Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל הבטיחותי בין ישיבה מלפנים ומאחור הוא גדול! תסתכל אפילו על פציעות ותמותה בקרב מבוגרים לפי מיקום ישיבתם ברכב בהתנגשות קשה ותבין את ההבדל.

כמובן שגם ישיבה נגד הכיוון לזמן רב ככל הניתן היא חשובה (וגם עליה רוב ההורים מוותרים מוקדם מדי) וכמו כן חשובים מאוד:

ריסון המושב לכסא, שבלי שימוש ב-ISOFIX/LATCH הוא כמעט תמיד רופף מדי.

ריסון הילד למושב, שמחשש להכאיב לילד הוא גם כמעט תמיד רופף מדי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עוד סטטיסטיקה מעניינת שקראתי בעבר, שהמקום מאחורי הנהג דווקא בטוח יותר (למרות שזה המקום הכי פחות נגיש מבחינת קשר עין/יד לילד). הסיבה כנראה שבעת פעולת חרום, רוב הנהגים מגנים אינסטיקטיבית על עצמם ו"שוכחים" את ההקף המלא של הרכב, ובעת ניסיון התחמקות מתאונה הסיכוי לפגיעה בצד הרחוק מהנהג גבוה יותר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מהתמונות והסרטונים זה אכן לא נראה מהותי, אבל מניתוח של התאוצה על גוף האדם יש הבדלים גדולים. לפני כשנה נתקלתי במחקר שבדק השפעה של מיקום ברכב על פגיעות של נוסעים, אולם לצערי אני לא מצליח למצוא אותו שוב. במחקר התמקדו בנוסעים מבוגרים וקשישים, אולם המסקנות רלוונטיות גם לתינוקות במושב בטיחות - ככל שעוברים אחורה יותר מאזור הפגיעה כך האנרגיה שמגיעה לנוסע קטנה יותר.

אם וכאשר תמצא אותו, יהיה מענין לקרוא .

ההבדל הבטיחותי בין ישיבה מלפנים ומאחור הוא גדול! תסתכל אפילו על פציעות ותמותה בקרב מבוגרים לפי מיקום ישיבתם ברכב בהתנגשות קשה ותבין את ההבדל.

האם יש לך מקור לכך? מענין לקרוא אותו.

ההשוואה שיכולה להשיב על השאלה היא 2 נסויי התרסקות ברכבים זהים, כאשר באחד התינוק בכסא קדמי אבל עם פנים אחורה, ובשני בספסל אחורי אבל עם פנים קדימה.

יהודה

פורסם

תודה על ההפניה למאמר המענין. גיגלתי ומצאתי אותו ברשת.

כתוב שם גם:

Legislators throughout the world need to weigh the advantages and disadvantages of any potential laws to mandate rear seating for children. There are a few medical or behavioral circumstances when front seats may be appropriate for children

כלומר יתכן שבנסיבות מסוימות עדיף שהתינוק יהיה מקדימה. חבל שלא פירט מה הנסיבות האלה.

יהודה

פורסם
אני מסכים איתך מאוד, וכך גם איגודי רופאי ילדים ואחרים ברחבי העולם - במדינות סקנדינביה ההמלצה היא להושיב ילדים עד גיל 3 ואפילו 4 נגד כיוון הנסיעה, בארה"ב ההמלצה לאחרונה עלתה לשנתיים, ואפילו בארץ ההמלצה המעודכנת של ארגון בטרם היא להשאיר תינוקות נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות. הילדה הגדולה שלי בת שנתיים וחצי ויושבת נגד כיוון הנסיעה במידת האפשר (במונדאו שמשמשת כרכב הראשי שני הילדים נגד כיוון הנסיעה, ב-208 לצערי אי אפשר להושיב את הגדולה נגד כיוון הנסיעה מאחוריי כנהג, שכן אין מרחק מספק בין מושב הנהג למושב האחורי להתקנה של כסא הבטיחות). לפי מגבלת המשקל של כסא הבטיחות (18 ק"ג, שהיא קיימת בלא מעט כסאות בטיחות) ועקומות הגדילה של משרד הבריאות, ניתן להמשיך ולהושיב ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל 3.5 לפחות, ואפילו עד גיל 5 אם הילד באחוזון משקל נמוך (למרות שישנה גם מגבלת גובה לכסא הבטיחות).

איך הם מכניסים ילדים מעל גיל שנתיים לכיסא כשהכיוון שלו נגד הנסיעה?

או שיש להם ילדים מיניאטוריים (מבחינת גובה) או שהרכבים שלהם מרווחים משמעותית ממה שיש בארץ או שהם פשוט עוקרים את כיסא הנוסע..

איזה מקום יש לילד, כשאין לו מקום לרגליים?

חבל שלא פירט מה הנסיבות האלה.

בטח שילדים רבים כל הנסיעה וגורמים להיסח דעת עדיף להפריד

בכל מקרה לדעתי מקומם של הילדים מאחורה.

פורסם
איך הם מכניסים ילדים מעל גיל שנתיים לכיסא כשהכיוון שלו נגד הנסיעה?

