Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור התחלה לא חייבים לנהוג על אחד מהרכבים הספציפיים (למרות שרצוי) כדי לדעת ש:

א. רמת הנהיגה של רכב (למרות שזה חשוב מאוד) לא נקבעת רק ע"י כמות הסוסים, המומנט וה- 0-100 שהוא עושה

בטח ובטח כשההבדלים בין חמשת הרכבים המדוברים הם לא משמעותיים כל כך בפרמטרים הללו.

ב. בעיני (ובעיניהם של בוחני רכב מקצועיים) למרות שקטונתי מאוד רמת הנהיגה ברכב נמדדת לפעמים יותר ע"י דברים נוספים

כמו רמת ההיגוי וההיזון החוזר, שילדה, כיול מתלים וכדומה..

ג. אני חוזר: על פי כל קנה מידה ותבדוק בעצמך במבחני הרכב שנעשו ברכבים הללו בחו"ל תראה שבאמת ה208, הRS ובטח ובטח

שה-ST לפחות רמה מעל המיטו והפולו המדוברות שאני בטוח שהן אחלה רכבים ומהנים לנהיגה, אבל זה מאוד ברור בכל מבחני

הרכב שה208, הRS וה-ST מספקות חוויית נהיגה ספורטיבית ברמה גבוהה יותר.

ד. זה שהפולו עושה 0-100 ב6.7 וה208 ב6.8 כל כך זניח שזה מגוחך. זה אפילו לא אומר שהיא מהירה ממנה או יותר מבצעת, חוצמזה

שזה דווקא הגיוני יותר שה208 במבחן המהירות/הספק/מומנט עולה גם בזה על הפולו, היא מספקת 200כ"ס, 28 קג"מ ב1700 סל"ד

לעומת הפולו שמספקת 25.5 קג"מ ב2000 סל"ד, סתם לצורך ההשוואה.

הבנתי אותך. אתה, מה שנקרא, נהג מקלדת.

תמשיך כך, תגיע רחוק...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ג. אני חוזר: על פי כל קנה מידה ותבדוק בעצמך במבחני הרכב שנעשו ברכבים הללו בחו"ל תראה שבאמת ה208, הRS ובטח ובטח

שה-ST לפחות רמה מעל המיטו והפולו המדוברות שאני בטוח שהן אחלה רכבים ומהנים לנהיגה, אבל זה מאוד ברור בכל מבחני

הרכב שה208, הRS וה-ST מספקות חוויית נהיגה ספורטיבית ברמה גבוהה יותר.

אתה נהגת על הרכבים? לא נראה לך שחשוב לגבש דעה אישית בעניין הזה? יש לך העדפות בעניין? סדרי עדיפויות? ניסיון בנהיגה ספורטיבית? ניסיון ברכבים דומים? או שהכל נקבע במבחני הדרכים שנערכים בחו"ל?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתם קצת מגזימים. נכון אולי הוא לא נהג על הרכב, אבל עם 9 מבחני דרכים איכותיים מאפיינים רכב אחד כY, ורכב אחר כX כנראה שזה אומר משהו. כמובן שיש מקום לטעם אישי, אבל אפשר לקבל אחלה תמונה כללית ממבחן רכב איכותי. בטח לגבי המאפיינים המדוברים אז די עם ההתנשאות הזו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שום התנשאות. פשוט ככל שאתה מתבגר בשנים ונוהג על יותר רכבים, אתה מבין עד כמה גם מבחני דרכים הם לא בהכרח אורים ותומים. יש מגזינים בעלי קו מסוים, יש כתבים בעלי חיבה/אנטי לדגמים/יצרנים, יש טעם אישי - ויש גם טעויות, מה לעשות. שלא לדבר על מדיניות והכוונות.

בסופו של דבר - אם לא נהגת, אין לך שום כלי מעשי לקבוע מה טיבו של רכב. אני יכול לדבר עד מחר ש-F40 טובה יותר מ-959, למשל, אבל זה יהיה בולשיט כי לא נהגתי על אף אחת מהן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתם קצת מגזימים. נכון אולי הוא לא נהג על הרכב, אבל עם 9 מבחני דרכים איכותיים מאפיינים רכב אחד כY, ורכב אחר כX כנראה שזה אומר משהו. כמובן שיש מקום לטעם אישי, אבל אפשר לקבל אחלה תמונה כללית ממבחן רכב איכותי. בטח לגבי המאפיינים המדוברים אז די עם ההתנשאות הזו.

התנשאות? בוא ואדגים לך מה זו התנשאות.

התנשאות זה לקבוע קביעות על סמך התרשמות אחרים בלבד.

התנשאות זה לקבוע קביעות כשאולי אף אין לך כלים לנתח(יכולת נהיגה, הבנה טכנית, נסיון) לאור התרשמות אישית.

