Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן סוף סוף, ידידה טובה שלי דרסה לפני שבוע 3 רוכבי אופניים כאלו בני 14 שקפצו לה לכביש. (טוב זה לא נגמר)

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז שיעלו את גיל השימוש. אבל רישוי? באמת??

ואם זה יגדיל ב -10% את מספר המכוניות על הכביש בתל אביב - זה לא יגרום לעוד נפגעים?

פורסם

בשעה טובה! המצב כיום בלתי נסבל. נפגעים עומדים מול שוקת שבורה כאשר גם אם ובכלל יש את מי לתבוע הסיכוי לראות מהם פיצויים שואף לאפס, למשטרה אין סמכויות אכיפה אפקטיביות (מה כבר יכולים לעשות לילד?! ואיזה קנס מרתיע כבר ניתן לתת כיום) ובכלל המגמה העתידית בשוק הדו״ג היא מעבר למנועים חשמליים כך שבשעה זו או אחרת יהיה צורך להסדיר סוגיית הרישוי וכו׳.

יחד עם זאת, עולות שאלות כגון האם וכיצד תבוצע האכיפה והאם עלויות הרפורמה הצפויה הנ״ל לא תסכל ותהרוג את שוק האופניים החשמליות.

פורסם

אני כבר מדמיין את השרשורים על מכוני רישוי שיכשילו את האופניים בבדיקת עפיצות הסוללות/מספר רישוי/מספר שלדה/זיהום אויר ויפתרו את זה על ידי שמן נחשים ב100 שח.

פורסם

לצערי גם אני בעד, ולא מספיק השתוללות הילדים האלה בכבישים- ראו מה קורה בגני שעשועים לילדים?, מקום בו ההורים מטילים עם הילדים הקטנים שרק למדו ללכת- רואים משום מקום ילדים בני 10 ב40 קמ"ש עוברים לידם וכמעט פוגעים בהם, ככה לפחות ראיתי בשכונה שלי, ממש פחד להיסתובב עם ילדים קטנים ואי אפשר לתת להם לשחק בביטחה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מצד אחד:

צעד מבורך. יותר מידי מקרים של תאונות, אלוהים יודע כמה מקרים שלא הגיעו לתקשורת, ילדים מעצבנים שרוכבים איך שבא להם בכביש או על המדרכה, בקיצור, זוועה.

מצד שני:

עד שיש פה פיתרון תחבורתי זול ולא מזהם, עכשיו רוצים להפוך גם אותו למסובך. זה לא בלי סיבה, אבל חבל שזה תמיד הפיתרון.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

בתור תושב המרכז שנתקל בזה המון (המון! כבר לא ניתן לכמת את זה בכלל), אני מייחל לשינוי הזה וכמה שיותר מהר. מדובר בכלי הרג ופציעה לכל עניין ודבר.

מצד שני:

עד שיש פה פיתרון תחבורתי זול ולא מזהם, עכשיו רוצים להפוך גם אותו למסובך. זה לא בלי סיבה, אבל חבל שזה תמיד הפיתרון.

תמיד אפשר לחזור לדווש, זה אפילו קצת יותר בריא.

פורסם

אני פ]שוט לא מבין איך רישיון ישנה משהו?

אז הילדים יעשו רישיון בגיל 16 , מה זה ישנה ? הם ימשיכו לנהוג בדיוק אותו דבר .

זה שהם רוכבים על המדרכה המשטרה יכולה לאכוף כבר היום אבל לא עושה עם זה כלום ! והיא גם לא תעשה כלום אחר כך .

את כמות האופניים הקיימים כרגע זה לא יצמצם , הילדים ימשיכו לרכב - שוב לא תיהיה ולא הית האכיפה .

מה שכן יקרה , שעכשיו כלי התחבורה הזול שפתר המון בעיות יעשה מסורבל , כל מיני עסקנים יעשו על גב הרוכבים קופה ואלו שבאמת הישתמשו בכלי כתחבורה זולה יחזרו לפחונית על 4 .

פורסם (נערך)

לפני שקופצים להעמיס עוד חקיקה בנושא, ספק גדול אם תועיל במאום, האם ניתן לאמר שמוצאו כל אפשרויות האכיפה על בסיס החוקים הקיימים. האם לילד אחד מאלו שנוסעים על המדרכות ניתן דו''ח על ידי שוטר על נסיעה על מדרכה? ככלי רכב, ואופניים נכללים בהגדרה זו, האם נאכף דבר אחד בכל הקשור לחוקי התנועה?

נראה שלא.

למה שוטר יכול להחרים טלפון נייד של נער עד לבדיקת חוקיות קנייתו, ולא יכול להחרים אופניים על אותו בסיס כאקט הרתעה כלפי נערים וילדים שזורקים ז*ן ונוסעים בפראות.

זה שהורגלנו לחשוב שריבוי חוקים יוביל ליותר סדר זו בעיה שלנו. איפה האחריות האישית של האנשים. למה לא רואים ילדים שנוסעים על כלי רכב ממונעים לפני הוצאת רישיון?

1. כי ההורים מפחדים שהם וילדיהם יידפקו. יש קונסנזוס בעניין.

2. יש נכונות מצד המשטרה לטפל בעניין ללא התלבטות.

דוגמה לטיפול בנושא.

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

עד כמה שזה עצוב, עדיף מצב בו יהיה סרבול בירוקרטי סביב האופניים החשמליים מאשר ההפקרות כיום בכבישים.

הפקרות זה לתת לילדים בני 10 לנסוע כמו כל רכב על הכביש בעזרת מנוע, בלי חוקים ובלי הגבלות.

באיזור מגוריי הילדים נוסעים ללא קסדות, בד"כ מסיעים עוד חבר ללא קסדה כשהנהג מדבר בטלפון תוך כדי.

