Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכישה האחרונה שלנו (2008 E-class e350 avantgarde) נתגלה כי הצמיגים הקדמיים של פירלי הם הצמיגים המקורים של הרכב (בני 6), אע"פ שהם נראים טוב (ללא סימני יובש/סדקים/שחיקה) החלטתי להחליף אותם בהקדם. היום אני ממלא דלק וכמו תמיד כל שבועיים אני ממלא אויר ובודק צמיגים. היום ראיתי כי הצמיג הימני איבד חתיכת גומי בדופן כך שצריך להחליף את הסט הקדמי. מאחור מותקנים שני צמיגי דנלופ בני שנתיים מסדרת SP Sport MAXX (לא שגיאת כתיב) במצב טוב שכמובן שיעברו קדימה.

-מה כדאי לרכוש שיתאים לדנלופים הנוכחיים המותקנים ברכב? אני רוצה להחליף זוג ולא את כל הרביעייה.

-אני מעדיף צמיג עם נטייה חסכונית ודופן עמידה (רצוי גם שקט) על פני צמיג ספורטיבי, הרכב משמש רוב הזמן את אשתי (כשאני נוסע עליו שמתי לב כי אני לא מגיע למגבלות).

-אני חושב כי הצמיג נפגע כתוצאה של ניסיון חניה לא מוצלח, יש איזה שהוא רעיון כיצד להמנע מכך? פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי, האם זה נגרם מדופן צמיג עדינה מדי?

IMG_20141109_155812.jpg

פורסם

שלום,

במידה הזו הצמיגים עם נטייה לחסכון יהיו:

• Pirelli P7 CINT
  • GOODYEAR EfficientGrip

הבעיה היא שאין מבחר צמיגים "חסכוניים" בארץ במידה הזו.

פורסם

לא ציינת תקציב.

שים לב שלדגמים שהוזכרו לעיל (כולל אגב הדנלופ שכרגע מותקנים אצלך) יש מספר תתי דגמים שגם בתוכם עשויים להיות צמיגים בעלי דירוגי עומס ומהירות שונים (למיטב ידיעתי נדרש מינימום של 95W עבור רכבך) שבעקיפין משפיעים על מדדי התנגדות לגלגול, אחיזה ברטוב ורעש כפי שמיוצגים בדירוגי האירופאיים החדשים.

כך ששים לב לענין זה ובדוק, רצוי באתר היצרן, את הנתונים המדוייקים לפני רכישה.

באופן כללי, אני מאמין שסוגיית הרעש מהצמיגים תהיה זניחה יחסית ברכב כזה שמבודד בצורה טובה מן המפעל.

לגבי התנגדות לגלגול (או חסכון בדלק), אכן קצת בעייתי במידה כזו, אבל יש בכל זאת מספר דגמים שמציעים דירוג טוב בענין זה.

לגבי אחיזה ברטוב, רוב הצמיגים המשובחים והמומלצים מציגים תיוג בין A ל-C. ואין בתיוג זה כדי להשליך ישירות על אחיזה ביבש.

לפי התמונה הייתי אומר שאולי לחץ האוויר נמוך מדי, ע"ס הסדקים שמתפתחים לאורך הכתף. אם כי יתכן וזה חלק מההתיישנות הטבעית של הצמיג.

פורסם

בחיפוש (http://tires4u.co.il/?inline_1=1&search=1&... מצאתי רק שני צמיגים במחיר המתקרב לאלפייה, האם אני מכוון גבוה מדי (צמיגים של פירלי וגודייר בלבד) וניתן לרכוש צמיגים זולים יותר או שפשוט אין צמיגים איכותיים וזולים במידה כזו?

לחץ האוויר בקדמיים הוא 36 (בניפוח צמיגים חמים) כך שאין זה סביר שהקרע נוצר מלחץ האוויר נמוך מדי, הסדקים פחות קריטיים לעיניננו כי בכל זאת מדובר על צמיג בן 6. בנוסף שמתי לב כי הצמיג הימני (זה שנפגם) מאבד יותר אוויר כל שבועיים מאשר הצמיג השמאלי, בזמן הניפוח שמתי לב כי המשאבה מתחילה 34

בשמאלי ו 31 בימני.

אני עדיין מאוד מוטרד מהקרע. בעוונותיי, חניתי אי אלו פעמים בעבר בצורה גרועה (בה דופן הצמיג מתחככת באבן השפה) ולמעט שיפשופים קלים מעולם לא נתקלתי בתופעה כזו. ה E של אשתי גדולה יותר יותר מה C הנוכחית שלי והתופעה הזו נגרמת שם יותר, מדאיג אתי לחשוב כי אצטרך להחליף שוב צמיגים בכל ניסיון חנייה גרוע.

