Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 5 - סדרות ודגמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום.

ברשותכם הקדמה קצרה -

יש לי 4 ילדים והקטן כבר בן שנתיים.

לפני כשנתיים, כשהקטן נולד, ניהלתי כאן בעזרתו של צביקה פיק דיון בנושא כדאיות רכישת רכב 7 מקומות, ואם כן איזה... בסוף החלטתי [לא בלב שלם] להישאר עם שני הרכבים שלי - פוקוס 07 ויאריס 04, וכך אנו מסתדרים כבר שנתיים. מאד מרוצים מהרכבים, אבל הנסיעות המשפחתיות [המעטות, יש לציין] מבאסות לאללה עקב הנסיעה הנפרדת.

בזמן האחרון, למרות ששומדבר לא השתנה על הנייר, התחלתי לחשוב שוב ברצינות להחליף את הפוקוס במזדה 5.

האמת שמכל המיני/ואנים, היחידים שמוצאים חן בעיני הם המזדה 5 [קומפקטית, יחסית זולה, זמינה, סחירה, אמינה], והקיה קרניבל [גדולה, נוחה, גדולה, נוחה]. הסיבות למה לא או למה כן ללכת על כל אחת מהאופציות ברורות. הקיה יקרה מאד לאחזקה אבל מפצה בנוחות ובגודל, המזדה אולי בדיוק להיפך. ויש לציין שאצלי ספציפית כמעט ואין נסיעות משפחתיות בהרכב מלא.

השימוש שלנו ברכבים -

היאריס אצלי משמשת לנסיעות בינעירוניות, נוסעת כל יום אריאל-ת"א וחזור, כמו גדולה.

הפוקוס אצל אשתי, נוסעת כל יום אריאל-פ"ת וחזרה, וכמובן מובילת ילדים אחה"צ מכאן לשם וכו'.

הנסיעות המשפחתיות מסתכמות בחגים, נסיעות לשבתות מדי פעם, ונסיעות בחופש הגדול. לכן אני נוטה ללכת על המזדה - כי בשביל יחסית מעט נסיעות משפחתיות אין הצדקה להחזיק קיה קרניבל כל השנה, מה גם שלאשתי יהיה הרבה יותר נוח לנסוע יומיום עם המזדה, שבפרופרציות שלה לא גדולה בהרבה מהמשפחתיות.

סוגיית המחיר -

כמובן שהכל תלוי בתמורה.

הבנתי שיש סדרה מ 2011 והלאה. האם מדובר רק בצורה חדשה או שגם המכלולים השתנו?

יש סיבה להתאמץ לקנות 2011 ולא 2010?

אגב, ממתי עד מתי הסדרה הקודמת? 2010-200X ?

הבנתי שהדגם הבסיסי הוא האקזקיוטיב, והלאקצ'רי הוא המושקע יותר. האם זה מסתכם בקונסולת הנהג?

עוד שאלה - לגבי הכ"ס - האם כולם 145 כ"ס ?

בקיצור ולעניין, האם עדיף לחפש רכב יד 1 ק"מ נמוך בשנתונים 2008-2010 ואז אני יכול למצוא מציאה ב 50-70 א'ש"ח או להתאמץ ולקנות ב 90-100 א'ש"ח משנת 2011 ? שינוי הסדרה שווה את העלות?

פורסם

האם באמת אין כאן אף אחד שיודע מה ההבדל בין מאזדה 5 בסדרה שעד 2011 ומ 2011 והלאה, למעט הצורה?

האם היה שינוי במכלולי הרכב? מנוע? גיר? מידות חיצוניות?

כמו כן מה ההבדל בין אקזקיוטיב ללאקצ'רי?

תודה.....

פורסם
כאן תוכל למצוא את כל המידע שבקשת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
כאן תוכל למצוא את כל המידע שבקשת.

בעקבות שיטוט נרחב בקישור שנתת

החלו לי הרהורי כפירה - עברתי על כל המיניואנים שם, השוותי מימדים ונתונים,

ופתאום מתברר לי שלפחות על הנייר יש חלופות הרבה יותר טובות -

כשהפרמטרים מבחינתי הם בטיחות, נוחות, דלק

אופל זאפירה

פז'ו 5008

וגם הטויוטה פריויוס+

עכשיו אני מבולבל...

