Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שי הסיבה שאין לי בעיה לבוא ללקוח בשביל 50 שח זה כי אין לי מה להפסיד, כמו שאמרתי אני רוצה את העבודה כצדדית, ובמצב שלי כעת גם אם לא אעבוד לא אהיה ברחוב , אני סך הכל בחור צעיר.

אני כרגע אתחיל בלפרסם בקטן ובשחור ולראות אם יוצא לי משהו מזה, ואם אפסיד כסף אז מדובר בשכר לימוד.

אכן הייתי שמח לעבוד כשכיר בחברה שמתקנת מחשבים, אבל אני מאמין שבשביל זה צריך ניסיון.

מייקרוסופט וכדומה זה לעתיד הטיפה רחוק בנ"ז שמן,אבל אתה צודק.

תודה לכולם.

Miata ND2

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יצא לי לראות הרבה טכנאים/"טכנאים" כמוך, הרבה נטשו את התחום ועברו לסלולר בצורה כזאת או אחרת, מעטים נשארו - בעיקר בזכות עסקים שמחזיקים אותם על תקן 24/7/365-כל-תקלה-להתקשר-לשמוליק, וכל ביקור כזה לפחות ₪250 לפני הוצאות.

שניים-שלושה עסקים כאלה ואתה מסודר.

קח בחשבון הרבה בעיות עם הוצאת כסף מאנשים.

תיקון כולם רוצים - לשלם אף אחד לא.

עסקים ידרשו לשלם שוטף+30 עד 120, פרטיים יתנו לך צ'קים בלי כיסוי, ינסו לנפנף אותך "אחי בדיוק אין לי תחזור שבוע הבא כפרע נשמה" וכו'.

אתה צריך לדעת הרבה מעבר לתיקון מחשבים כדי לשרוד בתור עצמאי בכלל ובעסק הזה בפרט.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

נראה שאני בין היחידים שלא בטוח שזה רעיון רע להיכנס לתחום הזה בתור עבודה צדדית.

כמו שאתה יודע, ב8 שנים אחרונות כל המשתמשים הרגילים כבר עברו ללטופים שמספקים את כל צרכיהם. זה יצר בעיות לטכנאי PC וותיקים, אבל עכשיו יש בזה הזדמנויות, במיוחד עבור מישהו שעובד בקטן ושהזמן שלו לא כ"כ יקר.

ללפטופים יש בעיות של התחממות וסוללה שהולכת. תאמין או לא, אבל המון אנשים פשוט טומנים את הראש בחול. שמים מאוורר ביתי על הלפטופ מבחוץ, מוציאים את הסוללה ומפעילים אותו כנייח (אם אפשר בדגם) וכו'. זה נכון שאפשר להשוות מחירים, אבל מספיק אנשים נכנסים לאתר של סולן ולא יודעים בכלל מאיפה להתחיל, שלא לדבר על לקנות תחליפית מתאימה מEBAY בחצי מחיר.

לנקות מחשב נייח מאבק זה קל, נייד? ממש לא. לכמה אנשים יש HP pavilion? לך תסתכל ביוטיוב מה צריך בשביל לנקות את המאוורר באופן יסודי, אותה פרוצדורה כמו להחליף מאוורר (תחליפי, שגם אותו אתה יודע לקנות באופן ישיר).

תאמין או לא, אבל לפעמים אנשים מעדיפים לשלם 300 שקל בשביל להשמיש מחשב שעלה להם 1800 לפני שנתיים. אני עשיתי את זה כמה פעמים, כולל מסך של סמסונג. שמח שתיקנתי ולא התחדשתי, פשוט לא הרגשתי צורך.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

הדברים שאמרתי, לא המצאתי אותם, גם אני עשיתי מחשבים כעבודה צדדית במשך כ 15 שנים, לפני כשלוש שנים נאלצתי לעזוב את עבודתי כשכיר (בתחום שלא קשור למחשבים) ויצאתי לדרך חדשה והקמתי עסק.

מה שכתבתי הן לא המצאות ולא השערות, אילו המסקנות שהגעתי אליהם מתוך החוויות של שנים בתחום הזה, גם כעבודה צדדית, וגם כ"פול טיים".

עבודה צדדית/תחביב משתלם/השלמת הכנסה, סבבה.

משכורת שאתה חייב שתכנס אחרת אתה ברחוב, כדאי שתחשוב פעמיים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

סטון תודה על ההצעה, הידע שלי במחשב נייד שואף לאפס, עם העכבר אני לא מסתדר, מאמין שתיקון זה לא מסובך אבל עדיין לא רוצה להכנס לזה בשלב הזה.

