Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את הסרטון, אותו אחד שכבר עלה בשירשור הזה.

אני לא יודע בדיוק איך עובד פטישון או פונקציית הרטט במקדחה. אני לא יודע איך נראה המבנה הפנימי שגורם לרטט, או איך זה בנוי.

אני כן יודע, שהכלי מעביר מכות קטנות למקדח על מנת להעצים את יכולת הקידוח. כך גם עובדת האימפקט, רק שבמקרה שלה מדובר על הברגות ולא על קידוח. ההבדל הוא להבנתי סמנטי בלבד- קח לדוגמא מברגי דפיקה. באותה מידה שאתה יכול להשתמש בפטיש כדי להבריג איתם, אתה יכול להשתמש בפטיש כדי לעשות איתם חור במשהו. זה לא אומר שהמברג נועד ליצירת חורים בדברים...

אם יש למישהו סרטון שמסביר איך עובד פטישון ופונקציית הרטט במקדחה, אני רק אשמח לראות וללמוד, אגב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברווז, הדפיקות באימפקט הן בסיבוב, כלומר עם כיוון הסיבוב של המקדח.

הדפיקות של פטישון הן קדימה, מישור אחר לגמרי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ומה לגבי מקדחה רוטטת?

לגבי פטישון במצב חציבה, בהחלט הגיוני.

לגבי פטישון במצב קידוח- ובכן, סביר מאד מאד להניח שאין לפטישון 2 מצבי דפיקה, אחד סיבובי ואחד ישר, והוא אכן משתמש בהלימה קדימה.

פורסם

אותו דבר כמו פטישון.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ברווז,

הנה 3 סרטונים שימחישו לך איך עובד פטישון:

1. סרטון של דיסקברי, סרטון מצויין:

2. סרטון של בוש על דגם גדול שלהם (דומה לזה שמוצג בדיסקברי), החל מדקה 1:05

3. פטישון "ביתי" ולא כבד, גם של בוש, דגם GBH 2-28, למי שמבין:

לגבי מברגה, לא מצאתי איך. איך כותבים מברגה באנגלית?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מברגה: cordless drill לרוב.

תודה רבה, החכמתי מעט ולמדתי משהו חדש.

פורסם
יש כמה דרכים, כולם לא להיט...

1) מקדחים עם קנה ביט (משושה 6.3 מ"מ שהוא 1/4 אינצ'). האופצייה העדיפה, אבל היקרה ביותר. המקדחים האלו יקרים וקשה למצוא אותם.

2) פוטר קטן עם קנה ביט שמתחבר למברגה (קוטר מקסימלי למקדחים עד 6 מ"מ). האופציה הזו מאד לא נוחה לשימוש וגורמת לבלאי מואץ על המברגה. לשימוש חד פעמי, פה ושם, עוד נסבל. אבל לא לשימוש יומי.

לגבי "פוטר מקצועי", תשכח מזה. האופצייה הזו לא קיימת. מה שדיברתי עליו הוא לא יותר מצעצוע אפטרמרקט, שאני לא מצליח להבין את הצורך בו כל כך. אני ממש לא הייתי רוצה להשתמש בדבר הזה.

לגבי המכות של האימפקט- ישנם מקדחים (קובלט למשל) שהם שבירים יחסית. הבעייה שלך תהיה יותר בקטרים הקטנים- 4 מ"מ יישבר לך כמעט מייד לדעתי. פלוס, בהחלט ייתכן שמקדח שלא יישבר, יסבול משברים בשפת החיתוך שלו ויהפוך ללא יעיל. אני הייתי ממליץ לא לנסות בכלל, אבל זה רק אני- safty sally כמו שאומרים בחו"ל.

לגבי קידוח בבטון- מאמין שכן, כך עובד פטישון וכך עובדת פונקציית הרטיטה במקדחות לבטון. אבל שוב, זה לא הכלי המתאים לכך.

כשאתה מגעגע אתה להיט. תודה.

נסכם את התמונה שעולה מדבריך ומדברי ניץ'.

שימוש באימפקט לקידוח בבטון - לא יעיל בגלל סוג ההלם המופעל על המקדח, הלמי פיתול באימפקט, הלם צירי בפטישונים.

תפסנית בעלת קנה המותאמת לתפסנית האימפקט - רק לקטרים קטנים של עד 6 מ"מ ורק בשיטת הידוק באקים פרימיטיבית שתתרופף תחת הלמי פיתול. מאמין שיהיה גם חופש רדיאלי או זריקה בגלל התיווך של התפסנית הנוספת הזולה, מה שיגביר את הסבירות לשבירת מקדחים בקוטר קטן במיוחד בקידוחי פלדה ואחיזה ביד.

