Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

fuel cut

hezi2155
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הותקן קיט טורבו הכולל טורבו גדול יותר, מזרקים, חיישנים, מניפולד, צנרת מלאה כולל החלפה לממיר חופשי יותר וכמובן מפה תואמת.

הרכב נוסע מדהים אך הבעיה מתחילה כאשר אני לוחץ על דוושת הגז במלואה. הרכב מאיץ, גודש עד שהטורבו מגיע לפיק ושם אני מקבל את ה fuel cut - נקרא לזה "הגנה" לצורך הפוסט.

כשרכשתי את הקיט נאמר לי בסדנא (סדנא בחול) על תופעת ההגנה שתתרחש, שכשאתקין את הקיט, בעשרות הק"מ הראשונים, הרכב יחתוך ויעשה את אותו fuel cut לצורכי הגנה. לגיטימי.

אז נסעתי כמה מאות ק"מ, ההגנה עדיין קיימת.

לאחר בירור עם הסדנא, ונסיעה של עוד כמה ק"מ הוא הבהיר בפירוש שזה עניין של זמן. אני פשוט צריך "ללמד" את המחשב על הנתונים החדשים של האוויר/דלק. הוא תדרך אותי לגדוש גדישה מלאה בהילוך שני עד שההגנה תיעלם. כשזה יקרה, לעבור לשלישי, רביעי, חמישי ולבסוף שישי, ובכל פעם ללמד את המחשב מחדש. אז נסעתי שוב. 45 דקות של נסיעה בהילוך שני בלבד מ 3200 סלד ועד הגדישה המלאה שוב ושוב, וממש לפני שהרמתי ידיים וההגנה נעלמה. אין יותר fuel cut. הרכב מגיע לסלד גבוה ולא חותך דלק, אך קורה דבק אחר והוא שלמרות מדוושת הדלק, הסלד ממשיך לטפס עוד למשך שנייה ומפסיק. המשכתי להילוך שלישי, כאן המהירויות יותר גבוהות והתחושה של הבלימה הפתאומית מעלה מחשבות של הרס המנוע.. נסעתי עוד כרבע שעה שוב רק בהילוך שלישי מסלד 3500 ועד גדישה מלאה כשבכל פעם תופעת ההגנה חוזרת. לאחר כרבע שעה החלטתי לתת לרכב לנוח להיום. ואז הורדתי לשני בכדי לבדוק, לוודא שאכן לפחות בהילוך שני לימדתי את המחשב, נחשו מה? ההגנה חזרה. מדוכדך מעט חזרתי הביתה, שלחתי מייל לסדנא ועכשיו מבקש את עצתם של אלו שמבינים דבר.

דעתכם יותר מרצוייה

תודה למגיבים

הרכב הוא אלפא רומיאו מיטו t-jet 2010.

פורסם

מרוב הסברים שכחתי לומר ששאלתי היא האם להמשיך ו"ללמד" את המחשב? להמשיך לגדוש ולחוות קטיעות כאלה עד אשר תפתר הבעיה הנ"ל? כפי שהדריכו אותי מראש בסדנה?

או שאני עושה משהו לא נכון?

חג שמח!

פורסם

איזה שעונים מותקנים לך ברכב על מנת לעקוב אחרי המנוע?

האם החלפת משאבת דלק לספיקה יותר גבוהה מאז שהתקנת את הקיט טורבו החדש?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

שעון egt ושעון גדישה.

לא הוחלפה משאבת דלק, אך אין צורך בהחלפה שכזו.

הקיט הורכב על רכבי מיטו שונים בחול. לכולם הייתה את אותה הבעיה אך לכולם היא נפתרה. מדובר על 3 רכבים שונים בשתי מדינות שונות.

משום מה אצלי היא עדיין קיימת

פורסם

יכול להיות מאוד שהתקלה היא לא בגלל הקיט, יש כל כך הרבה דברים מסביב שיכולים לגרום לתופעת תקלה מוזרות במיוחד ברכב לא מקורי, יש עוד כמה סיבות שיכולות להכניס את ה-FUEL CUT לפעולה.

לדעתי לא התקנת את השעון הכי חשוב ברכב משופר והוא שעון יחס אוויר\דלק, דרכו עליתי על הרבה בעיות ברכבים של חברים והצלנו מנועים מהרס.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מטריקס לקחתי לתשומת ליבי את עניין שעון התערובת.

אולי חשוב שאציין שכאשר אני גודש מבלי ללחוץ על הדוושה עד לסופה, הכל תקין. כלומר ניתן לגדוש בפיק כאשר דוושת הדלק לחוצה לא עד הסוף.

פורסם

אתה מסכים איתי שאם אתה גודש רק בשביל הדוגמה 1 באר בפיק כאשר הדוושה לחוצה 100%, לעומת כאשר הדוושה לחוצה 80% אחוז ואתה גודש 1 באר בפיק, קורים דברים שונים לגמרי בקריאת החיישנים והחישובים של מחשב הרכב?

פורסם

מסכים איתך מכיוון שזה נשמע הגיוני. אך אני לא מבין גדול אלא רק את בסיס הדברים ויש לי נטייה להאמין לבעלי המקצוע שמהם קניתי. כזה אני.

השאלה היא האם להמשיך ולגדוש בכדי "ללמד" את המחשב כפי שנאמר לי למרות החיתוכים? או שלדעתכם זה יהיה דבר שגוי מכיוון שכך לא תיפתר הבעיה?

ואנסה לדבר עם אביחי מחר, למרות שאני מכיר אותו רק משרשורים בפורום.

תודה לעונים דרך אגב

פורסם

איך עושים הסבה לקיט כזה עם טורבו גדול יותר בלי ווידבנד? שעון תערובת לצורך העניין..

כל השעונים ברכב שתשים לא שווים כמו האינדיקציה של הווידבנד, אתה יכול לדעת בדיוק אם אתה נוסע בחוסר דלק או משהו בסגנון, דברים ששוברים מנוע בקלות.

לדעתי תלך לפי ההוראות כמו שאמר לך המוכר של הקיט, ופשוט תתקין ווידבנד, לדעתי זה דבר חובה, לא רק לכיוונים, כי ווסת, משאבה ודברים בסגנון יכולים לקרוס בסופו של דבר ועל הווידבנד אתה רואה במאית השניה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תוכן חדש...