Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן זה אני..

בכל אופן מה שאתה מתאר נשמע כמו בריחת וואקום, אך אתה אומר שזה קורה גם במנוע כבוי ולכן זה לא הגיוני שתיהיה בריחת וואקום במנוע כבוי.

האם יש את אותו הרעש מפעם קודמת?

זה לא קורה במנוע כבוי , מה ששמעתי זה המשאבה שמתחילה לעבוד - הבעיה שהתקינו כל מני שטויות של מערכת אזקעה דרך קוברה ( פעם היה לי נעילה וחלונות משלט) וחלק מהמערכת עדיין מחוברת למרות שהעפתי את האזעקה לא יכולתי להוריד את האימובילייזר ( כי אין לי מושג איך חיברו אותו ) אז פשוט עשיתי עקיפה למשאבה ככה שהיא פועלת דרך לחצן אורות ערפל(בכלל אין לי אורות ערפל:lol:).

בכל מקרה , זה נשמע מאד דומה למה שהיה כשהצינורית אז הייתה מנותקת -מנוע שמתאמץ בלי גז (ומעיין רעש נלווה לרעש הרגיל של המנוע שעובד) .יש גם ריח רע כזה של דלק מהול - מה שגורם לי לחשוד שהממיר הקטליטי הלך. אם רק ידעתי אם הממיר קטליטי יכול להעלות את הטורים זה היה עוזר מאד.

בכל מקרה ,יש שני מוסכים שאני מתקן בהם ואני לא סומך על אף אחד מהם עם הנושא הזה של הטורים כי שניהם חאפרים.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם כשהמנוע חם הבעיה נעלמת אז כנראה שלא מדובר בבריחת ואקום.

אולי יש קשר לבריחת נוזל קירור למדידה לא מדויקת של חום שמשפיעה על הסלד.

למשל המחשב נשאר בחוג פתוח מעבר לדרוש.

הבעיה לא נעלמת עם מנוע חם , הבורג סגור עד הסוף - מצב שהמנוע אמור "להיחנק" ועדיין הטורים על 800 בערך .

התיאוריה שלך מעניינת , במיוחד שבדיוק סיימתי קורס שחלק גדול ממנו היה משובים ( הגבר במשוב סגור קטן מהגבר במשוב פתוח - מגניב שאתה מיישם :-D). אמנם ,החלפתי את הצינור מים שנקרע בעצמי - אבל עשיתי עבודה טובה ואין בריחה של הנוזל קירור. אולי המד טמפרטורה ...

פורסם (נערך)

בקשר לניקוז אוויר תעשה חיפוש בפורום (למשל קירור ניקוז אוויר)

אחד לדוגמא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?563613-%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%96-%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-2001

בקשר לסל"ד - לא הבנתי אותך חשבתי שכאשר המנוע חם אחרי חצי שעה הסל"ד מתייצב

עריכה אחרונה על ידי SonicDX
פורסם (נערך)
אם אתה לא מצליח לאתר בריחת וואקום והכל מחובר הייתי בכל מיקרה מבצע ניקוי. זה יכול רק להועיל ואף לפתור את הבעיה. המוסך לא מסכים אז תיעזר במישהו שמבין.

מהיכן אתה בארץ?

עדכון הייתי אצל מוסכניק נוסף - אמר לי: תנקה מצערת .

אז אמרתי לו : כמה תיקח לפרק את המצערת ולנקות ?

והוא אמר: לא לפרק את המצערת , לנקות עם ספריי.

אמרתי תודה ועשיתי את זה בעצמי.

כמובן, שזה לא עזר , המנוע התחיל להרים טורים אפילו עוד יותר.

המוסכניק גם אמר שטורים 900 זה תקין לגיר ידני (אולי הייתי צריך להתחיל מזה : הרכב גיר ידני) אבל הקטע הוא שאם סוגרים את הבורג ממש עד הסוף המנוע לא נחנק - מה שאמור לקרות אם המצערת תקינה.

כל זה מחזיר אותי לנקודת ההתחלה : או שזה צינור ואקום , או שזה חיישן.

או שצריך לפרק מצערת ולנקות ,למרות שסביר מאד שזה לא יעבוד -כי כשניקיתי את הפרפר אפילו השארתי מנוע דולק ונתתי גז ואז השפרצתי את הספרי - כמובן שמנוע כבה (הפתעה הפתעה ) ורק אחר כך צפיתי ביוטיוב בסרטון של erik the car guy והבנתי שהייתי צריך לכבות מנוע ושזה פשוט מסוכן ואידיוטי מה שעשיתי.

בכל מקרה הבעיה עם הטורים נשארה כמו שהייתה.

עריכה אחרונה על ידי חתחתול
פורסם (נערך)

כאשר פרפר המצערת סגור לגמרי, הבורג המדובר אמור להוות מסלול אויר אחד ויחיד למנוע.

אם אתה סוגר את הבורג לגמרי והמנוע בשלו, בודאות יש לך כניסת אויר ממקום אחר.. תמצא אותה.

זה יכול להיות צינור, זה יכול להיות אטם בית מצערת או אטם סעפת אחר.

אם אתה חובב של ETCG אז הנה מדריך שלו למציאת בריחת ואקום

אם אתה מעשן אז הנה מדריך של סקוטי קילמר (שאני אישית לא סובל אותו)

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

wow יגאל ! נשבע לך, עשית לי תיום ! (וגם אני לא סובל את סקוטי :lol: אבל הוא אח)

יש לך מושג איך אומרים : " propane enrichment " בעברית ?

- יש לי כבר ספרי לקרבורטורים אבל הוא אומר שזה מסוכן .

