Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספריאל, אני עשיתי את אותה המכינה כשהגעתי עם 5 יח' מתימטיקה אבל בלי פיזיקה בכלל (למדתי ביולוגיה).

בסוף המכינה שהיתה קריעה לא קטנה בשנה הראשונה בטכניון מצבי ומצב כל בוגרי המכינה היה הרבה יותר טוב מאלה שהגיעו עם בגרויות מעולות כי אנחנו תרגלנו את השכל החלוד שלנו אחרי השירות הצבאי ולמדנו את הדברים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בתיכון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתור סטודנט להנדסה אזרחית באריאל אני אומר לך שאין לך הרבה אופציות בארץ.

בן גוריון, סמי שמעון, אריאל או טכניון (מאמין שאין לך את הציונים הנדרשים), בנוסף התואר של אריאל לא תופס בחו"ל מכיוון שהוא מחוץ לקו הירוק.

ממליץ לך בחום לעשות מכינה של פיזיקה ומתמטיקה לפני (אלא אם כן אתה בא עם ידע מקדים של 5 יחידות בשתי המקצועות).

אם הנושא לא מעניין אותך מאוד ויש לך תחת ללמוד, אז תחשוב על מקצוע אחר למה זה ארבע שנים של לימודים אינטנסיביים רובם פיזיקה ומתמטיקה.

התואר לא מוכר בחול לא בגלל שהיא מעבר לקו הירוק אלא בגלל שכל ההכרה שלה כאוניברסיטה היא פוליטית וללא עמידה בדרישות הבינלאומיות כדי להיקרא אוניברסיטה. גם ביר זית מעבר לקו הירוק והתארים שלה כן מוכרים בכל העולם.

לא יודע מה אצלך אבל 4 מקומות ללימוד מקצוע זה הרבה. להזכירך, לפני לא הרבה שנים את מקצועות ההנדסה יכולת ללמוד רק ב 3 מקומות והנדסה אזרחים רק בטכניון.

עם כל הכבוד לאריאל וסמי שמעון, כשאני צריך מהנדס אמיתי אני לא לוקח בוגרים משם. פשוט הרמה שם שואפת לאפס ועדיף הנדסאי ממוסד טוב על מהנדס מהמקומות האלה.

פורסם

נהג לילה,

כשאתה אומר את מה שאמרת בפיסקה האחרונה, אתה מתכוון לכל הפקולטות ההנדסה שבאריאל (הנדסה אזרחית, מכונות, חשמל) או לתחום הנדסה ספציפי?

כי אני חושב שאתה עושה עוול גדול, באמירה כזו, למהנדסים אזרחיים בוגרי אריאל.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)
נהג לילה,

כשאתה אומר את מה שאמרת בפיסקה האחרונה, אתה מתכוון לכל הפקולטות ההנדסה שבאריאל (הנדסה אזרחית, מכונות, חשמל) או לתחום הנדסה ספציפי?

יצא לי להיתקל לא מעט במהנדסים מאריאל, גם כמראיין וגם כמנהל ישיר ובעקיפין (תעו״נ בעיקר).

כמו בכל דבר בחיים, יש טובים יותר וטובים פחות.

מאריאל הרוב הדי מוחלט היו מהטובים פחות, גם כשלקחנו מהאחוזון העליון.

גם כעת, אני נתקל במהנדסי בניין מאריאל שהרמה שלהם נמוכה, שלא הייתי נותן להם לבנות אפילו שולחן.

זה עוד לפני ההצפה בשמאי מקרקעין בסיטונות, מהגרועים שהכרתי.

כמו שנאמר כמה קומות מעלי, עדיף הנדסאי ממוסד טוב על פני אריאל.

אם אתה מבקש מכללה, אמליץ לך על הנדסה ירושלים. המהנדסים שהכרתי משם היו ממש טובים (תעו"נ, אלק' ותוכנה).

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם
נהג לילה,

מכונות ואזרחית.

מכונות כמועמדים לעבודה ואזרחית כאנשים שעבדתי מולם. לגבי חשמל אין לי מושג ותע"ונ ממילא זה לא תואר יישומי אז אין מה לשפוט.

פורסם
~

אני מניח שאתה יודע לעשות חיפוש, היו לא מעט דיונים רלוונטיים בשנים האחרונות.

לפני שניכנס לעוד אחד כזה, שאלה מקדימה: האם שקלת לעשות קורס מקצועי של משרד העבודה ולהפוך עם הזמן לעוסק מורשה?

