Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשש מליסינג פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהליסינג הפרטי נכנס לראשונה פחדתי ממנו והעדפתי שלא לגעת.

היום אחרי כמה שנים טובות אני בטוח שיש כבר מספיק אנשים שיכולים לענות לי על הדברים שאני חושש מהם.

אתחיל ואגיד שהדבר שהכי מושך אותי בליסינג הפרטי זה האפשרות להתקדם לרכב חדש כל 3 שנים , שאין לי בעיה לשלם את המקדמה ,ולהמשיך לשלם את הסכום החודשי באופן קבוע .

בשביל שיהיה לי קל להסביר את עצמי ,בואו ניקח עסקה לדוגמה :

מאזדה 3 2015 , מחיר הרכב 126K , בעסקה כידוע יש 3 שלבים:

-מקדמה : 40K

-תשלום חודשי קבוע ל36 חודשים :1337 ש"ח

-קניית הרכב ב38K או החזרת הרכב, קבלת רכב חדש ולהמשיך לשלם את התשלום החודשי הקבוע.

הבעיה או החשש שלי הוא לגבי הסעיף האחרון , את הרכב אני אמור להחזיר והוא שמשמש כמקדמה , אבל כידוע ערך הרכב תלוי במצב שהשוק ומצב הרכב (לפי איך שהם כותבים זאת)

אם נניח עברו להם 3 שנים עם המאזדה 3 , אני מגיע להחזיר את הרכב כדי כדי לבחור את הרכב החדש, והמקדמה הנדרשת היא שוב 40K , הם כמובן יסתכלו על הרכב שהחזרתי , יסתכלו על מצב השוק , ויגידו לי מה ההפרש שאני צריך להוסיף כדי להגיע ל40K.

וכאן השאלה שלי :

משהו עם ניסיון או ידע יכול להגיד לי שורה תחתונה ,מה בדרך כלל ההפרש? , עד כמה הם "נוקשים" עם הורדת הערך עבור הרכב שהחזרת?

ועוד דבר קטן , האם יש איזושהי חברה שנחשבת למומלץ היום בתחום (אמינות , מחיר תנאים)?

פורסם

אתה צריך לוודא בחוזה שאתה חותם עליו מה תנאי סיום העסקה. יש חברות שאומרות לך מראש מה יהיה שווי הרכב בעוד 36 חודשים (בכפוף לבדיקת שמאי, אם השתמשת ברכב להובלת זבל עופות כמובן שערכו יהיה נמוך מכפי שנקבע), יש חברות שמדברות על מחיר השוק.

המחירים שציינת גבוהים, גם המקדמה וגם התשלום החודשי יחד. בחישוב זריז זה יוצא שאתה משלם כ-90 אלף ש"ח בתקופה של 3 שנים, בעוד ירידת הערך של רכב כמו מאזדה 3 בתקופה כזאת עומדת על משהו כמו 60-70 אלף ש"ח. זה אומר שאתה משלם אקסטרה כסף כדי שבסיום העסקה תישאר לך מקדמה די נדיבה לעסקה הבאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

קודם כל , תודה על העזרה.

אם אני מבין אותך נכון, אני צריך לחפש עסקה שבתום התקופה אשלם כמה שיותר קרוב ל60-70K ,שזאת ירידת הערך הראלית של הרכב.

בשלמה סיקסט לדוגמה , נותנים לך אפשרות לבחור לבד את גובה המקדמה , בהתאם לזה את ההחזר החודשי.

אם ניקח לדוגמה עסקה כזאת:

-מקדמה 40K

-תשלום חודשי ל30 חודשים (לא ל36 חודשם) 1185 שח

- אופציה

סה"כ שלמתי אחרי 30 חודשים 75,540 ש"ח.

-

לצורך הדוגמה , זאת עסקה טובה יותר?

האם יש דרך לחשב כמה כסף יישאר לי עבור מקדמה , אם ירידת הרכב היא נגיד 60K פלוס מינוס אחרי שנתיים וחצי , מבלי להתחשב בבדיקת שמאי?

שוב תודה.

עריכה אחרונה על ידי winnerm
פורסם

אתה מדבר על המסלול של הנטו ליס בשלמה סיקסט? כי אם כן הוא יקר יחסית. יש חברות אחרות עם מחירים קצת יותר זולים.

אף אחד לא יודע בוודאות מה יהיה שווי הרכב בעוד 3 שנים. אבל אפשר לשער, זה מה שחברת הליסינג עושה. תפתח מחירון לוי יצחק, תבדוק כמה שווה מאזדה 3 בת 3 בדיוק - סיכוי גבוה שזה מה שתהיה שווה המאזדה שאתה תקבל בליסינג.

פורסם (נערך)

קודם כל שוב תודה .

ולא , נטו ליס הוא ליסינג מימוני , אני מדבר על ליסינג פרטי .

אני מריגש שבלבלתי אותך בשאלות, אז אנסה לעשות סדר,מה שאני מנסה להבין זה 2 דברים:

1) איך לחשב כמה מערך הרכב ישמש כמקדמה ?

