Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

מה שאני עברתי אתמול...

שישי בערב, שעה 19:30 בערך, מכניס את התקע של הטוסטר (בן 15 שנה) לשקע ו... בום!! יש חושך בכל הבית.

טוב, עד כאן סתם עוד קצר שגרתי. במצב כזה קופץ הפחת עם עוד כפתור של אותו מעגל. בנקודה הזאת אכתוב שהפחת הוא 40 אמפר, לידו יש עוד כפתור ראשי של כל הבית, ולמטה יש עוד 10 כפתורים ששולטים על מעגלים מקומיים ברחבי הבית.

בכל אופן, הולך בחושך לארון חשמל שנמצא בתוך הבית, כפתור 2 של המטבח למטה, אבל הפחת למעלה :shock: (?!) ועדיין אין חשמל.

הורדתי את כל הכפתורים, העלתי חזרה, לא חוזר החשמל.

יום שישי בערב, ערב שבת, שעה 19:30 ואין חשמל...

טלפון לחשמלאי הקבוע בסגנון "תבוא מהר", הוא מגיע ומכריז חגיגית שהלוח עצמו לא מקבל בכלל זרם מהארון של חברת חשמל.

טלפון ל- 103 שענו מיד, שלחו צמד טכנאים תוך שעה.

פותחים את הארון חשמל שלהם והוא עבר פיצוץ... :shock:2X.

אני אנסה לתאר את מה שראיתי, אולי יבינו. יש כל מיני חוטים עם עיגולים קטנים. עיגול אחד היה מפויח ושרוף בצורה כזאת כאילו היה שם אחלה פיצוץ לפני.

טוב, אין חלקים באוטו.. מחליטים לעשות מעקף זמני והחשמל חוזר.

עכשיו לחלק האמנותי:

מה קרה פה בכלל? אני גר פה 23 שנה מאז שהקבלן מסר את המפתח ובכזה דבר עוד לא נתקלתי.

איך יכול להיות שמקום שהפחת יקפוץ בגלל הטוסטר שמקצר, הארון חשמל הראשי נשרף בצורה כזאת שצריך חילוץ מחברת חשמל? (ואגב "אחלה" טיימינג).

מי נתקל בדבר כזה? כי מבחינת החשמלאי הלוח תקין (לא בדק יותר מידי כי מיהר לאכול בבית וגם לא לקח כסף), מבחינת אנשי חברת חשמל הלוח שלהם עבר "התחחמות". מה זה התחממות??

בקיצור מי יכול לשפוך אור על העניין לפני שאני אשאר שוב בלי חשמל? כי אני חסר אונים. מערכת חד פאזית.

תודה רבה :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

קודם כל, התבלבלת בין הפחת והראשי.

מה שקרה זה שנשרף הפיוז של חברת החשמל שמספק חשמל לדירה שלך (מה שנקרא בעגה "נשרף הפקק" או "נשרפה הפאזה").

הראשי בלוח שלך היה אמור לקפוץ, הוא לא קפץ (ומכיוון שזה כל תפקידו בחיים, זה אומר שהוא לא תקין) ולכן קפץ הפקק בארון של חברת החשמל (אם הפקק שלך הוא 40 אמפר, הפקק של חברת החשמל הוא 63 אמפר) ולכן גם כנראה יחייבו אותך עבור הביקור של טכנאי חברת החשמל.

בקיצור, הלוח שלך כנראה שלא תקין.

ישנה עוד נקודה, לפעמים ע"מ לחסוך את התשלום לחברת החשמל, צרכנים מגדילים על-דעת עצמם את המפסק הראשי מ-25 אמפר ל-40 אמפר, וזו בדר"כ התוצאה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

מה שאמור לקפוץ זה כפתור 12 (למעלה מימין) שתמיד קופץ במקרה קצר + עוד כפתור למטה.

