Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קוקו תיאר איך נראית הדמות אבל זה לא ה mind fuck פה,

מה שהוא באמת זה שיש לך סיוט ואז אתה בא לאיזה מגרש שדים שקר כלשהו והוא פותח מולך ספר עם הדמות באחד הדפים,

לדעתי זה הזוי וכל הכבוד שהם הצליחו לשמור על קור רוח ולא ליפול בפח של אותו אדם,הרי מקרה כזה יכול בקלות להפוך למכרה זהב לאנשים מהסוג הזה.

מה שרבות נאמר פה בפוסט בהיעדר חשיבות לדעה ואני מסכים זה - לא לשלול, אישית שמעתי ממקור ראשון שני מקרים 'על-טבעיים' (לא חבר של ההוא אלא בתוך המשפחה).

ישנם דברים שלא ניתן להוכיח ואין להם תשובות בשום מקור, לכן אני נמנע מלהתייחס אליהם בכלל, כי אין טעם.

עריכה אחרונה על ידי Nuker
  • תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בטח שאפשר לגשר על חלק מהפערים. כמו למשל לקבוע ששבעה ימים זה לא באמת שבעה ימים אלא פישוט לצרכי הבנה של פשוטי העם.

ובנוגע להגדרת האלוהים - נניח והוא ופעולותיו אכן נשגבים מאיתנו. אם כך, מבחינה לוגית, אין לו השפעה ברת הבחנה על חיינו. ואם כך, שוב מבחינה לוגית, למה שנסגוד לו?

אני לא יכול להפריך הרבה מאוד דברים חסרי משמעות. למה אלוהים הוא לא אחד מהם? כי אם הוא אמיתי אז המשמעות על חיינו היא... מה בדיוק?

ולסיום, עניין המימדים הנוספים, כפי שאני מבין אותו, דווקא יכול להצביע על היעדרו של גורם מכוון. הרי המימדים הנוספים מתארים אינסוף מציאויות אחרות, השונות משלנו. אם זה נכון, זה שומט את הקרקע מתחת אלו שנפעמים מכמה שהיקום כל כך מדויק עד כדי לספק לנו חיים.

עד עכשיו לא ניתקלתי בפער שלא נמצא לו גישור. אף דתי שמתיימר להבין את מה שהוא קורא לא ינסה לטעון שמשהו שקשור לתורה הוא פשוטו שמשמעו, להפך שבהרבה מקרים אנחנו עדיין לא בטוחים מה הייתה כוונת המשורר. יש המון ניואנסים שעדיין לא ברורים לאף אחד, למשל, שאנחנו לא החיים התבוניים הראשונים על כדה"א אלא ה5 או4 לא זוכר בידיוק, אני בטוח שיש כאן מישהו שיוכל לחדד, זה יכול להסביר המצאות של מאובני אדם הרבה יותר עתיקים מאשר הקיום שלנו פה ע"פ הספר.

ההבדל בין דברים חסרי משמעות לאלוהים הוא כמו ההבדל בין שחור ולבן. אתה באמת רוצה להגיד לי שאם יוכיחו לך חד משמעית שאלוהים קיים, ייצר אותך, ודורש ממך משהו אתה תסרב? אם תסרב, באיזה צידוק?

כשדיברתי על מימדים נוספים לא התכוונתי למימדים מקבילים, אלא למימדים נוספים פה, איתנו שאנחנו לא חווים אותם. למשל אנחנו מכירים מימד אחד של זמן ו3 מימדים של מרחב, אנחנו לא יודעים להגיד מימד של מרחב או זמן בצורה מדעית, זה משהו שקיים אבל אין לנו הגדרה, אין לנו מושג איך זה נוצר. אנחנו אפילו לא יכולים לטעון שהם רציפים. נעזוב לרגע את ההשערות שמדברות על מספר מימדי זמן שהוא עצמו מושג ארטילאי משהו בתור מימד. נתרכז במשהו שהמדע נכון להיום טוען שהוא נכון, ישנה תאוריית המיתרים (שאגב השערת הייקום כהולוגרמה שציינתי מקודם מתבססת עליה) שמנבאת לא פחות מ25 מימדי מרחב, אנחנו אפילו לא יכולים לנסות לדמיין את זה.

