Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חיפשתי דיון בנושא שיפור של סיאט לאון 1.8 TSI אבל לא מצאתי, אז אניא שאל פה.

אז לאחר כשנה עם לאון עם 160 כ"ס, התחלתי כבר להשתעמם ומחפש להוסיף קצת כוח.

מה מומלץ לגעת ברכב מבחינה של תוכנה?

במה לא מומלץ לגעת?

ואם אפשר טווחי מחירים בבקשה ומקומות מקצועיים.

תודה רבה

פורסם

היי ,

יש לך כמה אופציות ממש טובות :

APR , Etuners(MaxTuning) , Revo , Giac כולם דיי ידועים וטובים וכולם יציגו תוצאות דיי זהות.

יש לי ניסיון אישי עם דני ממקס טיונינג ממליץ עליו מאוד הוא מציג ביצועים הכי יפים לדעתי , בדרך כלל רצועת כוח בריא מאוד שמושכת מסלד נמוך (2200) ועד סדר גודל של (6000).

APR גם נחמד וזה כרגע מה שיש לי ברכב , אבל האמת אני פחות מרוצה שם הכוח מגיע יותר בהפתעה כזה בסלד גבוה...

בכל אופן אתה יכל לנסות בכל הסדנאות אתה יכל תוך שבוע לבטל ולקבל כסף חזרה.

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם

פות"ש, יש לך ברכב גיר ידני או DSG?

אם מדובר ב-DSG לא הייתי נוגע בכלום, גם ככה הגיר הזה מועד לפורענות, להוסיף עליו יותר קג"מ זה מתכון לצרות.

פורסם

אני מחפש מישהו שהיה לו גם וגם ויכול לבוא ולשים על השולחן את ההבדלים בניהם את ההמלצות שלו, ברור לי שכל אחד נוהג אחרת שכל אחד אוהב משהו אחר לגבי הכוח של האוטו וההתנהגות שלו. אני רוצה לנסות להבדיל בין התוכנות האלו קצת.

יש פה מישהו כזה?

פורסם

CHUNDRIK - אני רואה שלאחר שפתחת כמה ת'רדים ב VAGIT נהיית ממש מנוסה בתוכנות, אגב פה אתה טוען שכוח בא בצורה פתאומים בסל"ד גבוהה ושם אתה טוען שאחרי 4500 המומנט נופל והרכב לא סוחב, תחליט...

עכשיו לפותח ת'רד, גילוי נאות אני בעלים של לאון בדיוק כמו שלך ועכשיו גם מתעניין בתוכנה , למדתי את הנושא רבות בפורומים בארץ ובחו"ל כולל ביצוע נסיעות מבחן ברכבים עם תוכנות שונות ובסט אפים שונים כולל שיחות מאוד ארוכות עם אנשים ולהלן הממצאים.

נתחיל מהתחלה, אין בעיה לשים תוכנה על הרכב (גם עם גיר DSG ובמיוחד ברגיל) כל עוד אתה מודע להתנהגות ויכולות הרכב בסטוק, ופה עשית את הדבר הנכון כי במשך שנה למדת את הרכב ועכשיו אתה יודע מי נגד מי ותוכל להעריך את השינוי תוך התאמה מלאה להתנהות הרכב לפני השיפור, ישנם אנשים ששמים תוכנה מבלי שלמדו את הרכב ואז מתלוננים שהתוכנה הרסה להם את המנוע, לכן פה יש לך יתרון.

באם השימוש ברכב יהיה נכון אין שום בעיה, אבל באם בכל פתיחה מבלי לשים ז' אתה פשוט לוחץ אז תשבור את המנוע גם בסטוק. במנוע 1.8 מורכב טורבו קטן, לכן תוכנה בסטייג' 1(כלומר רק תוכנה) תיתן לך את עיקר השינוי בכוח בסל"ד נמוך עד בינוני ( אבל לא צריך לספר לך שגם בסטוק שיא המומנט והכוח באים הרבה לפני מנתק הצתה) לכן נדרשת הסתגלות קטנה ופה עוד פעם בא יתרון בזה שאתה כבר מכיר את הרכב בסטוק. כל התוכנות בסטייג' 1 יתנו לך פחות או יותר אותו דבר, מי שאומר לך שעם התוכנה הזו רכב נוסע ובתוכנה הזו לא מדבר שטויות, כל ההבדל אולי שאחרי 150 קמ"ש תוכנה אחת תתחיל לעקוף רכב זהה עם תוכנה אחרת במרכב אחד או שניים כאשר תוכנה אחרת תהיה חזקה יותר בפתיחה, אבל בסופו של דבר זה בערך אותו דבר, ההרגשה נובעת, ופה שים לב, מכיוון התוכנה של יצרן אותה התוכנה, אחת תרגיש לך טיפה יותר אגרסיבית והשניה ליניארית יותר.