עוד שאלה , יש לך מושג אם זה מסוכן הכניסת אוויר הזאת ? יכול להרוג את המנוע מהר יותר ?

עריכה אחרונה על ידי חתחתול
פורסם

במידה ואתה סותם עם היד את פתח המצערת והמנוע נחנק אין לך משיכות אוויר.

בדגם הזה ישנה יחידת הגברת טורים טרמית מכאנית , כנראה לא עוברים מיים חמים ביחידה - צינור מיים אחד ( 8 מ"מ ) בכניסה למצערת בחלקה התחתון והיציאה בחלקה העליון ( הצינור מיים שרואים מלמעלה).

פתח את הסתימה ושיעברו מיים חמים בצינורות והטורים ( סל"ד סרק ) ירדו למינמום והכיוון עם הבורג בי - פס ,יחזור לתפקד.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
במידה ואתה סותם עם היד את פתח המצערת והמנוע נחנק אין לך משיכות אוויר.

בדגם הזה ישנה יחידת הגברת טורים טרמית מכאנית , כנראה לא עוברים מיים חמים ביחידה - צינור מיים אחד ( 8 מ"מ ) בכניסה למצערת בחלקה התחתון והיציאה בחלקה העליון ( הצינור מיים שרואים מלמעלה).

פתח את הסתימה ושיעברו מיים חמים בצינורות והטורים ( סל"ד סרק ) ירדו למינמום והכיוון עם הבורג בי - פס ,יחזור לתפקד.

בברכה.

חיים יוד.

הי חיים - תודה על הרעיון.

מצאתי צינור אחד,זה שממוקם ממש מול לבורג ,אני מניח שזה העליון. הוא חם אחרי נסיעה והמים בתוכו ירוקים לפני שהתפוצץ צינור היו מים ורודים ואחר כך שמתי ירוקים. משמע - אין סתימה.

שמתי יד על הפתח של המצערת עם הבורג לא מורד עד הסוף - לא מסוגל לאטום הרמטית עם היד-אבל זה אוטם מספיק. הטורים יורדים המנוע לא נכבה.

עברתי עם הספרי קרבורטורים על נקודות חשודות וזה לא עושה כלום .

אני אובד עצות.

פורסם

שלום לך.

היות והצינור מיים העליון של המצערת גבוה יותר מפתח מילוי של הרדיאטור יש לאלץ את המע במילוי נוזל קירור להוציא את האוויר מהמקום הגבוה ושיצא משני הצינורות - המתכתי והגומי ואני מקווה שבצעת זאת נכון.

במידה ובצעת ניקוז אוויר והנוזל מסוחרר ועובר בצורה תקינה במצערת ועדיין לאחר שהנוזל חם הטורים עדיין גבוהים כנראה שיש משיכת אוויר - אולי גם פנימית - בדוק שסתום PCV ( במכסה שסתומים) אולי אין צמצם בשסתום.

בכול מקרה היזהר עם ספרי קארבוראטור או כל חומר דליק אחר לבדיקות מסוג זה - אני כבר ראיתי רכבים שנדלקים כך.

יכול להיות שתצטרך להעזר בבעל מקצוע לפתור את התקלה שהיא לא מסובכת לכאורה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
שלום לך.

היות והצינור מיים העליון של המצערת גבוה יותר מפתח מילוי של הרדיאטור יש לאלץ את המע במילוי נוזל קירור להוציא את האוויר מהמקום הגבוה ושיצא משני הצינורות - המתכתי והגומי ואני מקווה שבצעת זאת נכון.

במידה ובצעת ניקוז אוויר והנוזל מסוחרר ועובר בצורה תקינה במצערת ועדיין לאחר שהנוזל חם הטורים עדיין גבוהים כנראה שיש משיכת אוויר - אולי גם פנימית - בדוק שסתום PCV ( במכסה שסתומים) אולי אין צמצם בשסתום.

בכול מקרה היזהר עם ספרי קארבוראטור או כל חומר דליק אחר לבדיקות מסוג זה - אני כבר ראיתי רכבים שנדלקים כך.

יכול להיות שתצטרך להעזר בבעל מקצוע לפתור את התקלה שהיא לא מסובכת לכאורה.

בברכה.

חיים יוד.

אני באמת מפחד להמשיך לבדוק עם הספריי קרבורטורים . אין לי מושג מה זה השסתום PCV .צמצם זה בורג ?

אתה בעל המקצוע הראשון שמבין בכלל שיש תקלה ולא מחרטט אותי עם :"זה תקין בגיר ידני". אם תרשום לי כאן או בפרטי איפה המוסך שלך, אבוא לבקר.

פורסם

עדכון:

פירקתי שוב את הפילטר אוויר והפעם שמתי יד על הכניסה של בית המצערת עצמה (ולא על הפילטר כמו פעם שעברה) והמנוע כן כבה.

מה שאומר שאין משיכות אוויר.

מצאתי את שני הצינורות - העליון והתחתון . שניהם חמים ומשפריצים מים ירוקים כשפותחים אותם. אני מניח שזה מעיין מנגון בקרה שאמור להוריד את הטורים כשהמנוע חם. העניין הוא שלהפך הטורים נמוכים יותר בד"כ כשהמנוע קר .

החלטתי לבדוק את העניין בנסיעה נסעתי על מהירות גבוהה(שלא תפורט במדוייק) במשך כמה דקות ואחרי הכביש המהיר הטורים היו על 1.5 למרות שהבורג של המצערת היה מוברג כמעט עד הסוף .

זה אומר שהבעיה בחיישן ?

• תוכן חדש...