Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע ספורט אמריקאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
או למכוניות ספורט :hihi:

אבל לאובסייה הזו הם כבר מצאו כמה פתרונות: וייפר או קוברט למשל.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

תגידו, זה נראה כאילו שני הצילינדרים האחוריים קצרים יותר (הראשי מנוע, נכון שזה V, אבל עדיין הם נראים הרבה יותר קצרים), או שזה רק אני?

:wink:

ואאלה, סחטיקה על ההשקעה! אחלה פיטרונות הוא מצא שם לבעיות שמוכרות וידועות.

בקיצור, ככל הנראה, האיש גאון, אבל, לצערינו, לא נראה את זה בחניות ב 20 שנים הקרובות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תגידו, זה נראה כאילו שני הצילינדרים האחוריים קצרים יותר (הראשי מנוע, נכון שזה V, אבל עדיין הם נראים הרבה יותר קצרים), או שזה רק אני?

בקיצור, ככל הנראה, האיש גאון, אבל, לצערינו, לא נראה את זה בחניות ב 20 שנים הקרובות...

גילי

לדעתי יש הפרשי גובה בין מיקום הקדמיים לאחוריים.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם
לדעתי יש הפרשי גובה בין מיקום הקדמיים לאחוריים.

למרות שנראה כאילו הם מישתמשים באותו ציר (גל הערכובה הוא אחד)....

גילי

פורסם

למרות שנראה כאילו הם מישתמשים באותו ציר (גל הערכובה הוא אחד)....

גילי

למיטב הבנתי - שני גלי ארכובה, כל אחד מסתובב לכיוון אחר (אחד מתחת לשני) כך שהם מבטלים את תגובת המומנט. שני הצילנדרים הראשונים (הגבוהים( בזוית V צרה לעומת השניים האחוריים. תחשוב על זה כעל שני מנועי GS500 אחד מאחרורי השני, כשהאחורי מסובב ב-180 מעלות ולכן מסתובב לכיוון השני. שני גלי הארכובה מחוברים באמצעות גלגלי שיניים.

הכוונה היא לקבל מנוע צר מאד (רוחב של קצת יותר מסינגל) ועדיין עם 4 צילינדרים. מעשית? V4 כנראה פתרון הנדסי פשוט יותר שנותן את אותן תוצאות. עדיין מעניין מאד.

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם

שני גלי ארכובה, בדומה ל RG500 או לאריאל. פיתרון מורכב שעד כה לא הצליח להוכיח יתרון.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

גילי

אתה מתווכן שלמזלך אתה לא מתראה אותו בחנויות ב20 שנה הקרובות..

כן.. האופנוע מלהיב יפה ויוצא דופן...אבל בטח יעלה 250K$....

ועוד אף אחד לא בדיוק יודע איך כל העסק הזה פועל ומתפקד.. ועד כמה האופנוע אמין..

עם הטכנולוגיה גם באות צרות.

בעליו החדש של HONDA CR 125!!

פורסם

כתוב במפורש הוא מתכוון לייצר 30 יחדות למכירה כל אחת במחיר הצנוע למדי של 100K$.

בארה"ב כאמור במחירים ישראלים פלוס מינוס 1,000,000 ש"ח.

וכן הוא מקבל מקדמות לכל מי שרוצה להבטיח את ההזמנה שלו.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

אל תשכח שהטכנולוגיה של הרכבים שטסים על מסלולי המרוצים מייושמת על רכבים "עממים" יותר, זהו "מיגרש המישחקים" של המהנדסים...

דוגמאות? לא חסר...

צמיגים רדיאלים, מערכות הזרקה (שאותם לא ראינו לפני 10-15 שנה כמעט), שסתומי טיטניום שהיו נחלתם הבילעדית של קבוצות עם סיסמא שם "money is not an issue"...

יחסי הספק/מישקל מטרפים ועוד...

בקיצור, כמו כל דבר, סביר להניח שיקח זמן והפיתרונות היצירתיים הללו ימכרו בחנויות. הבעיה היא תוך כמה זמן.

חברות גדולות נוהגות "להריץ" ישומים כאילו במסלולי הניסוי שלהן תקופה ארוכה לפני שהן מכניסות אותן למסלול...

ולמרות בעיות ותיסבוכות חברות רבות דובקות ברעיון שלהן והולכות איתו רחוק מאוד, לדוגמא הונדה והבוכנות האובליות שלה, מזדה ומנוע הוונקל ועוד...

