Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז למה זו תיאוריה ולא עובדה?

יש המון תיאוריות, גם כזאת שטוענת שאנחנו תוצאה של ניסויים בזנים מסויימים של קופים שנעשו ע"י חייזרים, וזה גם מסביר את ביגפוט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוני כפי שכבר ציינתי קודם אני גם רחוק מכל אותם רבנים\מרפאים ושאר "בעלי כוחות" אבל כפי שכבר ציינתי, לא צריך לפסול על הסף.

המקרה שאותו ציינתי קרה לאח שלי, הוא ואישתו חוו תקופה קשה בחיי הנישואין שלהם והיו על סף גירושין.

באותה תקופה אחי משמש כנהגו האישי של אחד הטייקונים ה"חביבים" על הציבור ומתוקף עבודתו יוצא לו להגיע מדי כמה שבועות אל משכנו של הרנטגן שאותו יש לו יחסי "שלום שלום" מהמעט פעמים שנפגשו.

באחת הפעמים הרנטגן ואותו טייקון מסיימים פגישה והרנטגן מבקש ללוות את אותו איש עסקים אל מכוניתו כי הוא "חייב לפגוש את הנהג שלו".

זה המקום לציין שהבוס של אחי לא יודע כ-ל-ו-ם על המשבר של אחי כיוון שאחי חשש שמא זה יפגע במקום עבודתו בצורה זו או אחרת.

הרנטגן מגיע לרכב של שאחי ממתין בו, פונה לאחי ועוד לפני שאחי בכלל מספיק לומר לו שלום הרנטגן אומר לו שהוא יודע על התקופה הקשה שהוא ואישתו חווים אבל שלא ידאג כי הכל יפתר ודרש לדבר עם אישתו.

אחי היה המום כיוון שכאמור הוא מעולם לא חשף את המשבר שיש לו בבית בפני מישהו שקשור למקום עבודתו ובצירוף העובדה שהוא בעצמו רחוק מלהאמין בכל הדברים האלה- זה לחלוטין הימם אותו שהרב התעקש ללוות את הבוס שלו רק כדי לפגוש אותו.

לומר לך שהפכתי למאמין גדול בדברים האלה?

לא, אני עדיין רחוק מהדברים האלה אבל אני לא פוסל על הסף, בדיוק כמו הגישה שלי לאלוהים, לא מאמין שיש אלוהים אבל לא פוסל על הסף.

אני חושב שכמו שלא צריך לקחת את ה"דתיות" לקיצוניות ולפסול כל מי שלא מאמין אין צורך גם לקחת את ה"חילוניות" לקיצון השני ולפסול אחרים על אמונותיהם.

כשאנשים שואלים אותי אם אני מאמין באלוהים אני עונה בפשטות:

זה לא מעניין ולא רלוונטי, הדבר היחיד שאני מאמין זה שדרך ארץ קדמה לתורה, זה לא משנה במי אתה מאמין או לא מאמין- תיהיה בנאדם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

יש הוכחות ברורות לאבולוציה.

אך סלורייד צודק בדבר אחד, יש את הקופים, יש אותנו עדיין לא נמצאה החוליה החסרה שמגשרת בין שני הגזעים.

בכל אופן הדת לא יכולה להסביר כ"כ הרבה דברים שהמדע הוכיח, כמו הדינוזאורים שלא מוזכרים בתנ"ך.

ולטעון שזה מבחן זה פשוט התחמקות מתשובה.

לטעון שהעולם קיים רק 5000 ומשהו שנה, כשיש הוכחות ברורות שהוא קיים הרבה יותר, זו התעלמות מעובדות.

ועידן סיכם יפה, דרך ארץ קדמה לתורה.

מצחיק, תמיד המשפט הזה מזכיר לי את אלה שדוקרים ואז בבית משפט שמים כיפה.

אם העולם היה הולך לפי המשפט הזה היינו חיים במקום טוב הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יש שטוענים שהדינוזאורים מוזכרים בתנ"ך כ"תנינים הגדולים". ברור של יכתבו דינוזאורים כי זו מילה בשפה שלא היתה קיימת אז.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
אז למה זו תיאוריה ולא עובדה?

יש המון תיאוריות, גם כזאת שטוענת שאנחנו תוצאה של ניסויים בזנים מסויימים של קופים שנעשו ע"י חייזרים, וזה גם מסביר את ביגפוט.

תגיד שאתה צוחק. הרגע הסברתי לך מה המשמעות של המילה "תיאוריה" במדע. תיאוריה היא המונח הכי חזק שהמדע יכול לספק בשביל להוכיח משהו. היא תמיד נתמכת ע"י עדויות חזקות מאוד. לצורך העניין, תורת היחסות היא תיאוריה. לפני שהיו לה הוכחות היא הייתה השערת היחסות, ואז מישהו הלך ובדק את ההשערה של איינשטיין - והשאר היסטוריה.

