Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מתעניין בנוגע ללימודי הנדסה, הנדסת תעשייה וניהול והנדסת בניין.

אם יש כאן מהנדסים משני התחומים האלה ויש להם קצת זמן לענות לי על השאלות, אשמח מאוד!

חוץ מזה, אני מתעניין לגבי לימודים בSCE (סמי שמעון) באשדוד, האם למישהו יש ניסיון?

מבחינת דרישות קבלה הם הכי מתאימים לי. (בגרות לא משהו, כרגע עובד על מתמטיקה).

וגם מרחק סביר, (גר בנס ציונה).

אפשר לשקול את אונ' אריאל, רק שאני יודע שלי פחות תתאים אונ' לעומת מכללה (לקוי למידה).

ובאופן כללי, למי שיש מה לומר בנושא ההנדסה הנ"ל או בנוגע למוסדות לימוד אשמח לשמוע! :)

Seat Mii 3Doors

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

~

אני מניח שאתה יודע לעשות חיפוש, היו לא מעט דיונים רלוונטיים בשנים האחרונות.

לפני שניכנס לעוד אחד כזה, שאלה מקדימה: האם שקלת לעשות קורס מקצועי של משרד העבודה ולהפוך עם הזמן לעוסק מורשה?

מהיכרותנו בפורום הזה ובשכן הדו"ג שלו, אתה לא נראה לי אחד שמפחד להתלכלך. עם זאת אתה גם לא נראה לי טיפוס שיסתדר היטב במסגרת אקדמית, בלי קשר ללקויות למידה. המסלול המקצועי שאני מדבר עליו מחייב עבודה פיזית אך טומן בחובו יכולת השתכרות לא רעה בכלל, הלימוד הוא בחינם (בהתאם לזכאות) ונראה לי שתוכל למצות את עצמך שם הרבה יותר טוב מאשר במכללת "ראש לשועלים" זו או אחרת. גם מבחינת המקצוע בו תעסוק בסוף, תפקיד אדמיניסטרטיבי כמו תעו"נ לא נראה לי כמו פסגת השאיפות שלך.

פורסם

אצלנו ובעוד המון מקומות אחרים אם זה לא ממוסד מוכר(אוניברסיטה-ת"א/עברית/חיפה/טכניון/בןגוריון) לא כ"כ לוקחים.

ממליץ לך להשלים את מה שצריך וללכת לאוניברסיטה.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

בתור בוגר של מכללת סמי שמעון באשדוד במגמת תעשייה וניהול, אני יכול להגיד שעד סוף התואר לא בדיוק הבנתי מה התואר הזה נותן. מבין כל התארים התואר הזה נותן כלים כללים בכל התחומים קצת תוכנה, קצת כלכלה,קצת תפעול בקיצור קצת מכל. בסופו של דבר כשאתה יוצא לשוק העבודה אין לך יכולות ספציפיות כמו שרוכשים בהנדסת תוכנה,או בבנין. והעבודות שאתה יכול להתקבל אליהם הם בתחומים רחבים החל מאיש תמיכה תכנית ועד למנהל צוות לטוב ולרע. כמובן שלא פשוט למצוא עבודה בתור בוגר של מכללה , אבל בסופו של דבר אני יכול להגיד מניסיון אישי שכל מי שסיים לימודים במחזור שלי הרוב מצאו עבודה.

פורסם

בתור סטודנט להנדסה אזרחית באריאל אני אומר לך שאין לך הרבה אופציות בארץ.

בן גוריון, סמי שמעון, אריאל או טכניון (מאמין שאין לך את הציונים הנדרשים), בנוסף התואר של אריאל לא תופס בחו"ל מכיוון שהוא מחוץ לקו הירוק.

ממליץ לך בחום לעשות מכינה של פיזיקה ומתמטיקה לפני (אלא אם כן אתה בא עם ידע מקדים של 5 יחידות בשתי המקצועות).

אם הנושא לא מעניין אותך מאוד ויש לך תחת ללמוד, אז תחשוב על מקצוע אחר למה זה ארבע שנים של לימודים אינטנסיביים רובם פיזיקה ומתמטיקה.

פורסם

רק רוצה להוסיף שאריאל היא אוניברסיטה בעיקר בשם והתאוריה.

היא לא נחשבת כאחת ואפילו לא כראשונה למכללות באף תחום שאני מכיר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
רק רוצה להוסיף שאריאל היא אוניברסיטה בעיקר בשם והתאוריה.

היא לא נחשבת כאחת ואפילו לא כראשונה למכללות באף תחום שאני מכיר.

מי אתה שלא תחשיב את אריאל בתור אוניברסיטה?

שר החינוך?

