה בסיסי לא נותן לתמחור של דלק חסינות מביקורת. שום רכב הוא לא מוצר צריכה בסיסי, בטח לא מאזדה 6 ולכן אי אפשר להחשיב את כרטיס הכניסה של חובב מוטוריקה לעולם רכבי הספורט כמותרות השמורות לנהנתנים שהממון בכיסם בלבד, בטח לא יותר מאיך שמחשיבים את הרצון של אדם אחר לנסוע ברכב מנהלים.

אחד הדברים השנואים עליי ביותר הוא ה״אין לך מספיק נתונים כדי לשפוט את המצב״, אם ההשוואה למחירים בחול ביחס לדגמים אחרים מראה פער בלתי נתפס, לא צריך לצאת מנקודת הנחה שההוצאות על המיאטה היו מופרזות בצורה שתצדיק את הפער, אפשר להניח שהיבואן מתחזר ומנסה לעשוק את הקונים שאין להם אלטרנטיבות (זה שהמיאטה שווה גם 250K לא נותן לגיטימציה לעשוק ולגבות מחיר כזה ביחס למחיר הקנייה).

אם כל פעם תסתתר תחת מיטריית ה״אין לי מספיק נתונים״ לא תמתח ביקרות אף פעם על שום דבר. וכמובן שאני מבין שזה שוק חופשי וזכותו של היבואן לבקש עליה גם חצי מליון, זכותנו לקרוא לו חזיר.

*הדרישה לפקח על מחירי הרכבים מופרכת לחלוטין, אני לא מציג כאן את עמדתי שלפיה גם חלב ולחם לא צריכים להיות מפוקחים אבל המרחק בין המצב שבו המדינה מחליטה בכמה ימכר כל מוצר עד המצב בו המדינה שולטת על אמצי הייצור ומחליטה מה ייוצר ומה לא קטן מאוד על סף המדי. לא תפקידה של המדינה לדאוג להורדת המחירים אלא תפקידם של האזרחים להחרים את הייבואן על כלל מוצריו.

אהה, ברור! כרטיס הכניסה של חובב המוטוריקה לעולם רכבי הספורט הוא מוצר צריכה בסיסי!

אני מציע לך לבדוק בעוד כמה מדינות היכן ממוצב הספורט המוטורי מבחינת עלויות ביחס לענפי הספורט האחרים, ולשוב אלינו עם תובנות לגבי מה שכתבת.

אין ספק, מבין כל הטענות המטופשות שהועלו בשרשור הזה, זאת ללא ספק טענת פח ברמה שטרם נראתה כמותה :lol:

העיקר שטרחת לציין בראשית דבריך שאני כתבתי שטויות...

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

• תוכן חדש...