Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום! חג שמח :smile:

החלטתי להחליף את האימפרזה (בלי הטורבו :smile:)שלי , וכרגע יש לי סכום רכישה ראשוני של 140 אלף שקל (עם אופצייה לעוד עשרייה או שתיים למעלה)

בכל אופן, הדרישות הם:

• נוח ומהנה לנסיעה
  • שלא יסבול מחוסר-כוח
  • בעל צורה נאה
  • שיהיה אמין (לא ב100%, אבל שלא יראה מוסך בתכיפות רבה)
  • חסכוני (עד כמה שאפשר)
  • יד שנייה היא לא אופצייה שבאה בחשבון

אני חושב כרגע על המאזדה 6 בגרסת 2.3 ליטר, אבל מאנשים שנהגו על כזו, הבנתי שהיא לא ממש שיא הנוחות, וגם הבנתי (מקריאה בדיונים בפורום פה) שהחישוקי מגנזיום גורמים לכך שמרגישים כל אבן קטנה בכביש.

אשמח לשמוע ולשקול עוד אופציות.

* אני מאוד מקווה שסוף-סוף מצאתי את הפורום הנכון שבו יוכלו לעזור לי!

חג שמח! :smile:

בוצ'אצ'י

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל שיד שניה לא באה בחשבון

כי היית הולך על ההאודי A4

שאין ספק יש נוחות ומשלל המנועים הנהדרים שלה

שאפילו ה 2 ליטר מספק לך את כל מה שאתה צריך

אם אתה רוצה להשתגע קח 3 או 1.8 טורבו

:wink:

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

הכל תלוי בתקציב שלך.

אם הינך מוכן להשקיע עוד 20 אלף כלפי מעלה אז הסיטרואן סי 5 החדשה היא רכישה כדאית.

לדעתי, זוהי המכונית המפנקת ביותר בקבוצת המנהלים. היא מרווחת מאוד, נוחה מאוד לנסיעה ונעימה לנהיגה.

אם לא, אז הפיג'ו 407 גם כן יכולה להוות אופצייה לא רעה, אם כי מעט פחות נוחה.

עוד אופציות מומלצות: הונדה אקורד בגירסה הבסיסית, מאזדה 6, פורד מונדיאו(מומלצת מאוד).

פורסם

אם האבזור העלוב לא מפריע לך, אני ממליץ על האקורד. הרבה כוח, יחסית,

נוחה בצורה סבירה, בוודאי אמינה מאוד ולדעתי נאה בהחלט. גם הועדפה מול ה407 וה6 במבחן השוואתי מלפני זמן לא רב. תיבת החמישה הילוכים, והמנועים המתקדמים של הונדה, בוודאי לא מזיקים לצריכת דלק. הדבר היחידי שרע בה הוא האבזור (והעדר הטיפטרוניק, אם אני לא טועה ואולי אני כן טועה).

בצבע שחור, כמובן!

הC5 נוחה מאוד, אמנם, אבל בזה מסתיימת ההתאמה שלה לדרישות שלך - היא לא זריזה במיוחד (לא באשמת המנוע לבדו), לא נאה כלל, אמינה פחות - ללא ספק - ממכוניות אחרות בקבוצה (ואלו עוד תקלות מהסוג החמקמק והמעצבן), ובעיני פשוט אוטו בלי שום סקס אפיל (למרות שהיא מצטיינת מבחינת אבזור ונוחות). היא גם לא חסכונית לדעתי, אבל אין לי נתונים בשביל לגבות את זה.

ה407 טובה, אבל אינה מציעה את הנוחות של הC5, מצד אחד, ולא מצטיינת דינמית כמו המונדיאו או האקורד (או הB4) מצד שני. בנוסף, היא צפופה במושב האחורי, ואני לא חושב שהיא קיבלה את המנוע 2.0 המעודכן של הC5, מה שאמור להפוך אותה לאיטית ביחס למתחרים.

בעיני, היא נופלת בין הכיסאות, ומלבד עיצוב מרהיב (שגם שווה משהו, יש להודות), לא מציעה שום דבר מיוחד.

המונדיאו מעולה, וכנראה עונה על כל הדרישות שלך, אבל אל תצפה למשהו חסכוני במיוחד. מנסיוני, צריכת הדלק שלה פחות טובה מהממוצע, בעיקר בגלל מנוע חזק למדי, אך לא גמיש מספיק, ותיבת הילוכים עם יחסים ארוכים מהרצוי. תשלב את שני אלו, ותקבל מכונית שאוהבת את התחום העליון של סקאלת הסל"ד. זה לא קיצוני או מוגזם, אבל מורגש. מורגש, בעיקר בגלל שמיכל הדלק קטן בצורה מטופשת (51 ליטר, אם אני זוכר נכון), מה שמוביל לביקורים תכופים בתחנות הדלק.