פורסם

נראה מושך אך 1300 ש"ח לצמיג גורם לי להסס. מה בנוגע ל 245/45R17 Proxes T1 Sport 99Y TL XL של Toyo? יש לי ניסיון טוב מבחינת אחיזה עם סדרה דומה (R1T) אך הצמיג היה מאוד רועש. היתרון של הוא במחיר היחסית זול של 600 ש"ח.

פורסם

אם בחסכון בעלויות עסקינן, אז אתה יכול ללכת על הפאלקן ZE914.

נמכר באתר טיירקלאב בעלות של 458 ש"ח, ועוד תקבל החזר בדמות כרטיס מתנה בשווי 100 ש"ח על כל זוג צמיגים.

לגבי הטויו T1SPORT, שהוא צמיג מומלץ למחירו, שים לב שלפי אתר החברה יש מפרט חדש (לא יודע איך ניתן להבדיל בפועל) שמציג אחיזה משופרת במעט ברטוב.

אם להישאר באזור ה-600 לצמיג, הייתי בוחן גם את האפשרות של הניטו NT830 או ה-INVO (יש לפחות משתמש אחד שהתקין כאלו).

אם קופצים ל-800, אז הפירלי P7 והגודייר אפישנט-גריפ פרפורמנס נכנסים לתמונה, ב-1000 הקונטיננטל ספורט-קונטקט 5, ומעל מגיעים למישלינים.

אני מציע גם לגשת בפועל (או טלפונית) לצמיגיות ולברר מולם היצע ומחירים בשטח.

פורסם

שלום,

אכן הפאלקן ZE-914 החדש נמכר אצלנו בעלות של 458 ש"ח כולל מע"מ, איזון והתקנה.

בנוסף, על רביעיית צמיגים תקבל 200 ש"ח מתנה לקניות ברשת FOX.

לצערי ה-T1 Sport, כרגע לא במלאי שלנו במידה הזו.

נשמח לעמוד לרשותך גם במוקד הטלפוני - 03-9005838.

פורסם

טוב. אני מעדיף את ה Toyo Proxes T1 Sport בגלל הניסיון הטוב שלי עם ה T1R ב C-Class שלי, הבעייה היא שצפי ההגעה שלו נמדד בחודשים לדברי הפנצ'ריות ולפי tiredeal. כנראה שאתפשר על הפאלקן ZE914 245/45R17 95W TL שאמור להיות תחליף משופר של ה 912 הישן, הוא אינו יקר במיוחד (458 ש"ח ב tiredeal).

מה אתם חושבים?

פורסם

ניסיון טוב עם T1R!? :shock:

עד היום אני מקלל את שלי, ושבוע שעבר זכיתי לברך ברוך שפטרנו.

מה רכשתי במקום? F1 אסימטריק 2, בינתיים אני מבסוט לאללה. אוחז ושקט.

M-TECH E46

פורסם
מאחור מותקנים שני צמיגי דנלופ בני שנתיים מסדרת SP Sport MAXX (לא שגיאת כתיב) במצב טוב שכמובן שיעברו קדימה.

-מה כדאי לרכוש שיתאים לדנלופים הנוכחיים המותקנים ברכב? אני רוצה להחליף זוג ולא את כל הרביעייה.

חיים, יש לי הרגשה שטעות בידך - בדוק שוב.

אם אינני טועה, הצמיגים האחוריים במידה 245/45/17 ואילו הקדמיים במידה שונה של 225/45/17.

לפיכך האחוריים לא יכולים לעבור קדימה.

תבדוק ותחזור לעדכן.

פורסם

ל-E350 2008 המידות המאושרות ע"פ משרד התחבורה הינן:

- שני הסרנים: 225/55R16 95W.

- שני הסרנים: 245/45R17 95W.

- סרן קדמי: 245/40R18 93Y וסרן קדמי: 265/35R18 97Y.

פורסם

אלי, הטויו לא מושלמים אך אחרי הדנלופ זבל שהיה ברכב כשנרכש (SP400) הם נהדרים. אני עדיין איתם (אחרי 3 שנים) ולמעט הרעש המוגזם שלהם הם בסדר גמור באחיזה ומעט לחץ יתר מפצה על הדפנות הרכות שלהם.

אני חושב שאתה מתבלבל בין TireDeal ל-TireClub שהגיב בשרשור ומייבא את הטויו והפאלקן ארצה.
צודק.

מצ"ב רישיון. ואכן לפי תום22 שני הסרנים: 245/45R17 95W. (ד"א, ברישיון לא מופיע קוד העומס)

Car_Licence_2014_E350_M.jpg

• תוכן חדש...