Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שימי,

תודה על ההצעה שכנראה אאמץ.

אבל גם אם נוכל להסתדר עם התחושה, אני חושש מסחירות ואמינות בעתיד.

הרי גם על הסופרב עשיתי נסיעת מבחן.

פורסם

אין מה לחשוב על סחירות בעתיד, דע לך מעכשיו שהסחירות יכולה להיות על הפנים, המצב היום בשוק המשומשות לא משהו וזה צריך לקחת בחשבון.

אני לא אומר שהרכב לא יהיה שווה שום דבר אבל אל תצפה שהוא ישמור על ערכו יותר מדי.

אמינות בעתיד - זה כבר תלוי הרבה בטיפולים שתעשה ובשימוש שלך ברכב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

סחירות? אני מניח שירידת הערך תהיה כמו רוב הרכבים - קיצונית. אם אתה לא רוצה להפסיד הרבה - תקנה יד שנייה. לגבי אמינות, רק אלוהים יודע. זה הסיכון שאתה לוקח כשאתה קונה משהו חדש ומתקדם שלא השתפשף מספיק. הרכבים האמינים הם בד"כ פשוטים, לטוב ולרע. ואגב, מה הייתה הבעיה בסופרב? שמעתי עליה רק דברים טובים.

פורסם

אגב, הרכבים ששומרים יחסית על ערכם גם עולים יותר כחדשים, ככה שזה מתקזז בסופו של דבר. יאריס, סוויפט וג'אז, למשל, עולות 10-20 אלף שקל יותר מהפיאסטה למרות שלדעתי הן פחות טובות. אמינות הן כן. אז תעשה את החישוב לבד, הכל יחסי.

פורסם

דווקא מהגיר של רנו לא נשמעות טענות,היום בין הסופר מיני היא המועדפת עלי.

כול הסטיגמות על הרנו שייכים לעבר,תיראה כמה נהגי מוניות משבחים את הפלואנס למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סחירות:

אמנם ברור שבכל מקרה תהיה ירידת ערך גדולה, אבל דווקא חשבתי שרכבי הסופר מיני האלו, בייחוד אם אני קונה במבצעים, ישמרו על ערכם בצורה סבירה.

מכל מקום, יש לי חשש שרכב עם גיר רובוטי יסבול אפילו מסחירות גרועה מאחרות. אולי זה לא נכון? אני באופן אישי לא מכיר הרבה בעלים פרטיים של פיאסטה אוטומטית.

רנו קליאו היא דגם די חדש - נראה לי שדרוש עוד זמן כדי לעמוד על טיבו.

נהגי מוניות משבחים גם את האוקטביה - כי יש הבדל גדול בין מנוע בנזין לדיזל ובין גיר רובוטי רטוב ליבש.

לגבי הסופרב - החליפו לי מצמדים בשנה הראשונה (אחרי קריסה של הגיר באמצע כביש מהיר), ואחר-כך הייתי זקוק כמה פעמים לגשת למוסך באופן מיוחד עבור עדכון גיר.

פורסם

אם אתה קונה רכב יד1 0 קמ ירידת ערך שלך תהיה נמוכה מאשר מי שקונה במחיר מלא.

גם לגבי הדור הקודם של הקליאו לא נשמעו טענות.

לכן גם עם הדור החדש לא צריכים לביות בעיות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא חושב שהשאלה היא אם הרכב יד 0 או יד 1, אלא השאלה היא מה מחירו :-P

-- ואם המחיר שלו נמוך מאוד יחסית למחירון (כמו בפיאסטה שנמכרת כיד 0 ב-90), אז לכאורה זה משתלם יותר מאשר לקנות את אותה פיאסטה ב-88 מליסינג 0 ק"מ, לא ככה?

לגבי הרנו - הדור הקודם היה גם בעל גיר רובוטי כפול?

פורסם

לא הAL4,אבל הפלואנס כבר רצה עם רובוטי כמה שנים.

אם תריץ כמה חיפושים לגבי הגיר של הפורד,אממ,לא שיא האמינות בנתיים.

פורסם

וואללה, לא בחירתה של סופי מה שנקרא, אבל בחירה לא פשוטה. סך הכל קשה להגיד שיש איזשהו יתרון מובהק ממש ממש משמעותי לאחד מהם על האחר. נראה לי שבכל בחירה שתעשה סך הכל בשביל הצרכים שלך תהיה מרוצה.