אז כנראה שאמשיך להשתמש במקדחות הרגילות ובפטישון שיש לי, ולנצל מברגה עתיקה שעדיין סוחבת, למעט מאד שאני צריך.

חבל, קיוויתי שהאימפקט יפה וגם אופה.

יוסי

פורסם

יש בשזר מבצע על מברגה ירוקה של בוש 10.8 ליתיום, שיש לה גם רטט לקידוח, ב 400 שח עם מזוודה קשיחה, דיל טוב :

ImageUploadedByTapatalk1414148749.124891.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מתעלק.

ברשותי מברגה נטענת של בוש 12V עם סוללות ניקל קדמיום, דגם דומה לזה שבתמונה. הבעייה היא שהסוללות הן המקוריות משנת 2005 והן לא מתפקדות.

האם יש אופצייה זולה להחיות את המברגה? זה פשוט הזוי שב 400 ש"ח רוכשים מברגה חדשה + 2 סוללות ליתיום בעוד עלות של סוללת ניקל קדמיום אחת היא כמה מאות שקלים.

אני ממש לא רוצה לזרוק לפח מברגה טובה של בוש תוצרת שוויץ עם מעט מאוד שעות עבודה על השעון, אבל נראה שממש לא כלכלי לרכוש עבורה סוללות חדשות. מה עושים?

איתמר

gsb122._bosch-gsr-12-2-v-cordless-drill-machine-driver-12v-ni-cd-extra-battery.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש אפשרות להחליף את הסוללות שבתוך ה"סוללה" המקורית.

צריכות להיות שם 10 סוללות 1.2 וולט. תוכל לרכוש עשירייה כזאת באיביי בכמה עשרות שקלים ולהחליף לבד.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
יש אפשרות להחליף את הסוללות שבתוך ה"סוללה" המקורית.

צריכות להיות שם 10 סוללות 1.2 וולט. תוכל לרכוש עשירייה כזאת באיביי בכמה עשרות שקלים ולהחליף לבד.

לגבי הסוללות באיביי - יש המון רמאויות. אני נפלתי פעמיים על סוללות "מחודשות" כנראה.

אחד ה"פטנטים" שלהם הוא לקחת סוללות נטענות שהם פסולת ולא מתפקדות, לעטוף אותם בפלסטיק שייראו חדשות לגמרי ולשלוח אותם. ואז אתה מקבל סוללות שנראה שהן נטענות אבל מחזיקות קצת מטען חשמלי וזהו. עד שאתה מבין מה קורה עובר זמן וכבר אי אפשר להחזיר.

ראיתי תמונות שצולמו בבית חרושת כזה. אם אמצא אצרף לכאן.

פורסם

אני יודע, פתחתי בעבר סוללה כזאת.

לדעתי הזמנה + משלוח של 12 סוללות נטענות חדשות כאלו לא יהיה זול מרכישת סוללה חדשה "קומפלט".

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לדעתי הזמנה + משלוח של 12 סוללות נטענות חדשות כאלו לא יהיה זול מרכישת סוללה חדשה "קומפלט".

לדעתי אתה טועה - 90 ש"ח וזה אצלך (אחרי חודש וחצי כמובן): http://www.ebay.com/itm/12-Pcs-SubC-Sub-C-2500mAh-NiCd-Rechargeable-Battery-Tab-/170510599469?pt=AU_Electronics_Batteries_Chargers&hash=item27b339452d

פורסם

איתמר, הייתי בדיוק במצב כמו שלך, בוש כחולה שעבדה שנים ארוכות כמו סוסה, וכשהלכה הסוללה השנייה יכולתי לקנות סוללה תחליפית ב 25$ או מברגת ליתיום "ביתית" ב-50$ (בלק אנד דקר ). בחרתי באופציה השניה, אבל בינתיים העברתי את הבוש לסטטוס אספנות ואני מקווה להמשיך להוציא אותה לסיבוב פעם בכמה זמן, סתם בשביל הנוסטלגיה. בינתיים לא מצטער על ההחלטה.

דרך אגב, המחירים הם מחירי ארה"ב, סוללה חדשה (תחליפית) לבוש עולה 200 ש"ח בפתח תקווה, ואת הבלק אנד דקר הספציפית שקניתי לא ראיתי בארץ.

post-58-1348631528.jpg

• תוכן חדש...