Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סיכום שנה עם קיה ריו 1.25 ידנית


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש כבר כמה וכמה סיכומים דומים בפורום, והתמונה הכללית מאוד דומה בכולם אז אשתדל לקצר.

 

נסעתי 14,800 ק"מ, צריכת דלק ממוצעת לאורך כל התקופה 1:15.2 (1:14.2 הכי גרועה, 1:16.8 הכי טובה). נסיעה מעורבת (כ50:50), המחיר הממוצע ששילמתי לליטר דלק 6.9.

אגרת רישוי 1219.

הביטוח, נק' כואבת – אני ללא עבר ביטוחי נקי ומתחת ל30, 1720 חובה, 3960 למקיף.

טיפול 15,000 – חינם, קיבלתי שובר מחברת הביטוח. בוצע במוסך י.נ.מ מורשה קיה – מרוצה (סה"כ טיפול 15).

 

ירידת ערך – אפשר להעריך ב15%, אבל זה לא כ"כ מטריד אותי ובמילא אקבל מספר מדויק רק לאחר המכירה.

 

חוץ מזה, היה לי תקר (40 ש"ח) וקניתי סוכך שמש (15 ש"ח). שטיפות ידניות או עם התדלוק (אבל רק במכונות עם הספוג).

 

אני מעריך שעלות האחזקה המלאה (כולל ירידת ערך והפסד רווחי הון) ששילמתי השנה היא כ2150 ש"ח לחודש + 300 לחופשי חודשי ברכבת – שיפור משמעותי מכ3100 ששילמתי על ליסינג (אבל זה היה עבור פורד פוקוס). אני מרוצה מההחלטה לעבור לרכב פרטי, זה השתלם יותר ממה שצפיתי בזכות הירידה במחירי הדלק וצוק איתן (במהלכו הרכב עמד 40 יום בחניון הבסיס).

 

אני מעריך שבשנה הבאה מחיר האחזקה ירד. הביטוח הוזל (1489 חובה + 3300 מקיף, עדיין בלי 3 שנים נקיות), אגרת רישוי (אחרי הנחת צוק איתן) 1048 וכמובן ירידת הערך שתהיה פחות קיצונית.

 

עם הקנייה הותקנו כספת, קודן ודיבורית בלוטות', ההתקנות היו "חינמיות" ולכן לא כ"כ התעמקתי במה אני מקבל מה שיצר מעט חוסר שביעות רצון בהמשך: הכספת שהותקנה לא עומדת בדרישות של חלק מחברות הביטוח. התקנת הדיבורית יצרה מעט קירקושים בדשבורד, אולי מישהו אחר לא היה שם לב, אבל לי זה מפריע. כמה שפחות התקנות מקומיות – יותר טוב!

 

מהרכב אני מאוד מרוצה, מבין הרכבים שבדקתי לפני הקניה הריו הרגיש הכי רכב מלא, רק בקטן. דברים כמו מושבים נוחים + כיוונון מלא, הגה מתכוונן לגובה ולעומק, חלונות חשמל מלאים, מרווח – אלה דברים שלא תמיד משווים ברשימות האבזור אבל מוסיפים הרבה ותתפלאו בכמה רכבי סופר מיני הם חסרים. כן הייתי רוצה מנוע חזק יותר + הילוך שישי + בידוד טוב יותר מרעשי רוח (מתחילים להציק מעל 110).

עריכה אחרונה על ידי yev
פורסם

בעיניין הביטוח נתקלתי השנה(שהאוטו היה חדש ההורים פירגנו עזרה בתשלום הביטוח),

העסק יקר מאוד בריו וזה קצת מרגיז,

הגעתי למצב שאני עונה בציניות לעובדים בחברות ביטוח "אתם רוצים גם מאבטח ליד הרכב?" בקשר לדרישות מיגון ו"זה כולה קיה ריו לא מרצדס S קלאס".

אגב, אחרי סקר שוק סגרתי אצלי(נהג בן 24 תל אביבי ללא תביעות ב3 שנים האחרונות) על מחיר של 4,500 מקיף+חובה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תוכל לומר אם אתה נוסע לרוב באזורים מישוריים/הרריים? אני בחיפה מצליח להגיע עם הריו ל-1:13.5 בינתיים..

פורסם

נוסע באזורים מישוריים רוב הזמן. פעם בשבוע שבועיים אני עולה לירושלים ואני יכול להבין איך צריכת הדלק מתדרדרת באזורים הרריים. כמה זמן הרכב אצלך?

אצלי צריכת הדלק השתפרה מעט אחרי כ5KKM.

 

האמת שלא חשבתי על עניין הביטוח, עבור הריו הוא באמת יקר מהממוצע.

פורסם

האמת שיצא לי לנסוע כמה מאות ק"מ לאחרונה באזורים מישוריים (צפון, ת"א), הצלחתי להגיע ל-1:14.5 בערך (ולא ניסיתי לחסוך) - זה כבר מתחיל להתקרב למספרים שלך..הרכב אצלי חודשיים אבל יותר משנתיים על הכביש. נשתדל לנסוע לאט יותר בעליות.

×
×
  • תוכן חדש...