כשאומרים "תיאוריות על חייזרים" או על ביגפוט, מתכוונים למונח העממי של המילה, שבו גם אני יכול להגיד שיש לי תיאוריה והיא שמוצא האדם הוא מן הזברה.

באחת הפעמים הרנטגן ואותו טייקון מסיימים פגישה והרנטגן מבקש ללוות את אותו איש עסקים אל מכוניתו כי הוא "חייב לפגוש את הנהג שלו".

זה המקום לציין שהבוס של אחי לא יודע כ-ל-ו-ם על המשבר של אחי כיוון שאחי חשש שמא זה יפגע במקום עבודתו בצורה זו או אחרת.

הרנטגן מגיע לרכב של שאחי ממתין בו, פונה לאחי ועוד לפני שאחי בכלל מספיק לומר לו שלום הרנטגן אומר לו שהוא יודע על התקופה הקשה שהוא ואישתו חווים אבל שלא ידאג כי הכל יפתר ודרש לדבר עם אישתו.

אחי היה המום כיוון שכאמור הוא מעולם לא חשף את המשבר שיש לו בבית בפני מישהו שקשור למקום עבודתו ובצירוף העובדה שהוא בעצמו רחוק מלהאמין בכל הדברים האלה- זה לחלוטין הימם אותו שהרב התעקש ללוות את הבוס שלו רק כדי לפגוש אותו.

מכיר את האמירה על כך שההסבר הפשוט ביותר הוא לרוב הנכון? קל להגיד "וואו, הרנטגן הזה הוא אמיתי. הוא יודע לקרוא מחשבות", או משהו טיפשי אחר. הרבה יותר הגיוני להניח שהרנטגן רצה להרשים את אותו טייקון (כי טייקון = כסף) ולכן חיפש דברים בסביבתו הקרובה. הוא הפעיל אנשים שחקרו ומצאו את המקרה של אחיך (שבינינו, אולי לא סיפר לבוס אבל בוודאי סיפר לאנשים אחרים) והשאר - היסטוריה.

יש הוכחות ברורות לאבולוציה.

אך סלורייד צודק בדבר אחד, יש את הקופים, יש אותנו עדיין לא נמצאה החוליה החסרה שמגשרת בין שני הגזעים.

לא חקרתי מספיק אבל אני משוכנע שנמצאו עדויות לאותה חוליה "חסרה". בנוסף, זו גם אמירה של בריאתנים: "אהא! אמרתם שאבולוציה נכונה ב-100% אבל הנה, היא נכונה רק ב-99.9999%!! אלוהים קיים!". בפועל, אני משוכנע שיש המון חוליות חסרות בין מינים שונים ומשונים שלא נמצאו פשוט כי הם התקיימו לפני מיליוני שנים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לדעתי היא נמצאה בטיסת ישראייר לוורנה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו- ענק :lol:

בנוגע לקופים, ממה שאני מכיר ביהדות על זה. היו אנשים שנענשו והפכו לקופים (במגדל בבל).

אגב, אם אני זוכר נכון (ראיתי פעם בנשיונאל ג'אורפיק) יש ציורים של דינוזאורים בתוך מערות בהודו, ואני לא רואה איך זה סותר את התורה.

פורסם

פותח שרשור;

בהודעת הפתיחה רשמת שזוגתך הלכה לאיש קבלה

ושבאחד הספרים היא זיהתה את הדמות המדוברת.

האם אתה היית איתה שם וזו הדמות שמופיעה אצלך?

ושאלה שניה-

מה הקרבה שלכם לדת?

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוני, אתה כותב בעצמך שאתה משוכנע שיש עדויות לחוליה החסרה אבל שלא חקרת בעניין. מה ההבדל בין זה לאמונה? אתה מאמין בחוקרים ובמדע, יש אנשים שמאמינים גם בדברים אחרים.

אני לא יודע כמה זה נכון, אבל הבנתי שחוקרים מצאו דרך להפריך את תורת היחסות. כך שגם תיאוריה במונח המדעי היא לא חסינה כעובדה.

אין ספק שהמדע עוזר לנו להבין יותר את היקום שבו אנחנו חיים אבל חלק מהעניין הוא לקבל את זה שאנחנו לא יודעים הכל, לא ידענו וכנראה גם לא נדע.

פורסם

לפעמים זה קשה מאוד עבור חוקר למצוא תגלית שסותרת עבודת מחקר של

עשרות שנים.

פות"ש,

קראתי עכשיו את הודעה מספר 32.

זה משאיר אותי רק עם שאלה אחת-

כיצד הסקתם שמדובר באותה הדמות?

Gn'f'R

פורסם
באמצעים לוגיים שנתמכים בעדויות מדעיות.