ובמקביל, כשאנחנו מדברים על תאורי טבע שאנחנו אפילו לא מצליחים לדמיין אותם שלא לדבר על להבין אותם, אנחנו מקבעים את הכל לתבנית קטנה שאנחנו מכירים וקובעים ש"זה מה שיש וזהו". כנראה שכישורי הגוגל שלי מאוד מנוונים כי אני לא מוצא את המשפט שפורסם לפני בערך חודשיים שהמדע חזר להתייחס לחלל בתור עומד ולא מתפשט, חבל, כי זה היה צירוף מאוד מעניין ללינק הבא:

http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-33366 אני יכול לדאוג ללינק לאתר פחות פח, אבל זה יהיה באנגלית.

קוקו,

לא טוען שאתה שקרן בכלל. אני רק אמרתי את מה שנאי יודע ואם אני טועה אשמח אם תעמיד על טעותי. תמיד טוב ללמוד.

האבולוציה לא סותרת את הדת במובן הזה שהאבלוצויה לא מתעסקת כלל וכלל באיך היקום או החיים נוצרו (אביוגינזה עושה את זה). מה שאומר שלא משנה עקרונית אם זה נוצר בשבעה ימים או 7 מיליארד שנים זה לא רלבנטי. מה שרלבנטי באבולוציה זה מה קורה מהרגע שהחיים נוצרו ואיך התקדמו והתפתחו היום.

לגבי ההיקשה הלוגי שלי, שים לב שבטיעון שלי אמרתי שלדעתי (!) הוא לא קייים בגלל זה. לדעתי אין סיבה שיהיה אלוהים שמייצר הכל כלכך מסובך כשיש הסברים הגיונים ופשוטים הרבה יותר. אבל אולי זה רק אני.

לוקו, מה בדבר מוות קליני? אתה מתכוון לזה שנאשים רואים אור לבן ומנהרה ושאר הדברים הלאה?

מדענים ורופאים גילו שכאשר אתה על סף מוות, המוח נכנס למצב שינה. הוא מוציא חלומות ומציג אותם. עכשיו ברור לך למה אנשים עם אמונות באל וגן עדן ובאור הלבן הזה יראו ויחוו את זה נכון? המוח פשוט שולף את מה שהם יודעים ורגילים ומקרין לך... אם תרצה לשמוע עוד ארחיב לך בטלפון.

זכרונות של גלגול נשמות, הדבר היחיד שידוע לי לגבי דברים כאלו זה פולקלורים מעולם לא ראיתי או שמעתי מאדם ראשון שחווה דבר כזה. גם לא מאדם שני.

לא עניין של שקר, או שאני לא מוצא, או שהתבלבלתי והאמירה הזאת מקורה בדמות אחרת. קורה.

למיטב ידיעתי התורה לא שוללת "השתפרות" ביולוגית של הייצורים החיים ככה שאני לא רואה את עצם קיום האבולוציה סותר משהו.

אתה מסוגל לייצר או לתאר ייקום/טבע שיכול לקיים את האדם בדמות שהוא היום והוא יהיה יותר פשוט? אם נקבע שלכל הטבע, בכל המרחב של הייקום יש כללים זהים הרי ייתכנו אילוצים. לכל 2 גופים בייקום יש אינטרקציה ביניהם, ולו הכי קטנה. אנחנו עדיין לא קרובים ללהיות קרובים להבין את הטבע מספיק בשביל לנחש אם הייקום יכל להיות יותר פשוט ועדיין לקיים את התכלית שהוא מקיים היום.

נקודה נוספת היא שאתה, אני ושאר יצורי הבשר רואים את הטבע בצורה מורכבת, זה עד כדי כך בלתי סביר שיש יצור הרבה יותר תבוני מאיתנו שמבחינתו הייקום זה חוברת צביעה בגן? תנסה ללמד חתול לגלוש ביוטיוב ותדמיין את התחושה שלו, הבינה שלך נשגבת מבחינתו.

תכלס הכי מעניין פה זה לדעת איך נראית הדמות הזאת מהחלומות שלהם.

תארתי אותה בפירוט באחת ההודעות הקודמות.

אני מאוד אוהב את שרלוק הולמס במובן הזה - אלימנציה - לנסות קודם כל לשלול את הברור מאליו.