פורסם

אופל זפירה נמכר בארץ במספרים קטנים יחסית ותכלס החל להימכר רק ב-2012-13, כששלמה לקחו את הזיכיון של אופל בישראל. בכל מקרה כדאי לבדוק גם את האח הזול של הזאפירה - שברולט אורלנדו. ואז גם יש גרסת דיזל שעדיפה מבחינת כוח וצריכת דלק.

פיג'ו 5008 אכן רכב נהדר, אבל בצע חיפוש גם בפורום אודותיו ותמצא לא מעט תלונות שקשורות לאמינות. בעיקר בכל מה שקשור למנוע.

טויוטה פריוס + הגיעה לארץ רק ב-2013 והיא יקרה משמעותית משאר הרכבים שציינת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הזאפירה קיימת בעיקר במחירון - בשוק - לא ממש.

פיג'ו 5008 נופלת חזק בסעיף האמינות המנוע שלה ידוע כבעייתי במיוחד בכל הקשור לאמינות מערכת התזמון והטורבו.

טויוטה פריוס+? ראויה בהחלט אם יש לך את הכסף לקנות אותה כי יש להשיג רק חדשות כאלה ב-175000 ש"ח בערך.

אזכיר לטובה דווקא שני דגמים שלא התייחסת אליהם:

טויוטה ורסו מהשנים 2010-2011

שברולט אורלנדו מהשנים 2012-2013

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

וואלה!

בהמשך לתגובתך, לא התעצלתי והלכתי לבדוק, להלן תוצאות והשוואה -

ורסו - [בסוגריים נתונים מקבילים למאזדה 5]

אורך 444 [450]

רוחב 179 [175]

גובה 162 [165]

נפח מנוע 1800 [2000]

כ"ס 147 [145]

ק"מ/ל 14.3 [11]

מחירון 2011 בא'ש"ח 103 [90]

אז אמנם המאזדה ארוכה יותר [ב 6.5 ס"מ] אך הורסו רחבה יותר [ב 4 ס"מ], כך שסך גודל הרכב באופן מפתיע הורסו גדולה [במונחי מ"ר, אני יודע שלא כך נהוג לבדוק...] - 7.95 מ"ר ביחס ל 7.88 מ"ר....

כעת השאלות [לפי סדר החשיבות]-

1. איך הספסל האחורי בורסו ביחס למאזדה?

1.1. בטיחות הרכב באופן כללי? בורסו 7 כ"א ביחס ל 6 במאזדה

2. האם צריכת הדלק אכן משמעותית טובה יותר בורסו בפועל?

3. מה לגבי עלויות טיפולים שוטפים [ברמה כללית]

4. לפי הנתונים על הנייר נראה שההספק זהה, למרות שנפח המנוע של המאזדה גדול יותר. האם יש הבדל משמעותי במנוע?

בגדול, העדפתי את המאזדה גם בגלל שיש הרבה יותר ממנה על הכביש,

גם בגלל דלתות ההזזה שלה - מאד נוח לדעתי,

וגם בגלל שהיא זולה יותר בהינתן שנתון ספציפי.

אולם כעת אני שוב מתלבט. למזלי יש לי זמן - אני מתכנן להחליף את הרכב בעוד כחודשיים שלושה. ויש לי את ה 10 א'ש"ח הנוספים להשקיע [חשבתי על שנת 2011 כיוון שזו שנת הדגם המחודש הראשונה של מאזדה 5 'החדשה', עוד לא בדקתי את שנות הסדרות בטויטה ורסו]

השאלה לגבי הספסל מאחורה - האם

פורסם (נערך)

שלום לפותח השרשור. לפני חודש וחצי רכשתי מאזדה5 שנת 2008 (אחרי מתיחת הפנים כלומר, גיר חמישה הילוכים, בקרת יציבות ועוד כמה שטויות) בגרסת LUXURY. אני מאד מרוצה, מכל הבחינות. אגב, גם אני חשבתי על ורסו, אבל יש מעט מאד בשנתונים שחיפשתי, ומעבר לכך, דלתות ההזזה במאזדה אכן נהדרות בשימושיות שלהן. אני גם לא אוהב בכלל את הגיר הרציף בורסו, ותתפלא - צריכת הדלק בסופו של דבר (מניסיון של כמה ימים עם הורסו) אינה טובה משמעותית משל המאזדה5 - לפחות אצלי זה היה בערך אותו הדבר.