מהיכרותנו בפורום הזה ובשכן הדו"ג שלו, אתה לא נראה לי אחד שמפחד להתלכלך. עם זאת אתה גם לא נראה לי טיפוס שיסתדר היטב במסגרת אקדמית, בלי קשר ללקויות למידה. המסלול המקצועי שאני מדבר עליו מחייב עבודה פיזית אך טומן בחובו יכולת השתכרות לא רעה בכלל, הלימוד הוא בחינם (בהתאם לזכאות) ונראה לי שתוכל למצות את עצמך שם הרבה יותר טוב מאשר במכללת "ראש לשועלים" זו או אחרת. גם מבחינת המקצוע בו תעסוק בסוף, תפקיד אדמיניסטרטיבי כמו תעו"נ לא נראה לי כמו פסגת השאיפות שלך.

אין ספק, אתה בחור מוכשר.

מלבד הכרות עם השם שלך גם פה וגם בפורום המקביל לדו"ג, לא גיבשתי לגביך שום עמדה ובטח לא אייעץ לך עצות מקצועיות כאלה ואחרות.

אצלנו ובעוד המון מקומות אחרים אם זה לא ממוסד מוכר(אוניברסיטה-ת"א/עברית/חיפה/טכניון/בןגוריון) לא כ"כ לוקחים.

ממליץ לך להשלים את מה שצריך וללכת לאוניברסיטה.

אסביר את עצמי מדוע לא אונ';

כל מה שטחנו לי במשך השנים, כל מה שדיברתי והתייעצתי עם אנשים חד משמעית הבנתי שאונ' זה לרוב כיתות יותר גדולות משמעותית ממכללה, יחס הרבה פחות אישי ועוד גורמים. לכל אלה אני זקוק לצערי, אני זקוק למרצה שנגיש אלי, ולכיתה קטנה ככל הניתן.

כך שאני למעשה אוותר על מוסד עם שם ורקע מאחוריו, ויחד עם זאת אני לא מתכוון להשקיע עוד שנתיים+ בשיפור הבגרות.

בתור בוגר של מכללת סמי שמעון באשדוד במגמת תעשייה וניהול, אני יכול להגיד שעד סוף התואר לא בדיוק הבנתי מה התואר הזה נותן. מבין כל התארים התואר הזה נותן כלים כללים בכל התחומים קצת תוכנה, קצת כלכלה,קצת תפעול בקיצור קצת מכל. בסופו של דבר כשאתה יוצא לשוק העבודה אין לך יכולות ספציפיות כמו שרוכשים בהנדסת תוכנה,או בבנין. והעבודות שאתה יכול להתקבל אליהם הם בתחומים רחבים החל מאיש תמיכה תכנית ועד למנהל צוות לטוב ולרע. כמובן שלא פשוט למצוא עבודה בתור בוגר של מכללה , אבל בסופו של דבר אני יכול להגיד מניסיון אישי שכל מי שסיים לימודים במחזור שלי הרוב מצאו עבודה.

שלום נרוקס, אני ממש אשמח לדבר איתך בפרטי אם לא איכפת לך :) (בנוגע לתעו"נ וסמי שמעון)

בתור סטודנט להנדסה אזרחית באריאל אני אומר לך שאין לך הרבה אופציות בארץ.

בן גוריון, סמי שמעון, אריאל או טכניון (מאמין שאין לך את הציונים הנדרשים), בנוסף התואר של אריאל לא תופס בחו"ל מכיוון שהוא מחוץ לקו הירוק.

ממליץ לך בחום לעשות מכינה של פיזיקה ומתמטיקה לפני (אלא אם כן אתה בא עם ידע מקדים של 5 יחידות בשתי המקצועות).

אם הנושא לא מעניין אותך מאוד ויש לך תחת ללמוד, אז תחשוב על מקצוע אחר למה זה ארבע שנים של לימודים אינטנסיביים רובם פיזיקה ומתמטיקה.

שלום אברג'ל, אני מאוד אשמח לדבר איתך בפרטי אם לא איכפת לך :) (בנוגע להנדסה אזרחית)

ועם זאת הרמה שם גבוהה יותר מבמכללות כי הם (חשים את עצמם) אוניברסיטה, ותכלס גם בסמי שמעון תפסו תחת והקשיחו תנאי כניסה ממה שהבנתי.

אם אתה בונה על הקלות בגלל לקויי למידה, שיהיה לך בהצלחה!

דבר נוסף, אין הבדל בין לימודים במכללה ואוניברסיטה בתחום הנדסת בניין כי מבנה תוכניות הלימודים די דומה.