מעבר לזה, ולבידוד רעשים לוקה במקצת, יש לי רק דברים טובים להגיד על האוטו. זריזה, נוחה, מאוד מרווחת, עיצוב פנים סולידי ונאה, איכות בניה מצויינת, הבלמים הטובים בהם נתקלתי ואיכויות דינמיות מעולות בכל קנה מידה. פשוט אוטו מהנה, ובהחלט קניה סולידית.

מהבחינה הכלכלית, בשקלול מחיר רכישה וביטוח, אני חושב שהמונדיאו תהיה בחירה מצויינת.

ה6 לא טובה יותר מהמונדיאו, אך אין ספק שזו מכונית מוצלחת. הפרימיום הרבה מחוץ לתקציב שלך, ואם אתה כבר בליגת המחירים הזו, שקול אולי אקורד מאובזרת - אני לא חושב שהפרש הביצועים בין האקורד 2.0 ל6 2.3 יהיה גדול כלכך.

אז הייתי אומר אקורד 2.0 מאובזרת, ואם לא, אז בדוק את המונדיאו, או אקורד רגילה,

אם חוסר האבזור לא מפריע לך. אח"כ, כל יתר המכוניות - 407, B4, C5, 6, אף אחת לא רעה - כולן בהחלט טובות. ליפול כאן אתה לא יכול, כל עוד תבחר באחת מאלו.

מה שכן, אני חושב שעליית המחירים האחרונה העיפה את כל המכוניות הרלוונטיות (למעט המונדיאו) אל מחוץ לתקציב שלך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
חבל שיד שניה לא באה בחשבון
אתה ממש מצחיק יש לו 140K או 160K אתה שולח אותו ליד שניה.

אני נוהג עפ"י כל החוקים... החוקים שלי כמובן

פורסם
אתה ממש מצחיק יש לו 140K או 160K אתה שולח אותו ליד שניה.

So? there are a lot of cars that you can buy lightly used that are far better than the newer offerings in same price range, much better cars AND already went through the biggest part of their depreciation

.Moti

פורסם

מה גם, שעם ההתייקרויות החוזרות והנשנות במחירן של המכוניות המתומחרות ביורו (וצפו לעוד התייקרות כזו בשבוע הבא), אין שום מכונית "מנהלים" (משפחתית גדולה) שאפשר לקנות ב140K, וגם ב160K המבחר מצומצם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אם האבזור העלוב לא מפריע לך, אני ממליץ על האקורד. הרבה כוח, יחסית,

נוחה בצורה סבירה, בוודאי אמינה מאוד ולדעתי נאה בהחלט. גם הועדפה מול ה407 וה6 במבחן השוואתי מלפני זמן לא רב. תיבת החמישה הילוכים, והמנועים המתקדמים של הונדה, בוודאי לא מזיקים לצריכת דלק. הדבר היחידי שרע בה הוא האבזור (והעדר הטיפטרוניק, אם אני לא טועה ואולי אני כן טועה).

בצבע שחור, כמובן!.

יש טיפטרוניק לכל הדגמים באקורד.

החסרונות - האבזור כמו שאמרת וג'נטים 15 רגילים שנראים לא טוב..

ממש הורסים את המראה של הרכב.

פורסם

אוקי, גם אני שמעתי על התייקרות מחירי הרכב, אבל לא ידעתי שזה כזה נוראי :|

בכל מקרה - הסיבה שאני רוצה רכב יד ראשונה היא בגלל שאני מפחד מסוחרים ורמאים (מזכיר לי את הנפילה הגדולה שלי עם לגאסי 92 שראתה יותר מוסכים בשנה מאשר BX ממוצעת)

כמו כן - אולי לא הבהרתי זאת בהודעה הראשונה: אך אינני נעול על מכונית מקבוצת מנהלים.

זה שציינתי את ה6 זאת מכוון שאני אוהב את העיצוב שלה.

סיטרואן לא באה בחשבון, הניסיון שלי עם סיטרואן מסתכם בסקסו, נחמד מאוד, די נוחה, לא יותר מזה.

הונדה גם כן - תור הזהב של הונדה נעצר איפשהו בסוף שנות ה90, שהם הפסיקו עם העיצוב היפה והספורטיבי לכאורה שלהם. מאז הם מייצרים מוטציות שאומנם מאיצות טוב, אבל נראות זוועה.

בכל מקרה, אני שיניתי את דעתי, ויד שנייה יכולה להיות אופציה.