רוני

אני אשמח לראות אלו אמצעים לוגיים מוכיחים את אי קיומו של אלוהים.

באמת.

לא ידוע לי על שום הוכחה כזו, ובאמת שחיפשתי.

לגבי מי שאמר שלא הוכיחו שהאבולוציה קיימת,

אני אשתמש בתיאור של דוקינס:

נניח שמצאנו גופה של בן אדם ואף אחד לא ראה במו עיניו מה קרה לו.

החקירה של המשטרה מעלה את הנתונים הבאים:

- מצלמות אבטחה ראו במסדרון, קלטו אותו נכנס למשרד שלו (כניסה יחידה, אין עוד דלת או חלון)

- שעה אח"כ נכנס אחד העובדים למשרד כשבידו סכין.

- העובד יצא משם לאחר 10 דקות ואף אחד מלבדו לא נכנס, עד לגילוי הגופה

- הנתיחה מראה שהוא מת מדקירת סכין

- העובד שנכנס היה מסוכסך עם הנרצח

אז אף אחד לא ראה את הרצח במו עיניו ואפילו לא מצאו את הסכין, אבל כנראה שכל בית משפט ירשיע את העובד.

כך זה לגבי אבולוציה. אף אחד לא ראה במו עיניו את האב המשותף לכל המינים, או אפילו זה של האדם והקוף.

אבל כל העדויות וכל הממצאים שיש (ויש המון), מוכיחים שתאוריית האבולוציה נכונה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לדעתי היא נמצאה בטיסת ישראייר לוורנה.

ג ד ו ל!

למרות שבאמת יש מצב שכמה קופים יעלבו מזה.

מכיר את האמירה על כך שההסבר הפשוט ביותר הוא לרוב הנכון? קל להגיד "וואו, הרנטגן הזה הוא אמיתי. הוא יודע לקרוא מחשבות", או משהו טיפשי אחר. הרבה יותר הגיוני להניח שהרנטגן רצה להרשים את אותו טייקון (כי טייקון = כסף) ולכן חיפש דברים בסביבתו הקרובה. הוא הפעיל אנשים שחקרו ומצאו את המקרה של אחיך (שבינינו, אולי לא סיפר לבוס אבל בוודאי סיפר לאנשים אחרים) והשאר - היסטוריה.

באופן אישי אני חושב שכל הרבנים ה"מפורסמים" מושחתים, מי יותר ומי פחות.

זה עדיין לא פוסל את האפשרות שלמי מהם יש "כוחות" כלשהם למרות שאני גם מסכים עם הביטוי "גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום", בכל אופן מעולם לא חקרתי את העניין הכוחות והאמונות האלה לעומק כדי לנסות לנתח מי שעון מקולקל ומי תקין.

העיקר שהדפקטית לא קיבלה שוקולד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
רוני, אתה כותב בעצמך שאתה משוכנע שיש עדויות לחוליה החסרה אבל שלא חקרת בעניין. מה ההבדל בין זה לאמונה? אתה מאמין בחוקרים ובמדע, יש אנשים שמאמינים גם בדברים אחרים.

אני לא יודע כמה זה נכון, אבל הבנתי שחוקרים מצאו דרך להפריך את תורת היחסות. כך שגם תיאוריה במונח המדעי היא לא חסינה כעובדה.

אין ספק שהמדע עוזר לנו להבין יותר את היקום שבו אנחנו חיים אבל חלק מהעניין הוא לקבל את זה שאנחנו לא יודעים הכל, לא ידענו וכנראה גם לא נדע.

כניראה שהעדויות הנוכחיות הספיקו לו על מנת לקבוע שזה כניראה נכון, יש כאלה ספקנים יותר ויש כאלה שפחות. יש מלא עדויות לאבולוציה, לא צריך לחפש את כולם ב-100 אחוז בשביל לקבוע משהו(מספיק 95 אחוז)

לטובת אלוהים יש כרגע רק הסבר אחד-והוא ש"לא יכול להיות הסבר אחר" , ומה לעשות, יש אנשים שזה נשמע להם קצת כמו בולשיט.

פורסם

המונח 'חוליה חסרה' הוא ארכאי ולא רלוונטי כלל לדיון על מוצא האדם,

אין "חוליה" כזו ואין חיפוש אחריה, גם לא משתמשים במושג הזה די הרבה שנים.

המקור הוא בתפיסה מוטעית שמשלבת לאמארקיזם ומדברת על 'התקדמות' מיצור נחות לכאורה למשופר לכאורה,

מקוף לאדם, מה שלא נכון. לאדם ולפרימאטים מוצא משותף, כמו שלחתול ולאריה מוצא משותף,

יש רצון להשלים את תיעוד המאובנים אך אין חוליה כלשהי שחסרה.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...