Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

https://www.youtube.com/watch?v=SOYGHAYR_FE

זכותך לעשות את בחירתך כפי שהיא נראית לך. שוב אני חוזר ומזכיר. אני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שנהרגו וכול המקרים קרו דווקא מדברים אחרים. למרבה הצער והאירוניה, דווקא אחד מהזכורים והכואבים היה של אדם שירד מאופנועים למען בטיחות משפחתו ונהרג בדמי ימיו ממשהו אחר.

החיים הם קצרים וכל דקה שעוברת לעולם לא תחזור. חיים רק פעם אחת וסיכום שנותיו של אדם הם בקושי נקודה בגודל מיליונית המילמיטר על ציר הזמן של היקום כולו.

נצל את החיים עד תומם וחייה אותם עד לרגע האחרון כי אחר כך זהו זה. אין הזדמנות שניה.

אם אתה דואג לאשה ולילדים (ובצדק) תעשה ביטוח חיים שידאג לכל מחסורם במידה וחלילה יקרה לך משהו.

וכמו שרשמתי מקודם, "זה שאתה נושם זה לא אומר שאתה חי".

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהנחה שאתה אבא לילד(ים), אתה אמור לדעת ששום סכום בעולם אינו יכול להוות פיצוי לילד שגדל ללא אבא. עם כל הסימפטיה שלי לדו"ג, אינני יכול לקבל את דבריך בשום צורה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בהנחה שאתה אבא לילד(ים), אתה אמור לדעת ששום סכום בעולם אינו יכול להוות פיצוי לילד שגדל ללא אבא. עם כל הסימפטיה שלי לדו"ג, אינני יכול לקבל את דבריך בשום צורה.

ושוב פעם אנחנו חוזרים לאותה נקודה שאין לך שום עירבון שבעולם שגם אם תימנע לגמרי מאופנועים ותסתכל עליהם בתמונות בלבד אתה תגיע לגיל מופלג או תראה את יום המחר. במציאות שלנו במדינת ישראל יכול בהחלט להיות מצב בו אדם קם בבוקר במיטתו לא יזכה לישון בה לעולם.

הכסף שהמשפחה תקבל הוא לא פיצוי על כך שאין אבא או אמא. לזה אין פיצוי בחיים. לעומת זאת, לאותה משפחה אומללה בהחלט יהיה יותר קל להתמודד עם המציאות הקשה כאשר אין דאגה כלכלית שמרחפת מעל ראשם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

סרברל הנימוקים שלך הם דמגוגיים ולא רציונליים (אני לא אומר זאת בגנאי, אני מתכוון לכך במובן המילולי).

אתה מדבר על ההסתברות למפגעים כאל משהו שלא נסכם, כאשר המציאות שונה לחלוטין. זה לא עניין של דעה אלא עניין סטטיסטי, זה שאתה עשית רציונליזציה להחלטות שלך זו בחירה שלך - ואני לא אשקר, אני קצת מקנא בה - אבל ההסברים שלך הם אולי נשמעים טוב אם אתה מתעלם מכך שהם בנויים על טיעון שגוי.

ברור שאתה חלילה יכול למות מתאונה שלא קשורה אליך, מפיגוע, או מפסנתר שנופל על הראש. לכל אחד מהדברים האלו יש הסתברות סטטיסטית, לחלק הסתברות אפסית (פסנתר על הראש) ולחלק הסתברות קטנה (תאונה). לומר שלרכוב על אופנוע זה הגיוני כי יש הרבה דרכים אחרות להפגע זה סתם טיפשי, ההחלטות האלו בלתי תלויות...

בשביל שלא תחשוב שאני מנסה לבקר אותך (אני לא מבקר אותך, אני מבקר את הטיעון שלך), אדבר על עצמי:

מאז הפעם הראשונה שטסתי לטיול סנובורד (לפני ~7 שנים), כל שנה אני טס.

אני נמצא בצד הקיצוני יחסית של הסקאלה מבחינת אהבה לאנדרנלין, כך שכשאני גולש אני גולש מהר/'חזק'.