הכפתורים למטה 1-10 שולטים כל אחד על משהו אחר בבית. כפתורים 12+11 הם שולטים על כל הבית.

מה זה מה?

אתמול קפץ רק כפתור 2.

איזה כפתור לא תקין?

אגב הלוח היה ונשאר 40 אמפר תמיד.

11153427_10206626117520407_179742554_o.JPG

פורסם

12 זה הפחת, הוא אמור לקפוץ רק במקרה של סכנת חישמול, בכל מקרה, גם אם הוא לא יקפוץ הוא לא יגרום לפקק של חברת החשמל להשרף.

הפקק היחיד שאם הוא לא יקפוץ ישרף זה של חברת החשמל זה פקק 11, ובהנחה שהחיווט בלוח הוא תקין, הפקק הזה אינו תקין.

פורסם

הראשי שלך הוא של חברת ג'נרל אלקטריק, והוא שונה מכל יתר הלוח.

אני מהמר שהוא הוחלף באיזשהו שלב, כנראה שגם הקודם היה לא מוצלח במיוחד (וגרם נזק במידה מסויימת לפיוז של חברת חשמל).

יתר המפסקים הם פשוטים של חברה עלומת שם בתחום (לרוב סיניות זולות מאוד).

ממליץ להחליף למשהו שהוא לפחות מיד ריינג' (רוגי סיסטם המזוהה כ- "RS" בריבוע אדום כהה) או סימנס (יקרים מאוד, כ 18-20 שח למפסק רגיל. היתר עולה חצי מחיר ואף פחות).

מה הזרם שרשום על מפסק 11 ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מפסק 11 הוא 40A.

מפסק 12 הוא של סימנס 40A.

מפסק 11 הוחלף לפני שנתיים כי הקודם ניתק את החשמל לבית כשהוא למעלה, אחרי כמה מכות עם מקל של מטאטא מעץ החשמל חזר (כל זה כשהוא למעלה לגמרי). אני בספק אם מפסק בן שנתיים חדש של חברה כמו ג'נרל אלקטריק יכול להתקלקל בזמן קצר כזה... או שבכל זאת?

מפסק 12 הוחלף לפני כ- 10 שנים בגלל שהקודם היה תקוע למטה ולא עלה למרות שלא היתה בעיה, וגם כשפורק נשאר למטה ולא רצה לעלות.

שני המפסקים הוחלפו לאותו ערך שהיו הקודמים (40A בוודאות).

כפתור 6 הוחלף בשנת 2003 כי כשהתקנתי מזגן 3 כ"ס (זה מפסק של קו של מזגן) הכפתור הישן קפץ כשהמדחס נכנס לעבודה, היה שם במקור 16A והגדלתי את החיבור. בכל אופן המזגן לא עבד אתמול.

שאר הכפתורים: 1,2,3,4,5,7,8,9,10 הם המקוריים של הקבלן והם בני 23 שנים.

איך אפשר לבדוק את תקינות הכפתורים בדגש על 11? אם אני קורא שוב לחשמלאי יש לו כלים להקפיץ את הכפתור כאילו יש קצר וכך לראות אם הוא עובד?

פורסם

הגיע הזמן לשפץ את הלוח + החלפה של החצי-אוטומטיים לסימנס (אם לא כולם, אז הפחות הפחת והראשי).

ולא ידוע לי על כלי כזה, ניתן ליצור קצר מכוון, אבל זה כנראה שוב ישרוף את הפקק של חברת החשמל.

פורסם

אני ממש לא בטוח שמשהו לא תקין בלוח של סטיו. אם "רק" היה נשרף שם נתיך של חברת חשמל, הייתי חושד. אבל טוסטר בלבד, גורם לקצר של 60A, וגם המפסק הראשי וגם המפסק של המטבח לא קופצים? לי נשמע כמו תקלה בלוח נתיכים של חברת חשמל, למשל בעיית מגעים בחיבור הנתיך, שגרמה להתחממות מתמשכת ובסוף לנתק.

