Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! היה ברשותי גולף1999 ששירתה אותי 7 שנים בעלת מנוע 1800. הרכב עבר תאונת טוטללוסט.ראיתי כמה אקזמפלרים של מאודה 3 שנתון 2004 (אני יודע שאני יורד ברמה אבל אין לי ברירה, גולף טובה יותר אבל הרבה פחות אמינה), שאלתי אחרי שקראתי כתבה בוואלה הרשמה שנתון 2004 בעייתי ועדיף לחפש מ 2005 ומעלה, מה הבעיות בשנתון זה? והאם דגם קומפורט עם 6 כריות אוויר? ו esp?והאם הרכב אמין למשל ביחס לקורולה מהשנים 2001 2002? וממה חשוב לשים לב לבדיקה?? תודה רבה!!!

פורסם

הייתה לי מזדה 3 2004 קומפורט. אם אני לא טועה 6 כריות אויר, אבל לא היה esp.

לא יודע על בעיות מיוחדות, אבל הפנסים האחוריים היו מתמלאים מים (תופעה ידועה בכל המזדות 3 דור ראשון).

האוטו מאוד מהנה לנהיגה, יותר מהדור השני ויחסית די אמין. בשורה התחתונה היינו מאוד מרוצים.

פורסם

2004 הינה שנת הדגם הראשונה בה שווקה המאזדה 3. היו לדגם מחלות ילדות שתוקנו ב-2005.

(אם אינני טועה היו בעיות בקירור של המזגן)

בדגם קומפורט יש 6 כריות אוויר. בדגם אקטיב 2 אוויר (עד 2007)

הדגם אמין מאוד ולדעתי מהווה תמורה טובה יותר מקורולה 2001/2.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סליחה, אני רק שאלה, מנסה להבין משהו.

אני יודעת שלגולף/פולו/פורד ואולי גם פיג'ו יש את היתרונות שלהם - בטיחותיות, ביצועים וכו' אבל למה? למה לקנות רכב לא אמין? מבחינתי זה מוריד את כל חדוות ההנאה.

מה הטעם ברכב XYZ אם הוא כל הזמן במוסך? מבחינתי הוא פסול אוטומטית. חלק מהנאת הרכב היא **שלא** יראה מוסך. אני טועה?

איזו נסיעה כייפית!!!! אופס.. צריך לגרור למוסך....

פורסם

ההשוואה הזאת לא הוגנת בכלל ואפילו די מעליבה את ה-3. הקורולה אכן רכב טוב, אבל הקורולות מהשנים האלה מיושנות לגמרי ולא עומדות מול המאזדה כרכב בכלל.

המתחרה של ה-3 מבית טויוטה זאת הקורולה שהובאה לכאן בין 2003-2007 ואפילו הדור שאחריו. מבחינת המחיר, לדעתי הקורולות האלה למרות שהן טובות והן מהדור שאני הכי אוהב, התמורה למחיר שבהן הן מוצעות רחוקה מלהיות טובה. ה-3 מכונית טובה, היא אמינה מאוד (כל עוד היא מטופלת באופן סביר), מודרנית יחסית וזולה לאחזקה. מעבר לזה מעבר מגולף דור 4 למאזדה 3, זה בכלל לא "ירידה ברמה". שלא נתחיל על לדבר על ההבדלים באמינות.

אין מה לחשוש ממאזדות משנת 2004. נכון שהן סבלו מבעיות ייצור ומחלות ילדות (אכן, הייתה בעייה גם עם המזגן), אבל אם אתה מוצא אחת שמורה ונקייה, לדעתי אין צורך להירתע ממנה.

לפני רכישה שים לב לפנסים האחוריים שנכנסים לשם בקלות מים, יש כאלה שהבעייה הזאת תוקנה אצלם עוד במסגרת האחריות והיא לא חזרה עוד. הדשבורד נוטה להסדק מהשמש בחלקו העליון (מאחורי הפתח של המפשיר אדים), תושבות מנוע ובולמים הן גם מחלות די מוכרות של הדגם הזה.