ברור לי, שעצם היציאה לפעילות שכזו מאוד מעלה את ההסתברות שאני חוזר עם ברך מפורקת או חמור מכך, בכלליות מתוך האנשים שאני מכיר שיצאו לגלוש, אני איכשהו בין היחידים שאף פעם לא חזרו עם פציעה משמעותית (פריקת כתף, קריעת מיניסקוס, קריעת סחוס באזור הריאות וכו' וכו').

הנימוק שלי ליציאות האלו לחופשה, דומים לשלך: מבחינת הסף של 'כמה מסוכן זה' נמצא מתחת ל'כמה אני מוכן לסכן עבור הכיף'.

אבל אני ממש, ממש, לא משלה את עצמי שההחלטה הזו הגיונית בגלל שמחר יכולה להיות מלחמה או התרסקות מטוס ולכן why the fuck not... ההחלטה הזו הגיונית כי לי אישית ה'חשבון' נסכם ל'אוקיי, למרות הסיכון זה שווה לי'.

לעומת זאת, החשבון שלי בנוגע לאופנוע נופל (כרגע) על 'לא שווה לי', מהסיבה שההסתברות לתאונה כפול הנזק שייגרם ממנה לא מצדיק מבחינתי את הפעילות האדירה הזו.

עכשיו תבין, אני לא אומר לך שהתשובה שלי היא הנכונה. ממש לא(!) אין כאן תשובה נכונה ולא נכונה, יש כאן תשובה נכונה עבור כל אחד מאיתנו בנפרד.

אז אני חוזר ומדגיש, הגיוני מאוד שה'חשבון' שלך מצדיק את הנסיעה על אופנוע. אבל לומר שההסבר הוא 'אפשר למות בפעילויות אחרות' הוא הסבר שאולי נשמע נחמד בתאוריה אבל מבחינה סטטיסטית הוא הסבר 'לא טוב'. אתה סוכם אירועים בלתי תלויים, איך שלא תסובב את זה ההסתברות לפגיעה עולה, ועולה משמעותית במקרה הזה. פשוט הTHRESHOLD האישי שלך כנראה נמצא מעל של פות"ש (וגם שלי).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

קודם כל, הרבה מזל טוב להולדת הבן.

יש להם שתי פונטו ידניות אבל שתיהן דיינמיק ולא ספיריט ומעלה.

לרוב, "דיינמיק ידנית" מרמז על מנוע 1.4 מולטיאייר עם 105 כ"ס (אטמוספרי).

באופן כללי רמת גימור דיינמיק היא מעל האקטיב, מגיעה עם ריפוד שונה, הפס בדשבורד שונה (החומרים מרגישים יותר איכותיים ולפחות בעיניי העיצוב יפה יותר) וגם בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת. אומנם בלי גג, בלי בלוטוס מובנה ובלי מגנזיום מקורי (את שני האחרונים אפשר להשלים, למרות שבעיניי לפחות הם לא מציאה גדולה).

זכותך לעשות את בחירתך כפי שהיא נראית לך. שוב אני חוזר ומזכיר. אני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שנהרגו וכול המקרים קרו דווקא מדברים אחרים. למרבה הצער והאירוניה, דווקא אחד מהזכורים והכואבים היה של אדם שירד מאופנועים למען בטיחות משפחתו ונהרג בדמי ימיו ממשהו אחר.

החיים הם קצרים וכל דקה שעוברת לעולם לא תחזור. חיים רק פעם אחת וסיכום שנותיו של אדם הם בקושי נקודה בגודל מיליונית המילמיטר על ציר הזמן של היקום כולו.

נצל את החיים עד תומם וחייה אותם עד לרגע האחרון כי אחר כך זהו זה. אין הזדמנות שניה.

אם אתה דואג לאשה ולילדים (ובצדק) תעשה ביטוח חיים שידאג לכל מחסורם במידה וחלילה יקרה לך משהו.

וכמו שרשמתי מקודם, "זה שאתה נושם זה לא אומר שאתה חי".

