Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד לעבור דירה בקרוב, ובגלל מקום העבודה אני עומד בפני הגדלה משמעותית של הנסועה ל 400-500 ק"מ בשבוע (רחובות-ירושלים וחזרה 4-5 פעמים בשבוע). בשל הנסועה הגבוהה הגעתי למסקנה שרכב המונע בגז יאפשר חיסכון משמעותי ביותר. יש לי תקציב של כ 30,000 ש"ח לכל העסק. באופן כללי אני נוטה להעדיף לקנות את הרכב ללא המערכת ולהתקין בעצמי מערכת חדשה מאשר לקנות רכב עם מערכת מותקנת, ולכן למעשה לצורך רכישת הרכב אני יכול להקצות משהו כמו 22,000-23,000 ש"ח.

תנאי הסף לבחירת הרכב היו רכב משנת 2007 ומעלה עם פחות מ 100,000 ק"מ ולא רכב מיני. האפשרויות הנפוצות ביותר במסגרת התנאים הללו הן:

שברולט אופטרה

שברולת אבאו

פזו 206

סיטרואן C4

רנו מגאן

יונדאי גטס

כמובן שיש פה ושם גם דגמים אחרים אבל אלו הדגמים מהם יש מבחר יחסית רב של מכוניות ביד2.

השאלה שלי היא האם יש אחד מהרכבים הללו שהוא מתאים יותר מהאחרים להתקנת מערכת גז? אני מודע לכך שיש את עניין המשמנת ושיש רכבים שלא זקוקים לה. כמו-כן שמעתי שיש רכבים שלא מסתדרים כל כך טוב עם מערכת הגז ונוטים לעשות יותר בעיות. כמובן, אשמח גם לשמוע האם בכל זאת כדאי לי ללכת על רכב עם מערכת מותקנת כבר, דבר שאולי יאפשר לי לבחור דגמים עדיפים, שכן הם נוטים להימכר בזול יותר.

תודה מראש לכל העוזרים,

פורסם

אני דווקא הייתי הולך על אמריקאית כמו שברולט מאליבו, רכב מאוד אמין ומחיר הקניה זול מאוד (לגבי ק"מ תצטרך לבדוק בעצמך ביד 2).

לאחותי יש שברולט אפלנדר מוסב לגז, מתקרבת ל 200K ובינתיים ללא בעיות מיוחדות.

פורסם

רנו מגאן II, ושברולט אופטרה אני מכיר מוסבות לגז שנים, ואין בעיות מיוחדות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אגב אופציה נוספת היא לרכוש רכב 1.4 עם גיר רגיל שיחסוך לך בדלק כמו למשל פולקסוואגן פולו/סיאט איביזה-קורדובה/סקודה פאביה ידניות.

500 ק"מ בשבוע זה אומר 2000 ק"מ בחודש, זו בערך גם הנסועה שלי ועם יונדאי I20 אוטומטית העלות החודשית סבירה (סביב 800-1000 ש"ח), ככה שעם רכב 1.4 ידני העלות החודשית אמורה להיות זולה יותר.

פורסם

תודה רבה על התגובות המהירות.

לגבי הנסועה שכחתי לציין שאני נוסע גם לצפון אחת לשבועיים בסה"כ אני צופה נסועה של סביב 35,000 ק"מ בשנה. לפיכך האופציה של רכב בנזין ידני עם מנוע קטן עדיין נראת פחות כדאית. לגבי המאליבו - כמובן שמדובר באופציה מאוד מפתה מבחינת נוחות וכח אבל לצערי צריכת הדלק די שערורייתית כך שזה יקזז את כל החיסכון של מערכת הגז.

טוב לשמוע שהמגאן והאופטרה הן בסדר. דרך אגב, האם המגאן II משנים 2007-8 עדיין עושות שימוש בגיר AL4? כי אם כן האופציה הזו יורדת מהשולחן לאחר ניסיון רע עם סניק 2002...

אשמח לשמוע עוד תובנות,

פורסם
תודה רבה על התגובות המהירות.

לגבי המאליבו - כמובן שמדובר באופציה מאוד מפתה מבחינת נוחות וכח אבל לצערי צריכת הדלק די שערורייתית כך שזה יקזז את כל החיסכון של מערכת הגז.

בצע חיפוש פה בפורום ותראה שבעלי מאליבו בעצמם כותבים שצריכת הדלק ממש לא שערורייתית. מאזדה 3 ופורד פוקוס בתקציב שלך זוללות דלק לא בהפרש גדול מהמאליבו (מנוע מתאמץ מאוד).

לאחותי היתה מאליבו כזו וצריכת הדלק סבירה. באופטרה לא הייתי נוגע, אם כבר מגאן II.

1.4 ידני כמו פולו מאוד חסכונית ולדעתי כן שווה לשקול את האופציה הזו, מה גם שהיא מכונית מאוד אמינה כמובן שצריך לטפל בה כראוי.

אגב, אם תיקח רכב שצריכת הדלק שלו הממוצעת נעה סביב 1:10-1:11 ותסב אותו לגז, העלות החודשית תגיע בערך לאותה עלות של רכב עם מנוע 1.4 ידני...

פורסם

סובארו ניו אייג, לא הכי חזק, אחזקה זולה , ממה שנהבנתי זה בין הרכבים היחידים שהגיעו לארץ עם מקום מובנה לגז

פורסם

חפש ביד 2 רכבים שכבר הוסבו לגז, תוכל למצוא סביב ה30 אלף ש״ח (שזה מה שהיה עולה לך הרכב+ להתקין את המערכת) רכבים כמו מונדאו, פיזו 407, שברולט מליבו וכו..

בלשונית החיפוש > מתקדם> סוג מנוע > גפמ

אני הייתי מעדיף רכב שרץ עם המערכת כבר זמן מה מאשר לעשות את ההסבה ולהתחיל לקוות שלא יקפצו כל מיני תקלות מרגיזות.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

• תוכן חדש...