Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי מה שאני יודע, אין הוכחה מדעית חד משמעית לכל עניין האבולוציה ומקור האדם. עד היום לא מצאו אפילו שריד אחד של אותו אב משותף אלינו ולשאר הקופים. כנ"ל בעניין קיום החיים על כדוה"א, כל מה שיש זה תיאוריות.

כל עוד אי אפשר להוכיח חד משמעית שאין כח עליון, לא ניתן לשלול טוטאלית את קיומו. בגלל זה הדברים האלה הם בגדר אמונה.

אתה צודק, אין הוכחה אחת לתאוריית האבולוצייה. יש המון!

גם אין דבר כזה "החולייה החסרה". תהליך האבולוציה הוא איטי והדרגתי! אין דבר וכזה שיש לך משהו אחד ופתאום צץ משהו אחר לחלוטין. לפי המאובנים של בני האדם והקופים הקדמונים רואים בהחלט תהליך הדרגתי שנמשך מיליוני שנים עד שהגיעו לכדור הארץ ההומוספיאנס.

אז למה זו תיאוריה ולא עובדה?

יש המון תיאוריות, גם כזאת שטוענת שאנחנו תוצאה של ניסויים בזנים מסויימים של קופים שנעשו ע"י חייזרים, וזה גם מסביר את ביגפוט.

גם תיאוריית כוח הכבידה זו "רק" תיאורייה, אינני רואה אותך קופץ מצוק בגלל זה נכון?

תיאורייה בשפה העממית זו השערה. תיאורייה בשפת המדע זה אוסף גדול של עובדות שלא סותרות אחת את השנייה ועובדות בהרמונייה ומסבירות דבר מה. כלומר, אם יש 2 עובדות שסותרות את עצמן כל התיאורייה לפח...

יש הוכחות ברורות לאבולוציה.

אך סלורייד צודק בדבר אחד, יש את הקופים, יש אותנו עדיין לא נמצאה החוליה החסרה שמגשרת בין שני הגזעים.

בכל אופן הדת לא יכולה להסביר כ"כ הרבה דברים שהמדע הוכיח, כמו הדינוזאורים שלא מוזכרים בתנ"ך.

ולטעון שזה מבחן זה פשוט התחמקות מתשובה.

לטעון שהעולם קיים רק 5000 ומשהו שנה, כשיש הוכחות ברורות שהוא קיים הרבה יותר, זו התעלמות מעובדות.

ועידן סיכם יפה, דרך ארץ קדמה לתורה.

מצחיק, תמיד המשפט הזה מזכיר לי את אלה שדוקרים ואז בבית משפט שמים כיפה.

אם העולם היה הולך לפי המשפט הזה היינו חיים במקום טוב הרבה יותר.

כמו שכתבתי- לא מחפשים יותר כי גם לא תמצא את החולייה, במקום זאת מחפשים את כל השלבים שלוקחים ייצור מראשיתו ועד היום.

לגבי המשפט- הלוואי וכולם יחשבו ככה!

דיסקו- ענק :lol:

בנוגע לקופים, ממה שאני מכיר ביהדות על זה. היו אנשים שנענשו והפכו לקופים (במגדל בבל).

אגב, אם אני זוכר נכון (ראיתי פעם בנשיונאל ג'אורפיק) יש ציורים של דינוזאורים בתוך מערות בהודו, ואני לא רואה איך זה סותר את התורה.

לא הגיוני לוגית. אם המשפט היה נכון, בחפירות ארכיאולוגיות היינו מוצאים לפי שכבות מלמעלה למטה (כלומר מהיום ועד לפני 10 מליון שנה לצורך העניין):

בני אדם וקופים

בני אדם וקופים

בני אדם וקופים

בני אדם

בני אדם

בני אדם וכן הלאה וכן הלאה.

מה שקורה במציאות הוא הפוך לגמרי.

בני אדם וקופים

בני אדם וקופים

בני אדם וקופים

קופים

קופים וכן הלאה וכן הלאה.

בשכבות התחתונות אנחנו מוציאים קופים אבל בכלל לא בני אדם מה שאומר שהאב הקדמון המשותף היה דומה יותר לקוף מאשר לבני האדם ומכאן שלא הגיוני (לוגית ומדעית) שהקוף יצא מבני האדם.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קבלה + ספר רומני? נשמע כמו משהו שקונסטנצה עומד מאחוריו :D

אה, ותיאוריית האבולוציה מלאה בחורים, אבל משום מה ברגע שמזכירים אותם מתעורר בלאגן עצום.