לי אישית אין רישיון לאופנוע. מאוד מתחברת לתחום, מאוד נהנתי להיות מורכבת (למרות שזה לא תמיד נוח, זאת חוויה), עשיתי שיעור אחד וויתרתי, משיקולים הישרדותיים בעיקר (אם אצליח להתחמק מכל הדבילים על הכביש, ההורים שלי כבר יגמרו את העבודה בעצמם :lol:). נכון שיש הרבה סכנות בחיים חוץ מדו"ג, וגם בלי הצורך לעלות על הכביש בכלל. אבל אחרי שבן אדם קרוב אלי עבר תאונה קשה (אחרי הרבה שנים של רכיבה, לא בהתגרזנות ולא בטיול, אלא בנסיעה שגרתית מהעבודה הביתה) ראיתי איך זה השפיע על הקרובים אליו, גם שנתיים אחרי- ה"הד" מהתאונה עדיין נשמע. זה שינה בכמעט 180 מעלות את זווית הראייה שלי על העיניין.

אם אייל אומר שזה מגיע נטו ממנו ולא מהאישה, אז כנראה שלא בכל עליה על האופנוע הוא יהיה שלם עם עצמו ואז חלק מהפאן כבר נפגם.

עריכה: שוב בקשר לפונטו, כתבת שאתה לא מתקרב לאקטיב. אז אולי משהו התפספס, אבל רמת גימור אקטיב באיבו לא זהה לזאת של הגרנדה. היא מגיעה עם שליטה על המערכת מההגה, 7 כ"א וכל מערכות הבטיחות, אבל עם ידיות שחורות, טסות, בלי גג ובלי בלוטוס.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
סרברל הנימוקים שלך הם דמגוגיים ולא רציונליים (אני לא אומר זאת בגנאי, אני מתכוון לכך במובן המילולי).

אתה מדבר על ההסתברות למפגעים כאל משהו שלא נסכם, כאשר המציאות שונה לחלוטין. זה לא עניין של דעה אלא עניין סטטיסטי, זה שאתה עשית רציונליזציה להחלטות שלך זו בחירה שלך - ואני לא אשקר, אני קצת מקנא בה - אבל ההסברים שלך הם אולי נשמעים טוב אם אתה מתעלם מכך שהם בנויים על טיעון שגוי.

ברור שאתה חלילה יכול למות מתאונה שלא קשורה אליך, מפיגוע, או מפסנתר שנופל על הראש. לכל אחד מהדברים האלו יש הסתברות סטטיסטית, לחלק הסתברות אפסית (פסנתר על הראש) ולחלק הסתברות קטנה (תאונה). לומר שלרכוב על אופנוע זה הגיוני כי יש הרבה דרכים אחרות להפגע זה סתם טיפשי, ההחלטות האלו בלתי תלויות...

בשביל שלא תחשוב שאני מנסה לבקר אותך (אני לא מבקר אותך, אני מבקר את הטיעון שלך), אדבר על עצמי:

מאז הפעם הראשונה שטסתי לטיול סנובורד (לפני ~7 שנים), כל שנה אני טס.

אני נמצא בצד הקיצוני יחסית של הסקאלה מבחינת אהבה לאנדרנלין, כך שכשאני גולש אני גולש מהר/'חזק'.

ברור לי, שעצם היציאה לפעילות שכזו מאוד מעלה את ההסתברות שאני חוזר עם ברך מפורקת או חמור מכך, בכלליות מתוך האנשים שאני מכיר שיצאו לגלוש, אני איכשהו בין היחידים שאף פעם לא חזרו עם פציעה משמעותית (פריקת כתף, קריעת מיניסקוס, קריעת סחוס באזור הריאות וכו' וכו').

הנימוק שלי ליציאות האלו לחופשה, דומים לשלך: מבחינת הסף של 'כמה מסוכן זה' נמצא מתחת ל'כמה אני מוכן לסכן עבור הכיף'.

אבל אני ממש, ממש, לא משלה את עצמי שההחלטה הזו הגיונית בגלל שמחר יכולה להיות מלחמה או התרסקות מטוס ולכן why the fuck not... ההחלטה הזו הגיונית כי לי אישית ה'חשבון' נסכם ל'אוקיי, למרות הסיכון זה שווה לי'.

לעומת זאת, החשבון שלי בנוגע לאופנוע נופל (כרגע) על 'לא שווה לי', מהסיבה שההסתברות לתאונה כפול הנזק שייגרם ממנה לא מצדיק מבחינתי את הפעילות האדירה הזו.