נוסעים הפוך בכיכר, לוקחים זכות קדימה בכוח מנהגים, נוסעים על הנתיב הנגדי. המערב הפרוע.

לא פלא שלפני מספר חודשים היתה פה תאונה שבה רכב נכנס בילד כזה ושבר לו הרבה מאוד עצמות, אני מקווה שהילד השתקם מזה עד עכשיו.

צריך לשים לזה סוף.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
כאילו מה שאנחנו צריכים זה שהמדינה תתערב עוד יותר בחיים שלנו, ותכניס את הידיים לכיסים שלנו.

היא גם ככה לא עושה את זה טוב - אז שתפסיק.

יש לך את זה ביותר קשקוש?

אני פ]שוט לא מבין איך רישיון ישנה משהו?

אז הילדים יעשו רישיון בגיל 16 , מה זה ישנה ? הם ימשיכו לנהוג בדיוק אותו דבר .

ילד שיעשה תאוריה וטסט וידע שעל עבירת תנועה ישללו את את היכולת לגשת לטסט לאוטו עוד שנה לא ישתולל ולא נעליים בדיוק כמו שהוא לא משתולל עם אופנוע 50 סמ"ק.

כמו שזה כרגע זו הפקרות, שיקגו!

את כמות האופניים הקיימים כרגע זה לא יצמצם , הילדים ימשיכו לרכב - שוב לא תיהיה ולא הית האכיפה .

אתה טועה, אף הורה לא יקנה ולא יתן לילד שלו לרכב על כלי שמחייב ביטוח, רישוי וכו' כאשר אין לו את כל זה.

כמה הורים אתה מכיר שקונים לילד אופנוע 50 סמ"ק בלי ביטוח, בלי, רישוי, בלי טסט, בלי שלילד יש רשיון ואומרים לו, "סע!".

בתופעת הטום-קאר שהייתה זהה רק שבעוצמה פחותה (כי הכלים יקרים), זה טיפל מצויין.

מה שכן יקרה , שעכשיו כלי התחבורה הזול שפתר המון בעיות יעשה מסורבל , כל מיני עסקנים יעשו על גב הרוכבים קופה ואלו שבאמת הישתמשו בכלי כתחבורה זולה יחזרו לפחונית על 4 .

איזה בעיות בדיוק הוא פתר?

הילדים יכולים לישון עוד 10 דקות בבוקר ?

איזה בעיות?

תסביר בבקשה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה העניין הוא שלא רק ילדים משתמשים בכלי הזה , גם מבוגרים !

אצלי בעבודה יש 3 שמשתמשים באופניים חשמליות במקום רכב .

הם אפילו לא חשבו על קטנוע בגלל העלויות הרבות של קטנוע והסיכון שברכיבה בכביש .

אני לא מתעלם מהבעיה עם הילדים , אפשר בהחלט אפשר לשנות בחקיקה , כך שרק ילד מגיל 17 יכול לרכב על אופניים חשמליות , אבל לדרוש רישיון/טסט/ביטוח זה פשוט ביטול הענף לחלוטין ! בדיוק כמו עם קטנועים 50 סמ"ק שנעלמו מהנוף וכולם (כולל אנוכי ) חזרו לרכב 4 גלגלים (עלויות הביטוח של הקטנוע מטורפות )

פורסם

אופניים חשמליות הופכות אותך ליותר שמן.

גם ילדים עם אופניים רגילות נוהגים לפעמים להתפרץ לכביש, אבל עכשיו, גם כל הילדים העצלנים והשמנים הצטרפו לחגיגה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
בגירה העניין הוא שלא רק ילדים משתמשים בכלי הזה , גם מבוגרים !

מרבית המבוגרים הם בעלי רשיון נהיגה כך שאין להם בעיה בלנסוע על האופניים החשמליות.

מי שאין לו שום רשיון נהיגה, לא צריך לנהוג בשום כלי ממונע, הוא סכנת חיים על הכביש/ מדרכה לו ולסובבים אותו.

אצלי בעבודה יש 3 שמשתמשים באופניים חשמליות במקום רכב .

הם אפילו לא חשבו על קטנוע בגלל העלויות הרבות של קטנוע והסיכון שברכיבה בכביש .

אז בינתיים דורסים הולכי רגל, וואללה סבבה.

מקומו של כלי תחבורה ממונע הוא על הכביש!!!

מסוכן לך? יש אוטובוס.

אני לא מתעלם מהבעיה עם הילדים , אפשר בהחלט אפשר לשנות בחקיקה , כך שרק ילד מגיל 17 יכול לרכב על אופניים חשמליות , אבל לדרוש רישיון/טסט/ביטוח זה פשוט ביטול הענף לחלוטין !

זה ביטול של ענף שהתפתח למימדים מפלצתיים בגלל שאין חוק ואין דין ואין דיין ובינתיים ילדים נדרסים, הולכי רגל נהרגים ונהגים נכנסים לטראומות לכל החיים על לא עוול בכפם.

שיכרת, שיכרת כבר הענף הזה ולא נראה את התועבה הזו יותר אלא אם הנהג בעל רשיון נהיגה (כל שהוא), לכלי יש רישוי, ביטוח והוא על הכביש!\

בדיוק כמו עם קטנועים 50 סמ"ק שנעלמו מהנוף וכולם (כולל אנוכי ) חזרו לרכב 4 גלגלים (עלויות הביטוח של הקטנוע מטורפות )

לא בדיוק הבנתי, אתה רוצה שגם 50 סמ"ק יהיו ללא רשיון וללא רישוי?

אולי גם שהם יסעו על המדרכות בשבילי אופניים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...