Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה 3 2010 מנוע 2000 עם 115K

לפני כחצי שנה כאשר רכשתי את הרכב , ההגה רעד בזמן עמידה ולכן החלפתי תושבת מנוע ימנית(או שמאלית) מקורית והרעידות פסקו לגמרי והרכב הפך שקט מאוד.

לאחרונה התחלתי שוב להרגיש רעידות קלות בעיקר בזמן עמידה כאשר משולב D אבל לא רק והרעידות הורגשו בעיקר על דוושת הברקס , כלומר עומד ברמזור ומרגיש שדוושת הברקס מעבירה וויברציות לרגל. חשוב להגיד שההגה יציב וגם הדשבורד.

היום נכנסתי למוסך מרכזי של מאזדה שחבר עובד בו והחלפתי את 2 התושבות הנוספות (גיר והימנית או השמאלית) עלות כוללת של 1600 שקל + 200 עבודה.

יצאתי לנסיעה ואני מרגיש את אותם רעידות קלות (ואולי אפילו מרגיש אותם קצת יותר מלפני ההחלפה?!!!).

המוסך הציע לי לנסוע כך עד מחר ובמידה ולא ארגיש שינוי יחזירו לי את הישנות ואשלם רק על העבודה (100 שקלים נוספים) בכל מקרה הראו לי שתושבת הגיר שלי סדוקה קצת באיזור הגומיה וכי יש סיכוי שהיא תיקרע בשלב מאוחר יותר אבל לא דחוף עכשיו.

אני שואל:

1. מה יכול לגרום לזה חוץ מתושבות?

2. האם להשארי כבר את החדשות אחרי שהרכב כבר עשה 115K או להחזיר את הישנות אם אני לא מרגיש שום שינוי?

3. האם יכול להיות שלא הרכיבו לי את התושבות החדשות כמו שצריך?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני החלפתי את כל התושבות לחדשות והרעידות האלה לא קשורות אליהם.

לא תמיד מרגישים אותם, כלומר יש נסיעות שהרכב פלס ויש נסיעות שאני מרגיש את הרעידות רק דרך דוושת הברקס כלומר הויברציות עוברות דרך דוושת הברקס. ההגה והדשבורד יציבים לגמריי. וזה לא קשור לבלימה.אני מרגיש את הוויברציות כאשר אני עומד עם הרכב עם D משולב. ב N אין את הרעידות

חשבתי שאולי זה קשור לבית המצערת או משהו כזה אבל אין לי קצה חוט בנושא.

מה שאני יכול להגיד שאני חושב שזה מחלה בכל המזדות , הייתה לי גם לנטיס שגם היא סבלה מהבעיה הזו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

צריך לבקש כי יבדקו את כלל המיכלולים הקשורים לבעיה.

כיוון מצערת וסיבובי מנוע.

בדיקת חיישנים, אם הקריאה נכונה.

צריכת זרם, אולי יש עומס על האלטרנטור בסיבובי סרק .

התייעץ עימם ושאל אם נתקלו בבעיה בעבר, אמור להיות להם ניסיון מטיפולים קודמים בבעיות דומות .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כנראה חוסר איזון של מנוע בסרק כתוצה מפיח או שסתומים לא מכוונים.

במקרים כאלו אני בדרך כלל בודק איזון מנוע עם קיצור צילינדרים ואם יש הבדלים בודק קומפרסיה ווליגז'.

יש מקרים שנתקלתי בהם שעשיתי אינפוזיה 3 חומרים וזה נפתר לגמרי.

פורסם

מהנסיון שלי עם מזדה 3 דור ראשון ודור שני, ומזדה 6 דור ראשון ודור שני, לעיתים ניקוי בית מצערת פותר את הבעיה. ב 3 זה עזר, ב 6 לא (בשתיהן). כנראה שזה מובנה באוטו ואין מה לעשות. ב 6 דור שני הוחלף הבית מצערת קומפלט במסגרת האחריות והבעיה עדיין קיימת, רכב עם 30,000 ק"מ. ב N אין בעיה כלל, רק בשילוב ל D עם ברקס לחוץ.

• תוכן חדש...