Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ בשדרוג מגבר\סאב

Shachazalisher
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום, לאחר קניית המערכת הראשונה שלי לפני 3 חודשים אני חושב שהגיע הזמן לשדרוג.

אני מרגיש שהמערכת חלשה,לעיתים קצת אנמית ולפעמים מאכזבת מאוד, מצד שני לפעמים מפתיעה לטובה אך בגדול התחושה הכללית היא שחסר משהו שאני לא מצליח לזהות מה.

כרגע הציוד הוא:

קומפוננט מורל וירטוס 6.5 בדלתות מקדימה

סאב דאיימונד d112d2 200RMS בתיבה מאוד קטנה (נדמה לי 30 ליטר)

מגבר 4 ערוצים ישן יחסית sound stream lil wonder 4.480 60RMS לערוץ מחוברים אליו המורל לא בגישור,

יש שני ערוצים ללא שימוש כרגע.

מגבר JBL BP300.1 150rms

רדיו דיסק פיוניר 7550 3 יציאות

כל המוצר ניקנו משומשים למעט הרדיו דיסק.

האוטו הוא סוזוקי אלטו, יש הכנות לרמקולים מאחורה במידת הצורך.

בגדול אני מרגיש שהעוצמה טיפה חלשה לי אבל זה סביל, עיוותים וסאב שמגיע לקליפיניג נורא מהר זאת הבעיה העיקרית, שמלווה בחוסר פירוט לדעתי מהרמקולים.

יש לציין שעברתי לנגן רק קבצים 320KBPS מUSB מה שהביא לשיפור ניכר באיכות הסאונד.

התקציב הינו 1000 ש"ח כולל ההתקנה, כרגע הכל מותקן ומסודר על פלטה מאחורה ויהיה ניתן להחליף מגבר דיי בקלות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

- אתה משוכנע שכל הכיוונים האפשריים אכן מכוונים נכונה?

- נקודה שעוד התחבטתי בה בשרשור ההתקנה שלך לגבי המגבר 4 ערוצים - האם הוא אכן מספק 240W RMS לערוץ בגישור?!

בכל אופן, חשבתי אולי על אפשרות לחבר אותו לקומפוננט באופן חצי אקטיבי. הטוויטרים ישארו מחוברים דרך הקרוס כדי להגן עליהם והמידבאסים יחוברו לזוג הערוצים הפנוי ישירות.

- אני אומר את זה באופן זהיר מאוד - המונו שלך יציב ב-1 אוהם, כאשר ההספק נשאר זהה לחיבור ב-2 אוהם, כלומר 300W RMS. מאחר והגיין המינימלי שלו הוא 4V והיציאות ב-HU שלך הן גם 4V, אני לא בטוח כמה זה רעיון טוב. מציע שטובים וחכמים ממני בנושא יגיבו לפני חיבור כזה.

- זה שהקבצים שאתה מנגן הם ב-320kbps לא משנה כלום אם המקור שמהם הם נלקחו הוא באיכות נמוכה (לדוגמה ריפ מיוטיוב).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפסקתי מזמן עם ריפים מיוטיוב, מחפש רק קבצים איכותיים ובמקרה הצורך משלם עבורם שקלים בודדים..

כל שאר הדברים שרשמת דיי מעורפלים מבחינתי, חלק הבנתי יותר וחלק פחות

לא עדיף לעבור למגבר 2 ערוצים חזק/ 4 ערוצים 100 rms לערוץ?

והאם הקליפינג נובע מהמגבר או מהסאב? יש לציין שכשהסאב היה בתיבה יותר גדולה הוא גם היה נשמע יותר טוב אך מפאת חוסר מקום הייתי צריך להקטין את התיבה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת הסאב, לפי היצרן מתאימות לו תיבה אטומה בנפח 34 ליטר או פתוחה בנפח 50 ליטר.

ניתן להשקיע גם בענין זה ולייצר תיבה שמותאמת למבנה תא המטען אצלך כדי למקסם את ניצול המקום.

קליפינג מגיע מקובץ האודיו, מיחידת הראש או מהמגבר. לפי הנתונים היבשים, הגיין במונו צריך להיות סגור לגמרי או קרוב מאוד לזה כדי להימנע מעיוותים.

אתה יודע להגיד איך ביצע המתקין את כיווני הגיין?

ברעיון שלי לגבי הגברת הקומפוננט אתה למעשה תספק 60W עבור כל וופר ו-60W (מינוס מה שהקרוס יקח) עבור כל טוויטר. וזאת במקום המצב הנוכחי שהמגבר מספק 60W שמשותפים לקרוס, טוויטר ווופר בכל צד. יהיה צורך כמובן לכוון מספר דברים במגבר/HU בשונה מעכשיו בשביל להוציא את זה לפועל.