התנשאות זה לקבוע שאפשר גם לוותר על התרשמות אישית.

המקלדת סובלת הכל. ישנם מספיק נהגי מקלדת שהם אומני דריפט(על המקלדת), מומחים לנירבורגרינג(על המקלדת) וכאלה שיודעים לעשות אוברול מלא עם קיסם שיניים. הכל על המקלדת.

אדם שיש בו הגינות וצניעות לא חוטא בקביעות מיותרות אלא מעמיק, מתנסה ומגבש חוות דעת ששווה להתייחס אליה.

פורסם
כשאלפא יחזרו לייצר מכוניות הנעה אחורית אחזור לאולמות התצוגה שלהם.

חזרו - הייתה 8C, עכשיו יש 4C. לנסות לתאם לך פגישה, או שתסתדר בעצמך?

+1 גם לשאלה של Cuore Sportivo.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
התנשאות? בוא ואדגים לך מה זו התנשאות.

התנשאות זה לקבוע קביעות על סמך התרשמות אחרים בלבד.

התנשאות זה לקבוע קביעות כשאולי אף אין לך כלים לנתח(יכולת נהיגה, הבנה טכנית, נסיון) לאור התרשמות אישית.

התנשאות זה לקבוע שאפשר גם לוותר על התרשמות אישית.

המקלדת סובלת הכל. ישנם מספיק נהגי מקלדת שהם אומני דריפט(על המקלדת), מומחים לנירבורגרינג(על המקלדת) וכאלה שיודעים לעשות אוברול מלא עם קיסם שיניים. הכל על המקלדת.

אדם שיש בו הגינות וצניעות לא חוטא בקביעות מיותרות אלא מעמיק, מתנסה ומגבש חוות דעת ששווה להתייחס אליה.

נראה לי שקצת נפגעת ואתה לוקח את זה למקומות אחרים...

התרשמות אחרים? אז זהו שה"התרשמות אחרים" הזו היא מבחנים מקצועיים של קצת יותר ממגזין או שניים בחו"ל שפשוט לא משאירים

מקום לנתח את הדברים אחרת מזה שרכב x עם יותר יכולות ספורטיביות מרכב y- עניין של שחור על גבי לבן.

עזוב את זה שבכוונה לא כתבתי שיצא לי לנהוג ברכב או שניים ממשפחת האלפות ( ועדיין חושב שהם רכבים מעולים), אני גם בעל ניסיון וקורסים

בנהיגה אבל זה לא משנה כי תמיד יהיה מישהו מנוסה יותר ומבין יותר. אני או אף אחד אחר פה לא צריך למנות את הרכבים שנהג בהם, רכבו הנוכחי, הקורסים

שעשה והמועדונים שהוא נוהג איתם כשהוא אומר את דעתו, או במקרה הזה מביא את מה שהמקצוענים והמנוסים ביותר בדקו ואמרו.

אשכרה התייחסת לנתונים שהבאתי על סמך יותר ממבחן אחד או שניים כאילו אני הגעתי לממצאים בעצמי.. בגלל זה התגובה שלך לא הייתה עניינית אני מאמין,

כי הבנת באמת שמעשית, ה208, הRS ובמיוחד ה-ST הן רכבי נהיגה יותר חדים ועם יותר יכולות מהמיטו והפולו המדוברות.. ששוב, הם רכבים מעולים

ואני לא מחדש כלום לרובנו כנראה.

אז 504L, אין פה שום עניין של צניעות ובטח לא של הגינות, כי זה לא אני קבעתי, אני רק הבאתי את מה שכמה וכמה

מקצוענים אמיתיים קבעו על סמך ניסיון, מיומנות ונהיגה ממושכת בכל הרכבים הללו...

ובסופו של דבר ברור שיש מקום לטעם והעדפות אישיות, רק שלא צריך לבלבל בין העדפה אישית לבין עובדות בשטח שמקצוענים שזו עבודתם

קבעו על פי פרמטרים מסויימים.

פורסם

ואין לי ספק בכלל שלרוב הגדול של חברי הפורום (כולל אותי) לא יצא לנהוג על רכבים כמו ה208GTI, ה-RS והST

זה יהיה קצת מצחיק אם כולם לא יתייחסו או יביאו לפה חוות דעת מקצועיות שפורסמו בעולם ובכלל על רכב כזה או אחר ויחוו

דעה נחרצת...

פורסם

1. יש הבדל בין מכוניות שונות

2. יש טובות יותר וטובות פחות

3. יש יפות יותר ויפות פחות

4. יש אהובות יותר ואהובות פחות

לכן נמכרות מכוניות מכל הסוגים.