אמנם לא נראה CBRים על בוכנות אובליות (או ביכלל) אבל הניסיון בתחום וקידום הטכנולוגיה משפיע על כל החברה...

בקיצור, גם אם הפריט הנ"ל יעלה 250K בשטרות ירוקים (שבאים במיזוודה, אחחח, איזה כיף להחזיק כזו אחת...) בעתיד, ככל הנראה חברות יקנו/יגנבו את הפטנטים וישפרו אותם תחת תקציבי ענק וכולנו נהנה מהם... או שלא :???:

ימים יגידו... בינתיים אני נהנה מטכנולוגית העבר שלי (הגרוטאה שלי) ...

גילי

פורסם

אל תשכח שהטכנולוגיה של הרכבים שטסים על מסלולי המרוצים מייושמת על רכבים "עממים" יותר, זהו "מיגרש המישחקים" של המהנדסים...

דוגמאות? ולמרות בעיות ותיסבוכות חברות רבות דובקות ברעיון שלהן והולכות איתו רחוק מאוד, לדוגמא הונדה והבוכנות האובליות שלה, מזדה ומנוע הוונקל ועוד...

ולאן הם היגיעו איתם?

מזדה אומנם נשארה נאמנה למנוע הרוטורי, אבל הונדה מהירה לזנוח את השטות של בוכנות אובליות.

גם כן פורום של אופנועים,

פורסם

ולאן הם היגיעו איתם?

מזדה אומנם נשארה נאמנה למנוע הרוטורי, אבל הונדה מהירה לזנוח את השטות של בוכנות אובליות.

מישפט אחרי זה...

אמנם לא נראה CBRים על בוכנות אובליות (או ביכלל) אבל הניסיון בתחום וקידום הטכנולוגיה משפיע על כל החברה...
או שאני צריך לפרט?

פיתוח הבוכנות האובליות היה פיתרון לריבוי שסתומים, נשימה בסל"ד גבוהה וכו'...

הבעיה היתה שחיקה לא סימטרית של הצילינדר. את הבעיה ניסו לפתור ע"י שימוש בטלטל רחב, וגם בשני תלתלים. שני תלתלים שוקלים הרבה, לא?

הם פיתחו תלתלים קלים עם זרוע בפרופיל מיוחד, המתכות הישתפרו עקב המחקר, רעיונות זרמו (דמיין איזה קושי יש בלייצר צילינדר אובלי!)

בקיצור, אילו היו רק טיפה בים של השיפורים במנוע הזה, ועוד לא נגענו בגוף, בבולמים, בלמים, זרוע ועוד ועוד...

לגבי מנוע רוטורי? קרא את הכתבה באתר קלאסיקאר ונסה להבין טיפה מהקשיים שניתקלים בהם המהנדסים, פתרונות יצירתיים כגון אטמי בוכנה (מוזר ליקרוא להם "רינגים") ממתכות מיוחדות בעלות שחיקה נמוכה ושרידות גבוהה, ציפוי דופן תא ה"צילינדר" בחומרים בעלי מקדמי חיכוך ושחיקה נמוכים, חומרים שמוצאים את דרכם אל ה"מזדה המישפחתית עם ה 4 ח"ח , אוטומט, 1600 עם הרבה מקום בבגאז'"....

יש מלא רעיונות ביזארים שמצאו את דרכם לציבור הרחב בצורות שונות...

גילי

פורסם

אני גם מאמין שאם הטכנולוגיה הזאת תוכיח את עצמה כיעילה ומשתלמת, חברות הענק באמת יעתיקו או יקנו מהבנאדם את הפטנטים ואנחנו נראה את זה בחנויות תוך כמה שנים...

פורסם
אני גם מאמין שאם הטכנולוגיה הזאת תוכיח את עצמה כיעילה ומשתלמת, חברות הענק באמת יעתיקו או יקנו מהבנאדם את הפטנטים ואנחנו נראה את זה בחנויות תוך כמה שנים...

בריטן לצערו הרב, לא זכה לראות פירות מהפיתוח שלו. לא רק עקב היותו מנוח אלא גם כיוון שחלק מהפיתוחים שלו לא נרשמו כפטנט.

גם כן פורום של אופנועים,

• תוכן חדש...