Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה העיקרית עם הליתיום שם יקרות משמעותית.

מהנסיון של עם אימפקט, ממש נח לעבודות עץ,אין דבר כזה בורג שלא נכנס.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סוללות ליתיום יותר רגישות לפריקה טוטאלית (מקצר את אורך החיים של הסוללה) ולכן היצרנים מנתקים את המכשיר כשהסוללה מגיעה מתחת למתח מסויים.

בגלל זה במכשירים מבוססי ליתיום הסוללה לא דועכת אלא פשוט מתנתקת לגמרי קצת לפני שהיא נגמרת.

בניקל מטל יש דעיכה איטית עד לפריקה.

ושאלה קטנה: למה זה טוב האימפקט? קראתי שהיא גם דופקת את הבורג ולא רק מסובבת, אבל למה זה טוב? זה לא ידפוק את ההברגה?

במברגה רגילה אם תנסה להבריג בורג ארוך לתוך עץ קשיח אתה תגיע למצב שהמברגה נחנקת ונעצרת או שהביט יחליק לך על הבורג או שלא תצליח להשתלט על המברגה בגלל שהיא תתנגד לבורג ותעוף לך מהידיים,

באימפקט המברגה מתחילה להבריג באופן רגיל כמו מברגה רגילה עד שהיא מגיע לרמת התנגדות מסויימת שבו מגנון האימפקט נכנס לפעולה והוא נותן המון מכות קטנות בכדי להמשיך להתקדם ולהכניס את הבורג, תדמיין מכות של פטיש, רק שהמכה היא לא פנימה, אלא הצידה, המברגה הזו כמעט ולא נעצרת אף פעם, אין לה את הבעיה של זריקת היד הצידה בהברגות מאוד קשות כמו במברגה רגילה, החסרון שלה הוא אי שליטה על רמת הכוח כמו במברגה רגילה, אין לה קלאץ' והיא יכולה בקלות לשבור מדפים של איקאה. היא גם עושה יותר רעש ממברגה רגילה

מצורף סרטון הסבר על איך טכולוגיית האימפקט עובדת:

והנה סרטון הדגמה שצילמתי של המברגה שלי:

פורסם (נערך)
^מה היתרון בכך שיש קלאץ' במברגה שהיא לא אימפקט?

קלאץ' נותן לך רגישות. כלומר אתה מכוון את הרגישות בהתאם לסוג העבודה.

אימפאקט היא ללא קלאץ', המפעיל מחליט מתי להפסיק ללחוץ על המתג/הדק.

נראה לי שהבנתי, זה אפילו לא מכה הצידה, אלא מכות סיבוביות כחלק מתנועת ההברגה. מעניין.

הנה סרטון שמסביר איך אימפקט עובדת:

עריכה אחרונה על ידי GaBi_88

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

אין ספק שהכחולות של בוש מצוינות, אבל גם יקרות.

אינני יודע מה השימושים שלך פותה"ש, אהל בשל קשיי תקציב, ולצורך שימושים ביתיים פשוטים (יש לי גם מקדחה עצמאית) רכשתי מברגה באיקאה (מתוצרתם או משהו) באיזור ה- 50-60 ש"ח (אם אינני טועה) שעושה אחלה עבודה בכל הנוגע לדברים פשוטים כגון: הברגת בורג לדיבל, ברגי מחשב וכו'. יש לי אותה כשנתיים ועובדת יופי.

כמובן שאם יש תקציב, אז תתפנק על איזו בוש כחולה, רציתי רק להראות אלטרנטיבה זולה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

גם מברגות NO NAME עם סוללות ליתיום יהיו פתרון מצויין למשתמש הביתי.

עיקר הסיפור במברגות נטענות (גם מקצועיות וגם ביתיות) הוא רק הסוללה, המברגה עצמה נדיר להחריד שמתקלקלת.

אני קניתי לפני כ-3.5 שנים סט רזרבי כזה, NO NAME, של אימפקט + מברגה + 2 סוללות + מטען מהיר + פנס ב 699 שח.

הסט מעולה לשימוש ביתי ואפילו לשימוש מקצועי. החיסרון הוא שאחרי 3.5 שנים של עבודה - הסוללות עושות בעיות (לאחר כל הבדיקות שעשיתי, נראה שהבעיה היא בסוללות עצמן או במנגנון האלקטרוני שמגן עליהן). בכל מקרה מדובר ב 3 סוללות ליתיום (10.8V) ולמי שיש זוג ידיים טובות וחצי שעה פנויה, יזמין 3 סוללות ליתיום איכותיות מאיביי במחיר סימלי של 10-15$, ועם קצת הלחמות הוא מארגן לעצמו סוללה חדשה.

סביר להניח שהאיכות של הסוללות מלכתחילה לא משהו, כך שלהחליף סוללות לאחרות איכותיות ככל הנראה יתן יותר שנים של שקט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
^מה היתרון בכך שיש קלאץ' במברגה שהיא לא אימפקט?

קלאץ מאפשר לך שליטה על עוצמת ההברגה, למשל בעץ סיביט רך שהבורג לא יברח לך לצד השני של העץ יש לך כיוונון דרגות חוזק

נראה לי שהבנתי, זה אפילו לא מכה הצידה, אלא מכות סיבוביות כחלק מתנועת ההברגה. מעניין.

הבנת נכון, תסתכל על זה כמו רכב בלי טורבו לעומת רכב עם טורבו, יש לך הרבה יותר מומנט ברכב עם הטורבו :)

פורסם (נערך)

גם אני מתלבט.

