Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שכתבתי נכון תרמודינמית לגבי הנוזל. אני לא יודע לומר לגבי התרמוסטט (מלבד זה שתרמוסטט שנבדק בסיר מים על הגז כן נפתח), אבל בוודאות טמפרטורת הרתיחה עולה כשהלחץ גבוה.

פורסם
התרמוסטט פותח את מעבר המים למנוע כאשר המנוע מגיע לטמפרטורה המתאימה.

כאשר המים שנמצאים בתוך בלוק המנוע מגיעים ל88-96 מעלות לפי הערך של התרמוסטט הספציפי שמותקן בכניסה לבלוק, רק אז נפתח התרמוסטט.

תרמוסטט הוא רכיב מכני שנפתח ונסגר לפי חום המים שבמגע איתו.

בעבודה הרגילה חום המנוע גבוה יותר וכדי לקרר אותו נכנסים המאווררים לפעולה, אבל בכל מקרה המנוע לא מתקרר שוב לרמה כזאת שהתרמוסטט נסגר, למעט אולי הדקות הראשונות אחרי פתיחתו הראשונה שאחריה חום המנוע יורד קמעה ובתוך זמן קצר הוא מתחמם שוב עד שגם עם קירור הוא מספיק חם כדי שהתרמוסטט לא יסגר יותר.

כניסה של מאווררים, תיאורתית, לא מחייבת, הכל תלוי בפינוי החום מהקרר. תיאורטית אם טמפ' המים ישארו תמיד סביב טמפ פתיחת התרמוסטט אז מאורר לא ייכנס לפעולה. המאורר עוזר להסעת החום מהרדיאטור לסביבה.

וכן יכול לקרות מצב בו התרמוסטט ייסגר ויפתח לסירוגין. לדוגמה, נסיעה בעליה ידרוש מאמץ מהרכב שיתורגם לחום רב, ובירידה במהירות גבוה ובטמפ' סביבה קרים, טמפ' המים יצנח מתחת לטמפ פתיחת תרמוסטט והוא ייסגר.

tribel

אני לא יודע לענות על זה בצורה פיזיקלית אבל מניסיון אישי - טרמו סוויצ'ים (עובדים על אותו עקרון של חיישן חום) כן מושפעים מהלחץ במערכת - כאשר הפקק פתוח הם לא עובדים.

זה בידיוק מה שאני שואל.

פריג'י

מה שכתבתי נכון תרמודינמית לגבי הנוזל. אני לא יודע לומר לגבי התרמוסטט (מלבד זה שתרמוסטט שנבדק בסיר מים על הגז כן נפתח), אבל בוודאות טמפרטורת הרתיחה עולה כשהלחץ גבוה.

אני לא חולק על התרמודינמיקה, להיפך, אני מסכים איתך.

והשאלה היא אחרת.

פורסם
כאשר המים שנמצאים בתוך בלוק המנוע מגיעים ל88-96 מעלות לפי הערך של התרמוסטט הספציפי שמותקן בכניסה לבלוק, רק אז נפתח התרמוסטט.

תרמוסטט הוא רכיב מכני שנפתח ונסגר לפי חום המים שבמגע איתו.

הטרמוסטט נפתח לפני המעלות שציינת. בחום 88-96 הכוונה לפתיחת מלאה של הטרמוסטט.

פורסם

הטרמוסטט מיועד לעבוד בנוזל, לא בגז. אני חושב שהוא לא מתפקד כמו שצריך אם יש רתיחה.

דני

פורסם

בפיאסטה שהיתה לי בעבר (שנת 2000, זהה לשלך) גם לי קרה כמה פעמים שיצאו אדים לבנים מפקק מיכל העיבוי והנוזל בעבע, ממש הפחיד אותי, חשבתי שמדובר בתקלה חמורה/בעיה ברדיאטור אבל הרדיאטור היה חדש והמאווררים עבדו בזמן,

אבל אז פשוט החלפתי את הפקק לאחד חדש ודאגתי לסגור אותו כמו שצריך ומאז זה לא קרה שוב ולא היתה חסרה אפילו טיפה את של נוזל קירור.

פשוט שים נוזל קירור תקני ואיכותי ופקק חדש למיכל העיבוי ודאג לסגור אותו חזק.

שלומי

פורסם

+1 לפריג'י

המכסה עיבוי בפיאסטה הוא כמו פקק של הראדיאטור. למעשה אין גישה לרדיאטור הוא אטום .בפתיחת מיכל עיבוי בפיאסטה כאשר המנוע חם .הנוזל עלול לבעבע.

• תוכן חדש...