קחו למשל דובי קואלה - הם אוכלים עלי אקליפטוס ששוחקים להם את השיניים. חיות אחרות פיתחו דרכים להתמודד עם הבעיה, אבל הקואלה? נאדה. הם אוכלים עד שהשיניים שלהם שחוקות מדי ואז הם מתים מרעב.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ZX2.0, הכוונה ב"חוליה חסרה" היא שאין אף מבנה שלדי שמזכיר את גוף האדם באף אחד משרידי הקופים שמצאו עד היום. אם אני זוכר נכון ממה שקראתי, לכל הקופים שאי פעם התגלו יש מבנה עצמות מסיבי מאד שמיועד לשאת שרירים בנפח גדול פי כמה וכמה לזה של אדם. בבעלי חיים אחרים זה לא ככה ורואים דמיון בין מינים שנכחדו לדברים שיש היום. אם זה שולל את כל תאוריית האבולוציה אני לא יודע, אבל זה בהחלט מראה שאנחנו לא ממש יודעים משהו על מוצא האדם.

אני מקבל את הטענה של סיויק שהמונח "חוליה חסרה" שגוי, אני לא מגיע מהתחום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אגב, אם אני זוכר נכון (ראיתי פעם בנשיונאל ג'אורפיק) יש ציורים של דינוזאורים בתוך מערות בהודו, ואני לא רואה איך זה סותר את התורה.

אלו זיופים וזה לא הודו אלא ארה"ב. גוגל.

רוני, אתה כותב בעצמך שאתה משוכנע שיש עדויות לחוליה החסרה אבל שלא חקרת בעניין. מה ההבדל בין זה לאמונה? אתה מאמין בחוקרים ובמדע, יש אנשים שמאמינים גם בדברים אחרים.

אני לא יודע כמה זה נכון, אבל הבנתי שחוקרים מצאו דרך להפריך את תורת היחסות. כך שגם תיאוריה במונח המדעי היא לא חסינה כעובדה.

אין ספק שהמדע עוזר לנו להבין יותר את היקום שבו אנחנו חיים אבל חלק מהעניין הוא לקבל את זה שאנחנו לא יודעים הכל, לא ידענו וכנראה גם לא נדע.

גיגלתי בקצרה ומצאתי מקורות שטוענים שיש עדויות לחוליה החסרה, אבל לא התעמקתי. אין שום קשר לאמונה. אני "מאמין" בחוקרים ובמדע כי הם מספקים לי הוכחות. אם אתה רוצה להאמין במפלצת הספגטי המעופפת או באלוהים אתה מוזמן, אבל לך תמצא הוכחות.

אתה יכול למצוא לי לינק שמדבר על מציאת הדרך להפריך את תורת היחסות? ובלי קשר - אף תיאוריה לא חסינה. לכן זו תיאוריה (-:

אני אשמח לראות אלו אמצעים לוגיים מוכיחים את אי קיומו של אלוהים.

באמת.

לא ידוע לי על שום הוכחה כזו, ובאמת שחיפשתי.

יש המון, אבל למען ההגינות יש גם המון הוכחות לוגיות לכאורה שמוכיחות את קיומו. אני חושב שבסופו של דבר זה קשור להגדרה של מהו אלוהים בשבילך, וזה חתיכת דיון שעדיף שלא נתחיל כאן :-D

זה עדיין לא פוסל את האפשרות שלמי מהם יש "כוחות" כלשהם למרות שאני גם מסכים עם הביטוי "גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום", בכל אופן מעולם לא חקרתי את העניין הכוחות והאמונות האלה לעומק כדי לנסות לנתח מי שעון מקולקל ומי תקין.

העובדה שלא הוכחתי לך שיש או אין לי כוחות גם לא פוסלת את האפשרות שיש לי, אז מה?

כניראה שהעדויות הנוכחיות הספיקו לו על מנת לקבוע שזה כניראה נכון, יש כאלה ספקנים יותר ויש כאלה שפחות. יש מלא עדויות לאבולוציה, לא צריך לחפש את כולם ב-100 אחוז בשביל לקבוע משהו(מספיק 95 אחוז)

לטובת אלוהים יש כרגע רק הסבר אחד-והוא ש"לא יכול להיות הסבר אחר" , ומה לעשות, יש אנשים שזה נשמע להם קצת כמו בולשיט.

מצטער, זה לא לטובת אלוהים להגיד "לא יכול להיות הסבר אחר", מכיוון שהמדע פשוט יגיד "עדיין לא מצאנו הסבר אחר", שזו אמירה לחלוטין לגיטימית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אה, ותיאוריית האבולוציה מלאה בחורים, אבל משום מה ברגע שמזכירים אותם מתעורר בלאגן עצום.

קחו למשל דובי קואלה - הם אוכלים עלי אקליפטוס ששוחקים להם את השיניים. חיות אחרות פיתחו דרכים להתמודד עם הבעיה, אבל הקואלה? נאדה. הם אוכלים עד שהשיניים שלהם שחוקות מדי ואז הם מתים מרעב.

לקחתי את הקואלות והעליתי לך בכתבה נגדית שנמצאה תוך שנייה וחצי. יאללה, נראה אותך מוצא חור אחר.

ואגב, זה לא חור ולא נעליים. אם אתה באמת לא מבין את זה, אני יכול להסביר.

