Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נצל"ש

לכל המומחים: בדירה שלי הותקנה השנה מערכת חשמל חדשה לחלוטין, תלת פאזית עם מתגים, מפסק ראשי ופחת תוצרת Gewiss.

בשני המקרים שהיה לי קצר בדירה – פעם אחת עקב מכשיר מקולקל ופעם אחת בזמן שהתקנתי גוף תאורה וגרמתי לקצר – המתגים קפצו אולם לא היה ניתן להרים אותם בחזרה. החלפתי את שני המתגים הפגומים בחדשים תוצרת סימנס. במקרה של גוף התאורה גם המפסק של מעגל התאורה ניזוק והיה צריך להחליף אותו.

האם המתגים של Gewiss לא טובים? או שזה קרה בגלל עוצמת הקצר?

נשארו לי עוד 20 מתגים של Gewiss בארון חשמל, להחליף את כולם זו גם הוצאה וגם הרבה עבודה. מצד שני אם הם מתנהגים כמו מתגים חד פעמיים ולא אוטומטיים אז הם לא עושים את עבודתם. אני מחזיק במחסן שני מתגים סימנס לעת צרה, אבל זה לא מוצא חן בעיני.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש מצב שזה מזוייף?

2015-04-19 23.58.12.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה שלא שמעתי על כאלו, זה לא אומר שזה מזוייף, גם בגילי לומדים דברים חדשים, מה שכן, הניסיון שלך איתם אומר שהם כנראה לא שיא האיכות, אולי כדאי לחשוב על החלפתם באופן יזום, ואם לא את כולם, לפחות את הראשי והפחת.

פורסם

מפסק בלוח באשר הוא אחרי כמה קצרים רצוי להחליף , רכיבים סינים לפעמים יכולים להפסיק לתפקד אחרי פעם אחת, גרמנים מחזיקים הרבה יותר אצלי בדירה חדשה החלפתי את כל הלוח מchint ל abb

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתמול עשיתי בדיקה בלוח, לחצתי על כפתור הטסט של הפחת והכפתור קפץ מיד. אח"כ הורדתי את הראשי והכל נראה תקין, מנתק ומפעיל את החשמל לכל הבית בהתאמה.

היום שוב היה קצר בבית, הפעם בגלל נורת ליבון 100W שנשרפה (לא ברור למה זה גורם לקצר). כפתור המעגל המקומי קפץ, שני הראשיים נשארו למעלה. לא נשרף הפיוז של חברת חשמל.

אני מסיק מכך שהכל תקין בלוח?

פורסם

נורת ליבון שנשרפת לא אמורה לגרום לקצר, כמה שאני חושב על זה, אני לא מצליח למצוא סיבה איך ולמה מנורת ליבון שנשרפת תקצר.

א. בדוק את בית המנורה ואת החוטים המחוברים אליו.

ב. נראה שמשהו לא טוב עובר על מערכת החשמל אצלך בבית, מומלץ שחשמלאי מוסמך יעבור עליה.

פורסם

הטוסטר עדיין חי? יכל להיות שקיצר פאזה ואפס, הפקק העייף קפץ בסוף אבל לא לפני ששרף את הנתיך של חברת החשמל שגם הוא לא היה במיטבו.

לא מבין אנשים שישקלו לשים CHINT ודומיו על פני פקק איכותי, גם בלוח מאוד גדול זה מגיע לסכום מצחיק לעומת עגמת נפש פוטנציאלית.

הקטע עם הנורה שנשרפה והקפיצה, כאן כבר לא צריך חשמלאי, צריך מגרש שדים.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

אפרופו פקקים וזיופים, מישהו נתקפל פעם במתגי סימנס מזוייפים?

בדירה שלי ארון החשמל מצוייד במתגים של סימנס (במקור מהקבלן), ובעבר הלכו 2-3 מתגים לעולמם ושמתי לב שעל אלו שהלכו הכיתוב של סימנס מעט שונה (מעט דהוי/מטושטש, לא משהו שקופץ לעין, רק בהשוואה ליד אחרים), ועלה החשש שהם מזוייפים.

פורסם

חברת החשמל לא עושה מעקפים במשך יותר מכמה שעות.

אני מתאר לעצמי ששמו נתיך בעל ערך גבוה עד שהלכו לאפסנאות חתמו על נתיך בערך הנכון, הסיבה היא שבמקרה של שרפת נתיך, חברת החשמל מחוייבת להגיע ולהחזיר חשמל עד למקסימום של שעתיים מרגע הקריאה.

פורסם
יש מצב שזה מזוייף?

ראיתי כאלה מתגים בדיוק גם בחנות שאני קונה. אני *סבור* שהם לא מזוייפים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
stio, אמרת שחברת חשמל עשתה מעקף לפיוז לא? לכן אין פיוז שישרף שם..

הם שמו משהו אחר במקום וקיפלו חוטים, לא היה נראה אותו דבר, אמרו שזה זמני שיסודר בקרוב, פשוט היה יום שישי בערב והם הגיעו עם בגזים אזרחיים (ז"א לא עם בגדי עבודה) כאילו הקפיצו אותם מהבית. אני מניח שזה סודר בתחילת השבוע.

נורת ליבון שנשרפת לא אמורה לגרום לקצר, כמה שאני חושב על זה, אני לא מצליח למצוא סיבה איך ולמה מנורת ליבון שנשרפת תקצר.

א. בדוק את בית המנורה ואת החוטים המחוברים אליו.

ב. נראה שמשהו לא טוב עובר על מערכת החשמל אצלך בבית, מומלץ שחשמלאי מוסמך יעבור עליה.

בית המנורה חדש וגם החוטים שמובילים מהקיר לבית המנורה. איכות הנורות הנ"ל נמוכה, אולי בגלל זה? הן בד"כ מתפוצצות לגמרי (לא קשור לחשמל. מתפוצצות גם בבתים אחרים).

הטוסטר עדיין חי? יכל להיות שקיצר פאזה ואפס, הפקק העייף קפץ בסוף אבל לא לפני ששרף את הנתיך של חברת החשמל שגם הוא לא היה במיטבו.

הטוסטר היה בן 15 והיה מתפרק, אז לאחר המקרה הזה הוא כבר בפח. אני לא מתכוון להתעסק עם ציוד אספנות, גם אם ניתן היה לסדר אותו אני אקנה חדש.

פורסם (נערך)

בשביל שיקפוץ החצי אוטומט שקפץ, צריך קצר בין הפאזה לאפס, מכיוון שהקצר שנוצר בתוך הנורה עובר דרך נגד (חוט הלהט), הוא לא אמור להקפיץ את החצי אוטומט, וכשהמנורה נשרפת, אין מה שיקפיץ את החצי אוטומט כי זרם לא עובר, קצר מהסוג הזה יכול לקרות עם נורות CFL אבל לא עם ליבון.

האפשרות היחידה שאני מסוגל לחשוב עליה בהקשר הזה שתקפיץ את הפקק, זה קצר בבית המנורה.

עריכה אחרונה על ידי saay222

• תוכן חדש...