נחשבת ועוד איך, אומנם מעסיקים מסתכלים עליה כמו מכללה אבל אני מאמין שתוך כמה שנים זה ישתנה.

תמשיך להקשיב לשאר האוניברסיטאות שערערו לבג"ץ על זה שהכירו בה בתור אוניברסיטה, הסיבה היחידה היא נגיסה בתקציב של כל השאר.

פורסם

ועם זאת הרמה שם גבוהה יותר מבמכללות כי הם (חשים את עצמם) אוניברסיטה, ותכלס גם בסמי שמעון תפסו תחת והקשיחו תנאי כניסה ממה שהבנתי.

אם אתה בונה על הקלות בגלל לקויי למידה, שיהיה לך בהצלחה!

דבר נוסף, אין הבדל בין לימודים במכללה ואוניברסיטה בתחום הנדסת בניין כי מבנה תוכניות הלימודים די דומה.

פורסם

הכוונה מבחינת מעסיקים.

לפחות בתחומים שאני מכיר (הנדסה קלאסית , מדעי מחשב) היא בהחלט לא קרובה להיחשב בשורה אחת עם אף אוניברסיטה ויש כמה וכמה מכללות שנחשבות יותר.

הרמה שם לא נחשבת גבוהה מדי וזה דבר שלוקח הרבה זמן לשנות (גם לבר אילן לדוגמא בתחומים מסוימים לקח הרבה זמן להתברג בטופ).

לא צריך לקחת ללב, כשתסיים את השלב הסטודנטיאלי אתה גם תראה את זה כנראה.

ככה זה לפחות אצל המקומות שאני מכיר ובתחומים שאני מכיר ובהחלט ההתרשמות שלי כמראיין.

במדעי המחשב לדוגמא הרמה שנתקלתי בה על פי רוב לא היתה מי יודע מה ובהחלט יש כמה וכמה מכללות שכמה רמות מעליה בקלות.

Then dying is forgetting

פורסם
הכוונה מבחינת מעסיקים.

לפחות בתחומים שאני מכיר (הנדסה קלאסית , מדעי מחשב) היא בהחלט לא קרובה להיחשב בשורה אחת עם אף אוניברסיטה ויש כמה וכמה מכללות שנחשבות יותר.

הרמה שם לא נחשבת גבוהה מדי וזה דבר שלוקח הרבה זמן לשנות (גם לבר אילן לדוגמא בתחומים מסוימים לקח הרבה זמן להתברג בטופ).

לא צריך לקחת ללב, כשתסיים את השלב הסטודנטיאלי אתה גם תראה את זה כנראה.

ככה זה לפחות אצל המקומות שאני מכיר ובתחומים שאני מכיר ובהחלט ההתרשמות שלי כמראיין.

במדעי המחשב לדוגמא הרמה שנתקלתי בה על פי רוב לא היתה מי יודע מה ובהחלט יש כמה וכמה מכללות שכמה רמות מעליה בקלות.

אבל אף אחד לא שאל פה על מדעי המחשב.

אתה מטעה אנשים שרוצים ללמוד נושא כמו הנדסה אזרחית שאין אותו כמעט בשום מקום בארץ (בסביבות 4 מקומות ללמוד) 3 אוניברסיטאות ומכללה אחת.

אם אתה תוריד את כל המהנדסי בניין שמגיעים מאריאל אתה תתקשה למצוא עובדים לדעתי.

פורסם

לכן כתבתי בתחומים שאני מכיר לפני כל פעם ופעם שכתבתי תגובה.

אם זה המצב בתחום הזה עבורם - סבבה לגבי אריאל.

Then dying is forgetting

פורסם
הנדסת בניין לומדים ב 2 אוניברסיטאות (טכניון ובן-גוריון) ו 2 מכללות (אריאל וסמי שמעון), תקנו אותי אם אני טועה.

אריאל היא לא מכללה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

חברים יקרים, איך נחשבת מכללת אפקה?

אני שואף באוקטובר להתקבל.

האם לדעתכם למרות שאין לי שום זיקה לפיזיקה ובעל 3 יח' סה"כ במתמטיקה, אני יוכל לצלוח את המכינה המקדימה?

מדובר במכינה של מתמטיקה פיזיקה והיא 3 חודשים.

תמיר.

פורסם (נערך)

קרוב לודאי שלא תספיק. יש לי בן עם מתמטיקה 5 יח"ד וללא פיזיקה, מסיים כעת מכינה 10 חודשים בטכניון עם טובי המורים אחרי השקעה עצומה, ועדיין מרגיש שחסר לו לא מעט. קל וחומר עם הרקע המצומצם מאד שלך בתמתמטיקה.

עם הרקע שלך, ובהנחה שאתה מחפש מקצוע ממדעי הטבע או הנדסה - חפש מכינה מלאה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...