בואו ננסה להנות מהעובדה שכל היצרנים הללו מנסים לגרום לנו לחייך. בוא ניתן טיפה כבוד לטעם האישי של כל אחד :)

פורסם

לא חייב לנסוע בשני הרכבים, כדי לדעת מה שהרבה בוחנים בעולם קבעו. אם מישהו חושב אחרת, הוא השונה והמוזר ולא להיפך. המיטו והפולו לא בליגה של ה-208, הקליאו והפיאסטה מבחינת הנאה מנהיגה.

פורסם
נראה לי שקצת נפגעת ואתה לוקח את זה למקומות אחרים...

התרשמות אחרים? אז זהו שה"התרשמות אחרים" הזו היא מבחנים מקצועיים של קצת יותר ממגזין או שניים בחו"ל שפשוט לא משאירים

מקום לנתח את הדברים אחרת מזה שרכב x עם יותר יכולות ספורטיביות מרכב y- עניין של שחור על גבי לבן.

עזוב את זה שבכוונה לא כתבתי שיצא לי לנהוג ברכב או שניים ממשפחת האלפות ( ועדיין חושב שהם רכבים מעולים), אני גם בעל ניסיון וקורסים

בנהיגה אבל זה לא משנה כי תמיד יהיה מישהו מנוסה יותר ומבין יותר. אני או אף אחד אחר פה לא צריך למנות את הרכבים שנהג בהם, רכבו הנוכחי, הקורסים

שעשה והמועדונים שהוא נוהג איתם כשהוא אומר את דעתו, או במקרה הזה מביא את מה שהמקצוענים והמנוסים ביותר בדקו ואמרו.

אשכרה התייחסת לנתונים שהבאתי על סמך יותר ממבחן אחד או שניים כאילו אני הגעתי לממצאים בעצמי.. בגלל זה התגובה שלך לא הייתה עניינית אני מאמין,

כי הבנת באמת שמעשית, ה208, הRS ובמיוחד ה-ST הן רכבי נהיגה יותר חדים ועם יותר יכולות מהמיטו והפולו המדוברות.. ששוב, הם רכבים מעולים

ואני לא מחדש כלום לרובנו כנראה.

אז 504L, אין פה שום עניין של צניעות ובטח לא של הגינות, כי זה לא אני קבעתי, אני רק הבאתי את מה שכמה וכמה

מקצוענים אמיתיים קבעו על סמך ניסיון, מיומנות ונהיגה ממושכת בכל הרכבים הללו...

ובסופו של דבר ברור שיש מקום לטעם והעדפות אישיות, רק שלא צריך לבלבל בין העדפה אישית לבין עובדות בשטח שמקצוענים שזו עבודתם

קבעו על פי פרמטרים מסויימים.

נפגעתי? ממה יש להפגע?

צר לי עליך, שאינך יותר ממצטט מבחני דרכים סדרתי עם חשיבה מקובעת וגישה ילדותית, כפי שניתן ללמוד משלל ה"פנינים" המודגשות בתגובתך.

ועניינית, הפולו GTI מתוחת הפנים(עם מנוע 1.8 וגיר ידני) הושקה לעיתונות העולמית לפני פחות מחודשיים - ועדיין לא זכתה למבחנים השוואתיים ומקיפים מול השלישייה שציינת.

אישית, עדיין לא נזדמן לי לנסות את ה-ST(יש בארץ בסה"כ 3 יחידות). את הפיז'ו והרנו דווקא דגמתי על אספלט מקומי. הפיז'ו חביבה אבל לא ממש הארדקור באופן שמיוחס לפיאסטה או לקליאו RS דור קודם. מהקליאו החדשה(עם שלדת קאפ) התאכזבתי. חלק מזה היה תוצאה של צמיגים קדמיים שחוקים במכונית המבחן, אבל לא רק. בנסיון לפנות למכנה משותף רחב יותר, הקליאו איבדה כמה מהיתרונות שהפכו אותה למכונת נהיגה מוצלחת כל כך בדור הקודם.

ואפרופו האורים והתומים שלך, עיתונות הרכב העולמית, מספר דוגמאות למקצוענות חסרת פשר;

'אוטוקאר' - סטיב סאטקליף, אחד מבחירי העיתון, מככב בסרטון פרסומת לפוקוס ST החדשה

'אוטו-אקספרס' - סיאט לאון נבחרה למכונית השנה שעברה וקוטפת מחמאות מוגזמות על ימין ועל שמאל, באופן מעט חשוד

'אוטו-בילד' - הפראבדה של VAG

שנמשיך?

הנה, יש לך עוד מליץ יושר(אסף אסרף). אולי תקימו פורום מצטטי מבחנים :wink:

פורסם

מישהו שוכח את ה OPC שזולה מכל האפשרויות פה...

ואגב החדשה אמורה להגיע עם דיפ מכאני מוגבל וחבילת ברקסים מעניינים מקדימה 1.6T עם 200 כ"ס ו 30 קגמ מומנט.

JUST SAYING

• תוכן חדש...