Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב שעלותו עד 10 אלף שקל (ועדיף סביבות 7) ושיהיה חסכוני מאוד בדלק משום שאני צופה שזאת תיהיה ההוצאה המרכזית שלי.

אני מתכנן לסוע רק כ15K בשנה, בעיקר במסלול בין עירוני.

ראיתי מספר מכוניות, פיג'ו 206, רנו קליאו B, פורד פיאסטה, טויוטה סטארלט וכו', אבל שום דבר לא מצא חן בעיני כמו הוולוו S40 שראיתי.

האוטו שנת 2002 עם קילומטרז' של 330 אלף (לא לשכוח, מדובר בדיזל).

הרכב נמצא בבעלות כבר 8 שנים ברציפות והמוכר מאוד מרוצה ממנו.

יש טסט לכמעט שנה, מצבר חדש ונעשה גם טיימינג יחסית לא מזמן.

התיקון שכן צריך לעשות הוא מזגן, עוד לא הראתי למוסך מה בדיוק. הצבע גם לא משהו (לא קריטי).

המוכר רוצה סביבות 7-8 אלף עבורו ואני מתפתה לשלם את המחיר הזה.

רציתי לשאול מה תיהיה עלות האחזקה של האוטו. כמה יעלה לי להחזיק אותו בשנתיים הקרובות?

כולם מפחידים אותי עם האמרות על היוקר של אחזקת וולוו, טיפולים, תיקונים וחלקי חילוף.

מה דעתכם?

תודה!

פורסם

אם אתה רוצה רכב, בסכומים האלה, שדלק יהיה ההוצאה המרכזית שלך - תחפש יפנית ישנה. אפלאוז (תבדוק רק שלא השתמשו במים אלא בנוזל קירור), באלנו, סיוויק, אלמרה, שרייד, גראן מוב, אימפרזה - כל עוד לא הוזנחו הן אמורות לספק את הסחורה. רכישת וולוו נדירה (לא נמכרו הרבה כאלה) אינה ראיון חכם במיוחד במקרה שלך. אולי צריכת הדלק שלהן תהיה בוודאות גבוהה מהוולוו, אבל הן עמידות ואמינות, החלקים לרוב זולים ובחישוב הכולל אתה אמור להרוויח.

בוולוו פוטנציאל הנפילה שלך גבוה יותר. אגב, 330K לרכב בן 14 זה ממש לא הרבה (23K בשנה) ולרכב דיזל אפילו קצת מוזר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מבין שעם וולוו יש הרבה לאן ליפול, אבל הבנתי שיש מוסכים שיודעים כיצד לטפל ברכב.

השאלה זה כמה יותר יקר זה יצא לי נגיד בשנתיים הקרובות? כי עברתי על רוב הרכבים שיש כרגע בשוק ולא מצאתי שום דבר טוב.

ואם הוולוו עולה 7500 והתיקונים יעלו לי 2500 שקל בשנה, זה בכלל לא ביג דיל, בהתחשב בזה שאנשים מוציאים 120 אלף על אוטו כאילו זה כלום.

פורסם

הצעה אחרת - במקום לקנות רכבים שרוב הסיכויים תבלה איתם הרבה במוסך, תשים את הכסף הזה כמקדמה על רכב מודרני יחסית, ותמורת 300-400₪ סע בפיאט פנדה/סוזוקי אלטו/שברולט ספארק בת 3-4 שנים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני זוכר שבמשך תקופה מסוימת יבואן וולוו שיווק באופן חזק את הוולוו דיזל למוניות. נהגים שרכשו את ה- אס 40 דיווחו שהם אינם מרוצים. מציע לך להתרחק.

קיבלת עצה טובה מדורשט, מציע לך ללכת בכיוון הזה ולשים את כספך באופן מוגן יותר

פורסם

מצטרף למגיבים מעלי וממליץ לא לקנות. כלומר אפשר לקנות אבל פוטנציאל להוצאות הוא גדול וחיסכון ספק אם ייצא כאן. רכב די נדיר עם תחזוקה בסיסית לא זולה (בגלל המותג) וק"מ גבוה יכול לדרוש כבר בשנה הראשונה השקעה שתעבור את מחיר הקניה. ואולי לא, אבל קשה לדעת.

בכל מקרה, מדובר במנוע של רנו. גירסת טורבו למנוע 1.9 שהיה במגאן וקנגו באותם שנים.

דווקא אני חושב שרנו עצמה לא מכרה בארץ מכוניות עם המנוע הזה בדיוק. מנועים דומים כן היו לרנו בארץ אבל גם הם לא כ"כ נפוצים.

לסיכום - אם המטרה היא לחסוך - קנה רכב פשוט נפוץ ושגרתי.

• תוכן חדש...