חיכיתי שמישהו יעלה את זה. הייתי 5 שנים בפנימיה, ואני ישן רוב השנה עם דלת פתוחה וחלון פתוחים, שלא לדבר על זה שלא תמיד לבד. אם הייתי מדבר תוך כדי שינה, כבר היו מעירים לי.

הבת זוג הייתה 3 שנים בפנימיה, מגיע ממשפחה רחבה ופתוחה שבכיף יכולה למצוא את עצמה ישנה אצל ההורים/ דודה שלה במיטה וכו', גם כן לא בתולה חסודה. אם הייתה מדברת תוך כדי שינה, היו מעירים לה.

לצערי זה לא המקרה.

קוקו תיאר איך נראית הדמות אבל זה לא ה mind fuck פה,

מה שהוא באמת זה שיש לך סיוט ואז אתה בא לאיזה מגרש שדים שקר כלשהו והוא פותח מולך ספר עם הדמות באחד הדפים,

לדעתי זה הזוי וכל הכבוד שהם הצליחו לשמור על קור רוח ולא ליפול בפח של אותו אדם,הרי מקרה כזה יכול בקלות להפוך למכרה זהב לאנשים מהסוג הזה.

מה שרבות נאמר פה בפוסט בהיעדר חשיבות לדעה ואני מסכים זה - לא לשלול, אישית שמעתי ממקור ראשון שני מקרים 'על-טבעיים' (לא חבר של ההוא אלא בתוך המשפחה).

ישנם דברים שלא ניתן להוכיח ואין להם תשובות בשום מקור, לכן אני נמנע מלהתייחס אליהם בכלל, כי אין טעם.

זה שיש לך ספר לא אומר שאתה מבין את מה שכתוב בו. בכל מקרה, את הספר היא ראתה בחדר המתנה ופתחה בעמוד אקראי, מצאה את הדמות מסתכלת עליה מתוך תמונה.

פורסם
עד עכשיו לא ניתקלתי בפער שלא נמצא לו גישור. אף דתי שמתיימר להבין את מה שהוא קורא לא ינסה לטעון שמשהו שקשור לתורה הוא פשוטו שמשמעו, להפך שבהרבה מקרים אנחנו עדיין לא בטוחים מה הייתה כוונת המשורר. יש המון ניואנסים שעדיין לא ברורים לאף אחד, למשל, שאנחנו לא החיים התבוניים הראשונים על כדה"א אלא ה5 או4 לא זוכר בידיוק, אני בטוח שיש כאן מישהו שיוכל לחדד, זה יכול להסביר המצאות של מאובני אדם הרבה יותר עתיקים מאשר הקיום שלנו פה ע"פ הספר.

ההבדל בין דברים חסרי משמעות לאלוהים הוא כמו ההבדל בין שחור ולבן. אתה באמת רוצה להגיד לי שאם יוכיחו לך חד משמעית שאלוהים קיים, ייצר אותך, ודורש ממך משהו אתה תסרב? אם תסרב, באיזה צידוק?

כשדיברתי על מימדים נוספים לא התכוונתי למימדים מקבילים, אלא למימדים נוספים פה, איתנו שאנחנו לא חווים אותם. למשל אנחנו מכירים מימד אחד של זמן ו3 מימדים של מרחב, אנחנו לא יודעים להגיד מימד של מרחב או זמן בצורה מדעית, זה משהו שקיים אבל אין לנו הגדרה, אין לנו מושג איך זה נוצר. אנחנו אפילו לא יכולים לטעון שהם רציפים. נעזוב לרגע את ההשערות שמדברות על מספר מימדי זמן שהוא עצמו מושג ארטילאי משהו בתור מימד. נתרכז במשהו שהמדע נכון להיום טוען שהוא נכון, ישנה תאוריית המיתרים (שאגב השערת הייקום כהולוגרמה שציינתי מקודם מתבססת עליה) שמנבאת לא פחות מ25 מימדי מרחב, אנחנו אפילו לא יכולים לנסות לדמיין את זה.