או שיש להם ילדים מיניאטוריים (מבחינת גובה) או שהרכבים שלהם מרווחים משמעותית ממה שיש בארץ או שהם פשוט עוקרים את כיסא הנוסע.

זה מאוד פשוט. הבת שלי בת שנתיים וחצי, באחוזון יחסית גבוה במשקל ומעט גבוה בגובה, והיא נכנסת מצויין. לרוב הרגליים מקופלת כמו בישיבה מזרחית, למרות שהיא הרבה פעמים גם סתם בועטת במושב עם רגליים ישרות למעלה. המגבלה היחידה היא מגבלת המשקל/גובה של כסא הבטיחות, ויש הרבה כסאות בטיחות עם מגבלה של 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה.

פורסם
זה מאוד פשוט. הבת שלי בת שנתיים וחצי, באחוזון יחסית גבוה במשקל ומעט גבוה בגובה, והיא נכנסת מצויין. לרוב הרגליים מקופלת כמו בישיבה מזרחית, למרות שהיא הרבה פעמים גם סתם בועטת במושב עם רגליים ישרות למעלה. המגבלה היחידה היא מגבלת המשקל/גובה של כסא הבטיחות, ויש הרבה כסאות בטיחות עם מגבלה של 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה.

גם אני מחזיק בכיסא כזה, זה פתרון נהדר לילדים באחוזונים נורמלים, בטח ובטח בקרב בנות. מגבלת המשקל היא בדרך כלל 18, ובגובה זה בערך מטר.

אנחנו הפכו לא מזמן, סביב גיל שנה וחצי, כי את הילד שלי העקומות הסטנדרטיות לא מעניינות והוא בחר להמציא עקומה משלו.

פורסם
הבדל של 44% הוא הבדל משמעותי לכל הדעות.

המאמר הזה פורסם בשנת 1998, כלומר מתבסס על תאונות שקרו למכוניות מהדור שלפני מהפכת הבטיחות הפסיבית, בזמן שאחרי תאונה חזיתית מכוניות נראו כמו אקורדיון מקופל. נראה שההבדל העצום הזה לא רלבנטי למי שנוסע ברכב של השנים האחרונות.

בהיעדר מחקר אחר, נשאר לסמוך על מראה המכונית לאחר שעברה ניסוי התרסקות, שבו איזור הכסא הקדמי נראה די שלם, לפחות מבחוץ.

3index.jpg

והשאלה נשארת פתוחה עד לביצוע ניסוי השוואתי- אם הברירה היא בין תינוק שפניו אחורה בכסא קדמי ובין תינוק שפניו קדימה בספסל אחורי, מה עדיף?

יהודה

פורסם

כמו שכתב גבי ניצן ב״באדולינה״- עדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה

שימו את הילד במושב האחורי, עם הגב לכיוון הנסיעה עד הגיל הכי מאוחר שאפשר. אין טעם לכל מיני השוואות של ״מה עדיף״.

בהנחה שנסיעות ארוכות מתבצעות כששני בני הזוג עם הילד, אין שום סיבה לשים ילד במושב הקדמי, שלא לומר מסוכן יותר.

בנסיעות קצרות לא קורה שום דבר כשהילד מאחור לבד, בתנאי שהוא חגור כמו שצריך. עדיף מאשר שיישב מקדימה ואז דעת הנהג תהיה מוסחת יותר בגללו. מראה קטנה על משענת הראש כדי שיהיה קשר עין וזהו. אם קורה משהו- עוצרים בביטחה בצד הדרך ובטח שלא מתכופפים להרים מוצץ שנפל לתינוק שיושב לידך מקדימה.

הכותב הוא אב לילדה בת שנה היושבת מאחור עם גבה לכיוון הנסיעה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מחפש המלצות לכסא תינוק כבת 7 חודש ומשקל של 10 ק"ג. כמו כן מהו תקציב טוב? כיום יש לי סלקל של ברייטקס בחיבור איזופיקס ובכללי הוא עד 13 קג לפי המפרט. העניין הוא שהילדה בגובה בקושי נכנסת (בחורף אין מצב להיכנס עם מעיל). האם ישנה חגורה מרכזית בין הרגליים אשר מאריכה מעבר לקיים?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אצלי ברכב יש כרית וילון בצדדים, והפעוט הגדול (בן שנתיים וחצי) יושב מאחור בצד שמאלה, ,והיורש הקטנצ'יק תינוק רך בימים ממוקם לידו במושב המצעי עם הגב לכוון הנסיעה.

השאלה שלי היא האם כרית הוילון מסכנת את בני הגדול? האם עלי לבטלה?

תודה.

פורסם

כריות אוויר צדיות (לפחות כריות "וילון") נפתחות בלחץ נמוך יותר ואינן יוצרות בעיות עם כסאות ילדים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה רבה.

עכשיו ראיתי ששגיתי, הילד בצד ימין, אבל זה לא משנה את התשובה :)

אגב הטעות, חוץ מעניין הנוחות בהעלאת והורדת הילד (צד הכביש לעומת צד המדרכה), האם אתם חושבים שיש יתרון לצד ימין על פני שמאל או ההיפך? (בהנחה והאמצע תפוס על ידי כסא נוסף)

• תוכן חדש...