Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פשוט חולה על הרכב הזה. לאחרונה אני נתקל בהרבה כאלו משנתוני 2009-2010 בטווח מחירים של עד 70000 ש"ח. האם ישנה סיבה? תקלות, בעיות?

ומה שונה דגם ה-159 TI חוץ מעיצוב ואיבזור ספורטיבי יותר וכמובן מחירון גבוה הרבה יותר?

אין צורך בחתימה....

פורסם

גרסת הTI מכויילת אחרת, היא קשיחה יותר, נמוכה יותר במעט, בעלת חתך שונה בצמיגים לטובת התנהגות וכד'.

הרכב סובל בעיקר מסטיגמת "אלפא רומיאו" שעושה הרושם שאט אט מצליחה להתנתק ממנה, עדיין היה מקום לשיפור אך ה159 הציגה אמינות סבירה פלוס, גם אני מאוד אהבתי אותה בעיקר עם גיר רגיל

פורסם

אני לא חושב שהמחירים מצחיקים.

מחיר הגיוני לרכב כזה בן 5-6 שנים.

אם תסתכל על משהו מקביל כמו סדרה 3 מאותן שנים, מבקשים עליהם כ15-20k יותר שזה הגיוני ולא שונה מהמצב באנגליה למשל.

פורסם

אפקט ה"אלפא מחלידה" כבר די נעלם מהמחירונים, אבל עדיין יש 2 דברים שחותכים במחירון: אחד, רכב שמוצב כיוקרתי יחסית, ולכן באחוזים מאבד יחסית הרבה מערכו, עד כאן זה לא יהיה שונה בהרבה מכל רכב אחר ב-200K+ (חוץ אולי מכמה יפניות). שנית, וזה אולי יותר משמעותי, דגם שייצורו נפסק ואין לו המשך, אוטומטית הופך פחות אטרקטיבי ומאבד מחירון - זה נכון לכל רכב שאין לו המשכיות, כמעט ללא קשר לסגמנט וליצרן.

בהתחשב בשני הגורמים הללו - המחירים ל-159 דווקא גבוהים יחסית ומצביעים על מוניטין טוב וביקוש.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

המחיר שהשוק קובע משקף את הערך המיוחס למוצר,

כשחשוב לזכור שבסוף אפילו נתון עובדתי כמו מחיר הוא עניין רגשי

שניתן לפרשו בכמה דרכים - הנה למשל בעיני דראקו מאלפוי לעיל

המחיר שאתה קורא לו נמוך הוא בעצם 'גבוה יחסית'.

יחסית למה, אגב, למה שעלול היה לקרות לו ? :)

The first one to get angry loses

פורסם

אם אתה מחפש 159 יש עכשיו אחת למכירה מציאה מדהימה.

*אין לי קשר למוכר.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מהחוויה שלי

הגעתי אתמול בשעה 07:20 למוסך

לקחו את הרכב לנסיעת מבחן קצרה בדקו והכניסו לטיפול

אני בינתיים שתיתי קפה.

פרקו גלגלים ו מצעו שיש להחליף ברקס אחורי

2 דיסק בלם אחורי 320

סט רפידות אלפא אורגינל 456.9

עבודה 247

טיפול מלא ובדיקות מחשב

עוד ספל קפה ושיחה נעימה עם שני בעלי אלפות מושבעים

פלאש שמן מנוע---לוקח זמן מרגע המילוי הרצת המנוע והמתנה שיעבוד--

החלפת פילטר שמן

החלפת מסנן אויר

איפוס זמן טיפול-- בדיקות מחשב

סה"כ בשעה 10:30 הרכב סיים ויצאנו לנסיעת מבחן חוזרת

סה"כ נפרדתי מ 1729 ש"ח --קצת יקר אני חושב

ו מילה טובה על הרכב שלי

האמת הופתעתי לטובה

אין נזילות שמן אין נזילות מים הכול נקי

לא רוצה לפתוח פה שתיתי ספל מים.

