Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קודם כל, הטענה שמה שהיצרן הגדיר זה הטוב ביותר איננה בהכרח נכונה, כי היא נכונה בשביל שיווק להמונים, אבל בתור בודד, יכול להיות שאני אסתדר עם החסרונות של מצב שונה.

האם יש מישהו שיודע ממקור כלשהוא כמה אפשר לרדת ועדיין לא ייגרם נזק.

אני מדבר על לכוון לסביבות ה-800, כאשר המקור הוא 900. מדובר במנוע מתוצרת WV משנת 2004 (דגם מנוע ALH) . הנושא של איך לכוון הוא לא בעיה אצלי.

הנזקים האפשריים שידוע לי עליהם:

1) שלא יהיה שימון מספיק, אני לא יודע כמה ואיך השימון של המנוע הזה, והרי יש דיבורים על נזק למנוע שעובד יותר מידי על סל"ד סרק. אבל אני אוכל ללחוץ על הדוושא מידי פעם, כאשר האוטו עומד בסרק למשך זמן, אם זה מה שצריך כדי שלא יינזק. האם מישהו יודע כמה אפשר לרדת מבחינה זו.

2) נזקים כתצאה מטלטול המנוע. אבל אני אוכל לראות כאשר נכוון את זה, אם הסל"ד שנכוון גורם לטלטולים. ברור לי ש-700 יהיה נמוך מידי, וש-850 יהיה בסדר מבחינת הרעידות.

מה עוד לקחת בחשבון?

תודה חברים.

עריכה אחרונה על ידי yosle
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

חשבתי שאוכל לדלג על המטרה כאן, אבל כנראה שלא...

חלק מהסיבות הם:

בעיקר לאפשר נסיעה בהילוך ראשון, במהירות נמוכה מעט יותר אבל בלי ללחוץ קלאץ', כי זה ידני.

אולי הפחתת רעש, זה הרי דיזל.

אולי הפחתת בלאי מזערי..

פורסם

קראתי 4 פעמים עד שהצלחתי להבין מה אתה מנסה להשיג. לטעמי מיותר, לא ריאלי ועלול לגרור לתוצאה הפוכה ממה שאתה מצפה לה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא ייתכן להוריד את סל"ד הסרק מ-900 ל-850 למשל, ולקבל תוצאה הפוכה מנסיעה בהילוך ראשון במהירות נמוכה מעט יותר בלי ללחוץ קלאץ'.

וזה מנוע טורבו דיזל, והוא במצב מעולה, כך שבמצב הנוכחי הוא גולש בעליות תלולות בסל"ד 900 בלי לרעוד בכלל, בלי לגעת בדוושות.

אודה אם תנמק מה הם הסיכונים שאתה רומז לי עליהם, ובכל אופן תודה על ההשקעה בקריאת ההודעה שלי כמה פעמים..

אני עומד לשחק עם התוכנה מסיבות אחרות שלא קשורים לכאן, וזה ייעשה על הדרך, ואני מנסה לברר את הסל"ד המתאים לי, שהוא בטוח לא מעל 850 בכל מקרה.

פורסם

הורדת סל"ד הסרק אכן תוריד את מהירות הנסיעה בהילוך ראשון ללא לחיצה על הקלאצ'. מצד שני בכ-מ-ה זה כבר יוריד את מהירות הזחילה? אנחנו מדברים כאן בסך הכל על 50-100 סל"ד לטענתך, ועוד של הילוך ראשון הקצר ממילא. בדקת במחשבון יחסי העברה?

בנוסף אם המטרה שלך לחסוך בדלק, להפחית רעש ובלאי אתה עלול לגלות שזה בכיוון ההפוך. סביר להניח שהסל"ד הנמוך יוביל ליותר רעשים, רעידות ועבודה לא סדירה של המנוע. הורדת הסל"ד גורמת למנוע להיות פחות יעיל וסביר להניח שצריכת הדלק דווקא תעלה, לא תרד.

בקיצור - רד מהרעיון. אם פולקסווגן הייתה חושבת שהמנוע צריך להיות על 800 סל"ד או כל סל"ד סרק אחר שם הוא היה. אין כאן שום אינטרס לשים את הסל"ד גבוה ממה שהוא אמור להיות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
וזה מנוע טורבו דיזל, והוא במצב מעולה, כך שבמצב הנוכחי הוא גולש בעליות תלולות בסל"ד 900 בלי לרעוד בכלל, בלי לגעת בדוושות.

אתה מודע לכך שבסל"ד סרק ההשפעה של הטורבו כלל אינה קיימת, נכון?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאתה רוצה לעשות יותר מיותר מלהתקין חסכן דלק במנוע.

