Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משמעות של להיות נהג באובר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגבי ה-dumping - כוונתי למכירת המוצר (או השירות) במחיר נמוך מעלותו למשווק. יתכן שאותו מיליארדר בריטי מכר את שירות האוטובוס שלו ברווח למרות המחיר הנמוך - בזכות מבנה עלויות יותר זול ואולי גם ויתור על חלק מהרווח. צריך להשוות זאת לחברות תעופה - LCC מול legacy - חברות רווחיות למרות מחירים נמוכים, בשל מבנה עלויות "רזה" וגם שיטה לקבלת הכנסות נוספות מעבר למחיר הכרטיס הבסיסי. תמחור הפסדי באופן מכוון על מנת לדחוק מתחרים אינו חוקי, ואין לי ספק שהפינים לא היו מאפשרים זאת.

במאמר בכלכליסט מתואר מצב שונה אצל אובר: הפחתת מחירים מתחת לעלויות הייצור של השירות - חלק על חשבון אובר - הלואות שמי יודע כיצד הם מתכוונים להחזיר, אלא אם יהפכו למונופול חזירי - וחלק על חשבון הנהגים עצמם אשר מפסידים מהשירות שהם נותנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ספריאל, לא הבנתי. למי מוציאים חשבונית?

השאלה היא מה אופי ההתקשרות בין הנהגים לאובר עצמה. האם הנהגים הם שכירים של חברת אובר, כלומר מקבלים תלוש שכר, זכויות סוציאליות וכו׳, או שהם מספקים שירות לאובר בקבלנות (כלומר מוציאים לאובר חשבונית ועליה מקבלים תשלום).

פורסם

ספריאל,

יש לי תחושה ששרות האוטובוסים פעל ופועל בהפסד, או שיש קסם כלשהו. המחירים ממש מצחיקים בכל קנה מידה.

מלכישוע,

אובר מחייבת את הכרטיס של הלקוח ופעם בשבוע מעבירה לנהג תשלום בניכוי ٪ מסוים שאובר לוקחת לעצמה כעמלה. פנסיה, תנאים ושאר הוצאות זה עניינו של הנהג

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

העמלה גבוהה, המחירים נמוכים וכך אובר מסבסדת את עצמה, תוך שהיא גורמת לנהגים להיות בהפסד (או על סף הפסד).

מצד שני, כיון שנהגי המוניות אינם מאוגדים, על ידי מחירי ההיצף היא מצליחה למוטט את כל המתחרים. נהגים מאורגנים מסוגלים להלחם על פרנסתם (ראה את פרשת נתב"ג לאחרונה, אם כי ממש קשה לחזות מה תהיה התוצה הסופית), אבל נהגים לא מאורגנים, וכך זה במרבית העולם, לא יוכלו לה.

המודל היחיד שיכול להצליח לה הוא אם תצליח להפוך למונופול דורסני ולנפח את המחירים. הרווח של הצרכן היום יצא בהפסדו בעוד כמה שנים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ספריאל,

יש לי תחושה ששרות האוטובוסים פעל ופועל בהפסד, או שיש קסם כלשהו. המחירים ממש מצחיקים בכל קנה מידה.

מלכישוע,

אובר מחייבת את הכרטיס של הלקוח ופעם בשבוע מעבירה לנהג תשלום בניכוי ٪ מסוים שאובר לוקחת לעצמה כעמלה. פנסיה, תנאים ושאר הוצאות זה עניינו של הנהג

כלומר הנהג הוא עצמאי, לא שכיר של אובר. צריך בין השאר למלא כל שנה דוח, לדאוג לתשלום מיסים והפרשות לפנסיה, וכו׳.

פורסם

דווקא נהגי המוניות במרבית מדינות אירופה לפחות, מאד מאוגדים. הם מאוגדים עד כדי כך שבמהלך עשרות שנים ניפחו מחירים ולאנשים פשוט נמאס. קשה לי להאמין לכל הסיפורים שהנהגים עובדים בהפסד, הרי מי יעבוד אם זה לא משתלם לו? טענה קצת מוזרה. וכך זה יהיה אם הוא לא יתמוטט. אני חושב שהרעיון של אובר להרגיל כמה שיותר אנשים לשרות הזה, ועם הזמן להפוך למונופול בלי מתחרים, או יותר נכון מתחרים קטנים באותו סגנון. קיים גם סיכוי, כמו באימרה, אם אתה לא יכול להלחם בהם, תצטרף אליהם. פשוט עם הזמן נהגי המוניות במקום לשלם לתחנה או לסדרן, פשוט יתקינו את האפליקציה ושלום על ישראל.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

גירי- קראת את המאמר? ראית מה קרה במקומות בהם אובר השתלטה על השוק?

