Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום צץ מועמד חדש לרשימת התלבטות לגבי הרכב הבא - יונדאי סנטה פה, דיזל ברמת גימור supreme.

אודה לחוות דעת מבעלי ניסיון לגבי עלויות אחזקה (נאמר שלי שטיפולים פעם בשנתיים או 30K), צריכת דלק בפועל ואמינות/איכות הרכבה של הרכב - דברים שקשה להתרשם באולם תצוגה או נסיעת מבחן בודדת.

תודה מראש.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

תודה

הכוונה לדגם הנוכחי - אנו מתעניינים ברכב חדש מהיבואן.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

פורסם (נערך)

ברשותי סנטה פה דיזל 2012 עם 60k ק"מ, ההבדל העיקרי בין הדגם שאתה מחפש לזה שאצלי הינו בצורה החיצונית שעברה מתיחת פנים ב2013.

אכן, טיפול פעם בשנה או 30,000 ק"מ.

תצרוכת דלק ממוצעת של כ-1-12 (נוסע הרבה בינעירוני).

לחיוב אציין את השידוך הנפלא של המנוע והגיר - אין מדובר במפלצת תאוצה (כ-200 כ"ס על שניים וחצי טון) , אך האצות הביניים שלה פנטסטיות ושם הסנטה פה מצטיין בהחלט (וזה מה שתכלס חשוב לרובינו).

פנים הרכב מאובזר בכל טוב: מושבים חשמליים, סאנרופ, קסנון, קרוז קונטרול, שליטה מלאה מההגה, חיישני לחץ אוויר בצמיגים, מפתח חכם, מערכת מולטימדיה מקורית נוחה מאוד של יונדאי, מצלמת וחיישני רוורס, כל מני כפתורי סיוע בשטח, ובנוסף בדגם הספציפי שלי יש גם אפשרות Eco לניטור נסיעה חסכונית, לחיוב אציין שוק יד2 מעולה לרכב הזה.

מבחינת חסרונות - שטח, לא הייתי לוקח את הג'מוס הזה לשם, היא מרגישה גדולה ומגושמת שם.

חסרון נוסף הינו ירידת ערך (משוערת) די משמעותית בשנתיים הראשונות.

אם יש שאלות נוספות - בשמחה.

אלי.

עריכה אחרונה על ידי Aino
פורסם

תודה רבה Aino.

הדגם המשווק היום ברמת אבזור הגבוהה הוא מעט פחות מאובזר (מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית, למשל).

ברור שהתכנון הפנימי שונה, אבל מה רמת האמינות של פנים הרכב מבחינת קירקושים ואיכות הרכבה?

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

פורסם (נערך)

המנוע והגיר הם אותו דבר . רכשתי את הרכב עם 100K על השעון .

טיפולים , ממליץ לך לא לעשות כל שנתיים , אני עושה כל שנה + החלפה יזומה נוספת של שמן ופילטר שמן באמצע השנה , באותיות הקטנות של ספר הרכב כתוב כי רק בתנאים אופטימלים מבצעים טיפול כל 30K או שנתיים .

צריכת הדלק אצלי 1:10 ממוצעת ( כל תדלוק נבדק והכל שמור באקסל מפורט...)

משאבת מים הוחלפה ב 100K - בבדיקת הקנייה נמצא שיש סימנים קלים לנזילה , החלפתי כי היה באחריות , המשאבה שפורקה נראת כמו חדשה לחלוטין .

לפי היסטוריית הטיפולים של הרכב - החלפת ברקסים (צלחות+ רפידות) במוסך היבואן עולה 1400 ש"ח .

טיפולים פשוטים - שמן ופילטר שמן בסביבות 700 ש"ח - המנוע צריך 6.7 ליטר שמן כל החלפה (קניתי קאסטרול סינטטי מלא: 5 ליטר = 179 ש"ח .)

פילטר שמן מקורי עולה 150 ש"ח .

הרכב מאוד אמין , אני לא נתקלתי בבעיות וגם אצל הבעלים הקודם של הרכב הכל היה תקין למעט תיקון של הגג החשמלי שנתקע ( לפי היסטוריית הטיפולים) .

מצבר מחזיק המון - רק החודש החלפתי את המקורי - החזיק 4 שנים ו 110K , למעשה החלפתי כי ב5 חודשים האחרונים הרכב נסע רק נסיעות קצרות בעיר (לגן ובתי ספר) ולכן לא נטען באופן רציף , לדעתי בשימוש רגיל היה מחזיק עוד שנה .

מושבי עור נשמרים היטב , יש מעט מאוד סדקים קטנים במושב הנהג בפינה , אצלי העור מטופל בחומר יעודי כל 3 חודשים .

אני מאוד מאוד אוהב את הרכב ! גם בשטח (ניסיתי שטח קל - דיונות/שבילי קק"ל / בוץ ) הוא מאוד הפתיע .

המנוע חזק ויש שפע של כח (197 כ"ס / 44 קג"מ ) , מאיץ חזק כשלוחצים חזק (ה 4X4 נכנס לפעולה בלחיצה חזקה ומזניק את הרכב בצורה פראית) ועצלן כשלוחצים רגוע , ואני יכול להשוות ללאון 1.8 שלי :-P

עריכה אחרונה על ידי פוצינו
פורסם

הריג'קט היחיד שעולה לי לראש הינו גלגל ההגה שהתקלף מעט, ואשתדל להחליפו בקרוב.

פרט לכך הכל מרגיש מוצק ובמקום, אין קרקושים או רעשים מציקים. המושבים מרגישים ונראים כחדשים גם כיום.

הרכב מבודד בצורה טובה כך שרעש הדיזל לא נכנס פנימה ומפריע (מבחוץ הוא רועש למדי).

היום במקרה היה לי תקר, מערכת ניטור לחץ האוויר הצמיגים עובדת היטב, המנגנון (באם נשאר זהה גם בדגם החדש) להחלפת הגלגל הרזרווי מעט מסורבל.

פורסם

תודה רבה למגיבים.

מעט מופתע מצריכת הדלק (הרכב המוחלף הוא סיאט אלתיאה 2006 2.0TDI עם גיר DSG6, מומנט של 32.5 קג"מ עושה כ- 15 ק"מ לליטר משולב - לרוב של אישתי ולכן לא בחתימה). מאידך הרכב מאוד נעים בפנים ומהווה משהו אחר ממה שהיה לנו. רוב הנסיעות שלנו הן בפריפריה (עמק יזרעאל) - מה צריכת הדלק המיטבית שחוויתם עם הרכב (גם רכב הרבה יותר כבד, גם 4X4 וגם גיר פלנטרי)?

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

פורסם

הרכב כבד , גדול וגבוה (התנגדות חזקה לאויר ), 4X4 , צמיגים גדולים 18" , ואוטומטי ! - אתה לא יכול להשוות לאלתיאה .

הכי חסכוני שהגעתי - על כביש 6 נסיעה רגועה מאוד ב110 קמ"ש , מחשב הרכב הראה 1:15 .

הנסועה שלנו לפחות 50% עירוני , והאשה נוהגת כאילו מהברז בגינה יוצא סולר ....

- הממוצע אצלנו 1:10 מאוד עיקבי - סטייה של עד 8% בין תדלוקים .

בעירוני +מזגן + פקקים אפשר גם לראות 1:7 במחשב הרכב .

פורסם

שוב תודה.

תיארתי לעצמי שתהיה ירידה, אבל קיוותי שפחות. זה מה יש.

תודה רבה.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

• תוכן חדש...