Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אבל עדיין - עד כמב שידוע לי בתחום האופנועים מנועים (אני מדבר על מנועים "רגועים" בנפח גדול) לא מחזיקים יותר זמן מאשר מנועי מכוניות.

אולי אתה יותר מכיר את התחום, האם אני צודק?

המנועים הבאמת "רגועים" הם מיעוט יחסי בעולם האופנועים ושמורים לרוב לסגמנט אופנועי הקאסטום\קלאסים. את הסגמנט הזה אני פחות מכיר ואולי יוחאי פה יוכל לשפוך יותר אור.

בסגמנט אופנועי הכביש הקרוב יותר לליבי בהחלט ניתן למצוא מנועים שמפגינים אמינות שלא נופלת מהרבה רכבים.

צריך לזכור שבמרבית האופנועים יחס הספק לנפח הוא גבוהה הרבה יותר ממנוע של רכב ממוצע. הדבר מתבטא בעיקר בסל"ד עבודה גבוהה יותר. המומנט המקסימאלי זהה אך גם הוא בהתאם מגיע גבוהה יותר בסל"ד (הNC700, כמו שכתב יוחאי, הוא למעשה נסיון ראשון לייצר מנוע לדו גלגלי בעל אופי של רכב).

במנועים בנפח בינוני אין ברירה אלא לרכוב בסל"ד כפול (לפחות) מרכב, והבלאי למנועים בהתאם. גם מנועים אלו בשימוש רגוע חוצים את קו ה200K ללא בעיה. הבעיות מתחילות לרוב ביד ימין של הרוכב וברצון לרכב מהר וחזק על מנוע בנפח בינוני. אמנם מנוע 600 סמ"ק יכול לספק 100 כ"ס אבל ככל הניראה זה מקצר את חייו משמעותית.

עם המנועים הגדולים כבר אין שום בעיה לרכב בסל"ד שמתקרב מאוד לרכב ואני מכיר לא מעט כלים שכאלה ששרדו הרבה יותר מ200K למרות היותם מקוררי אויר.

מנוע הNC של הונדה עדיין צעיר מכדי לדבר על השרידות שלו לטווח ארוך אבל אני צופה לו גדולות.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אחזקת האופנוע היא אמנות מזן אחר.

:mm_yeah:8)

את השמן מחליפים כי הוא נשרף (משחיר) ומאבד את התוספים שלו.

את המסנן מחליפים כי הוא אסף מספיק שבבים.

נראה לי שמי שחושש משבבים לאחר ההרצה, יכול להחליף מסנן בלבד.

דני

פורסם

יגאל, ההודעה האחרונה שלך עונה בדיוק על השאלה מדוע אופנועים עושים טיפולים תדירים יותר ומקפידים גם על טיפול הרצה:

הם עובדים בעומסים גבוהים יותר ובסל"ד גבוה יותר, הספק פר ליטר גבוהה יותר ודרושות לביצועים מצד הרוכב יותר גבוהות.

במנוע של NC אפשר היה לדעתי להאריך את המרווח מ 12.000 ל 15.000 או גם ל 20.000 כמו שנהוג במכוניות ללא שום בעיה אבל כנראה שרצו לשמור על קו אחיד פחות או יותר עם שאר הכלים של החברה ולא לקפוץ גבוה מידי.

פורסם

יגאל, אני מסכים עם רוב מה שאתה אומר. אבל אתה חושב שיצרן כלשהו יעדיף להיות דומה ליצרן אחר ועלול לפגוע בטווח הארוך באמינות המוצר שלו? הרי היצרן מביא איתו טכנולוגיה אחרת מיצרן אחר ולכן הגיוני שתהיה שגרת טיפולים שונה ועלויות שונות (לא מדבר על מיתוג).

סיוויק 08, זה אכן יכול להחשב כטרטור, אבל אם זה ישרת את בעל הרכב לטווח הארוך, אז אני מקווה שאני לא בדעת יחיד ובעל הרכב יעדיף לבצע טיפול נוסף.

המידע מה"פופולר מכניקס" נראה לי קצת מוגזם, כמו שציינת.