אני לא כ"כ מתמצא במחירי השוק - האם מאזדה 6 או 3 (מאובזרות ברמה הכי גבוהה שאפשר, עם הנפח מנוע הכי גדול שיש) יד שנייה יוכלו להכנס ב140K?

תודה מראש!

בוצ'אצ'י :-)

פורסם

לדעתי אם יש לך 178000 שקל שזה מחירה של המאזדה פרימיום ואתה אוהב עור שחור ומושב חשמלי אז שווה.

אם לא יש בחירות יותר טובות

פורסם

אם לא איכפת לך יד שניה אז היה הכי טוב במחירים של החדשות כיום.

אם אני הייתי יכול לקנות יד שניה זה מה שהייתי עושה במחיר כזה

פורסם
אוקי, גם אני שמעתי על התייקרות מחירי הרכב, אבל לא ידעתי שזה כזה נוראי :|

בכל מקרה - הסיבה שאני רוצה רכב יד ראשונה היא בגלל שאני מפחד מסוחרים ורמאים (מזכיר לי את הנפילה הגדולה שלי עם לגאסי 92 שראתה יותר מוסכים בשנה מאשר BX ממוצעת)

כמו כן - אולי לא הבהרתי זאת בהודעה הראשונה: אך אינני נעול על מכונית מקבוצת מנהלים.

זה שציינתי את ה6 זאת מכוון שאני אוהב את העיצוב שלה.

סיטרואן לא באה בחשבון, הניסיון שלי עם סיטרואן מסתכם בסקסו, נחמד מאוד, די נוחה, לא יותר מזה.

הונדה גם כן - תור הזהב של הונדה נעצר איפשהו בסוף שנות ה90, שהם הפסיקו עם העיצוב היפה והספורטיבי לכאורה שלהם. מאז הם מייצרים מוטציות שאומנם מאיצות טוב, אבל נראות זוועה.

בכל מקרה, אני שיניתי את דעתי, ויד שנייה יכולה להיות אופציה.

אני לא כ"כ מתמצא במחירי השוק - האם מאזדה 6 או 3 (מאובזרות ברמה הכי גבוהה שאפשר, עם הנפח מנוע הכי גדול שיש) יד שנייה יוכלו להכנס ב140K?

תודה מראש!

בוצ'אצ'י :-)

נראה לי שאתה מונחה בעיקר לפי מראה הרכב ופחות לפי תכונות, האם יצא לך כבר לבצע נסיעות מבחן על אי אילו מהמכוניות החדשות המוצעות כיום בשוק ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי מבחינתך המאזדה 6 2.3 לא באה בחשבון בשל הריחוק מהתקציב ( כמעט 40K הבדל )

עלויות הביטוח אגב - מטורפות כדאי לבדוק את הנושא לפני הרכישה.

אני הייתי שוקל מאזדה3 2.0 - המכונית עונה על כל דרישותיך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לדעתי מבחינתך המאזדה 6 2.3 לא באה בחשבון בשל הריחוק מהתקציב ( כמעט 40K הבדל )

עלויות הביטוח אגב - מטורפות כדאי לבדוק את הנושא לפני הרכישה.

אני הייתי שוקל מאזדה3 2.0 - המכונית עונה על כל דרישותיך.

המאזדה 3 2.0 ליטר אכן מכונית פשוט מדהימה כמעט מכל בחינה, אבל יש משהו אחד שהיא באמת גרועה בו וזה נוחות.

אני הייתי עושה סיבוב על אופל אסטרה החדשה, 140K ש"ח יספיקו לך למנוע 1.8 עם 125 כ"ס.

הייתי בודק גם את ה-307 בגרסאת ה-2.0 (XT בגימור המשפחתי יותר או XSI בגימור הספורטיבי יותר).

בקטגוריית המנהלים הייתי בודק את האקורד. בלוח פוקוס האחרון יש 3 כאלה למכירה ואני מאמין שתוכל להשיג אחת בת שנה (עדיין עם אחריות יצרן) באיזור התקציב שלך (140-150 אלף ש"ח).

אני הייתי הולך על מונדיאו חדשה מהסוכנות או שהייתי עושה הזמנה מיוחדת של פוקוס 2 ליטר ידנית (המחירון של אוטומטית עומד על 132K ש"ח, אני בטוח ש-8K ש"ח ישכנעו את דלק מוטורס לעשות לך "טובה" ולהזמין לך אחת ידנית).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני יודע שהרבה אנשים ירימו גבה אבל מה עם אוקטבייה חדשה טורבו דיל, אוטומאט.

עולה בדיוק בסביבות 140 אלף, ועונה על כול הדרישות שלך כמו כפפה ליד.

איכות של פולסוואגן במחיר של סקודה.

או שהייתי הולך גם על אאודי אי 4 שנת 2002 .

• תוכן חדש...