ובמקביל, כשאנחנו מדברים על תאורי טבע שאנחנו אפילו לא מצליחים לדמיין אותם שלא לדבר על להבין אותם, אנחנו מקבעים את הכל לתבנית קטנה שאנחנו מכירים וקובעים ש"זה מה שיש וזהו". כנראה שכישורי הגוגל שלי מאוד מנוונים כי אני לא מוצא את המשפט שפורסם לפני בערך חודשיים שהמדע חזר להתייחס לחלל בתור עומד ולא מתפשט, חבל, כי זה היה צירוף מאוד מעניין ללינק הבא:

http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-33366 אני יכול לדאוג ללינק לאתר פחות פח, אבל זה יהיה באנגלית.

לא החיים התבוניים הראשנים על כדוה"א - הא? על מה בדיוק אתה מדבר?

בוודאי שאם יוכיחו לי שאלוהים קיים, ייצר אותי ודורש ממני משהו, אני לא אסרב. אבל בינינו, לא יוכיחו. ומעבר לזה, בינינו, המצב כיום הוא שאפילו אם נניח שאלוהים קיים, הוא לא דורש ממני דבר, נכון? אני הרי חי את חיי עשרות שנים ועד כה אלוהים לא דרש ממני כלום. אז ההשפעה הישירה שלו על חיי היא אפס מאופס. (ישירה כי מבחינה עקיפה לצערי הוא מאוד משפיע. נניח העדר תח"צ וסגירת מקומות בילוי בשבת). לכן - אפילו אם הוא קיים, זה חסר משמעות עבורי.

בכל מקרה, אולי יש קשר בין המימדים שאתה מדבר עליהם למימדים מקבילים. תיאוריה אחת גורסת (ואולי זה פישוט יתר) ש-10 המימדים שמדברים עליהם בעצם בונים את העולמות המקבילים. כלומר למשל שלושה המימדים המוכרים לנו, מימד זמן, מימד חמישי שמתאר מציאויות חלופיות שבהן ניתן ללכת קדימה ואחורה בזמן, מימד שישי שמאפשר ליצור צירי זמן חלופיים, מימד שביעי מכיל אינסוף יקומים (שנמצאים במימדים התחתונים יותר) עם חוקים שונים (נניח מהירות האור), מימד שמיני יאפשר לנו לקפוץ מיקום ליקום כמו שמימד חמישי איפשר לקפוץ בזמן, ומימד תשיעי יאפשר לנו לקפוץ כמו עם המימד השישי. מימד עשירי מתאר את כל האפשרויות המוכרות לנו - כל היקומים האפשריים - ואין לנו מושג איך להמשיך ממנו.

לא הכרתי את תיאוריית ההולוגרמה שהעלית. נשמע משעשע :-D

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

זה משהו ששמעתי מכמה דתיים, בנפרד, שאין להם קשר אחד לשני. שכל סיפור הבריאה לא תקף רק לגבינו, אלא שהיו גם לפנינו. תרבויות שנכחדו. היה אפילו שדלן ברסלבי אחד שטרח לספק הסבר מרתק לגבי צלחות מעופפות שמתקשר לשורדים שבנו ערים בקרקעית האוקינוס, הוא גרם לי לצחוק בקול רם.

עריכה: הסיפור עצמו די מעניין, אחרי הבריאה יש 6 אלף ומשהו אלפי שנים של חיים שמתפתחים, בערב האלף השישי מגיע המשיח, מלחמת חורמה, כנפי השכינה, מילניום שבתון ואז הכל מהתחלה. כלומר המספר הטיפולוגי 7 משחק פה תפקיד מרכזי.

מה זאת אומרת לא דורש ממך דבר? אם הוא קיים אז החיים שלך כאן הם לא בשביל דריפטים, הגעת לפה עם רשימת מטלות, כולנו פה עם אותה רשימת מטלות. אם יש אלוהים, אתה אמור לחזור בתשובה, אלה ההוראות שלך, אלה הדרישות שלו. אז הקיום שלו כן ישפיע על אורך חייך.