המאמר מ"אדמונדס" מאשש את חלק מהדברים שחשבתי, שבמידע ויש חלקיקים, הפילטר צריך לקלוט אותם. כאן, הם מדברים על 3,000 מייל, שזה קצת פחות מ 5,000 ק"מ. אז את ההרצה צריך לבצע במשך 5,000 ק"מ?

בתגובה הראשונה שלך, אמרת שיש מקומות שהחלפה עלולה להזיק, למה?

בנוסף רובכם דיבר על החלפת השמן, במידה ומחליפים אחרי ההרצה, לא רצוי להחליף גם את הפיטר שמן?

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

להזיק זה לא יכול בשום מצב, וכן אם מחליפים אז מחליפים גם את הפילטר.

השאלה רק אם זה יכול גם להועיל, על זה הדיון :-)

פורסם

אני לא מאמין שזה יכול להזיק ואני כזכור בעד,

אלא ששמעתי פעם [לא זוכר מי ואיפה] בדיון דומה

על תכונה לכאורה של התאדות או גריעה כלשהי* של חלק מכמות השמן

המקורית שרק לאחריה נכנס *השמן לעבודה נכונה [*יעני, *יעני] ומזה

איכשהו נגזר שהחלפה מהירה מעבירה את המנוע פעמיים כזה דבר וכו' וגו',

לכוון בוצה וחוסר יעילות וזה. נראה לי מסוג ההמצאות המופרכות אך ההגיוניות בו זמנית

שצר לי שלא אני המצאתי. אני המצאתי את 'בחירת מין העובר עלולה להשפיע

על חוסר בגיבוש הזהות המינית שלו' אבל לא דחפתי מספיק וזה לא תפס.

The first one to get angry loses

פורסם
יגאל, אני מסכים עם רוב מה שאתה אומר. אבל אתה חושב שיצרן כלשהו יעדיף להיות דומה ליצרן אחר ועלול לפגוע בטווח הארוך באמינות המוצר שלו? הרי היצרן מביא איתו טכנולוגיה אחרת מיצרן אחר ולכן הגיוני שתהיה שגרת טיפולים שונה ועלויות שונות (לא מדבר על מיתוג).

בוודאי שבטח.. בטח שבוודאי.

יצרן שהרכבים שלו יבלטו לרעה בעלויות או תדירות הטיפולים יאבד נתח שוק ואף אחד לא ילך לחפור איזה טכנולוגיה יש לו שם..

בוקי, לגבי נפח הביניים אני מסכים ומבין שאופי העבודה שונה ממנוע של רכב.

אבל שים לב לפיסקה האחרונה בהודעה שלי, אותה כניראה הייתי צריך להדגיש יותר.

לכל יצרן אופנועים ישנו גם ליין מנועי ליטר (או יותר) שקרובים מאוד באופי של רכב. יתרה מכך, הם מניידים מסה קטנה מאוד ביחס למנוע של רכב. יחד עם ההגבלות שחלות עליהם בתקופת ההרצה החיים שלהם באלפי ק"מ הראשונים הם פיקניק שכל מנוע בעולם היה חולם עליהם.

ועם זאת גם להם מוגדר טיפול הרצה. אני כבר לא מדובר אפילו על מנועים יפנים שכבודם במקומם מונח, אלא גם מנועים גרמנים שמובילים את טכנולוגיית יצור המנועים בעולם.

לאור כל הנתונים הללו, אין לי צל של ספק שהעדר טיפול הרצה ברכבים הוא עיניין של נורמה בלבד שאין בה שום שיקול הנדסי.

יום טוב גם לך

פורסם

הנתונים האלו לא אמורים כלום, אני מכיר כמה מקרים של אותו מנוע על רכב אחר ויש תדירות טיפולים שונה לגמרי....שיקולים של מהנדסים ולא סתם

בקיצור אנחנו לא ממש מבינים את הדברים לעומקם ולכן לא יכולים להסיק מסקנות אז עושים מה שיצרן מבקש.

יש טיפול אחרי הרצה? עושים!

אם אין אז לא עושים ואם נעשה זה אולי אפילו יזיק בגלל שימוש בשמני מיוחדים שהיצרן שם במפעל.

• תוכן חדש...