לגבי אם עדיף מגבר חזק יותר - אולי. אבל למה לא לנסות לחסוך הוצאה נוספת כרגע?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם את ההגברה מחדש אני יוכל לעשות לבדי? או שאאלץ לסוע למתקין?

בקשר להחלפת המגבר, הוא ניקנה בכזה סכום שזה היה כמעט חינם, לכן אני לא מרגיש בעיה להשתדרג מהמגבר הנ״ל, לעומת זאת המונו נקנה בסכום גבוה מידי לכן יהיה לי קשה להפרד ממנו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה שלך זה אמור להיות יחסית פשוט, כי הקרוסים ממוקמים מאחור בצמוד למגברים. כך שמבחינת חיווט כל שעליך יהיה לעשות הוא לנתק את יציאות הוופרים מהקרוסים ולחבר אותם במקום היציאות האחוריות של המגבר שאינן בשימוש כרגע.

אבל, כמו שאמרתי יהיה צורך לכוון כנידרש את המגבר. אחרת פוטנציאל הנזק קיים.

לייתר בטחון, אני מציע להמתין לקבלת חוות דעת נוספות בנידון.

תיכף או מחר אשב על החוברת הוראות כדי לתת את דעתי לגבי הכיוונים הראויים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, אז ככה, זה מה שאני מציע (מיספורים תואמים לתמונה):

(1) ערוצים 1+2 - טוויטרים (דרך קרוס):

(2) קרוסאובר - Full או HPF וכפתור (3) על 650Hz.

(4) ערוצים 3+4 - מיד-וופרים (ישיר):

(5) קרוסאובר - LPF:

לחצן ימין (6) לא לחוץ (High), כפתור LPF מכוון (7) לפי האוזן אי שם באמצע (קרוס חותך בין וופרים לטוויטרים ב-2.2kHz).

דרך ה-HU, כיוון HPF של 63 או 80 (או אחר לפי האוזן).

לחילופין:

(5) קרוסאובר - BPF:

לחצן ימין (6) לא לחוץ (High), כפתור LPF מכוון (7) לפי האוזן אי שם באמצע (קרוס חותך בין וופרים לטוויטרים ב-2.2kHz).

לחצן שמאל (8 ) לחוץ פנימה (Low), כפתור HPF מכוון (9) על קצת מעל ה-50.

-----------------------------

באס בוסטים (10) - 0dB.

גיינים (11)- מניח שערוצים 1/2 מכוונים כבר, ניתן לתאם את ערוצים 3+4 באותו האופן או לבצע כיוון מחדש לשניהם.

2.jpg

אני ממליץ בחום להמתין לעוד דעות מצד החברים בפורום, כדי לאשר את הרעיון שלי ואת הכיוונים שהצעתי בפרט!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניסיון זה לא יעלה כסף ולכן כדי לבדוק את זה.

אם זה עדיין לא יענה על הדרישות, תחזור לפה.

זהירות עם גיין לטויטר, כי הוא כבר יהיה בלי מידבאס ולכן יקבל את רוב העוצמה של הערוץ.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגמרי.

את הכסף שכל כך מדגדג לך להוציא על מגבר אחר, תוציא על איטום ובידוד של הרכב.

עם המחירים של החומרים החדשים שמיובאים ע"י הספונסר החדש, ESIMPEX, תוכל לעשות עבודה טובה בענין זה.

אגב, בהסתכלות מחדש על התמונה שצירפתי, לגבי המיד-וופרים, לכאורה משתמע שהאופציה להעביר את הקרוסים לחיתוך גבוהה (6 ו-8) פעיל רק בהפעלת BPF. ולכן נסה להתחיל מהאפשרות הזו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Band Pass Filter. מס' 5 להפעיל אותו עבור ערוצים אחוריים בלבד.

-6? מה? איפה יש דבר כזה באיור?

תוכל אולי להעלות תמונה של הצד הזה במגבר אצלך? אולי מסיבה כלשהי אפשרויות הכיוון שונות?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר באפשרות הנחתה של 2dB של הטוויטרים. אם חסר לך צלילים גבוהים תעביר את הג'מפר ל-0 ואם עדין חסר אתה יכול להעביר ל-2+.

התיבה על גבול של להיות קטנה מדי. כאמור ע"פ נתוני יצרן התיבה צריכה להיות 34 ליטר ואתה מדבר על 30. אולי. זה בהחלט עשוי להשפיע, בטח ביחס לתיבה הגדולה שהיתה לך קודם.

אם תבצע קצת בידוד בדלתות ותספק קצת יותר למיד-וופרים תוכל לרדת איתם מעט נמוך יותר ואולי זה ישלים לך את מה שחסר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...