כן, ברגע שהדיון עולה לכיוון של עוד מימדים, או ממימדים שהם מיתרים הכל הופך למאוד מורכב ומוגדר רק מעצם זה שאי אפשר להפריך את זה. כמו למשל תורת המיתרים, שמבססים עליה המון תאוריות. באחת מהן יש 3! מימדים של זמן. המדע לא שולל אותן כי זה "שטות" אלא משאיר מקום לספק שזה קיים בגלל שאין איך לסתור את ה"תאוריות" האלה. אם אתה רוצה לבסס את הטיעונים שלך על הנחות מדעיות, תפעל ותחשוב באמות מידה מדעיות. כמה מופרך שלא יראה לך, כל עוד אתה לא יכול לסתור את זה, זה אפשרי. כמו תורת מיתרים עצמה, אם תלך לדוגמא לערך בויקיפדיה תמצא רשימת טענות אין סופית נגדה, אבל אין הוכחה לשום כיוון. ובגלל זה אנחנו יכולים להוכיח מתמטית שיתכן שקיים יקום שהוא הולוגרמה, גם אם הוא יותר פשוט מהיקום שלנו, זה לא סותר שום דבר לגבינו. אגב מה שלא מצוין בכתבה שקישרתי, זה שאת תאוריית היקום כהולוגרמה ביססו על יקום שמורכב מ9 מימדי מיתר מרחב ומיתר מרחב זמן אחד.

על אותו משקל אנחנו יכולים לדבר על חומר אפל לדוגמא שכרגע יש כמה עשרות של מערכות ניסויים שמנסות להוכיח שהוא קיים, כבר יותר מעשור אם אני לא טועה. עדיין ללא הצלחה.

עריכה אחרונה על ידי kookoo
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כתבת שתארת אותה ללוקו בהודעה פרטית, מה איתנו?

בתכלס זה לא כזה קשה להמציא דמות מפחידה. הרי יש המון מוטיבים שהמח מפרש כמפחידים. אז מה הבעיה ליצור ספר שיש בו קולקציה של דמויות כאלה?

צריך קצת כישרון חירטוט כדי לשכנע אדם מפוחד (שכבר הגיע לשרלטנים כאלה אז הוא מוכן להאמין להכל) שהציור שמצאת באינטרנט זה הדמות מהחלום שלו וזהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא דיברה, בחלומות של החברה בשנים האחרונות יושבת ישיבה מזרחית וחורטת על הרצפה.

2 ידיים ורגליים בגדלים פרופורציונאליים לגוף. מכנס רפוי כהה דומה לתמונה בקישור שצרפתי אבל בגוון מעין חום-אפור לא ברור כזה עם מפשעה יותר גבוהה. גופיה לבנה רפויה מאוד עם כתפיות מאוד רחבות, משהו מהסגנון שרואים בסרטים מצוירים סטייל דרגון בול. אני חושב שהיו לו נעלים חמות סטייל ג'יני.

גוון גוף מעין אפור כהה, לא הרבה יותר בהיר מהמכנס. מבנה פנים מאוד דומה לנמר רק בלי הבליטה של הפה והאף, בלי ריסים או שפם אבל נראה שיש פרווה כלשהי-מאוד קצרה. עיניים שחורות וככל שהוא מתקרב משתנות לאדומות ואז צהובות. יש עיוות שקשה להסביר אותו במילים בלסת התחתונה, כאילו שניסו לתלוש אותה ואז זה החלים ככה אבל אין צלקת והפה סגור. אין אוזניים, האף כאילו מוטמע בפרצוף. הבעת פנים רגועה כאילו שאין שום דבר ביקום שיכול לאיים עליו שבאה בצורה מנוגדת לחלוטין לפאניקה שאתה נתקף כשהיא מופיעה.

http://market.marmelada.co.il/photos/300640.jpg

דווקא תארתי אותה פה, הודעה 156. אני מסכים שקל לעבוד על בן אדם מבוהל, אבל המצב פה קצת שונה. מדובר לא רק על דמות ברורה שהיא חולמת עליה מילדות, אלא גם על אותיות שהיא חורטת על הרצפה בחלום והופיעו מתחת לתמונה של הדמות בספר.

פורסם

לא טענתי שהתורה שוללת התקדמות, להיפך הכוונה שלי הייתה שבין האבולוציה לבין בריאת העולם אין קשר לא משנה אם זה נעשה על ידי הטבע, אלוהים, אדם, חזיר או כל דבר אחר.

אין לי בעיה עם דברים מורכבים היום. יש לי בעיה בלוגיקה להגיד שמשהו נוצר מורכב. יותר הגיוני בעבורי זה שמשהו מתחיל כפשוט ואם הזמן הופך למורכב.

הטיעונים של "אל תבין את מה שכתוב כמשמעו, תבין מאחורי המילים" זה חרא שאני שומע הרבה. רבנים הבינו שהתורה לא מתאימה לזמנים היום ומשנים אותה כאוות נפשם.