איך בדיוק זה יפחית בלאי? זה רק יגביר את הבלאי שהמנוע סוחב את הרכב עם לחץ שמן יותר נמוך מהרגיל.

אם מפריעה לך מאד המהירות שבה הרכב מתגלגל בפקק, אולי עדיף לשקול מעבר לאוטומט. חבל לגרום לנזק בגלל כזה עניין שולי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ההילוך הראשון שלו באמת לא קצר כמו ברכבים אחרים.

נכון איתמר, מבחינת רעש כנראה יהיה יותר רעש. למרות שיש לו גלגל תנופה כבד יחסית.

ונכון שבסל"ד נמוך יותר המנוע פחות יעיל, אבל זה רק יחס בין הסל"ד לכח, אבל אין אפשרות שבסל"ד נמוך יותר בלי עומס עליו, צריכת הדלק תעלה. אמנם, הצריכה בסרק זה כ-600מ"ל בשעה, זה לא מה שכל כך קריטי. אני גם אוכל לראות את ההבדל ולדווח עליו, אם זה היה חשוב למישהו. אבל ברור לי שאין אף אחד אחר שמתעניין בדבר כזה, אז זה לא יסייע לאף אחד...

היצרן חייב סל"ד כזה, מכמה סיבות, בין הייתר בשביל שהלקוח ילחץ גז, ויהיה לו כח זמין, ובסל"ד מעט נמוך יותר יהיה לו פחות באופן משמעותי. אבל אני יכול להסתדר עם זה, משום שאני מודע לזה.

בטורבו דיזל, שנייה אחת אחרי שלוחצים גז, אם יש עומס, כבר יש גדישה מורגשת גם בסל"ד נמוך כזה, בשונה מאוד מטורבו בנזין. לכן אני מציין את עניין הטורבו דיזל בקטע הזה.

הנסיעות שלי לא כוללות הרבה פקקים, ולכן יהיה פחות טוב לי אוטומט.

תודה לכל אלו שטרחו לחשוב על העניין, בינתיים נראה שכדאי לא לרדת אל מתחת ל-850, אבל עדיין מקווה שיהיה חבר פורום שיידע כמה ההשפעה על הלחץ שמן, שזה נתון קריטי גם כן.

יש גם עוד סיבה שזה חשוב לי, אבל מעדיף שלא להתווכח עליו, ואין לי עליו שאלות, לכן מעדיף לא לדבר על סיבה זאת גם כן :wink:.

פורסם

אתה לא תראה שום הבדל בצריכת הדלק - משקל ארוחת הבוקר שלך יותר משמעותי מאשר הסל"ד...

אתה תקבל רק יותר רעש וויברציות ויש רק פוטנציאל לדברים רעים (שחיקת תושבות, לא מספיק שימון) ולשום דבר טוב שיצמח מזה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

לגבי הפוטנציאל לנזקים מויברציות איתמר כבר רמז.

לגבי ההשוואה לחיסכון בצריכת הדלק, התייחסו כבר. (והחיסכון לא יעבור את ה-30מ"ל לשעה של סרק..)

זה לא מיותר, ועדיף לא להעלות את זה לדיון כאן מדוע, כי אין שאלות בנושא. אני במיוחד לא רושם את שאר הסיבות לשינוי, כדי שלא יגיבו גם עליהם שלא לצורך. גם האחרים הביעו את דעתם שזה מיותר, אבל בלי לומר את זה אלא בנימוקים.

חשבתי לנסות אם יש מישהו שיש לו מידע ממקור רציני, לגבי כמה ישתנה זרימת השמן, או מידע לאפשרויות נזק שלא ידענו קודם. בינתיים יוצא שכנראה אכן לא פחות מ-850. אבל בהבדל של ה-50, שבשבילי זה משנה בשביל מה שאני צריך, אוכל לשמוע מייד אם מגביר את הויברציות, ולהחזיר ל-900 אם רועד.

סתם אגב, יש מנועי דיזל שונים מאוד משלנו, שלא מיועדים לרכבים, אבל בנויים לעבודה קבועה במהירות פחותה מ-300 סל"ד. שם הם מפיקים את היחס הטוב ביותר בין צריכת דלק ובלאי, לבין כח בפועל. אבל זה באמת לא משנה לעניין שלנו.

תודה לאלו שניסו את כוחם בכל אופן.

פורסם

נחמד לראות הודעה שלא קשורה להמלצות לרדת מהעניין, כאשר זה לא מה שנשאל, למרות שזה נובע מרצון טוב לעזור לבנאדם..

אני לא זוכר, אבל מדובר בנפח מנוע ענק, לא בסדר גודל שאנחנו מדמיינים בכלל... ועם מהלך בוכנה של איזה חצי מטר לפי מה שאני זוכר.

• תוכן חדש...