אם לדוגמה עברו להם 3 שנים , שלמת על הרכב עד עכשיו 75K ,שובי שוק הרכב הוא 70K , המקדמה החדשה היא 40K , איך הם מחשבים מה ההפרש שאני צריך לשלם כדי להגיע לסכום המקדמה? (מבלי להכנס לעניין שמאי ומצב הרכב)

אני זוכר שאמרת שיש חברות שעושות זאת מראש , אבל אם אני לא אבין איך הדברים עובדים ,לא אדע לזהות אם עסקה טובה או לא.

2) מה עושה עסקת ליסינג פרטית לטובה יותר ? , ככל שאני משלם במשך ה3 שנים את הסכום הקרוב ביותר לירידת ערך האמיתית?

תודה לך על העזרה.

פורסם

1. קנית רכב ששווה 130 אלף ₪, אבל שילמת רק 70. מסקנה - אתה חייב עוד 60 אלף ש״ח על הרכב. שווי הרכב לאחר 3 שנים הוא 75 אלף ולכן המקדמה שעוברת לעסקה הבאה היא 75 (שוי הרכב) פחות 60 (החוב על הרכב) שווה 15 אלף ש״ח.

2. טוב זה עניין אינדיבידואלי. יש לקוחןת שמבחינתם טוב זה לשלם מקדמה אפסית ואחר כך המבול. יש לקוחות שרוצים לשלם את המקדמה רק פעם אחד בחיים ומשם להתגלגל על היתרות.

אני אישית חושב שהכי חשוב לבדוק את תנאי היציאה - לפי מה מחושב שווי הרכב בסוף העסקה, כמה קילומטרים מותר לך לעשות, מי יכול לתקן את הנזקים לרכב במידה ויהיו (אתה במוסך זול או חברת הליסינג?).

פורסם (נערך)

אוקיי, עוד הפעם תודה :)

אנ מתנצל שאני קצת מתעכב להבין ...אבל שאני עושה את החישוב שרמשת, אני קצת מתבלבל, איך יצא לך שההצעה הראשונה שלי (בראש הדף) לא כדאית? ,ואיך יצא לך שאני משלם אקסטרה כסף עבור המקדמה הבא? :

שילמתי 90K ב3 שנים (מקדמה ותשלום חודשי), נשאר הפרש של 38K ,נניח שערך הרכב אחרי 3 שנים יהיה 65K , מה שאומר שנשאר לי 23K להעביר לעסקה הבא , לא רק שאני לא משלם "אקסטרה" , אני צריך להוסיף כסף.

שאני מסתכל על דרך החישוב שלך , אני מבין שאם אתה מתכנן לעשות עסקה נוספת בסוף התקופה ,זה לא משנה כמה מקדמה תתן , וכמה תשלום חודשי יהיה לך ...הדבר היחד שזה ישנה הוא כמה הפרש ישאר להשלים עבור המקדמה החדשה.

שוב תודה.

פורסם

מצטער אם זה יבלבל אותך עוד יותר אבל למה בכלל לעשות את זה דרך חברת ליסינג? אתה סתם משלם קופון בדרך וערך הרכב שלך יורד כי הוא רשום על שם חברת ליסינג.

כמעט כל היבואנים מציעים היום עסקאות מימון דרך בנקים בהם אתה הבעלים הרשום של הרכב, הרכב משמש כבטוחה היחידה בעסקה, אתה יכול לקבל פריסת תשלומים מאוד גמישה כשהמקסימום עומד על 50% בהלוואת בלון לשלש שנים וה50 הנותרים מחולקים ל36 תשלומים.

אתה יכול לעשות את זה עם מקדמה או בלי מקדמה, לבחור את גודל הבלון לפי צרכיך ובקיצור לקבל עסקה מאוד גמישה כשהרכב על שמך.

פורסם

לא ממש קראתי מה שכתבו אך אם רצונך ברכב חדש יש הסכם השכרה ארוך טווח.

טויוטה קורולה לדוגמה בתשלום של 2200 לחודש. זה יוצא 80000 לשלוש שנים ללא כאב ראש של מכירה

פורסם

יוגב ,80K ל3 שנים זה הרבה מעבר לירידת הערך הראלית של הרכב.

בגדול ,היה לי "חזון" שאשלם את המקדמה באופן חד פעמי , ואז אגלגל את התשלום החודשי כל 3 שנים , ככה אקבל רכב חדש כל 3 שנים בתשלום חודשי קבוע , כשהרכב משמש תמיד כמקדמה לעיסקה הבא , או חלק גדול ממנה.

שמעתי על אביס אקספרס שכמה מחברי הפורום לקחו , חוץ מהשירות של אביס שקראתי לגנותו בשלל נושאים בפורום,אפשר למצוא העסקאות מעניינות מאוד בדיל הזה , כאלה שלא רחוקים מירידת הערך האמיתית ,אבדוק זאת מחר.

• תוכן חדש...