אתן לך דוגמה מניסיון אישי, ופה אסייג כי מדובר בהרגשה אישית והיא סובייקטיבים ואיני טוען כלום נגד תוכנה כזו או אחרת, לקחתי לנסיעה שני רכבי סקודה אוקטביה 1.8 אצל חבר'ה כאשר שני הרכבים היו זהים (הפרש של כ 7000 בקילומטראז') ועם תוכנה בלבד כאשר ברכב אחד היה REVO ובשני APR. מדובר במנוע זהה ללאון 1.8. כאשר נהגתי ברכב עם REVO הרכב הרגיש מהיר וסוג של אלים בצורה מוחשית כשעברתי מיד לרכב עם APR חשבתי לעצמי שהרכב לא זז, לאחר מכן עשינו אינדיקצים של רכב מול רכב, שני נהגים עם DSG כך שפה אין מה לטעון לכישורי נהיגה ובאורך פלא שני רכבים נסעו צמוד אחד לשני, עם הפרש קטן וכל כך שולי לטובת אחת התוכנות שכדי לא לפתוח מלחמה פה לא אציין אותו, הייתי מאוד מופתע, מה שאומר שההבדל איך כל חברה מכוונת את התוכנה שלה אבל בסופו של דבר כל התוכנות בסטייג' 1 זהות.

עכשיו לתוכנות עצמן, יש די הרבה יצרני תוכנות בעולם, אבל יש , נקרא לזה , ארבעת הגדולים REVO,APR,GIAC ו UNITRONIC שכולן מיוצגים היום בארץ לפי פירוט סדנאות הבא -

REVO - TOP RPM

APR -PTSTOP

GIAC - E&A AUTOSPORT

UNITRONIC - MAX TUNING

כאשר דני ממקס טיונינג מייצג גם את ETUNERS , פה מדובר בייצור תוכנת קאסטום כלומר התוכנה מותאמת לרכב נקודתי ומכוונת בזמן אמת על דיינו, חשוב להבין שהרבה הבדל מתוכנות "מדף" תוכנת קאסטום על מנוע סטוק לא תיתן, אולי יהיו הבדלים אבל קלים ביותר, אבל תוכל טיפה לכוון ליותר כוח או ליותר ליניאריות וחיסכון בדלק וכד'.

כל התוכנות במקרה הטוב תיתנו לך שיפור קטן הצריכת הדלק בנסיעה רגוע ויותר צריכה בגירזון אבל בגדול זה לא ישתנה.

מה שהכי חשוב בהתקנת תוכנה היא להתקין אותה על רכב תקין ב100%, , וזה יקבע בגדול איך הרכב יסע, תוכנה תעצים ותחמיר כל פגם קטן ופה צריך להיות מודה לכל הריויזיות של שסתומי PCV, פורקים , טיימינגים וכד'. באם אתה לא מודע לכל זה, תעשה חיפוש , תקרא, תשכיל ורק לאחר מכן לך על תוכנה.

באם כל זה אתה לוקח בחשבון אין שום בעיה לעשות תוכנה והיא תיתן לך הרבה סיפוק, כול עוד אתה מבין שאתה מקבל תוספת מוחשית בכוח אבל עדיין זו תישאר סיאט לאון.

מה שכן הייתי ממליץ לך לעלות מידת צמיג ל 225.45.17 כי ב 205.55.16 רכב יתקשה להעביר את הכוח החדש לכביש וזה די יחפור לך במיוחד עם השליטה בגז/קלאצ' לא מספיק מלוטשת.

בסופו של דבר אני ממליץ לך ללכת ולעשות סיבוב בסדנאות ולהיתרשם, כי כמו שכבר אמרתי כל התוכנות אותו דבר ובאצם בבחירת תוכנה בסטייג' 1 אתה בוחר סדנא ולא תוכנה, אל תשמע מה שארחים יגידו לך לבד ותבדוק למי אתה מתחבר יותר, מי זמין יותר למתן שירות ( במידה וחלילה תצטרך להיכנס למוסך מורשה בגלל בעיה כל שהיא ותצטרך להוריד את התוכנה כדי שלא יגלו אותה). תבקש מבעלי סדנאות שיתרכזו בפלוסים שלהם ולא במינוסים של אחרים וכך תבחר.