בין זה (מקיטה 12 וולט): http://www.amazon.com/Makita-LCT209W-Lithium-Ion-Cordless-2-Piece/dp/B005CQ1RGI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1413384044&sr=8-1&keywords=LCT209W

לזה (ריובי 18 וולט):

http://www.homedepot.com/p/Ryobi-18-Volt-One-Lithium-Ion-Drill-Driver-and-Impact-Driver-Combo-Kit-2-Tool-P882/203406854

לסט השני אפשר להוסיף עוד 10 דולר ולקבל מקדחה/מברגה במקום המברגה וכלי נוסף לבחירתך.

http://www.homedepot.com/p/Ryobi-18-Volt-ONE-Lithium-Ion-Cordless-Hammer-Drill-and-Impact-Driver-Combo-Kit-with-Circular-Saw-P898-P506/205192815

הנטיה היא לכיוון הראשון היות והוא קומפקטי יותר ועושה רושם של נוח לעבודה עבור ידי הפסנתרן הענוגות שלי. דעות?

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שימוש ביתי או מקצועי לא מאוד כבד?(לא בניית פרגולות כל יום) המקיטה 10.8

שימוש מקצועי וכבד (בניית פרגולות כמעט כל יום) הריובי 18v

קח בחשבון שבשניהם תקבל מטען 110v שלא מתאים לארץ

פורסם

ביתי לגמרי. לגבי המטען, מצאתי כבר תרשימים והוראות איך להחליף את המתח במטען, לא סיפור ושווה את הפרש המחירים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ביתי לגמרי. לגבי המטען, מצאתי כבר תרשימים והוראות איך להחליף את המתח במטען, לא סיפור ושווה את הפרש המחירים.

אם אתה צריך רק מברגות, הסט הראשון הוא מעל ומעבר למשתמש ביתי, גם אם יום אחד תרצה לפנק את עצמך בפרגולה...

הסט השני מצויין גם כן, ההפרש (20$) לא קריטי. השאלה היא האם פיזית יש הבדל גדול בין הסט הזה לסט הראשון.

אם אתה חושב שתתפתח בענף ה DIY ותזדקק למסור יום אחד, הדיל ב 159$ כולל המסור הוא פ33ה ! (בהנחה ומבחינת חשמל הוא מתאים לרשת במקום מגוריך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המסור גם על סוללות, הרשת לא משנה. אכן דיל פצצה, אבל הוא ככל הנראה אוברקיל בשבילי והמחיר שלו הוא כלים מגושמים יותר. נראה שאני אעשה את הבחירה ההגיונית ואקח את המקיטה.

אם יום אחד אבנה בית לבד, אתארגן על סט כבד יותר. לא סביר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
אין ספק שהכחולות של בוש מצוינות, אבל גם יקרות.

אינני יודע מה השימושים שלך פותה"ש, אהל בשל קשיי תקציב, ולצורך שימושים ביתיים פשוטים (יש לי גם מקדחה עצמאית) רכשתי מברגה באיקאה (מתוצרתם או משהו) באיזור ה- 50-60 ש"ח (אם אינני טועה) שעושה אחלה עבודה בכל הנוגע לדברים פשוטים כגון: הברגת בורג לדיבל, ברגי מחשב וכו'. יש לי אותה כשנתיים ועובדת יופי.

כמובן שאם יש תקציב, אז תתפנק על איזו בוש כחולה, רציתי רק להראות אלטרנטיבה זולה.

בן.

תמיד תהיתי לגבי האיכות של המברגות איקאה האלו. אני מניח שאמשיך לתהות, כי אני לא הולך לרכוש אחת כזו- היא לא מתאימה לצרכים שלי. אני צריך מברגה לבניית רהיטים, קצת יותר רציניים מהרהיטים הכמעט מוכנים של איקאה.

גם אני מתלבט.

בין זה (מקיטה 12 וולט): http://www.amazon.com/Makita-LCT209W-Lithium-Ion-Cordless-2-Piece/dp/B005CQ1RGI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1413384044&sr=8-1&keywords=LCT209W

לזה (ריובי 18 וולט):

http://www.homedepot.com/p/Ryobi-18-Volt-One-Lithium-Ion-Drill-Driver-and-Impact-Driver-Combo-Kit-2-Tool-P882/203406854

לסט השני אפשר להוסיף עוד 10 דולר ולקבל מקדחה/מברגה במקום המברגה וכלי נוסף לבחירתך.

http://www.homedepot.com/p/Ryobi-18-Volt-ONE-Lithium-Ion-Cordless-Hammer-Drill-and-Impact-Driver-Combo-Kit-with-Circular-Saw-P898-P506/205192815

הנטיה היא לכיוון הראשון היות והוא קומפקטי יותר ועושה רושם של נוח לעבודה עבור ידי הפסנתרן הענוגות שלי. דעות?

אם אתה לא נגר חובב, או לא בונה כל יום משהו גדול, ה-10.8 יהיו טובות לך. אבל, לדעתי האישית, עדיף לך כבר להוציא עוד כמה דולרים ולקנות את הסט עם המשור. משור כזה לא מזיק שיהיה, ואם אתה כבר צריך משור כזה, אז אתה גם צריך מברגה קצת יותר רצינית :lol:

ברצינות, אם אתה כן עושה עבודות נגרות או שיפוצים פה ושם, משור כזה בהחלט לא יזיק, ולעבודות האלו גם מומלץ מברגה קצת יותר רצינית. לגבי "נח לעבודה", אני מאמין שיהיה לך נוח באותה מידה העבודה עם 2 הסוגים- ההבדל היחיד יהיה במשקל הכלי. החברות משקיעות לא מעט בארגונומיה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...