לצורך השוואה להורי יש אונסיס שנת 2012 עם 60000 קילומטר עברה במקרה אתמול בדיוק אותו טיפול במוסך מורשה טויוטה

שילמו 1800 שקלים חדשים

אני דעגתי ולקחתי מהמוכר את החשבוניות והקבלןת של כול הטיפולים

השד לא נוראה כול כך כמו שאומרים

אבל לדעת שצריך לטפל ולהקפיד

בינתיים גם צריכת הדלק טובה

בקיצור בחירה טובה ה אלפא 159

בהצלחה

שבת שלום נסיעה טובה

פורסם
אשמח לקרוא פה מבעלי הרכב על הטיפולים, תקלות או כל דבר אחר

מנסיון עם שני 159 ברצף : הראשונה JTS 2.2 והשניה TBI 1.8 ידנית.

הראשונה נעימה, אמינה, נראית ונוסעת טוב.

השניה מדהימה, ספורטיבית במידה מסויימת, מהנה. הטורבו לאג מורגש.

בשתיהן ספגתי בומבה בירידת ערך כיד ראשונה.

הייתי חוזר אל ה TBI כרכב שלישי (משפחתי).

פורסם

אתעלק על השרשור...

אני בזמן האחרון מוצא את עצמי חושב יותר ויותר בלשדרג את עצמי מפוקוס אמינה טפו טפו לאלפא 159.

חרשתי פורומים בארץ ובחו"ל, אספתי מידע, קראתי תגובות שנעות בין רכב עם אמינות טובה מינוס לרכב עם אמינות סבירה פלוס כפי שנכתב לעיל.

מצד אחד, קול ההיגיון שמקשיב ליועץ ההשקעות שבי שלוקח בחשבון שרכב יוקרה זו הוצאה לא משתלמת. מצד שני, קול הרגש שנהנה להחסיר פעימה בכל פעם שאני מביט ב אלפא 159 של השכן ...

בהמשך מצד שני לנושא השרשור, את רוב ירידת הערך במודלים האלו הרכב כבר ספג כך שלרכוש את הרכב זו הבעיה היותר קלה ..

מה אתם הייתם עושים?

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

מה אנחנו עושים או היינו עושים זה לא חשוב מכיוון שכל אדם שונה ונמצא בשלב אחר בחיים.

שאל את עצמך האם אתה נמצא בשלב בחיים שאתה יכול להרשות לעצמך ללכת עם הלב ולקנות רכב קצת יותר יקר לתחזוקה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אתעלק על השרשור...

אני בזמן האחרון מוצא את עצמי חושב יותר ויותר בלשדרג את עצמי מפוקוס אמינה טפו טפו לאלפא 159.

חרשתי פורומים בארץ ובחו"ל, אספתי מידע, קראתי תגובות שנעות בין רכב עם אמינות טובה מינוס לרכב עם אמינות סבירה פלוס כפי שנכתב לעיל.

מצד אחד, קול ההיגיון שמקשיב ליועץ ההשקעות שבי שלוקח בחשבון שרכב יוקרה זו הוצאה לא משתלמת. מצד שני, קול הרגש שנהנה להחסיר פעימה בכל פעם שאני מביט ב אלפא 159 של השכן ...

בהמשך מצד שני לנושא השרשור, את רוב ירידת הערך במודלים האלו הרכב כבר ספג כך שלרכוש את הרכב זו הבעיה היותר קלה ..

מה אתם הייתם עושים?

הרכבים האלה לא משתלמים נקודה. ושאף אחד לא יספר לך סיפורים.

הם לא רכבים עממים, הם לא הכי נוחות, הטיפולים בהם אולי לא היה זולים.

אבל

אין מחיר להנאה ולחיוך שתקבל מרכב כזה, מניסיון אני אומר לך.

תעשה את השיקולים שלך מפה.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אמנם יש לי בררה, אך אתן חוות דעת

תחזוקה לא זולה בכלל,אפילו יקרה יותר מסדרה 3 שהייתה לי.

בגדול איכות ההרכבה ממש יוצאת דופן לטובה,אמינות סבירה אני לא חושב שרכב בסטגמט הזה לאחר 5-6-7 שנים יציג אמינות נהדרת כמו יפנית אלף שש מאות.

אני חושב שלנהג הלא מתגרזן ה159 תהיה מכונית מנהלים שנותנת ערך מצויין לכסף השוואה למקבילות הגרמניות,וגם סקסית לאללה,בפנים ובחוץ עם הסמל סטטוס ה"נכון".

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...