כמו המשפט "עין תחת עין" שהצדוקים הבינו כפשוטו ואם גרמת למישהו לאבד יד אז העונש שלך זה לאבד יד. הפרושים כשהגיעו הבינו כמה זה מסוכן והחליטו לשנות את הניסוח והפרוש זה לשלם בכסף.

או כמו האיסור על אכילת בשר וחלב... אם נצא מנקודת הנחה שאלוהים כתב את הספר אז הוא היה מאוד ספציפי. לכתוב שלוש פעמים את אותו המשפט בדיוק אותו דבר, לדעתי זה מספיק ספציפי.

לגבי התפשטות היקום, כל המדענים יודעים וזה גם מוכח שהעולם מתפשט ואין ויכוח על זה למעט בודדים, רובם קשורים לדתות או לא קשורים לחקר החלל. איך יודעים? אז ככה, נכון כשרכב שצופר עובר לידך יש שינוי של הצליל? אז כשהוא מתקרב אלייך הצליל נדחס אלייך וכשהוא מתרחק הוא מתרחב. יש שיטה ששכחתי את שמה שבה משתמשים בצבעים למדוד את זה. צבע אדום מתקרב, צבע כחול מתרחק (אני כותב מהטלפון, אם תרצה לדעת מה ואיך בדיוק, מחר אני יהיה על מחשב וישלח קישור) ואותו דבר ניתן לעשות עם דברים נוספים חוץ מצליל. נגיד עם הגלקסיות שבחלל, וראו שלא רק שהן לא מתקרבות, אלא להפך שהן מתרחקות ומאיצות!

פורסם

קוקו, גם אם אלוהים קיים, צריך לזכור שהיהדות של היום היא רק וריאציה אחת לסיפור הדתי, אפילו זה היהודי, כך שקצת קשה לטעון שאתה יודע מה היא רשימת המטלות שרוני או כל אחד קיבל מאלוהים (אם יש אחד כזה).

והשאלות שלך עובדות לשני הצדדים - אלוהים יצר אותי ודורש ממני משהו, בשביל להשמיד את כל מה שאני בונה כאן או יווצר ממני בעתיד בלא מאוד רחוק? נמשע קצת משועמם, לא? :)

אגב, את התאוריה על מס' סיפורי בריאה לא שמעתי עד היום גם מאנשים דתיים. מעניין.

עריכה: עוד משהו קטן - כמו "עין תחת עין", יש תיאוריה במחקר המקראי שטוענת שהחוזה בין אלוהים לעם ישראל הוא העתק של חוזה מקובל בין מלך (שנתפס כאלוהים) ועם כפוף כלשהו במזרח הקדום. זה גם לא כזה מפתיע, בהתחשב בתזמון הכתיבה. כמובן שכדאי לזכור גם את הגישה הדויטרונומיסטית בחקר המקרא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

גם לא כזה מפתיע שפחות או יותר כל מה שכתוב לא לעשות בספר התנ"ך זה דברים שהיו מותרים וחובה לעשייה על ידי הכנענים. שזה הגיוני כי בני ישראל אז היו בסה"כ כנענים.

פורסם (נערך)

יש לי רועה כנענית בבית, שועל טיפש.

קוקו, לשאלתך; חז"ל טוענים שהיו 4 בריאות כאשר הראשונה הייתה של דומם בלבד, השניה הייתה דומם וצומח

בשלישית היו בני אדם בסגנון פרימיטיבי וברביעית (הנוכחית) בני האדם כפי שהם היום.

בנוכחית האור מצומצם.

לגבי סקרנותכם על נושא הדמות בחלומו של קוקו-ראיתי את הדמות הזו גם בחלומי.

עריכה אחרונה על ידי locomotive

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם
דווקא תארתי אותה פה, הודעה 156. אני מסכים שקל לעבוד על בן אדם מבוהל, אבל המצב פה קצת שונה. מדובר לא רק על דמות ברורה שהיא חולמת עליה מילדות, אלא גם על אותיות שהיא חורטת על הרצפה בחלום והופיעו מתחת לתמונה של הדמות בספר.

לא יודע איך פספסתי את זה.

