Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקיון בעזרת אלכוהול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ראיתי בכמה שרשורים שמנקים את הרכב בעזרת אלכוהול ,

רציתי לדעת למה זה משמש ואיך עובדים עם זה מדריך או משהו ?

ועם גם אתם מנקים ככה את הרכב שלך ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנקים את הרכב עם אלכוהול מדולל במים (יחס של אחד לשלוש בערך, קצת יותר, לטובת מים), לפני יישום הגנה ואחרי פוליש.

כשמסיימים את פעולת הפוליש נשארת שכבה שומנית כתוצאה משאריות החומר, לשומן יש יכולת "לכסות" סווירלים.

כדי לראות את התוצאה האמיתית של העבודה יש צורך בניקון בין מעברי הפוליש עד לתוצאה הרצויה, אלכוהול מדולל או Panel wipe (הסבר בהמשך) הוא הפיתרון לכך.

לפני יישום הגנה, הרעיון הוא להשאיר משטח נקי וטהור, ההגנה אמורה להתחבר בצורה מקסימלת לפח, ושאריות של שומן/לכלוך יכולות להוריד משמעותית את משך זמן ההגנה, לפני יישום שכזה יש צורך בנקיון עם אלכוהול כדי להבטיח משטח נקי לחלוטין והצמדות מקסימלית.

בשפה שלנו האלכוהול המדולל נקרא בקיצור ipa.

יש חומרים שמיוצרים על ידי חברות שונות, השימוש שלהם הם בידיוק לאותם המטרות שהזכרתי קודם, נקראים panel wipe.

חומרים לדוגמה: gtechiq panel wipe, car pro eraser.

יש לשים לב שבשונה מה-gtechniq, האירייזר לא נועד לנקיון לפני הגנה, אלא רק לנקיון של שאריות הפוליש, הוא לא מוריד הגנה קיימת (מנסיון שלי עם fusso, menzerna powerlock ועוד כמה שמות ששכחתי).

"יאללה בירי".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז לא קראת עד הסוף.

משתמש או אחרי פוליש, או לפני הגנה.

אז כן, אתה צריך (שלב אחד לפני הווקס, אחרי שאתה שוטף את הרכב שוב לאחר הפלסטלינה, ומקווה שאכן שוטף). :)

"יאללה בירי".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קראתי עד הסוף וכנראה שאני לא הבנתי .

אני שוטף את הרכב עם ONR שטיפה יסודית , עושה פלסטלינה ואז שוטף שוב עם האלכוהול מייבש ומורח ווקס?

והאם חייב לבצע את הפעולה הזאת או שאפשר לוותר עליה ?

תוכל להיות יותר נקודתי לגבי מוצר אחד או 2 שממש טובים ועושים עבודה טובה ומשתלם במחיר .

שאתה אפילו משתמש :wink: או שהכי זול וטוב לקנות אלכוהול מביית מרקחת ולדלל במים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התהליך שלך נכון חלקית, הוא אמור להתבצע באופן הבא:

1. שטיפה יסודית

2. פלסטלינה (ללא צורך לייבש את הרכב לפני זה).

3. שוב שטיפה (לנקיון כל הג'יפה שהשתחררה בעקבות הפלסטלינה).

4. ייבוש.

5. ipa

6. הגנה.

עם האלכוהול המדולל/panel wipe אתה מתנהג כמו דיטיילר.

ריסוס וניגוב מידי, פאנל אחרי פאנל, עניין של עשר דקות גג לכל הרכב (שלך ספציפית, אם מדובר על הג'יפ שבתמונה).

אישית יש לי גם ipa, גם eraser וגם panel wipe, ונכון לעכשיו משתמש בעיקר בpanel wipe, מרגיש שהוא עושה את העבודה באופן הכי טוב, בנוסף לוקח לו קצת יותר זמן להתאדות = יותר זמן למריחה = יותר חסכוני.

אותך לא הייתי "מסבך", וממליץ לך כהתחלה לרכוש אלכוהול 70% בבית מרקחת, לערבב אותו ביחס של 1:3.5/1:4 עם מים, ויש לך ipa מוכן לשימוש.

לגבי השאלה שלך של האם "חייב", אתה לא חייב כלום, אתה גם לא חייב פלסטלינה, ולא חייב למרוח ווקס, כל התחום הזה הוא מותרות.

אבל אם כבר, אז כבר.

רוצה למקסם את תוצאות העבודה שלך? תשלב ipa בתהליך שלך.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי :) , וכן זה הג'יפ שבתמונה ,

אני יקנה בנתיים את האלכוהול מביית המרקחת ואז נתקדם לחומר שצינת .

אני ידלל אותו לתוך שפריצר של אג'קס אם מים מזוקקים,

משפריצים את זה ישרות על הרכב או שאת המטלית ואז מנגבים ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...