אני אולי הייתי מצמצם לשתי פיינאליסטיות את הריו ואת ה-i20 למרות שראיתי שכמה כבר פסלו אותה. סך הכל שניהם כלים אמינים וטובים ומתאימים לצרכים שתיארת. הנסיעה בריו מאד נעימה ומבפנים היא מרגישה איכותית ולא זולה, ל i20 יש שוק די טוב לעתיד. בקיצור, לך עם הלב, בכל מקרה לא תהיה לך איזושהי קטסטרופה :-)

פורסם

יוליאן,

נראה לי שהפלואנס רצה עם הגיר הרובוטי רק בגרסת הדיזל, ובהתאם מדובר בגיר רטוב שמיועד למנועים כאלה. הגירים האלה אמינים בכל הרכבים ששמעתי עליהם, בניגוד לגירים הרובוטיים היבשים שמיועדים למנועי בנזין ואחד מהם נמצא בקליאו, כמו גם בפיאסטה - שאכן ידועה בבעייתיות שלה בנקודה הזו.

גרין ספלאש,

נסעת בריו? - היא לא מרגישה כבדה מדי? החסרון העתידי של האחריות הקצרה (לעומת אחיותיה הפרטיות מיד 1) לא בעייתי במקצת?

פורסם

שלום לכולם.

היום ראיתי באתר מוטורי של קארספורום, הצעה שעל פניה נראית מעניינת במיוחד.

מדובר בקיה סיד EX.

האם זה כדאי לטעמכם, ועל בסיס הצרכים שלי?

מפריעה לי האחריות הקצרה יחסית לקנייה רגילה. האם זה אכן כך?

והאם מישהו יודע כמה מבקשים ביבואן קיה על הסיד הזו, לאחר מיקוח?

פורסם (נערך)

mogo

אני בהתלבטות זהה לשלך והייתי רוצה שנדבר - שלחתי לך הודעה בפרטי.

לגבי הגיר הרובוטי-הבעיה היא:

-אטמים זולגים שמאפשרים מגע שמן מהגיר עם הקלאץ' (יש כבר מגרסא שופרת)

-קלאץ' לא מתוכנן באופן מושלם ולכן יש מגרסא חדשה עבור הפיאסטה ונקרא דגם "C", לפוקוס זה דגם "D"

-תוכנה של הגיר ונהול מנוע שיש לעדכן עם השדרוגים הקודמים.

הובטח לי על ידי המוסך שאני מטפל בו עם פוקוס 1.6 אקובוסט, שהם מיישמים את כל השנוי ושבדומה לארה"ב, כל המכוניות שמגיעות לטיפול, נבדקות ומטופלות בהתאם.

מקריאת תיקון של פורד, המכוניות הבעייתיות הן משנתונים 11, 12, 13 וחלק מ-14 אבל לא כולן פיתחו בעיות (הפלא ופלא...).

בארה"ב האריכו אחריות על החלקים הבעייתיים לחמש שנים.

ממבחני דרך בארץ, אולי עולה שהפיאסטה סובלת הכי פחות וזה אולי קשור למומנט נמוך יותר אבל אני ממש לא בטוח.

כיוון שהרכב מיועד לבת שלי והיא בעלת רשיון על ידני, שקלתי אפילו לרכוש פוקוס 1.6 ידנית 5 דלתות משומשת, פוקוס 2 ליטר רובוטית משומשת ובקצה הסקאלה: סקודה סיטיגו ידנית אבל הגבלה בכיוון ההגה וחגורת הבטיחות, מרתיעים אותי מאד.

GP

עריכה אחרונה על ידי gprr
עדכון
פורסם

יש לך פה ברשימה כמה רכבים מאוד טובים אני חייב לציין...ויש פה גם כמה רכבים שאני לא הייתי משתגע עליהם.

בנוגע לפורד- יש לי בעיה איתם בגלל המחירים המופקעים (בכלל אני לא כל כך אוהב את האמריקאיות)...גם החלקי חילוף לא הכי זולים בעולם....

בנוגע למאזדה- רכב נחמד אבל אני לא יודע אם אתה מחפש כזה רכב זריז על הכביש . מאזדה 2 היא רכב שנותן מבחינתי תחושה מאוד ספורטיבית ואני לא יודע אם זה מה שאתה מחפש.בנוסף, היא ממש לא זולה ביחס לאחרות שרשומות לך פה.

בנוגע ליונדאי- אישית אני לא נסעתי עליה אבל היא נשמעת לא רעה בכלל.

אבל לדעתי, בסופו של דבר, אני מופתע שאף אחד אחר לא רשם את זה אבל לדעתי הקיה ריו בהחלט רכב

שמתקבל על הדעת מהקטגוריה (יש עליו אחריות של 3 שנים) והוא יותר זול מהרבה מהרכבים שציינת. חלקי חילוף זולים גם כן שזה דבר חשוב בהמשך לעובדה שציינת שאתה מתכוון להשאיר את הרכב כ-5 שנים.

הייתי מציע ללכת על הדגם הידני שמשפר משמעותית את צריכת הדלק.

• תוכן חדש...