כפי שהסברתי קודם, לגבי אונ', יחד עם זאת לפי מה שהבנתי (קראתי, התייעצתי וחקרתי) - מכללות מוכנות יותר לקראת ליקויי למידה מבחינת נגישות מרצה, התחשבות והקלות כאלה ואחרות (לא תוכניות לימוד שונות לחלוטין)

Seat Mii 3Doors

פורסם

כל מה שאמרת על יחס במכללות וכו'... כנראה שתקף רק במקומות שאתה משלם שכר לימוד כפול מאוניברסיטאי.

המוסדות בתחום הבניין יישרו קו והקשיחו עמדות ע"מ להתיישר מול האוניברסיטאות.

אם כבר, אז באב"ג יש מערכת של חונכים (משנים גבוהות) שעוזרים למתקשים בשנים נמוכות יותר, כמו כן, בעלי לקויות למידה שעברו איבחון מסודר מקבלים הקלות במבחנים.

פורסם

השכר לימוד האוניברסיטאי הוא חרטא אמיתית מהבחינה הזו מבחינת הכסף שמגיע למוסד.

זה לא שזה כל הכסף - את שאר הכסף הם פשוט מקבלים מהמל״ג - אז בתיאוריה מבחינת הכסף לסטודנט - אין שום סיבה טכנית שלא תקבל בדיוק את אותה רמה ואת אותו שירות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה עם HIT? בתל אביב לוקחים מהם מרצים...

אני מכיר אנשים שלומדים מכונות באפקה, מרוצים למדי ונראה שהסגל שם קשוב לצרכי הסטודנטים.

את SCE אני לא מכיר.

הבעיה באריאל היא שהם מנסים להוכיח את עצמם ב״אוניברסיטה״, בד״כ ״הוכחות״ כאלו מגיעות על חשבונם של הסטודנטים לכן הייתי נמנע. למה לך להיכנס למשחקי כבוד כשאתה תהיה הפסיד היחיד בהם?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

נוגי - תשים על השולחן למה שאתה מתייחס - לא צריך ללכת סחור סחור.

הבין תחומי עולה מעל פי 2 משכר לימוד אוניברסיטאי - ואכן היחס בו טוב משמעותית ורמת המרצים בו גבוהה.

אכן.

זה המצב (למדתי באוניברסיטת תל אביב , עשיתי קורסים גם בפתוחה ובטכניון וגם סיימתי תואר בבין תחומי למדעי מחשב).

כך או כך - הוא לא רלוונטי לדיון.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אסביר את עצמי מדוע לא אונ';

כל מה שטחנו לי במשך השנים, כל מה שדיברתי והתייעצתי עם אנשים חד משמעית הבנתי שאונ' זה לרוב כיתות יותר גדולות משמעותית ממכללה, יחס הרבה פחות אישי ועוד גורמים. לכל אלה אני זקוק לצערי, אני זקוק למרצה שנגיש אלי, ולכיתה קטנה ככל הניתן.

כך שאני למעשה אוותר על מוסד עם שם ורקע מאחוריו, ויחד עם זאת אני לא מתכוון להשקיע עוד שנתיים+ בשיפור הבגרות.

בתור בוגר טכניון שסתם עבר על השרשור בזריזות אני יכול להבטיח לך שאתה טועה.

1. באף מוסד לא יירדפו אחריך שתבין מה נאמר בשיעור.

2.ברגע שתשאל, יענו לך, לא קרה לי פעם אחת שניגשתי למרצה/מתרגל עם שאלה ולא זכיתי להסבר, לפעמים זה היה רמז דק, לפעמים קצת יותר מעמיק, לפעמים במקום, לפעמים בשעת קבלה,

מה שחשוב- כשרציתי לקבל תשובה - קיבלתי.

SCANSPEAK

פורסם (נערך)
מה עם HIT? בתל אביב לוקחים מהם מרצים...

אני מכיר אנשים שלומדים מכונות באפקה, מרוצים למדי ונראה שהסגל שם קשוב לצרכי הסטודנטים.

את SCE אני לא מכיר.

הבעיה באריאל היא שהם מנסים להוכיח את עצמם ב״אוניברסיטה״, בד״כ ״הוכחות״ כאלו מגיעות על חשבונם של הסטודנטים לכן הייתי נמנע. למה לך להיכנס למשחקי כבוד כשאתה תהיה הפסיד היחיד בהם?