איזה אותיות הדמות חורטת?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זאת אומרת לא דורש ממך דבר? אם הוא קיים אז החיים שלך כאן הם לא בשביל דריפטים, הגעת לפה עם רשימת מטלות, כולנו פה עם אותה רשימת מטלות. אם יש אלוהים, אתה אמור לחזור בתשובה, אלה ההוראות שלך, אלה הדרישות שלו. אז הקיום שלו כן ישפיע על אורך חייך.

כן, ברגע שהדיון עולה לכיוון של עוד מימדים, או ממימדים שהם מיתרים הכל הופך למאוד מורכב ומוגדר רק מעצם זה שאי אפשר להפריך את זה. כמו למשל תורת המיתרים, שמבססים עליה המון תאוריות. באחת מהן יש 3! מימדים של זמן. המדע לא שולל אותן כי זה "שטות" אלא משאיר מקום לספק שזה קיים בגלל שאין איך לסתור את ה"תאוריות" האלה. אם אתה רוצה לבסס את הטיעונים שלך על הנחות מדעיות, תפעל ותחשוב באמות מידה מדעיות. כמה מופרך שלא יראה לך, כל עוד אתה לא יכול לסתור את זה, זה אפשרי. כמו תורת מיתרים עצמה, אם תלך לדוגמא לערך בויקיפדיה תמצא רשימת טענות אין סופית נגדה, אבל אין הוכחה לשום כיוון. ובגלל זה אנחנו יכולים להוכיח מתמטית שיתכן שקיים יקום שהוא הולוגרמה, גם אם הוא יותר פשוט מהיקום שלנו, זה לא סותר שום דבר לגבינו. אגב מה שלא מצוין בכתבה שקישרתי, זה שאת תאוריית היקום כהולוגרמה ביססו על יקום שמורכב מ9 מימדי מיתר מרחב ומיתר מרחב זמן אחד.

על אותו משקל אנחנו יכולים לדבר על חומר אפל לדוגמא שכרגע יש כמה עשרות של מערכות ניסויים שמנסות להוכיח שהוא קיים, כבר יותר מעשור אם אני לא טועה. עדיין ללא הצלחה.

אם אלוהים קיים בדיוק כמו שהתורה מתארת אז כן, אתה צודק. אבל שנינו יודעים שזה לא נכון (כי הרי לא ניתן להוכיח שמישהו מעולם קיבל ממנו ישירות את אותה רשימת מטלות).

בנוגע לכך שעולם הפיזיקלי הוא מאוד מורכב וקשה להוכחה - כל זה נכון, אבל להניח מזה שבגלל שמאוד קשה להוכיח את קיומו של אלוהים, אז יש סיכוי טוב שהוא אכן קיים - זו פשוט הנחה לוגית שגויה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתם עדיין תקועים בעניין של להוכיח או לא את קיום האל. לי נראה שזה לא הגיוני כי ברגע שיוכיחו את קיומו מה יהיה הטעם להאמין בו? זה כבר לא יהיה שייך.

פורסם

אני מציע לנסות טכנולוגיה מתחום הרכב - לבקרה עצמית.

מצלמת דרך לרכב - חבר אותה איפשהו בחדר השינה שלכם ותתעד את השינה שלכם.

תעשה את זה כמה פעמים ואחרי כל לילה שהיו לשניכם סיוטים או ששניכם חלמתם על אותה הדמות - תנסה לראות בצילום של אותו הלילה מה קרה בחדר השינה - האם שניכם הייתם שקטים לחלוטין וישנתם "בול עץ" או האם אחד מכם דיבר או מלמל בשנתו או זז בצורה מטרידה במהלך השינה.

יש מעבדות שינה היום שחוקרות את הנושא לעומק.

הייתי מתייחס לזה קודם כל כהפרעת שינה לפני שהייתי מחפש תשובה מעולם הדת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce - רעיון מעולה :p

אגב חלומות מפחידים, לי יש חלומות כאלה שאני ממש טרום התעוררות, ואז אני ממש מנסה לפקוח את העיניים בזמן שאני בוהה בתקרה, אני יודע שאני ער אבל לא מצליח להתעורר, כאילו רב עם עצמי לפתוח את העיניים שמפרפרות.

אחרי כמה דק' זה נגמר ואני קם רגיל או חוזר לישון. לכו תסבירו את זה

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...