Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי סיטרואן סי4 טורבו דיזל רובוטית ילידת 2011.

הרכב עצמו נהדר, מרווח מפנק בשכלולים חווית נהיגה וכדומה.

המנוע 1.6 ליטר בהספק של 110 כס

ומומנט בריא של כ24 קגמ. וכראוי לדיזל, בסלד נמוך.

משודכת אליו תיבה רובוטית חד מצמדית בעלת 6 הילוכים.

מזה זמן רב אני חושב להעלות את כוח המנוע בסטייג׳ 1.

אולם כמעט ולא קיים מידע על שיפורים בטורבו דיזל.

כל המידע על אופי השיפורים שעושים עם בנזין כמעט ולא רלוונטי לרכב הנל.

אין פה עניין של אוקטן, אז מה כן יש?

הכנסת יותר דלק ויותר אוויר נשמע הגיוני אבל כיצד זה בעצם עובד עם דיזל שעובד בתצורה שונה לגמרי של גדישה מול מנועי בנזין.

אשמח לגלות תובנות והבנות נוספות

והכי חשוב איך לשפר את הביצועים. במינימום עלות. ונזקים לכיס.

פורסם

ערב טוב.

פוטנציאל השיפורים בדיזל הוא עצום אבל השיפור הנפוץ מכולם יהיה ללא ספק -שינוי תוכנה.

מדובר בתהליך פשוט יחסית שאינו מצריך כל פעולה פיסית פרט לחיבור המחשב שלנו לשקע הדיאגנוזה ברכב.

התהליך כולו אורך כ 40 דקות ובמקרה שלך יתקבלו הנתונים הבאים :

ההספק עולה מ 109 כ"ס ל 137 כ"ס והמומנט עולה ל 290 NM (שזה כ 29 קג"מ !)

בניגוד לדעה הרווחת בחוץ ,תחסוך התוכנה בממוצע כ 5-10% בצריכת הסולר (כן-כן-חוסכת !)

לא מאמין ? -תגיע ותנסה ....:-D

אהבת את התוצאה- התוכנה שלך ! לא אהבת ? -תוכל להחזיר חזרה בתוך שבוע ימים מיום הקניה ולקבל החזר כספי מלא ומובטח -כך שאין לך בעצם מה להפסיד .

לתיאום : אי אנד איי אוטוספורט ,ר"ח ברוך הירש 21 בני ברק 03-5702345

פורסם

מבלי לפגוע בכבודם של E&A ודומיהם, ישנה גם אופציה של tuning box - זול הרבה יותר משינוי תוכנה וניתן לניתוק בכל רגע נתון.

לא יודע להגיד בדיוק מה באמת קורה מאחורי הקלעים בשינוי תוכנה לעומת ה tuning box אבל אני עם הקופסא כבר למעלה משנתיים ללא תקלות ועם שיפור ניכר בכח.

פורסם

אי איי, בעבר התקנתי אצלכם לניסיון ב308 טורבו 140 כס את התוכנה, היה שיפור קליל והתחרטתי והכסף הוחזר.

זה יפה ומכובד. אבל בסופו של יום אני רוצה שהשיפור יהיה מורגש בצורה משמעותית ,

ולא קיבלתי תשובה איך בעצם השיפור בניהול המנוע מייצר עוד כוח?

פורסם

בהתחלה הייתי בטוח שיש שיפור קל בצריכה אבל כנראה שטעיתי - הצריכה נשארה זהה. תגובת הרכב התחדדה ו"כניסת" הטורבו לפעולה מרגישה אגרסיבית יותר.

בלחיצה אגרסיבית על הגז המומנט מורגש היטב.

פורסם

בדיזל אני חושב שהטורבו פעיל כמעט מההתחלה ואין השהיה מורגשת .

נשמע שזה יותר עניין פסיכולוגי.

בנסיעה מנהלתית עם האצת ביניים אתה חווה שיפור משמעותי?

פורסם

כן, למרות שעל האצות הביניים לא היו לי תלונות מלכתחילה. בגלל שמדובר אצלי במכונית יחסית כבדה עם תיבה אוטומטית והנעה אחורית, יותר עניין אותי לשפר את התגובות במהירויות היותר נמוכות.

יש מספיק מבחר של קופסאות באיביי. תעבור ותבחר אחת. אחרי שתקבל ותתקין תחזור לדווח.

פורסם

אני חושש שהקופסאות הללו הם חרטא, והמחיר קרוב למחיר תוכנה . שאותה ניתן לנסות ולהחזיר אם היא לא מספקת את הסחורה

פורסם

מצד אחד אתה חושש ומצד שני אני יכול להעיד שהדבר הזה עובד (ועוד קניתי את הקופסא הזולה יותר בזמנו).

תוכנה אתה יכול להתקין לנסיון של שבוע. קופסא אתה יכול להוריד ולמכור גם אחרי שנה. המחיר אגב ממש לא קרוב.

כוונתי היא לא לשכנע אותך ללכת בכוון כזה או אחר, אין לי שום אינטרס.

סע ל-E&A ותתקין לתקופת נסיון. אהבת את התוצאה והמחיר מתאים? תהנה :)

פורסם

יש לא מעט קופסאות בשוק,

אני בדיוק עשיתי סקר שוק נרחב בנושא לדיזלית שלי, C200 CDI, לאחר שלא הצליחו לצרוב תוכנה.

רוב הקופסאות בשוק מתחברות למסילת האינג'קטורים בלבד, ומה שהם עושות בגדול זה פשוט לשנות את הלחץ במסילה, מה שמשפיע על כמות הדלק.

בנוסף, יש כמה קופסאות אשר מתחברות ל3 נקודות: מסילת האינג'קטורים, חיישן הגדישה (טורבו), וחיישן קאמשפט.

אני העדפתי ללכת על הקופסאות עם ה3 נקודות חיבור, נראה לי יותר אמין, ולוקח יותר משתנים בחשבון.

המותגים הסופיים שאני התלבטתי ביניהם היו:

DTUK

TMC

RACECHIP

האחרונה מתחברת רק למסילה, השניים האחרות מתחברות ל3 נקודות.

את הראשונה לא ניתן להשיג בארץ וחבל, רק בהזמנה מחול (בדרך כלל אני אוהב הרפתקאות אבל פה העדפתי להימנע). את השניים האחרות כן.

לבסוף בחרתי בTMC, המחיר הסופי יוצא כמעט כפול מהמחיר בחול(משלוח +מיסוי גבוה מאוד), אבל יש לך תמיכה ואחריות בארץ.

• תוכן חדש...