:turn-l:
פורסם

כמו שכתבתי קודם הכפתור היחיד שכן קפץ זה כפתור 2 של המטבח. כל השאר נשארו למעלה.

זה הגיוני שבמקרה קצר יקפוץ רק הכפתור של המעגל המקצר, או שזה חייב להיות בנוסף לפחת או לראשי?

בכל אופן הטוסטר עף לפח, אני לא מתעסק עם זבל. אקנה חדש בשבוע הבא.

פורסם

במקרה של קצר אמור לקפוץ המפסק של המעגל המקצר, אבל יש מקרים שבמקביל קופץ גם הפחת *או* הראשי. זה תלוי בזמן התגובה של המפסק, תקינות וכד'.

אצלך קפץ המעגל הנכון ויחד איתו נשרף הפיוז של חברת חשמל.

בהחלט ייתכן שבקצרים קודמים שהיו בדירה, הפיוז של חברת החשמל "ניזוק" באופן חלקי - ועכשיו הוא מת באופן סופי.

בכל מקרה, המפסקים הרגילים בדירה הם של חברה לא מוכרת בעליל והייתי ממליץ להחליף ל RS או לשים משהו פרימיום (סימנס).

המפסקים הסיניים המוכרים ביותר היום הם של חברת CHiNT והם באופן כללי "בסדר". אבל - אם אתה כבר בעניין של סידור הלוח כמו שצריך, דבוק בהמלצות שלי (RS או סימנס, הם טובים, אבל אל תצפה למצוא את סימנס בכל מקום - כי הרוב מחזיקים את הזול ביותר. חנויות מקצועיות יחזיקו גם סימנס כי הם יודעי שבעלי המקצוע יודעים מה לבקש במקרים מסויימים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ממליץ להחליף למשהו שהוא לפחות מיד ריינג' (רוגי סיסטם המזוהה כ- "RS" בריבוע אדום כהה) או סימנס (יקרים מאוד, כ 18-20 שח למפסק רגיל. היתר עולה חצי מחיר ואף פחות)

שוד לאור היום.

אנחנו בחשמל ישיר מוכרים ABB גרמניה ב14 שקל

הגר ב13 שקל

סימנס ב12 שקל

סיני ב6 שקל

ליפני מע"מ

אם אתה ירושלמי קפוץ אליי מחר לתעשייה 5 ,ואעזור.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
שוד לאור היום.

אנחנו בחשמל ישיר מוכרים ABB גרמניה ב14 שקל

הגר ב13 שקל

סימנס ב12 שקל

סיני ב6 שקל

ליפני מע"מ

אם אתה ירושלמי קפוץ אליי מחר לתעשייה 5 ,ואעזור.

ברור שבחנויות חשמל ייעודיות המחיר יהיה יותר זול (18 כולל מעמ מול 14 כולל מעמ לסימנס), אבל לא בכל המקומות יש (stio למיטב זכרוני גר באיזור יקנעם).

המחיר לסיני - אותו דבר גם כאן.

שכחתי מ Hager, הם גם שם דבר בתחום ואם הם בנמצא - כדאי לקחת אותם בחשבון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
במקרה של קצר אמור לקפוץ המפסק של המעגל המקצר, אבל יש מקרים שבמקביל קופץ גם הפחת *או* הראשי. זה תלוי בזמן התגובה של המפסק, תקינות וכד'.

הפחת יקפוץ במקרה של קצר לאדמה, הוא לא אמור לקפוץ במקרה של קצר בין הפאזה לאפס.

אם קופץ הפחת, הוא יקפוץ לבד, חוץ ממקרים ממש נדירים.

אם קופץ המפסק של המעגל המקצר, בחלק מהמקרים יקפוץ איתו גם הראשי, או להפך.

עריכה אחרונה על ידי saay222

• תוכן חדש...