Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני מעלה טרד ישן אבל יש לי את אותה בעיה.

לאישה יש פיגו 5008 שנת 2010, 40,000 ק"מ (רכב שני מטייל בעיר). לפני מס' ימים נכבה הרכב באמצע נסיעה. הדליקה שוב האוטו רעד. חשבתי שהבעיה בפלאג שרוף במנוע (הידע הטכני שלי במכוניות בסיסי ביותר)

התברר שיש פיח במנוע וצריך לנקות אותו. בעל המוסך אמר שיפנה ליבואן שישא בעלות. כרגע הרכב כבר שבוע במוסך והיבואן עדיין לא החזיר תשובה.

שאלתי, האם יש למה לקחת את היבואן לבית המשפט במידה ולא ישלם? מדובר על 3-4 אלף ש"ח (אחרי הנחה).

הצעתי למוסך לתקן ובמידה והיבואן לא ישלם אני ישלם. אמר שבמקרה כזה היבואן בטוח לא ישלם. לא יודע עוד כמה זמן הרכב יהיה במוסך אבל זה כבר מוגזם שהרכב יושב (לא מתוקן) כבר שבוע במוסך וממתין לתשובת היבואן.

כמובן כל הטיפולים בזמן ובכל התראה אני קופץ עם הרכב למוסך (סגולה).

כבר אומר לכם, שמידה והוא לא ישלם את העלות של טיפול שלא היה צריך להיות ברכב עם 40K ק"מ, זה הרכב האחרון שלי אצלו.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

3000₪ לניקוי פיח ? מאיפה הקריצו את זה ? זה כול פתיחת ופירוק מנוע ? הבעייה במנוע הזה שהתכנון שלו רגיש ובעייתי ולפיכך דורש תשומת לב וידע בטיפולים. לדעתי בארץ אין להם את הידע לטפל בו כמו שצריך והתוצאות בהתאם. תחת טיפול נכון לא אמורה להצטבר בוצה. בטח לא אם מטופל כל 15000 . פיח עלול להצטבר קצת אבל גם זה בטיפול נכון מצטמצם .

למרות זאת אפילו BMW התייאשו מהמנוע שלהם ועברו למנוע אחר.

עריכה אחרונה על ידי save
  • ספונסר פורום
פורסם

ומאיפה המידע הזה שבארץ לא יודעים לטפל בו?

כל הפורומים בכל מדינה שהמנועים האלו קיימים מלאים בדיווחים על פיח בשסתומים.

והמחיר נכון להיום בלובינסקי עומד על 4300 ש"ח.

אורן

פורסם

אז איך הגיע הרכב למצב שב 40K הוא נכבה? לא בדקו ב 30K מה שצריך וכנראה גם לא ב 15K. אם לא יודעים אז לפחות היו שולחים דגימת שמן למכון בכפר סבא היו מגלים בזמן. אבל בטח גם לא מכירים את זה. הזנחה של מנוע בעייתי : בזאת אני מסכים.

פורסם

האם אתה יודע מה הבדל בין פיח בשסתומים לבין בוצה?

אני חושב שאתה מתבלבל, אלו שני דברים שונים.

פיח בשסתומים לא קשור באופן ישר לתדירות החלפת שמן.

פורסם

בתוכנית wheeler dealers מערוץ דיסקברי באחת התוכניות על יגואר יש לו מכונה לניקוי מערכת המנוע מערכת ההזרקה והפליטה בשני שלבים עם שני פלאקונים.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם (נערך)

בדגימת השמן (לוקחים כוסית מאגן הניקוז) תחת ספקטרוגרף מסות מתגלים מספר פרמטרים מאד חשובים.

בינהם כמובן הוא בסיסיות (או חומציות) השמן - נתון שמעיד האם השמן דורש החלפה או שעדיין כוחו במותניו (תדירות החלפה).

השני הוא שיירי פיח (כולסטרול) : הוא מעיד על הצטברות פיח (הסתיידות עורקים).

ויש עוד פרמטרים .

אבל אני חושב שהדבר החשוב ביותר במנוע הזה הוא מי שכתב על החלפת הצינורית הבעייתית מהטורבו שמעיפה כמויות של שמן.

עכשיו: המנוע הנ"ל דורש שיקרעו בנסיעה ארוכה .הבחור פה קנה לאישתו את הרכב כרכב שני לנסיעות קצרות /עירוניות אז זה בכלל מועד לפורענות.

בכל מקרה, תחת משטר טיפולים (אימונים) לא אמורים לקבל התקף לב בגיל 40K .

התופעה הזו ,של הצטברות פיח בשסתומים , התחילה עם מנועי ה TSI בנפחי 2.0 ליטר. מאז עברו שיפורים ואני מניח שגם פה יהיה תהליך למידה.

עריכה אחרונה על ידי save

• תוכן חדש...