התשובה פשוטה: המחירים עלו - לטובת אובר, לא לטובת הנהגים ובודאי לא לטובת הציבור.

ד"א - המלחמה באובר על ידי הרשויות מתקיימת בהרבה מקומות. ישראל אינה יחידה.

פורסם

ספריאל, כמובן שקראתי. אני תמיד לוקח את העיתונות בערבון מוגבל. לא משנה מה כותבים, אף אדם לא יעבוד בהפסד. זה לא גולאג ולא מחנה שבויים. הגיוני שיעלו מחירים, אני לא רואה כאן שום בעיה. זה אותו הדבר שפרארי ולמבורגיני התייקרו ב15 שנים האחרונות בצורה לא פרופורציונלית. למה הם עשו את זה? כי הם יכולים. ברוסיה למשל, לאובר יש הרבה תחרות, אז המחירים שם דווקא כל הזמן יורדים. אם המדינות יפסיקו להגן על קומץ קטן של אינטרסנטים שמחזיקים את כולם חזק בבי*ים, אז אולי לכולם יהיה יותר טוב. באף מקום לא רשמתי שמדובר רק על ישראל, וועדים כוחניים וביריונים שחיים על חשבון האחרים ועושים טוב רק לביתם קיימים ברוב העולם ובכל מדינות אירופה, ללא יוצא מן הכלל.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

גירי - כל עוד יש תחרות אובר מסבסדת את השירות ומפסידה. עד שהיא מחסלת את התחרות.

תביא בחשבון שאובר היא אינטרסנטית לא פחות מנהגי המוניות. ההבדל הוא שיש לה כיסים עמוקים שמאפשרים לה לדחוק אותם מהשוק. בדיוק כפי שוולמארט חיסלה חלק גדול משוק המכולת האמריקאי והפכה למעסיק נצלני.

פורסם

מלכישוע,

כן, הנהג הוא עצמאי לחלוטין.

ספריאל,

אני מסכים איתך לחלוטין, אבל זה דרכו של עולם. מצד אחד ארגון מאד עשיר שעושה מה שבא לו, אבל מצד שני וועדי עובדים שבזמנו הוציאו תנאי עבודה והכנסה לא הגיוניים לחלוטין לקומץ קטן. מי יותר גרוע? באמת שאני לא יודע, אבל כבר מזמן הבנתי שהעולם הוא מקום לא הוגן, וכל עוד אתה לא פוגע באחרים, תעשה מה שמשתלם לך.

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

העולם מקום לא הוגן - אין ספק.

קבוצות לחץ היו ויהיו - זה טבע האדם. תפקיד המדינה לאזן אותן. המערכת הישראלית לא טובה בעניין הזה. האמריקאית עוד יותר גרועה. האירופית כנראה קצת פחות, אם כי "אירופה" זה מונח הרבה יותר מדי כוללני. ככל הנראה המדינות הנורדית הן בין הטובות בעניין.

עדיין אני מעדיף חלוקת העושר\אמצעים בין כמה שיותר בני אדם. כמובן לא בדרך של שחיתות.

פורסם

צריך לשנות כותרת השרשור ל"משמעות של להיות מנכ"ל ומייסד אובר"...

דרמה באובר: מייסד ומנכ"ל החברה יוצא לחופשה ללא הגבלת זמן

טרוויס קלאניק יעזוב את תפקידו לזמן בלתי ידוע - במהלכו יוחלף בידי אחד הדירקטורים העצמאיים של אובר. זאת, בעקבות ריבוי מקרי ההטרדה המינית בחברה, טיוח תלונות העובדות ותרבות ארגונית רעילה שהנהיג קלאניק

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4975483,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי הקונספט של אובר לא יצליח בארץ וכנראה בעוד זמן מה נשמע שהם מפסיקים את פעולתם בארץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

בסוף עשו לו פוטץ'

טלטלה באובר: טרוויס קלאניק לא ישוב לתפקיד המנכ"ל

טרוויס קלאניק ייסד את החברה ובנה אותה בדמותו - מה שהוביל לתלונות על הטרדה מינית, תרבות ארגונית רעילה לנשים ובעיות תפעול. הוא יצא לחופשה ללא הגבלת זמן לאחרונה - ועתה פרש בלחץ הדירקטוריון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4978840,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...