Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

206 במקום פולו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה תפסה את עיניי פג׳ו 206 שנת 2008 ידנית בחנייה של סוכנות פג׳ו, הרכב עבר 75 אלף קמ, יד ראשונה וזה הxs 1600. אני התקשרתי והגעתי לתת מבט לאוטו ובאמת שהוא נראה שמור מאוד עם היסטורית טיפולים, כמובן זה לא יפטור אותי מבדיקה במכון ברגע שאחליט.

ההתלבטות היא כספית והגיונית...מצד אחד הפולו שלי במצב טוב, מצד שני כבר עם 280 אלף והאוטו מתחיל להראות לאט לאט סימני עייפות. מנגד עומדת הפג׳ו עם כלום קילומטרז ובת 7 לעומת הזקנה הגרמנית. מבחינה כספית ההבדל בהוצאות יהיה בערך ב470 שקלים מבחינת הוצאות חודשיות(חישוב מוערך) ואולי אפילו אם אהיה חסכוני בדלק ואמשיך לשמור מכל הלב גם ההוצאות יקטנו. חשוב לציין אני מקבל מימון של 25 אלף כדי לרכוש את הרכב.

שוב אני עומד מול דילמה של עלות תועלת, מה דעתכם ?

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

חישובי כדאיות כלכלית הם לא פעם מאוד אישיים. מה שכדאי לאחד לא בהכרח כדאי לאחר.

אחד מתממן בהלוואה יקרה והשני משתמש במזומן.

על סמך מה חישבת את ה 470 ש"ח?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

470 שקלים לטובת הפולו או הפז'ו?

אם לטובת הפז'ו אולי באמת כדאי ואתה צריך לוודא את זה עם עצמך.

אם לטובת הפולו אז אתה גם תצטרך להחזיר את ההלוואה וגם להוציא עוד 470 שקל בחודש על הפז'ו ואז לדעתי זה לא מומלץ.

בהצלחה

פורסם

דלק בממוצע לחודש, ביטוח ובמקרה של הפג׳ו נכנס גם חישוב החזר הלוואה חודשי...מה שיצא בערך 1600 שקלים שבחישוב הנוכחי יוצא לי 1155 בערך וכמובן זה ללא הוצאה על טיפול

פורסם

אם בדיקה מעמיקה מצביעה על רכב טוב - אישית הייתי שוקל ברצינות להחליף. השאלה היא כמה אתה מוכן לשלם תמורת רכב צעיר, במיוחד כאשר אתה מציין שהרכב הישן שלך מתחיל לראות סימני זקנה. אישית אני בהחלט מוכן לשלם תמורת שקט נפשי וסבירות נמוכה להתקעות בדרך, אבל רק אתה יכול לקבוע אם העלות הנוספת מוצדקת בתנאי השימוש שלך.

וחשוב מאד - לא ציינת מה מחיר הפז'ו, מה שווי ריאתי של הפולו בשוק המשומשות, ועד כמה הוצאה נוספת של כ-500 ש"ח לחודש (או קצת יותר) תעיק על תקציבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המחיר מחירון שלה אחרי שקלול עומד על 37 אלף, הוא מוכן לתת על האוטו שלי 7 אלף שקלים, יוצא שאני אשלם 30 אלף על הפג׳ו ואולי אחרי הבדיקה אצליח להוריד עוד אלפייה. על הפולו שלי אני לא משלם החזר כי שילמתי עליה מזומן ובעצם ה"מימון" שאני מקבל מתווסף למשוואה וזה יוצא עוד כ500 שקל יותר ממה שאני משלם בחודש על ביטוח ודלק...אני פשוט אפסיק לעשן וזה יתאזן :lol:

פורסם (נערך)

אם אתה מתחייב להפסיק לעשן ההמלצה שלי חד משמעית - קנה את הפז'ו. תוסיף לך בריאות. (שים לב, לך, לא יודע לגבי הכיס שלך).

וגם אם תתקע - יהיה יותר קל לך ללחת לבקש עזרה :evil:

בכל מקרה - הערכת השווי של ההוצאה הנוספת היא עניין אינדיבידואלי לגמרי. אין לי מושג מה האמינות של הפז'ו (וגם לא של הפולו) אבל הנחת היסוד שלי היא שרכב שחוק הוא רכב שחוק, שצפוי לעשות בעיות דווקא ברגע הפחות מתאים. כמו הקורולה הנפלאה שלי שבה הלכה משאבת המים בדיוק כאשר יצאתי לסיבוב הובלות שעתיים לפני מסיבת בר המצווה של הבן הצעיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת אני גם אשמח לחוות דעת/קישור לחוות דעת על הרכב כי הייתה לי כבר טראומה עם פג׳ו 206 אבל אוטומטית. אני חושב שאם הבטיחות, חיסכון בדלק וטיפולים יהיו משמעותית לצד החיובי אז בהחלט אשקול ברצינות את האופצייה

