Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בשעה טובה נולד לי בן זכר.

איך אתם ממליצים לחסוך לו? בהנחה שאני מעוניין לחסוך לתקופה ארוכה (18 שנה) סכום חודשי של 180-200 שח.

תודה.

כפיר הג'ינג'י

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תכנית חיסכון.

אני שם 3000 כל חודש עבור שתי הבנות ולימי סגריר. חלק יש לי בתכנית צמודת מדד בריבית מעולה אבל בגלל שזו תכנית ישנה אז היתרה בתכנית ציודה בתנאים הרבה פחות טובים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא מעודכן בשיטוחת החיסכון העכשויות (כאשר אני רוצה לחסוך אני ניגש לפקידת ההשקעות בבנק היא מדריכה אותי), אבל בכל זאת עצה אחת - את החסכון, בכל מנגנון שתבחר, פתח על שמך (או על שם אשתך), ושחרר לילד רק כאשר תראה לנכון ומטרה נכונה. לא תרצה שביום הולתו ה-18 יקר את הכסף ויקנה אופנוע או ישחית אותו על איזה שטות. כל עוד הוא מופיע על שמך - יש לך שליטה בו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית, עם 3 ילדים, מהיום שהראשונה נולדה יש ה.ק. לקרנות נאמנות. זה עולה ויורד ועולה ויורד אבל לטווח ארוך זה הכי מתאים לי. כל החסכון על שמנו ולא על שם הילדים.

לפעמים דוחפים שם כסף לא מתוכנן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו, גם לי יש כאלה הו"ק. הבעיה היא שכל פעם שקרן הנאנמנות מחליפה שם או או יש איזה שטות טכנית דוה ההו"ק מתבטלת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא מעודכן בשיטוחת החיסכון העכשויות (כאשר אני רוצה לחסוך אני ניגש לפקידת ההשקעות בבנק היא מדריכה אותי), אבל בכל זאת עצה אחת - את החסכון, בכל מנגנון שתבחר, פתח על שמך (או על שם אשתך), ושחרר לילד רק כאשר תראה לנכון ומטרה נכונה. לא תרצה שביום הולתו ה-18 יקר את הכסף ויקנה אופנוע או ישחית אותו על איזה שטות. כל עוד הוא מופיע על שמך - יש לך שליטה בו.

מה שהוא אמר. ככה זה גם אצלי, למרות שעד כה הילד (בן 8 חודשים) מקבל החלטות שקולות ונבונות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מה מטרת החסכון? אם תקח את קצבת הילדים (140 ש"ח) ותוסיף גם מהצד שלך את אותו הסכום ותדחוף פעם בשנה בקרן נאמנות מנייתית או תעודת סל עוקבת מדד, לאחר 18 שנה בהנחת תשואה ממוצעת של 6% יהיו כ-110 אלף ש"ח (לפני מס).

אפשר לממן תואר בכיף.

פורסם
מה שהוא אמר. ככה זה גם אצלי, למרות שעד כה הילד (בן 8 חודשים) מקבל החלטות שקולות ונבונות.

ניטש - היום אני יודע שהילדים שלי מתהנגים בצורה די רציונלית, אבל כאשר היו בני 8 חודשים לא יכולתי לנבא זאת. ועדיין מעדיף שהכסף יהיה בשליטתי. בינתיים מממן להם את הלימודים וחושש מהיום שבו מי מהם יחליט ללמוד ב-BGU (או, יותר גרוע, בירושלים. TAU נמצאת מבחינתי בטווח נסיעה ברכבת)

• אחראי פורום
פורסם

אז אני מבין שהכי פחות מניב אלה תוכניות החיסכון היעודיות בבנקים?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איתי, הכל תלוי בתקופה שפתחת את התכנית.

אצלי חצי מהסכום נכנס לתכנית עם 4.5% צמוד. אין היום שום אפיק שנותן דבר כזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אז אני מבין שהכי פחות מניב אלה תוכניות החיסכון היעודיות בבנקים?

זה תיאור די מדוייק אבל לא מלא.

מה שהבנק עושה, לוקח את הכסף שאנשים מפקידים בתוכניות חיסכון, נותן להם ריבית מגוכחת ומצחיקה, ומלווה אותו (דרך חברת האשראי שקשורה לבנק) בריביות של שוק אפור (~10%). הכל ברישיון וב"פיקוח" תוך הגנה מלאה מפני תחרות שחס וחלילה לא יפגעו הכנסות הענק של הבנקים.

יש לא מעט אלטרנטיבות - כדאי לקרא בבלוג של הסולידית על אסטרגיות השקעה לעצלניים שיהיו הרבה יותר טובות מסתם לשים את הכסף בבנק.

פורסם

אנחנו פשוט שומרים לכל ילד קרן השתלמות, במקום לפתוח אותה ולשדרג את האוטו/ לעשות טיול לחו"ל/ לסגור חלק מה משכנתא.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קודם כל והכי חשוב- רק אפיק מנייתי.

אם אתה יכול לעקוב ולבצע פעולות- הו"ק חודשית בבנק לקניית קרן נאמנות מנייתית, ופעם בשנה לקחת את מה שהצטבר ולקנות תעודת סל העוקבת אחר מדד ת"א 25 או S&P500 (חשוב לוודא שהעמלות שלך בבנק הן ברמה סבירה).

אם אתה לא יכול לעקוב ולבצע פעולות- פוליסת חסכון באחת מחברות הביטוח במסלול מנייתי.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

יש תוכניות חסכון לכל ילד על שמם. יש להם כסף. הקטן ינהג בכסף בתבונה.

הגדולה תפוצץ על שטויות. תפקידי להיות שם כדי ליעץ להם אבל לא למנוע.

פורסם

מסכים שבנוגע לחיים של ילדיך ככלל, תפקידך 'לייעץ אך לא למנוע'

אבל היות והכסף שאתה חוסך עבורם הוא שלך, נשמע לי יותר סביר להשתמש בשיקול הדעת הקצת יותר בוגר ומנוסה שלך ולהכווין אותו למטרה/בנק-מטרות מסויימת/ות.

אין לי עדיין ילדים, אך כשיהיו הכיוון שsperial הציע נשמע משהו שיותר מתאים לתפיסת העולם שלי.

אהבתי מאוד את העצה עם קרנות ההשתלמות, אשקול אותה בחיוב. רעיון נחמד לאללה!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...