Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אשמח לעזרתכם. מה בערך עלות אחזקה, טיפולים, דלקים וכו' למרצדס מונית לשעבר

שנתונים 07-09 וכו'.

תודה רבה רבה.

פורסם

ישנם מספר שרשורים שדנים בדיוק בשאלות שאתה שואל. אתה מוזמן לקרוא ולהחכים.

באופן כללי, כדאי שתיתן לנו נתונים מה הצפי של הנסועה השנתית שלך ומה מצב הרכבים שאתה בודק.

לידיעתך, ותוכל לקרוא את זה במספר פוסטים שנפתחו, ישנו חברם בפורום בשם tzviper שהחזיק בבעלותו מרצדס אי- קלאס שהיתה מונית לשעבר, והוא די מפרט את העלויות וההוצאות השונות.

יחד עם זאת, גם הוא בסופו של דבר עקב שינוי בנסועה השנתית שלו ובשל הוצאות מרובות באחזקת המרצדס, נכנע לבסוף ורכש סקודה אוקטביה חדשה עם מנוע 2 ליטר טי.די.איי.

אני מניח שאם תפרט קצת נתונים, הוא מן הסתם יבחר גם להגיב בעצמו.

בהצלחה

פורסם (נערך)

כמו שכתב נכון j22bulfas, אוסיף רק מספר נקודות וארחיב עליהן.

מרצדס E מונית היה אומנם אחד הרכבים הזולים ביותר לאחזקה שהיו לי אבל הנסועה הייתה יחסית מועטה. בנסיעה מרובה, רכב שכבר עשה חצי מיליון קילומטר היה דורש השקעה גדולה על כל מיני מכלולים שמתחילים להתעיף, למשל כמו גיר אוטומטי, מתלים, אולי בסופו של דבר גם מזרקים, משאבת סולר וטורבו.

רכב שהקילומטרז' שלו גדולה יכול להיות אמין בתנאים מסויימים ולשרת במשך שנים רבות, אבל מכיוון שבכל זאת מדובר על רכב שמכלולים שלו מתחילים להתעיף, הוא יהיה אמין וחסכוני רק בתנאים קלים יחסית (כלומר צריך ממש להתחשב ברכב, אחרת בקלות אפשר לבשל לו את הגיר למשל). אבל כאשר מדובר על נסועה רבה מאוד, דרוש רכב שיכול לעמוד בזה (כולל עליות מידי יום ופקקים), כלומר רכב חדש (שגם לא יכול לעמוד בזה לנצח).

לכן, בסופו של דבר הכל תלוי משימוש. עבור שימוש לא כבד מרצדס E קלאס תעשה יופי של עבודה ותפגין אמינות טובה במשך שנים רבות (אם תמצא אחת שמורה באמת). בשימוש כבד, אני לא מאמין שרכב כזה יחזיק לאורך זמן - מהר מאוד יתחילו תקלות משביתות.

מכיוון שאני נוסע המון, ואמינות חשובה לי לא פחות מהחיסכון, החלטתי שרק רכב חדש יכול לעמוד בזה לאורך זמן. אין לי זמן לבלות ימים שלמים במוסכים ואין לי זמן להמתין לחלפים מחו"ל. הייתי כמובן שמח מאוד לרכוש E קלאס חדשה, אבל היא כל כך רחוק יותר מידי יקרה, שזה אפילו לא היה אופציה למרות שמבחינתי זה הרכב האולטימטיבי בשבילי.

אני יכול להגיד שאיכות החיים עם אוקטביה החדשה לא נפגעה באופן משמעותי לאומת המרצדס (למרות שהרכב הרבה פחות נוח ולמעשה הרבה פחות הכל חוץ ממנוע שהוא חזק משמעותית וגם החיסכון עדיף כי הרכב קל יותר, עם גיר יעיל יותר). המנוע פשוט מעולה ואין צורך למשוך אותו בשום תנאים מעבר ל2000סל"ד (אולי חוץ מעקיפות זריזות שצריך לגרום להורדה של הילוכים לכיוון 2500סל"ד או עקיפה מטורפת של איזה 4 רכבים אז גם 3500סל"ד - הרכב יכול, אבל למה לעשות דבר כזה?). המומנט מתחיל ב1500סל"ד ומספיק גם עבור עליות רציניות מאוד ומאפשר לשמור על מהירות גבוהה. כל זה בחיסכון של סולר. אצלי הרכב עושה סביב 1-20 אמיתיים בממוצע (נמדד בין תדלוקים באופן קונסיסטנטי).

בכל אופן, החלפתי לא את המרצדס E באוקטביה החדשה. לפני זה היה לי רכב חברה ששאב הרבה מאוד כסף כל חודש ובמקביל S500 קופה (אותה החלפתי בE קלאס שהייתה לי למטרת רכב פאן/פרוייקט). להחזיק שני רכבים זה לא פרקטי ועולה יותר מידי כסף, לכן הייתי צריך להצטמצם לרכב אחד שיספק לפחות את צרכי הנסיעה שלי ויהיה אמין, חסכוני ובתקווה שיוכל לשרת אותי לאורך זמן (אני נוהג ברכב בהתחשבות כדי לא להעמיס אותו יתר על המידה ולא לקרוע, להמנע כמה שאפשר מפקקים ולהשתמש נכון בDSG כדי לשמור על המצמדים).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...