שי אני כמובן יודע שאתה מכיר את התחום מקרוב, המטרה היא נטו עבודה צדדית או תחביב משתלם, זה גם נותן קצת ניסיון בלהיות עצמאי, משהו שאני ואני מאמין שכמעט כל אחד שואף להיות.

Miata ND2

פורסם
נראה שאני בין היחידים שלא בטוח שזה רעיון רע להיכנס לתחום הזה בתור עבודה צדדית.

כמו שאתה יודע, ב8 שנים אחרונות כל המשתמשים הרגילים כבר עברו ללטופים שמספקים את כל צרכיהם. זה יצר בעיות לטכנאי PC וותיקים, אבל עכשיו יש בזה הזדמנויות, במיוחד עבור מישהו שעובד בקטן ושהזמן שלו לא כ"כ יקר.

ללפטופים יש בעיות של התחממות וסוללה שהולכת. תאמין או לא, אבל המון אנשים פשוט טומנים את הראש בחול. שמים מאוורר ביתי על הלפטופ מבחוץ, מוציאים את הסוללה ומפעילים אותו כנייח (אם אפשר בדגם) וכו'. זה נכון שאפשר להשוות מחירים, אבל מספיק אנשים נכנסים לאתר של סולן ולא יודעים בכלל מאיפה להתחיל, שלא לדבר על לקנות תחליפית מתאימה מEBAY בחצי מחיר.

לנקות מחשב נייח מאבק זה קל, נייד? ממש לא. לכמה אנשים יש HP pavilion? לך תסתכל ביוטיוב מה צריך בשביל לנקות את המאוורר באופן יסודי, אותה פרוצדורה כמו להחליף מאוורר (תחליפי, שגם אותו אתה יודע לקנות באופן ישיר).

תאמין או לא, אבל לפעמים אנשים מעדיפים לשלם 300 שקל בשביל להשמיש מחשב שעלה להם 1800 לפני שנתיים. אני עשיתי את זה כמה פעמים, כולל מסך של סמסונג. שמח שתיקנתי ולא התחדשתי, פשוט לא הרגשתי צורך.

באמת?

כי אני אשית לא מכיר אף אחד שהעדיף לתקן את המחשב ולא לקנות חדש. בלפטופים הנזק הוא בדרך כלל כתוצאה מחהתחממות, ובמקרה כזה ההוצאה תהיה הרבה יותר גדולה מאשר 300 שקל. המחירים שלהם יורדים כול הזמן, וההתחדשות שלהם היא בקצב מסחרר. לא רואה שום סיבה לתקן מחשב נייד פשוט(מה שיש בדרך כלל לרוב האנשים)

בסלולר, לדעתי התחום הרבה יותר טוב. החלפת סוללה/מסך זה משהו שכולם עושים(ולא זורקים מכשיר של 3000 שקל לפח), ואלא עבודות לגו פשוטות מאוד לאדם עם טיפה ניסיון, שאשפר לקחת עליהם סכום נחמד. החוסר הוא כאמור, בתחרות מרובה.

פורסם

בנוגע לסלולר.

לקוח שרוצה תיקון יעדיף שחנות פיזית תעשה לו את זה.

אני מכיר אנשים שעובדים מהבית ובאים ללקוח להחליף מסך לדוגמא, אבל אני לא יודע עד כמה הרווחיות בזה.

חנות פיזית נראית הרבה יותר מקצועית, ויש למי לבוא עם טענות.

עם מחשבים אנשים גם לא אוהבים להסחב, ומעדיפים שיתקנו להם את זה מיד בביתם או שיקחו ויחזירו להם אותו.

מוזר לי לשמוע שאנשים מעדיפים לקנות חדש מאשר לתקן, כי זה לא משהו שראיתי.

אחרי הכל לא כולם קונים מחשבים ב 1000 שקל, יש כאלו שקנו מחשב ב 2000 צפונה, לאו דווקא גיימרים, שרצו מחשב פשוט ותפרו אותם בחנות (כמעט כל מי שקנה מחשב בלי ידע וסיפר לי לאחר מכן זה בדיוק מה שקרה לו) והם לא מוכנים לרכוש עוד מחשב בסכום כזה, והם גם לא רוצים לזרוק את הסכום לפח ולרכוש מחשב ב 1000 ש"ח, אז הם מעדיפים לשלם על תיקון.

Miata ND2

פורסם

כל מה שאמרו פה נכון. כמו כל נותן שירות בישראל, היחס אליך הוא הכי גרוע שיש. כל אחד מצפה שתבוא אליו הביתה, תעשה את העבודה בחמש דקות ותיקח 50 שקל. מזה אי אפשר לחיות במדינת ישראל.

