Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שיש שרשורים דומים, אך הם לא עזרו לי לגבש החלטה.

הרכב הוא יונדאי אקסנט 2003 עם 120K ק"מ בערך, יד שניה.

לפי מיטב ידיעתי השמן גיר לא הוחלף מעולם. האם הייתם מחליפים?

תודה,

אולג

פורסם

תמיד בריא להחליף שמן גיר לאוטו.

האם יש לך איזה שהיא בעיה של דפיקות או שהייה מהגיר?

רק בחשבון שהחלפה שמן גיר לרכב בכזה גיל זה רולטה רוסית.

התחלתי לעשות החלפות לגיר שלי כשעבר 200 אלף כרגע אין בעיות והוא עבר כבר 50 אלף אחרי החלפות.

עדיף להתחיל מהחלפה חלקית במקרה של קילומטר'ז גבוהה או אחריי הרבה שנים שלא הוחלף.

פורסם

אין דפיקות, אולי יש השהיה קלה בלחיצה ל דוו8שת הגז, אך אני ממש לא בטוח שגיר זו הסיבה לכך.

האם מסובך להחליף לבד? דורש ציוד מסוים?

פורסם

להחלפה חלקית רק צריך לפתוח בורג ריקון לסגור אותו ולמלא כמה היצרן אומר להחלפה מלאה יש מדריכים וכבר כמה אנשים פתחו את הנושא של יונדאי אוטמטיות עשה חיפוש תמצא לפחות שתי נושאים.

פורסם

גם אני שאלתי את השאלה הזאת פה ולא קיבלתי תשובה ברורה, נראה שיש איזה פחד מהחלפת שמן בגיר אוטומטי...

בגוגל הגעתי לאיזה פורום שם קראתי הסבר שנראה הגיוני - שמן שלא מוחלף הרבה זמן מאבד מסמיכותו. שמן חדש (סמיך יותר) יכול להיות שלא יצליח לעבור בצורה טובה בפילטר שמן שצבר את כל הג'יפה עם הזמן, על כן בהחלפה של הרבה מאוד קילומטרז' יש צורך גם בהחלפה של הפילטר... אני לא יודע אם זה באמת המצב, מעניין לשמוע מה מומחי הפורום חושבים.

אבל מה שבטוח זה שאחריי 120,000 אתה צריך להחליף את הגיר ואת הפילטר...

פורסם

תודה על התשובות.

אבל מה שבטוח זה שאחריי 120,000 אתה צריך להחליף את הגיר ואת הפילטר...

השמן והפילטר אתה מתכוון...

ביררת עלויות אולי?

פורסם

כן סליחה, השמן ופילטר...

יצא לי לדבר עם ספי מגירים אוטומטים - צומת סגולה, הוא פעיל פה בפורום והוא אמר לי שזה בסביבות ה450שח - מחיר מספיק הוגן.

פורסם
מחיר מצויין! שמן סינטטי ATF3 יעלה 70 שח לליטר ואתה צריך 6.3 ליטר שמן להחלפה מלאה

בגיר שלא הוחלף שמן מעולם לא מומלץ לבצע החלפה מלאה כדי לא לסכן את המשך תפקודו העתידי של הגיר. ליטר שמן מקורי ביונדאי שום עולה סביב ה 45-50 ש"ח. פילטר שמן גיר עם אטם זה מגיע עולה סביב ה 80 ש"ח. בהחלפה חלקית יספיקו 4 ליטר שמן. להחליף את הפילטר לא מסובך ואפשרי לבד.

פורסם (נערך)

ברור לכם שספי לא משתמש בשמן גיר מקורי.

אין בזה דבר פסול רק עלות החלפה עם שמן גיר מקורי תהיה יותר יקרה רוב הסיכויים.

גם חושב כמו מאור,אני פשוט מחליף חלקית כל 10 אלף בסוזוקי שלי שמן גיר החלפת כמות קטנה(2.5 ליטר) מאפשרת לי לנסות סוגי שמנים ולגוון.

כמו שנאמר לפני כן עד עכשיו אין תקלות.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
  • תוכן חדש...