בתקציב הזה אתה יכול גם לחפש מיצובישי לאנסר קלאסיק משנתונים מתקדמים יותר. אמנם היא תהיה מיושנת יותר וספרטנית, אבל היא אמינה מאוד, זולה לאחזקה ומרווחת. החסרונות העיקריים שלה הם מנוע חלש וצריכת דלק גבוהה יחסית. בהשוואה לקורולה 2001-2 היא הרבה יותר משתלמת לדעתי.

פורסם

בשנת 2005 אין בעייה במזגן ובתושבות מנוע והבולמים? והאם יש esp משנת 2005 ואילך בדגם אקטיב וקומפורט?

וראיתי שיש רכב מאזדה עם 5 דלתות האצבק, האם הוא באותה רמת אמינות כמו ה 3 הרגילות?

תודה!

פורסם

משנת 2005 והלאה אין כבר בעיות במזגן והוא מקרר באופן סביר בהחלט. אותי אישית הוא מספק פלוס. הבולמים והתושבות זה מחלה ידועה של כל הדור הזה של ה-3, אבל לא מדובר במשהו כזה גרוע או בתקלה. אני לא נתקלתי בתופעה במאזדה 3 שלי, וגם לא בכמה אחרות שיצא לי לנהוג עליהן. אבל חיפוש באינטרנט מראה שיש כמה אנשים שנתקלו בזה. בסך הכל למרות זאת, מדובר ברכב אמין מאוד וקל לאחזקה.

בדור הראשון של ה-3 (2004-2008 ) אין ESP בדגמי ה-1.6 (אקטיב וקומפורט), גם לא בדגם שאחרי מתיחת הפנים של 2007 (מה שהתווסף מבחינה בטיחותית בעיקר זה 6 כריות אוויר כסטנדרט כבר בדגמי האקטיב ולא 2 כריות אוויר כמו באקטיב שלפני מתיחת הפנים). רק דגם הספיריט (2.0L) מצוייד ב-ESP.

מכאנית דגם ההאצ'בק והסדאן זהים, ולכן האמינות של שתיהן זהה לגמרי. דגם ההאצ'בק מעט קשיח יותר מבחינת מתלים והוא מרגיש מהודק מאוד, הסדאן לעומת זאת גם כן מצויינת מהבחינה הזאת והיא מהנה מאוד לנהיגה בהשוואה לקטגוריה אך היא פחות קשיחה מההאצ'בק וקצת יותר נוחה.

אם הספיריט נכנסת לך בתקציב, אמליץ לך בחום ללכת עליה. צריכת הדלק די דומה ל-1.6, אך היא מאובזרת יותר וחזקה יותר משמעותית.

פורסם

הייתה לי (יותר נכון לאשתי) כאמור מזדה 3 1.6 קומפורט 2004 דור ראשון. הייתה די אמינה למעט מנגנון חלון אחורי שהתקלקל.

לא זכורות לי בעיות עם המזגן. הרכב עשה משולב 10.5 קמ"ל. היו הבעיות עם המים בפנסים, הן תוקנו ולא הופיעו יותר.

תשים לב לכך של 3 יש גיר טיפטרוניק (תיבה שכוללת העברת הילוכים ידנית), והאוטו מודרני כמו שכתבו מעלי.

היינו כל כך מרוצים שקנינו אחר כך בסדר הזה -> מזדה 6 דור ראשון (מעולה, עבורי) -> ה 3 של אשתי הוחלפה ב 3 דור שני ספיריט, ואני החלפתי את ה 6 דור ראשון ל 6 דור שני. סיפור אהבה.

המנוע של הספיריט חזק ביותר - 150 כ"ס. הצריכת דלק טובה יותר מאשר ה 1.6 (בקצת). ברמת התחזוקה, אני לא מוצא שהספיריט יקרה יותר לתחזוקה מה 1.6. אולי בשוליים מבחינת טסט וביטוח, אבל לא משהו מהותי. ברכישה ההבדל בקניה לא גדול (יחסית) ומקבלים רכב הרבה יותר מאובזר מה 1.6. בקיצור - אני ממליץ בחום!