אציין, שבשביל ההתרשמות, יצא לי לנהוג גם במאזדה5 החדשה, והאמת...אין כמעט שיפור. אולי בידוד הרעשים מעט טוב יותר והרכב פחות מזנק קדימה (אולי שינוי/כיול זעיר של הגיר). מעבר לכך - בוצע שינוי חיצוני ופנימי בלבד, ולדעתי דווקא לא לטובה, יש כאן ריגרסייה. צריכת הדלק זהה בין השנתונים. אצלי, זה מתבטא ב-10 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, לעיתים טוב יותר. יהיו שידווחו על צריכה גרועה יותר.

שים לב, שתמיד כדאי לרכוש גרסת LUXURY שהיא מאובזרת יותר. ואל תקל בכך ראש: בגרסת EXECUTIVE המאד נפוצה אין אפילו מחשב דרך!! מובן שהבעיה, שיש מעט מאד אקזמפלרים מגרסת LUXURY - הרוב מן הסתם נרכשו ע"י ציי רכב וליסינג.

סחטיין על החישובים והמדידות שביצעת אבל בינינו...סמ"ר פה או שם הינם חסרי משמעות. אתה צריך להתנסות ברכב עצמו כי המידות והנתונים לא תמיד משקפים את המצב בפועל. בקיצור, תפוס לך איזה שכן או מכר עם מאזדה, ובדוק הלכה-למעשה.

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לדעתי הם כבר ישנים מדי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לי הוורסו מרגישה כמו משפחתית האצ'בק מגודלת והייתה יותר נוחה לתמרון מהמאזדה 5.

המושב האחורי שלה עדיף על זה של ה-5 בעיקר באמצע שנוח בהרבה מהמושב האמצעי החלקי של ה-5.

למרות חוסר החיבה שלי לגיר הרציף הוא כמעט לא מפריע ברכב הזה והוא מרגיש זריז וברגע שמסיימים להאיץ הרכב לא מרגיש "עסוק" ומתאמץ.

פורסם (נערך)
......אציין, שבשביל ההתרשמות, יצא לי לנהוג גם במאזדה5 החדשה, והאמת...אין כמעט שיפור. אולי בידוד הרעשים מעט טוב יותר והרכב פחות מזנק קדימה (אולי שינוי/כיול זעיר של הגיר). מעבר לכך - בוצע שינוי חיצוני ופנימי בלבד, ולדעתי דווקא לא לטובה, יש כאן ריגרסייה. צריכת הדלק זהה בין השנתונים. אצלי, זה מתבטא ב-10 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, לעיתים טוב יותר. יהיו שידווחו על צריכה גרועה יותר.

1. מתי ערכו למאזדה 5 'הישנה' את מתיחת הפנים? הכוונה לסדרה מ 2006-2010, ומה היא כללה?

2. מאזדה 5 'החדשה' - 2011 והלאה: האם מישהו יודע בוודאות מהם כל השינויים מ 2010 ל 2011?

מה שאני יודע עליו הם השינויים החיצוניים - ה'זימים' על הכנפיים בצדדים ושינוי הצורה מאחורה.כמו כן הסירו את ה'קשתות' בגג הרכב שאיפשרו קשירת צ'ימיגג ודומיו והחליפו אותן בפסי פלסטיק/גומי סטנדרטיים.

האם יש שינוי בגיר? מנוע? צריכת דלק? מימדים [אורך/רוחב]? איבזור? מזגן? מחשב דרך וכו' וכו'....

תודה לעונים!

עריכה אחרונה על ידי zvrdvd
  • תוכן חדש...