עכשיו תבין, אני לא אומר לך שהתשובה שלי היא הנכונה. ממש לא(!) אין כאן תשובה נכונה ולא נכונה, יש כאן תשובה נכונה עבור כל אחד מאיתנו בנפרד.

אז אני חוזר ומדגיש, הגיוני מאוד שה'חשבון' שלך מצדיק את הנסיעה על אופנוע. אבל לומר שההסבר הוא 'אפשר למות בפעילויות אחרות' הוא הסבר שאולי נשמע נחמד בתאוריה אבל מבחינה סטטיסטית הוא הסבר 'לא טוב'. אתה סוכם אירועים בלתי תלויים, איך שלא תסובב את זה ההסתברות לפגיעה עולה, ועולה משמעותית במקרה הזה. פשוט הTHRESHOLD האישי שלך כנראה נמצא מעל של פות"ש (וגם שלי).

אין שום ספק שבקלים שאופנוע זה דבר מסוכן. אין ספק שההסתברות להיפצע על אופנוע היא גבוהה מלהיפצע ברכב. אם מישהו אומר לך אחרת הוא שקרן או שפשוט מעדיף לקבור את הראש בחול. לא אמרתי שאופנוע הוא בטיחותי וכיוצא בזה. כל מה שאמרתי ואני עדיין אומר שחיים פעם אחת והחיים הם קצרים מאוד. אל תתן לשום דבר למנוע ממך לחיות את החיים עד הסוף ולמצות כל רגע כי כל רגע שעובר לא יחזור. בחיים האלה אין שום עירבון לשום דבר. הדבאים היחידים שבטוחים הם מוות ומיסים.

לא חסר דרכים למות ולמרבה הצער, ישנם מקרים שאנשים מתים ולא מגיע להם. אם אתה כל כך חושש לחייך עדיף שלא תצא מהבית. ובטח שלא תלך לבנק שמא איזה מטורף יירה בך.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%97_%D7%91%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A3_%D7%91%D7%A0%D7%A7_%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%91%D7%90%D7%A8_%D7%A9%D7%91%D7%A2

פורסם

ניכר שלא הבנת את ההודעה שלי, היות וחזרת על הסיסמאות 'לא חסר דרכים למות' או 'אל תצא מהבית אם אתה חושש'. צר לי אך זה טיעון דמגוגי, הוא לא באמת מחזיק מים. יש אותו סיכוי שירצחו אותי בבנק בין אם ארכב על אופנוע או אסע ברכב, לעומת זאת ההסתברות שלי לגמור את הנסיעה עצמה בשלום השתנתה. אירועים בלתי תלויים הם בדיוק כאלו: בלתי תלויים.

בכל מקרה לא באתי לשכנע אותך כן/לא לנסוע על אופנוע, פשוט הטיעון הזה ספציפית הוא ילדותי ולא ממש קשור לכלום (לעומת נניח 'חיים רק פעם אחת' שזה כבר הרבה יותר סובייקטיבי).

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אדוני, עברתי כבר חצי חיים ויש לי לא מעט ניסיון ושנים באמתחתי. ראיתי לא מעט אנשים טובים שנקטפו בדמי ימיהם וכתוצאה מכך הסקתי את מסקנותיי. אתה יכול לומר מה שאתה רוצה, דבר אחד בטוח. לא הייתי קורא לדבריי שהוסקו כתוצאה מנסיוני ברבות השנים ילדותי.

שורה תחתונה ואתה יכול לקבל אותה או לא.

אין דבר יותר מסוכן מהחיים עצמם. רוצה להיות בטוח, תחיה בבונקר תת קרקעי. אחרת, כל פעם שאתה יוצא מסף דלתך אתה מסתכן במוות. זה מה יש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה מסתכל על זה בשחור ולבן, זה לא טוב. אז בגלל שהחיים מסוכנים צריך לעשות כל דבר שיש סיכוי לצאת ממנו בחיים?