פורסם

של קניית הרכב ובלי שום קשר אני חושב שזה יתן לי מוטיבציה להפסיק מהר יותר לעשן ;)

פורסם

שיב לב לתקלות חשמל ( הייתי אפילו ממליץ לקחת למוסך מתמחה לקרוא היסטוריית תקלות ). הדגם שאחרי 2002 הוא בעל מערכת חשמל מסובכת יותר.

פרט לכך, אני מחזיק בכזו משנת 2002 וכל יום נהנה ממנה ( אפילו כשאני לא נוהג בה ). עיצוב שנראה טוב גם היום, הגה מעולה, מושבים מצויינים, צריכת דלק ממוצעת אמיתית של 16.5-17 ק"מ לליטר, שפע של חלקי חילוף ועוד...

אם יש עוד שאלות - בכיף.

פורסם

תבדוק את המזגן. לא מוציא קור וחום.

זה הולך להיות יקר מאוד ויכול להיות שכל המערכת תדרש החלפה.

אל תקנה סיפור של חסר גז. ל206 יש מחלה בכל מכלול של המזגן מהמדחס ועד היחידה הפנימית.

פורסם
תבדוק את המזגן. לא מוציא קור וחום.

זה הולך להיות יקר מאוד ויכול להיות שכל המערכת תדרש החלפה.

אל תקנה סיפור של חסר גז. ל206 יש מחלה בכל מכלול של המזגן מהמדחס ועד היחידה הפנימית.

את השיקולים של להחליף עלייך לעשות עם עצמך, אם אתה יכול לעמוד בהוצאה החודשית מה שכן אמליץ לך! אל תרכוש כך!לשלם על הרכב הזה אלף ש"ח + הרכב הישן שלך זה טירוף, הרבה מאוד כסף, מיששהו פה עושה כסף על הגב שלך, תמכור את הפולו לבד ( גם אם תלך ב5000) על הפגו' הזאת טובה כמה שתהיה בשנתונים האלה הוא לא ייקבל מחירון, פתח יד 2, תתעדכן על מחירי השוק, עם מזומן יהיה לך קל יותר לשחק עם המחיר! אם היית מדבר פה על 25K והפולו זה אולי היה משתלם, אבל 30K והרכב, לי נראה שרכב כזה יימכר ב 30 גם ככה ( אם הוא שמור מאוד, 32 ) אז תתעסק אתה בכאבי ראש של מכירת הפולו, זה שווה את העוד כמה שקלים, מה גם שזה יוריד לך את החזר ההלוואה שאתה מתכנן ואז בעצם יהפוך את העסקה שלך לכדאית יותר! בהצלחה

פורסם

תודה לכל המייעצים והעוזרים, אני קודם כל אבדוק את הרכב במכון בדיקה ולאחר מכן אחליט סופית, כמו כן אבדוק אפשרות אולי לקפוץ לאוטו דיל ולהתפשר על רכב קטן יותר וזול אבל בשנתון גבוה יותר :) חג שמח חברים !!!

פורסם

בשום רכב אל תקנה את הסיפור הזה. במדינה שבה חום של 35 מעלות זה נורמה, רק קמצן מזוכיסט של ממש יתקמצן על 150 ש"ח למילוי גז מזגן (מצד שני, עם רכב שהיה אצל אחד כזה, המזגן יהיה הקטנה שבצרות).

בד"כ, אם המזגן לא עובד, מאחורי הסיפור הזה מסתתר מזגן מושבת, שדורש תיקון בכמה אלפים.

עם מזומן יהיה לך קל יותר לשחק עם המחיר!

זה נכון. אני מאמין שפות"ש רוכש את הרכב שלו מסוחר (לפי ההצעת מימון).

אצל הקהל הזה, אם אתה פולט מילים כמו "טרייד אין" ו"מימון", הם מיד מבינים שהם תפסו אותך בביצים, ונהיים הרבה פחות נחמדים, פתאום כל פגם ברכב שלך שוחק את המחיר שלו לרמת ברזל מצד אחד, ומצד שני, על הרכב שלהם הם לא מוכנים להוריד שקל מהמחירון. ואם אתה מבקש מימון, הם מתנהגים כאילו הם עושים לך טובה, ומאחוריך משתרך תור של לקוחות שמוכנים לקחת את הרכב בלי בדיקה במזומן מעל המחירון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...