Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם. חדשה פה ומקווה לתשובות מועילות !

אחרי המון חיפושי רכב יד 2, הגעתי למסקנה שרמאים יש מספיק, ועליי לקנות רכב חדש דנדש.

החלטתי ללכת על מנוע 1000, אני גרה בדרום באיזור מישורי לכן זה אמור להספיק.

ההתלבטות העיקרית היא בין הסיאט מי לסקודה סיטיגו.

קראתי פה בפורום בנושא, אבל ההתייחסות הייתה לסיטיגו עם 75 כ"ס, והיום הסיטיגו רק עם 60.

סיאט מי היא 75 כ"ס ובסך הכל נראית לי מאוד מספקת ועונה על הצרכים.

הדאגה שלי היא הגובה של המושב שהרבה מכם התלוננו פה על זה. הגובה שלי הוא 1.52 אז אולי לא אוכל למצוא רכב אידיאלי בכלל בשבילי, והסיאט מי היא התפשרות טובה? אולי בכל רכב הגיוני אצטרך לשים כרית הגבהה ? או שהסיאט מי באמת לא מתאימה לא משנה מה. (מבחינת גובה).

הדבר היחידי שמרתיע אותי בסיטיגו זה ה60 כ"ס, שזה נשמע לי מעט מדי כי יהיו לי נסיעות קבועות מחוץ לעיר.

חוץ מזה, הבנתי ששתי המכוניות זהות .. אם יש הבדלים שתרצו לעלות, יותר מאשמח. המצלות יתקבלו בברכה !!

פורסם

תלכי לסוכנות ותיבדקי,נוחות זה אישי לכול אחד.

הרכב כאמור בדיוק אותו דבר.

בדקת גם אץ היונדאי i10?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אכן שתי המכוניות זהות ולדעתי היום גם אין כבר הבדל בגובה המושב כי לשני הרכבים יש כיוון גובה. אבל הכי טוב באמת זה לגשת לסוכנות, לעשות נסיעת מבחן ולהרגיש בעצמך אם הגובה טוב או לא טוב. למה לסמוך עלינו, בחורים גבוהים בגובה של 1.80 פלוס? :)

באותה ההזדמנות תקבלי גם הצעות מחיר משתי הסוכנויות. תתפלאי אולי לשמוע אבל הרכב הזה לא נמכר מי יודע מה ולפעמים בסוכנות לחוצים "לשחרר מלאי" לפני שהוא פג תוקף. את עלולה לגלות שרכב אחד זול בכמה אלפי שקלים מהמקבילה שלו.

לגבי המנוע - ההבדלים בין שתי הגרסאות, 60 ו-75 כוחות סוס, לא גדולים במיוחד. אבל ה-75 כוחות סוס מרגישה קצת יותר טוב במהירויות גבוהות, נניח מעל 90 קמ"ש. זה לא מאוד קריטי, אפשר להסתדר בסדר גמור גם עם ה-60 כוחות סוס, אבל זה קצת פחות נחמד.

ובכל מקרה, לא להתפתות לרכוש את הדגם עם הגיר הרובוטי המזעזע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הלכתי לסוכנויות ובדקתי את שתיהן ..

הייתי בטוחה שהגובה בסיאט מפריע רק לי כי אני נמוכה אז התעלמתי מזה. (יש חלק פלסטיק מעל הלוח שמסתיר קצת).

שתיהן עולות לי אותו הסכום .. 67 אלף על הכביש. רק לבחור ..

מה עם פולקסווגן אפ ? זה בטווח מחירים ? שווה להסתכל ?

פורסם
תלכי לסוכנות ותיבדקי,נוחות זה אישי לכול אחד.

הרכב כאמור בדיוק אותו דבר.

בדקת גם אץ היונדאי i10?

כן, בדקתי. זה גם באותו מחיר. נוחות מקסימלית.

אבל החלטתי בינתיים לרדת ממנה כי לפי מה שהבנתי סיאט וסקודה מבית צ׳מפיון טובים יותר

פורסם

מה????

הבנת ממש לא נכון,צמפיון זה אחד היבואנים שיותר מושמצים עקב השירות לקוי.

תריצי פה חיפוש ותביני.

לכן כדאי לשקול מחדש את היונדאי.

לפי המחיר אני מבין מדובר על רכב שהוא לא ידני?

אם כן מדובר על גיר לא הכי מוצלח מבחינת נוחות לעומת גיר חלק של היונדאי,אם כי הסיאט תהיה חיסכונית יותר.

אם? רק פרייאר יקנה אותה במחיר הזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הלכתי לסוכנויות ובדקתי את שתיהן ..

הייתי בטוחה שהגובה בסיאט מפריע רק לי כי אני נמוכה אז התעלמתי מזה. (יש חלק פלסטיק מעל הלוח שמסתיר קצת).

שתיהן עולות לי אותו הסכום .. 67 אלף על הכביש. רק לבחור ..

מה עם פולקסווגן אפ ? זה בטווח מחירים ? שווה להסתכל ?

למה להתעלם? את אמורה לחיות עם הרכב הזה 2-3-4-5 שנים, למה לסבול?

פולקסווגן אפ זהה לסיטיגו ולמיי למעט עיצוב קצת שונה להגה ולפנסים. אהה, כן, והיא מגיעה עם עוד שנה של אחריות. לדעתי, לא שווה להוסיף על זה את הפרמיה הנדרשת.