יש רמות בסיכונים וכל אחד מחליט איפה הוא חי על הסקאלה הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כפי שציין קודמי המרובע, בחיים יש לפחות 50 גוונים של אפור. כל ניסיון לבטל אותם ולהתמקד רק בקצוות הוא לדעתי ילדותי, ללא קשר לגיל ביולוגי של מאן דהוא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אדוני, עברתי כבר חצי חיים ויש לי לא מעט ניסיון ושנים באמתחתי. ראיתי לא מעט אנשים טובים שנקטפו בדמי ימיהם וכתוצאה מכך הסקתי את מסקנותיי. אתה יכול לומר מה שאתה רוצה, דבר אחד בטוח. לא הייתי קורא לדבריי שהוסקו כתוצאה מנסיוני ברבות השנים ילדותי.

הדגשתי בדבריי שאין בהם זלזול בך או בנסיון שלך.

הסברתי מדוע הטיעון הזה דמגוגי (בוא נשים את ה'ילדותי' בצד כי הוא כנראה מעליב, וזו לא הכוונה), אין כאן יותר מדי עניין של דעה אלא בעיקר מספרים. נכון שכל פעם שאתה יוצא מסף דלתך אתה מסתכן במוות (איפה אמרתי אחרת...?), השאלה היא כמה אתה מסתכן במוות, ומהו הסף האישי שלך שממנו אתה אומר 'זה כבר יותר מדי בשבילי'.

אני מקווה שאתה מבין שה'כמה' הזה, מבחינה הסתברותית, זה עניין שנסכם - לצורך העניין אם סטטיסטית אנשים שנוהגים על אופנוע היו נפצעים בכל נסיעה שלישית, יכול מאוד להיות שכל עניין ה'כל יציאה מהדלת אתה יכול למות ולכן תעשה מה שבא לך' היה עף מהחלון גם מבחינתך בגלל שהפעילות היתה מסוכנת מדי. למזלנו זה לא המצב.

אז מבחינתך, הסטטיסטיקה לא מצדיקה את הויתור על ההנאה - אחלה, זכותך, ומי יודע: יכול להיות שבעתיד אני אצטרף אליך (הערת צד: אם הייתי גר בקנדה, הייתי מחזיק אופנוע, ככה שזה לא שאני 'אנטי' או משהו).

קיצר אין לך מה להתעצבן, אף אחד לא מזלזל בך, ואם אחרי כל זה אתה עדיין חושב שהטיעון שלך רציונלי - אז שיהיה לך בכיף.

פורסם

בקנדה הסיכוי להיפצע באופנוע גם ככה קטן, בחורף האופנוע נמצא באחסנה , והקיץ לא כזה ארוך.

השאלה אם היית גר בקליפורניה , אז גם היית מחזיק אופנוע, ששם ישנם עומסי תנועה כבדים , ומספר ימי הרכיבה דומה למספר בארץ.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אולי תחזירו את הדיון חזרה על בראבו ופונטו איבו, אני מחפש גם כן, והדיון גלש מהגלישה שלו

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

הדיון במקור לא היה דיון על איזו פונטו לקנות אלא בדיוק על מה שהם מדברים כעת.

מציע לך להשתמש בחיפוש של הפורום, יש המון חומר על פיאט בארכיון גם מהזמן האחרון.

פורסם

ההודעה שלי נקטעה איכשהו, הדבר נרשם בהומור.

בנימה רצינית יותר אני מבין את הלבטים, דו"ג הוא פתרון פרקטי מאוד ומצאתי שגם מהנה ברכיבה בינעירונית רגועה (אני לא מהמשתוללים) מנגד, כל יום מחדש יוצא לי "להציל" נהגי מכוניות מרצח, אני מתאפק!

הסיכון גבוה מאוד ולא משנה שהזיהרות שאני נוקט בה כוללת מיגון מלא גם בשרב.

נגיעה מרכב שיצא מחניה ולא הביט במראה, גם אם חלפתי ב10 קמ"ש... מה שנגמר במעיכת פח ברכב, בדו"ג זה נגמר כואב יותר.

כשיהיו לי ילדים, סביר להניח שאעשה הפסקה. יש כאלו שהציעו להשאיר את הכלי לרכיבות סופ"ש, אם תצליח להתמודד עם העלויות של הביטוח, זו הצעה מפתה מאוד.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

• תוכן חדש...