פורסם

מצאתי רכב מאזדה 3 קופורט 2004 עם 100 אלף קמ, יד 2 פרטית, המוכר מבקש כ 2500 מעל מחירון לוי יצחק, נסעתי על הרכב ויש לו רעידות ממש מורגשות מהמנוע.כנראה צריך להחליף תושבות. כמה עולה להחליף תושבות? ועוד דבר המוכר קנה את הרכב לפני חודשיים וטען שקיבל ליסינג מהעבודה תמוה? מה גם שיש רק העברת בעלות על שמו. לא רישיון רכב. לדעתי לשלם 2500 מעל מחירון ובעיה בתושבות ממש לא שווה. אני צודק? גם לא מוכן להוריד על ליקויים בבדיקה (אם יהיו).

פורסם

המוכר חי בסרט - לדעתי, תעבור הלאה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

סליחה על החפירה,

מצאתי מאזדה 3 קומופורט עם ק"מ דומה. 102 אלף.

נוסעת ממש מצויין' אין רעידות ואין כלום.

על פניו הכל תקין ברכב.

יד 3, המוכר מבקש מחירון משוקלל 26 אלף.

העניין שהטסט נגמר עוד 3 חודשים.

כמה שאלות:

1. האם זו תהיה טעות לקנות את הרכב עכשיו כי אוטטו מתקרבים ל2015?

2. איך אני יודע בוטדאות שהרכב לא ליסינג ?

3. על מה להסתכל ברישיון?

4. האם המחיר מוצדק בהנחה שהרכב יעבור את הבדיקה במכון הבדיקה?

ופרט חשוב. לרכב אין ספר טיפולים כלל.

עריכה אחרונה על ידי zvit
נערכה הודעה לא קריאה בעליל.
פורסם (נערך)

חייב לשתף את אשר על ליבי:

אתמול הלכתי לראות רכב מאודה 3 ספורט 5 דלתות שנת 2005 יד 2 פרטית עם 90אלף קמ בלבד.

לרכב מלא דפיקות שריטות חילופי צבע הגג ומה לא,היה פנס שבור מאחורה מקדימה הכל דהוי בקיצור מצב קוסמטי על הפנים!

כשלקחתי את הרכב לסיבוב הרגיש חדש נסע מעולה ללא שום בעיות. מחירון הרכב 28 לפני שיקלול.הצלחתי להוריד ל24!

המוכרת לא הסכימה לקבל מקדמה, ולחתום על זכרון דברים בכפוף לבדיקה שתערך למחרת.ואמרה שיש מישהו שאולי יקנה את הרכב מחר בלי בדיקה.

קיצורו של דבר - הרכב נמכר היום במזומן ללא בדיקה.

אני מרגיש שפיספסתי מציאה ב 24 אלף עם 90 אלף קמ וטיפול אחרון בכ 5000 שח שעשו.

מרגיש ממש עצוב מאוד. אבל מי מוכן ככה לקנות רכב בלי בדיקה? סוחר?

עריכה אחרונה על ידי zvit
נערכה הודעה לא קריאה
פורסם

אל תעצב אל ליבך! יש הרבה אנשים שקונים רכב בלי בדיקה, ואח"כ שופכים את ליבם כאן.

קצת סבלנות, והרכב המיועד ימצא.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בן עשית בשכל שלא קנית את ה5 דלתות הזאת. בחיים לא להסתנוור מרכב.

גם אני רוצה ספיריט 2005 עם 90 אלף ק"מ ב24 אלף שקל, הייתי שם 6 אלף על פחחות וצבע חדש! עדיין לא הייתי נוגע ברכב הזה עם כזאת גישה של המוכרת ובלי בדיקה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

שאלה בבקשה, מה מידת הסחירות היום של מאזדה 3 5 דלתות האצ'בק? בשנים 2004-2005?

האם המחירון עלול לרדת משמעותית בחודש הבא? הכוונה בים חמישי הקרוב. והאם גירסת ה1.6 מגיעה בשנים אלו גם עם שרשרת? ומה לבדוק בעיקר בנסיעת מבחן על הרכב? ובכלל הייתם קונים רכב בן 10 לפי מחירון משוקלל?

ואם נניח אין היסטוריית טיפולים? תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי bennnn
  • תוכן חדש...