בHIT אין את המקצועות הנ"ל, אפקה יש רק אם תע"נ אם אני לא טועה ואני לא עומד בדרישות קבלה.

השכר לימוד האוניברסיטאי הוא חרטא אמיתית מהבחינה הזו מבחינת הכסף שמגיע למוסד.

זה לא שזה כל הכסף - את שאר הכסף הם פשוט מקבלים מהמל״ג - אז בתיאוריה מבחינת הכסף לסטודנט - אין שום סיבה טכנית שלא תקבל בדיוק את אותה רמה ואת אותו שירות.

ליביו

לי זה מצוין שכל ההנדסה כרגע בשכר אוניברסיטאי.

בתור בוגר טכניון שסתם עבר על השרשור בזריזות אני יכול להבטיח לך שאתה טועה.

1. באף מוסד לא יירדפו אחריך שתבין מה נאמר בשיעור.

2.ברגע שתשאל, יענו לך, לא קרה לי פעם אחת שניגשתי למרצה/מתרגל עם שאלה ולא זכיתי להסבר, לפעמים זה היה רמז דק, לפעמים קצת יותר מעמיק, לפעמים במקום, לפעמים בשעת קבלה,

מה שחשוב- כשרציתי לקבל תשובה - קיבלתי.

אוקי, זה קצת סותר מכל מה שקיבלתי ביעוץ. תודה.

עריכה אחרונה על ידי אדירכ

Seat Mii 3Doors

פורסם (נערך)
ספריאל, אני עשיתי את אותה המכינה כשהגעתי עם 5 יח' מתימטיקה אבל בלי פיזיקה בכלל (למדתי ביולוגיה).

בסוף המכינה שהיתה קריעה לא קטנה בשנה הראשונה בטכניון מצבי ומצב כל בוגרי המכינה היה הרבה יותר טוב מאלה שהגיעו עם בגרויות מעולות כי אנחנו תרגלנו את השכל החלוד שלנו אחרי השירות הצבאי ולמדנו את הדברים ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר בתיכון.

גם הבנים שלי במצב דומה - אחד היה עתודאי אז היה צריך להשלים פיזיקה במכינה במקביל לסמסטרים הראשונים בטכניון, השתין ברגים אבל בסופו של דבר התגבר על החור בהשכלה וסיים תואר בהנדסה ב-8 הסמסטרים המקובלים. גם לשני אותו חור בפיזיקה אבל משלים במכינה, נראה איך יגיע ללימודים האקדמיים.

אני זוכר גם את הקושי שלי במעבר מהתיכון לטכניון, כאשר היתה לי בגרות "ביולוגית" במתמטיקה (מה שקרוי היום 4 יח"ל) ומבחן פנימי בפיזיקה שקשה לי להקבילו לבגרות, אבל אני מניח שגם הוא שוה ערך ל-4 יח"ל. השנה הראשונה שלי בטכניון היתה סיוט, במיוחד במקצועות שנקראו מתמטיקה 1 ו-2 ופיסיקה 1 ו-2. היה מדובר בשילוב של מעבר משיטת ההוראה של יכון לזו של הטכניות יחד עם הדרישות במקצועות אלה שלא הייתי מוכן להם מספיק.

ההתיחסות שלי היתה להודעה #14 של תמיר - אשר רוצה להסתפק במכינה קצרה כאשר הרקע שלו 3 יח"ל מתמטיקה ואפס בפיזיקה. פשוט לא מבין לאן הוא מגיע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדיון הזה מתגלגל לכיוונים קצת לא קשורים.

אני בוגר הנדסת תעשייה וניהול. המוסדות שאתה מציין פה ממש לא מהמובילים בתחום. אמנם נכון להסתכל על הפרט שמעבר לשם המוסד אבל לא פעם המעסיק יעדיף לראיין בוגר מוסד עם היסטוריית בוגרים מוכרת ומכובדת (ע"ע הבדיחה למטה). זה שיקול לא פשוט במיוחד במקרה שבידיעה שהתואר בהנדסה נלמד 4 שנים, השקעת שנה במכינה שתביא אותך למוסד טוב יותר עדיפה!

הבדיחה המוכרת: מזכירה שמה על שולחנו של המנהל 10 קו"ח של מועסקים שמתאימים לתנאים, המנהל לוקח 5 ואומר לה "שימי בגריסה". המזכירה המומה שואלת "למה אתה זורק 5 מועמדים עוד לפני שבחנת אותם?!" המנהל מכריז "אני מחפש עובדים מתאימים, אבל כדאי שיהיה להם גם מזל!"

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...