מה שאני מציע לך אם אתה באמת אוהב לתת שירות ואוהב את התחום, זה לתת פתרון יותר כולל. אנשים היום רוצים למשל יותר הדרכה - הם יושבים בבית ורוצים לראות תמונות מהסמרטפון על הטלוויזיה. מה שאתה עושה בחמש דקות הם לא הצליחו להבין עד היום. הם רוצים למשל לדעת איך לעשות גיבוי למחשב שלהם, או איפה הכי כדאי לשמור את התמונות. ואפילו איך לקנות באיביי בזול כמו כולם.

שווה לך לבדוק את תחום של ההדרכות האישיות. קודם כל כי אפשר להגדיר את הזמן בצורה מאוד ברורה ואת העלות לשעה, ודבר שני, אתה לא תלוי בשינויים של הטכנולוגיה. אנשים תמיד יהיו להם בעיות ושאלות. גם אם מחר כולם משתמשים בטאבלטים ולפטופים.

פורסם

אמנם בתגובה שלי סיכמתי הכל במשפט וחצי אבל אחרים הסבירו פה את הכל.

במיוחד אם אין לך ידע (פרמוט לא נקרא ידע), להתחיל ללמוד ואז לחפש לקוחות בשביל כמה שקלים ממש בודדים והמון כאבי ראש. לדעתי זה לא משתלם.

אני מדבר בתור אחד שלמד לבד הכל, התעסקתי במחשבים מהתיכון, חלק מהצבא ועד היום (גיל 27). עבדתי ואני עובד בארגונים גדולם ולדעתי המקצוע הזה כיום לא שוה הרבה. ולכן אני עושה סוג של הסבה...

פורסם

ממש אל תעבוד בשחור.

יום אחד אתה תיפול על מישהו שידרוש חשבונית מס,ואז מה תעשה?

אנחנו למשל כל דבר שקונים לעסק/מתקנים בעסק לוקחים חשבונית מס.

פעם היה לנו טכנאי מחשבים שעבד שחור,ישר הפסקנו להשתמש בשרות שלו ועברנו לאחד שעובד באופן מסודר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בעידן שבו כל אחד שיודע לעשות בוט מסידירום בטוח שהוא טכנאי מחשבים המקצוע איבד כל יוקרה שאי פעם הייתה לו.

עסקתי בתחום כעשור וכל מה שנאמר פה נכון, אל תתקרב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
כל מה שאמרו פה נכון. כמו כל נותן שירות בישראל, היחס אליך הוא הכי גרוע שיש. כל אחד מצפה שתבוא אליו הביתה, תעשה את העבודה בחמש דקות ותיקח 50 שקל. מזה אי אפשר לחיות במדינת ישראל.

מה שאני מציע לך אם אתה באמת אוהב לתת שירות ואוהב את התחום, זה לתת פתרון יותר כולל. אנשים היום רוצים למשל יותר הדרכה - הם יושבים בבית ורוצים לראות תמונות מהסמרטפון על הטלוויזיה. מה שאתה עושה בחמש דקות הם לא הצליחו להבין עד היום. הם רוצים למשל לדעת איך לעשות גיבוי למחשב שלהם, או איפה הכי כדאי לשמור את התמונות. ואפילו איך לקנות באיביי בזול כמו כולם.

שווה לך לבדוק את תחום של ההדרכות האישיות. קודם כל כי אפשר להגדיר את הזמן בצורה מאוד ברורה ואת העלות לשעה, ודבר שני, אתה לא תלוי בשינויים של הטכנולוגיה. אנשים תמיד יהיו להם בעיות ושאלות. גם אם מחר כולם משתמשים בטאבלטים ולפטופים.

מסכים בהחלט, אם יש לך סבלנות וגישה נכונה, יש לך שוק של אנשים מבוגרים שפשוט מתים ללמוד איך לעבוד עם מחשב.

לא כולם רוצים לבלבל את המוח לילדים/נכדים העסוקים שלהם, אבל כולם רוצים ללמוד לשלוח מייל, לצרף תמונה, לחפש באינטרנט, לקנות באתרים בחול, לדבר בסקייפ ועוד הרבה דברים אחרים. לנו זה נראה פשוט, להם זה נראה כמו למצוא את הגביע הקדוש.

הרבה מהם הם פנסיונרים שלא יודעים איפה להתחיל ומוכנים לשלם כדי שתבוא ותדריך אותם על המחשב הביתי. כנ"ל לגבי סמרטפונים.

לדעתי, פה יש הזדמנות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אוקיי , יצא לי בעבר להדריך תמורת תשלום גבוה, אפשר לנסות באמת.

איך לעשות פרסום שיגיע לשוק של המבוגרים אם ככה?

Miata ND2

• תוכן חדש...