Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש לי כמה שאלות בקשר לרכב כדי לדעת אם צריך להחליף את החלקים או לא.

1. צמיגים איך אפשר אם צריך להחליף ? מה הסימנים שרואים על צמיג שצריך להחליף אותו ?

2. כ"נל על הבולמים , איך אפשר לדעת אם צריך להחליף ?

3.בזמן נסיעה ההגה נוטה שמאלה ,בהתחלה חשבתי שזה אוויר בגלגלים אך אחרי שמילאתי אוויר ההגה נטה שוב פעם , מה יכולה להיות הבעיה ?

תודה מראש !

פורסם

3. איזה צמיגים מותקנים ברכב?

אצלי הייתה משיכה בגלל צמיגים סינים שסיימו את חייהם.

יום טוב גם לך

• ספונסר פורום
פורסם

1. הסימנים הם לרוב גומי יבש וסדוק, עומק חריצים נמוך או סדקים/קרעים בדופן הצמיג.

2. בולמים גמורים לרוב ינזלו, או שנוחות הנסיעה ברכב תיפגע משמעותית.

3. כיוון פרונט לרוב יפתור את הבעיה, בהנחה ואין בעיה במתלים או בצמיגים.

פורסם
שלום ,

יש לי כמה שאלות בקשר לרכב כדי לדעת אם צריך להחליף את החלקים או לא.

1. צמיגים איך אפשר אם צריך להחליף ? מה הסימנים שרואים על צמיג שצריך להחליף אותו?

חפש יובש, שחיקה חזקה וירידה ברמת האחיזה, שמתבטאת גם בהתקשחות הגומי למגע.

הערך את מצב הצמיג והחלף אותו לאחר אורך חיים של שלוש עד ארבע שנים או 60-80 אלף קילומטרים (המוקדם מביניהם) כתלות במצבם. כמובן שאם עומק החריצים ירד מתחת לשלוש מילימטרים או שיש בצמיג נזק כמו בליטות יש להחליפו.

2. כ"נל על הבולמים , איך אפשר לדעת אם צריך להחליף ?

חפש תחושת קופצניות בגוף הרכב, רכינה של הרכב תחת משקל רב (דבר שמעיד על שחיקה חזקה שהגיעה גם לקפיצים) ואחיזה נמוכה ובניגוד למה שנאמר כאן - בולם שחוק לאו דווקא יינזל. בולם נוזל אינו בולם שחוק אלא בולם הרוס.

נדנד את פינות הרכב בחניה ואם הרכב ממשיך לקפץ זמן רב אחרי שהפסקת לנדנד אותו - הבולמים עייפים. אורך חיים של בולם לפני שהוא נשחק במידה הדורשת החלפה - בין שמונים למאה אלף קילומטרים.

3.בזמן נסיעה ההגה נוטה שמאלה ,בהתחלה חשבתי שזה אוויר בגלגלים אך אחרי שמילאתי אוויר ההגה נטה שוב פעם , מה יכולה להיות הבעיה ?

מעבר ללחץ אוויר, זה עשויה להיות בעיה בכיוון הגלגלים (התבדרות, שפיעה או קדם-אופן), בכיוון ההגה או בעיה בשלדת הרכב. אם הבעיה היא בכיוון הגלגלים עדיף לאחר תיקון הבעיה לבצע סבב צמיגים, אך גם לאחריו ייקח למשיכה כמה מאות קילומטרים להיעלם.

12345

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה לכולם , בהסתמך על מה שעניתם לי.

צמידים אני עדיין לא צריך להחליף (אינם סדוקים או שחוקים כל כך)

בולמים החליף בקרוב.

ובקשר לכיוון פרונט , מישהו יודע מה טווח המחירים של עבודה זאת ?

תודה לכולם.

• תוכן חדש...