אגב חלק מהסדנאות נותנות תוכנה ניסיונית, אני לא מדבר על תשלום מלא ולאחר מכן החזר כסף, למשל ב APR למנוע ללאון שלך יש אפשרות לניסיון לשש שעות מנוע. שמים לך תוכנה ואתה נוסע שש שעות מנוע ( כלומר אתה לא חייב לנסות שש שעות מיד לאחר התוכנה אלא בכיף שלך התוכנה תהיה זמינה לשש שעות רק שהרכב מונע) לאחר מכן התוכנה תימחק והרכב יחזור לסטוק וזה חינם.

יאללה, חפרתי מספיק, תודה לכל מי שקרא עד כאן, בהצלחה ומקווה שעזרתי.

פורסם

V.CH , לא טענתי שאני מומחה, אך אני לאומתך באמת עשיתי מחקר דיי גדול בנושא , ואין פה שום קשר בין מה שהיה אצלי ומה שיש לבחור.

וגבי הכוח ב APR הוא אכן מאוד לא עקבי וכמו שאמרתי שם הוא מושך חזק (מאוד בין 3200 ל 4500) אחרי זה יש נפילה , ואילו בתוכנה של דני (איטיונרס) יש משיכה בריא מאוד עד 5500 בערך והיא זמינה כבר מ 2200.

וזה ממש לא נכון מה שאתה אומר שאין שוני בין התוכנות , וככל הנראה שהמחקר שעשית לא מספיק מעמיק.

באופן כללי ביותר רוב התוכנות מוסיפות גדישה ברוב חלקי הסל"ד , איפה יותר איפה פחות , כל חברה גודשת בצורה שונה בכל חלק של סל"ד ולכן יש הבדל מהרגשה , אבל ופה החלק החשוב , יש תוכנות שמגיעות לאותם התוצאות בפחות גדישה מה שאומר שהטורבו מתאמץ פחות המנוע עובד פחות קשה , פחות חום וכו....

אז להגיד שאין הבדל גדול יהיה נכון אך ורק מבחינת הרגשה וגם זה בסימן שאלה , לאומת זאת על מכלולי הרכב יש הבדל דיי משמעותי.

ואם תרצה אוכל להסביר לך בפרטי בדיוק למה הכוונה ולהביא לך דוגמה מהניסיון האישי שלי.

מה שכן אתה צודק בהחלט זה שהכי טוב זה ללכת ולנסות ולהרגיש כל תוכנה , רק שאני הייתי ממליץ יחד עם זאת גם לבדוק דיינו בכל תוכנה , לבדוק כמה תוספת יש כמה קג"מ וכ"ס מקבלים , מה יחס דחיסות האוויר\דלק , כמה תיקוני הצתה יש , וכמובן גדישה...

בהצלחה !

2017 Type R

פורסם
פות"ש, יש לך ברכב גיר ידני או DSG?

אם מדובר ב-DSG לא הייתי נוגע בכלום, גם ככה הגיר הזה מועד לפורענות, להוסיף עליו יותר קג"מ זה מתכון לצרות.

מה הבעיה בDSG? היום רכבים יחסית חזקים בסטוק מגיעים עם DSG7 ולא ידוע על בעיות מיוחדות, כמובן שמחלות הילדות נפתרו.

פורסם

הגיר שהגיע עם הדגמים החדשים בסוף 2013/תחילת 2014 , הוא גרסה משודרגת , וכבר צצים שמועות על גירים בעיתיים בקנה מידה הרבה יותר נמוך ממה שהיה קודם אך עדיין קיים...

2017 Type R

פורסם
מה הבעיה בDSG? היום רכבים יחסית חזקים בסטוק מגיעים עם DSG7 ולא ידוע על בעיות מיוחדות, כמובן שמחלות הילדות נפתרו.

הרבה בעלי רכבי VAG משנתונים 2011-2012 שהיו מצויידים ב-DSG7 דיווחו על בעיות בגיר כגון רעידות, החלקות ומכטרוניקס שהלכו לעולמם.

כראיה, הרבה דגמים נקראו לריקול להחלפת מצמדים או מכטרוניקס גם מבלי שהיו בעיות ברכב.

• תוכן חדש...