Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכב מסוג רנו מגאן 2003, 100K ק"מ, מצבר חדש.

תוך כדי נסיעה המנוע הפסיק לעבוד - דוושת גז לא מגיבה, עד עצירה, ועכשיו הרכב לא מניע.

בהנעה יש סטרטר, ושומעים תנועת חריקה/סיבוב כלשהי.. קשה לתאר מה בדיוק.

במוסך טוענים שהלך המנוע.

מה דעתכם?

תודה!

פורסם

הלך מנוע זה מבחינתי שאתה פותח את מכסה המנוע ולא מוצא מנוע בפנים. אני משער שלא זה המצב כי מנועים יודעים רק להסתובב, לא ללכת.

לכן במוסך נורמלי היו אומרים שלמנוע קרתה תקלה, זו או אחרת (לי נשמע כאילו נקרע טיימינג - מתי הוחלף בפעם האחרונה והיכן?) ובעקבותיה המנוע נהרס ולא כדאי תיקונו.

מבחינת מצבר - אם נותן סטרטר אין קשר למצבר, כי יש חשמל.

פורסם

טיימינג לא הוחלף בשנתיים האחרונות, ספק אם בכלל. נוזל קירור יש, שמן לא בדקתי. טיפולים בזמן, טסט בנובמבר כולל טיפול 10K.

אם נקרע טיימינג תוך כדי נסיעה, יש טעם להחליף אותו או שברור שצריך להחליף מנוע?

פורסם

אני מציע שבמקום להספיד בטרם עת את המנוע יש להתחיל מבדיקה מה קרה, האם נקרע טיימינג, האם זה כשל חשמלי, קודנית, חוסר בדלק או כל גורם אחר שמשפיע על פעולת המנוע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם נקרעה רצועת טיימינג אז יש סיכוי טוב שהבוכנות נגעו בשסתומים ועיקמו אותם. נזק כזה יקר מאוד לתקן וכבר עדיף להחליף מנוע.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

דלק יש. בעיה חשמלית אחרת - מחוץ ליכולת שלי לבדוק, נצטרך לסמוך על המוסך...

איך אפשר לדעת כמה אמור לעלות מנוע משומש?

פורסם

אם התייעצת כאן כנראה שאתה לא סומך על המוסך לגמרי.

אם כך, פנה לאחד המוסכים המומלצים כאן בפורום וקבל חוו"ד שניה.

קשה לענות לדבר כזה בלי בדיקה מוחשית של המצב.

דני

פורסם

לפני הכזרה שיש כשל במנוע הייתי בודק:

שמן מנוע, נוזל קירור, דלק, קודנית, אזעקה, נתיכים, ממסרים, משאבת דלק או כל בעייה

חשמלית שיכולה ״להשבית״ מנוע פועל תוך כדי נסיעה.

בברכה שי.

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

פורסם

הייתי מציע לך לא לגעת ולא לתת סטרטר סתם, אם נקרעה הרצועה אתה מוסיף נזק.

אם אתה בכל זאת רוצה לבדוק- שמישהו יתן סטרטר ואתה תסתכל דרך הפקק מילוי שמן אם הגל זיזים זז או לא.

קובי

פורסם

קרה לי בדיוק אותו מקרה ברכב זהה (מגאן 2001) וגם באזור 100 אלף קילומטרים.

אצלי זה היה בסך הכול חיישן קראנק תקול.

בפעם קודמת שהרכב לא התניע זה היה מחשב מנוע וקופסת פיוזים שנהרסו (נסעתי בשלולית ממש גדולה).

יותר סביר שזה משהו חשמלי מאשר הרס מנוע ועדיף לבדוק את זה קודם.

מוסך שאומר לך שנהרס לך המנוע לפני שבדקו את שאר הדברים מכוון אותך להוצאות גבוהות ומיותרות,

קח את זה בחשבון ושקול להחליף מוסך

• תוכן חדש...