יונדאי i10 החדשה היא נכון להיום אחת מהמכוניות הטובות ביותר בקטגוריה, אבל צריכת הדלק שלה גבוהה משל הסיטיגו/מיי/אפ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התעלמת?! את הולכת לשים סכום גבוה על מוצר צריכה שישמש אותך יומיום, את צריכה לבחור רכב שיענה בצורה מיטבית על כל צרכים שלך. אם הרכב הזה לא מתאים לך אחרי כל הכיוונונים, אז אני מציע שתדלגי לרכב הבא.. אם היית קונה גרוטאה בת 18 ב-4 אלף, אז הייתי מבין את הפשרה, לא כשמדובר ב-67K ש"ח

פורסם

אני בערך כל חיי אוהב את המוצרים של צ'מפיון.

לדעתי האפ נראית מקסים ועיצוב הפנים הראה שונה מהאחיות שלה, אבל, צריכה להסתכל גם 4 שנים קדימה.. ירידת ערך וכו', יונדאי החדשה לדעתי צ

מהממת ונוחה.

ומחזק את מה שנאמר מעליי, למה שתסבלי כל יום.

בעולם-"זאת זכות לתת שרות"

בארץ- "אתה חייב לתת לי שרות! אני קניתי את הכיסא שאתה יושב עליו!":evil:

פורסם

רונה, כשבדקת את הסיאט והסקודה מבחינת הגובה, לקחת בחשבון את נושא החגורת הבטיחות?

אם אני לא טועה, בסיאט אין אפשרות לכוון את גובה מנגנון החגורה, וזה יכול להוות בעיה עבורך (בגלל הגובה שלך ייתכן והחגורה תעבור מעל הצוואר ולא מעל הכתף, וזה לא נוח ושלא לדבר על כך שזה גם מסוכן).

תבדקי את הכל, תעשי נסיעת מבחן אמיתית ורק אז תקני. לא נוח מספיק? תעברי יצרן. והאמיני לי, לא תפסידי כלום אם לא תקני מצ'מפיון ה"מהוללים".

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

רונה היקרה, עזבי שטויות של יבואנים אבל באמת צ'מפיון מושמצים מעל ומעבר וכאשר תדרשי לגשת אליהם לכל מיני דברים היחס שלהם יהיה בהתאם.

אם אנחנו הולכים נטו על רכב ולא חשוב מי היבואן שלו, שני הרכבים שציינת הם אותו הדבר כפי שציינו מעלי, 67K ש"ח אני מניח שזה לדגם האוטו' ואם ככה אז עדיף אכן לשקול לקחת את ה-i10. הרכב יותר אמין, יותר מאובזר ויהיה יותר נוח עבורך {ציינת שאת קומפקטית} המושבים שלו יחסית גבוהים, לי זה לא היה נוח כי אני 1.85 אבל לך זה יכול להיות מעולה. מה שכן צריכת הדלק שלו היא פחות טובה ממה שציינת, אם את נוסעת פחות מ-1K קמ"ש בחודש אין לזה משמעות כ"כ, הבדל של 100 ש"ח בחודש.

הכי חשוב זה לא לקחת את הגיר הרובוטי כפי שציינו מעלי, את לא רוצה לבלות במוסך הרבה במיוחד כאשר את קונה רכב חדש, וגם אם יגידו לך שאני מדבר שטויות...תאמיני לי לא שווה לקחת את הסיכון.

דרך אגב, מה עם רכב ידני? לא בא בחשבון? ככה את פותחת לעצמך המון אפשרויות חדשות, חסכוניות יותר, מהנות יותר, נוחות יותר ואיכותיות יותר.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

הסיאט והסקודה לא פחות אמינות, ההיפך, הגיר הרובוטי שלהם עד עכשיו חף מתקלות.

זה לא DSG7 מאיפה הקביעה שהיא תבלה איתו במוסך?

הסיאט מרגישה יותר טוב במהירות בין עירונית מאש היונדאי.

הגיר דורש הסתגלות קלה, לאחר שהאוטו נע, אין ממש הבדל לאוטומט רגיל, התחלת נסיעה דומה להתחלה ברכב ידני עם "חצי קלאץ".

אני באופן אישי יותר התחברתי לעיצוב הפנים של הסיאט הכל מרגיש יותר מוצק ואיכותי ופחות מצועוצע(ופחות מרשים-גרמני אופייני).

צריכת הדלק והביצועים של הסיאט טובים יותר(מנוע הליטר והגיר האוטומטי ביונדאי, לא אטרקטיביים במיוחד).

הרכב יחסית נוח, החגורות לא מהווים בעיה גם לאנשים נמוכים.

גם אם זה נראה ככה, אין לי אף אחד מהרכבים, זה הרשמים שהגעתי אליהם מסבב התרשמות למכר.

פורסם

ממי שכן נסע יש לו חוות דעה לא טובה לגבי אופן תפקוד הרובוטי,מה שכן אנשים פה מדווחים על רכב חיסכוני יותר מאשר היונדאי וזה הגיוני.

איך קראתי פעם ציטוט של מישהו מצפיון " אם בן אדם מבקש נסיעת מבחן על הגיר הרובוטי רוב הסיכויים שהוא לא יזמין אותו".

לגבי איכות,בכולם יש את אותו פלסטיק זול וחלול וזה לא באמת מייצג את הסלון האיכותי של הרכבין הבכירים של vag.

כיוון שצריך להסתגל עם עזיבת גז למעבר חלק,חלק מהאנשים לא מסתדרים וזה מעצבן בזמן נסיעה במיוחד עירונית,למה לקחת סיכון שבסוף היא לא תתרגל?

• תוכן חדש...