ZX2.0, הכוונה ב"חוליה חסרה" היא שאין אף מבנה שלדי שמזכיר את גוף האדם באף אחד משרידי הקופים שמצאו עד היום. אם אני זוכר נכון ממה שקראתי, לכל הקופים שאי פעם התגלו יש מבנה עצמות מסיבי מאד שמיועד לשאת שרירים בנפח גדול פי כמה וכמה לזה של אדם. בבעלי חיים אחרים זה לא ככה ורואים דמיון בין מינים שנכחדו לדברים שיש היום. אם זה שולל את כל תאוריית האבולוציה אני לא יודע, אבל זה בהחלט מראה שאנחנו לא ממש יודעים משהו על מוצא האדם.

אנחנו יודעים המון על מוצא האדם, ובנוגע לחוליה החסרה - תרוויח

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איך בדיוק זה חור? אולי להיפך, דובי הקואלה החלו לאכול עלים אבל עדיין לא פיתחו מנגון בעבור השיניים. אם כבר זה שולל את אלוהים שהריי לא נתן להם שיניים מתאימות לאכילת העלים שלהם.

https://www.youtube.com/watch?v=NwBEGuKPUzk על האבולוציה (למי שמתעמק- יש שפ סדרה שלמה של סרטונים כאלו)

למה הכוונה באין?

הנה

החיות כלל אינן דומות אחת לשנייה.

אל תשכח שהיו כמה סוגי בני אדם, וההומוספיאנס הם מין צעיר מאוד. ובהחלט כן ניתן לראות את ההדרגתיות המתחוללת.

פורסם

זה גם לא 'פיתחו' שיניים חזקות, זה תוצר פאסיבי של ברירה טבעית,

אבל אם הקואלות מגיעות לגיל רבייה לפני מוות משחיקת שיניים, אין בעיה,

והם ימשיכו להתרבות כפי שהם היום [אין לחץ ברירתי].

בהכללה,

קואל שלא יכול לשרוד על אקליפטוסים מת הרבה לפני שהתרבה וכך "פיתחו" "הגנה"

מפני הרעלנים שבאקליפטוס, באופן פאסיבי, כל מי שלא שרד לא התרבה וזהו, רק קואלות חסינות לרעל נשארו.

כך גם במחלות קטלניות באדם, סרטנים שאופייניים לגיל זקנה לא משפיעים

על נשאות הגן להם בדורות הבאים כי הנשא כבר התרבה וכך סוגי הסרטן הללו משגשגים.

יש שאלות פתוחות מעניינות באבולוציה, המלצתי בעבר בשרשור "מתנה לחברה שלי"

על סדרת הספרים של סטיבן ג'יי גולד [ נפסל נראה לי לטובת איזה דילדו אלחוטי]

ואני שב על ההמלצה למתעניינים, לקרוא את הכל, וגם ריצ'רד דוקינס, יש גם ספר טוב

שנקרא 'אבולוציה בארבעה מימדים' ובכלל ככל שמתרחב המחקר הגנטי עולות שאלות מרתקות -

בפרט דברים שנוגעים למחשבה הרומנטית והמקסימה של לאמארק, שעמדה ועדיין עומדת באור מגוחך,

נחשבת מוטעית לחלוטין, אבל...

The first one to get angry loses

פורסם

יש המון, אבל למען ההגינות יש גם המון הוכחות לוגיות לכאורה שמוכיחות את קיומו.

יש המון הוכחות לוגיות שמנסות להוכיח את קיומו של אלוהים.

הן מופצות ע"י מחב"תים (מחזירים בתשובה) נוצרים ויהודים.

כל אלו שאני נתקלתי בהן, כללו כשלים לוגיים.

הוכחות לוגיות לאי קיומו של אלוהים, גם הן לא נכונות.

אפילו דוקינס, מגדיר את עצמו כאגנוסטיקן, משום שאינו מסוגל להוכיח שאין אלוהים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאתם כותבים מעניין מאד. הרבה מזה לא הכרתי ותמיד טוב ללמוד דברים חדשים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הערוץ היוטיוב הזה מאוד מעניין....

ידעתי הרבה משם אבל על רגל אחת, עכשיו אני יודע קצת יותר, נו נו השרשור הזה עוזר לכולם:idea:

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

שאלת תם, באמת במטרה של להבין.

איך תיאוריית האבולוציה\המפץ הגדול שוללות קיום של יישות עליונה? למה זה בא בסתירה עם קיומו של ג'ה\ישו\מוחמד\אלוקים או מה שלא יהיה שם למעלה..

פורסם

אמונה ומדע לא אמורות להתנגש, בכלל, הן יכולות ואמורות להשלים

האחד את השני.

כן יש ויכוח עתיק יומין אחד בנושא מוצא האדם, אך בשאר הנושאים אפילו

קיימת חפיפה.

לא ניתן להוכיח את קיום האל אך אי הוכחה לא פוסלת את קיומו.

חבל שנוצרה סטיה מהנושא המקורי כי האמת שדי התעניינתי והייתי רוצה

לשמוע תשובות לשאלות ששאלתי בהודעה הקודמת שלי.

אשמח לחזור לכאן ולהתעדכן.

Gn'f'R

• תוכן חדש...