Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלוואות P2P , שווה להכנס כהשקעה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אפיק מעניין אבל לדעתי עם סיכון גדול.

אתה נותן כסף לאדם שאתה לא מכיר על סמך בדיקה של גוף שאין לו אינטרס להתאמץ לגבות חוב מחייב חדל פרעון כי הוא מפסיד את הכסף שלך ולא את הכסף שלו.

אני לא מפחד מאנשים נורמטיביים שנקלעו למשבר ופתאום לא יכולים לשלם לתקופה מסויימת כי אלה אנשים שגם יעשו מאמץ אמיתי לשלם (ואם אחרי המאמץ הם עדיין לא מצליחים אני לא אלך להוציא להם את האוכל מהמקרר אלא אוותר על החוב). אני מפחד מהמקצוענים שחיים מפשיטות רגל ומכל מיני נוכלויות כי זה כר מעולה לפעולה מבחינתם.

עריכה: אחרי שקראתי קצת באתר של אילואן אני עוד יותר סקפטי. הם דואגים כל הזמן להדגיש שהם רק מתווכים והם גם כותבים שאם אתה מתקשה בהחזר אז פנה אליהם והם יעזרו לך לפרוס את ההלוואה. זה נראה כמו לקיחת הלוואה ממישהו אחר כדי לכסות את ההלוואה שלא החזרת עד שהאחרון ייתקע עם הלוואה גדולה שלא תוחזר (כמו בכל הפירמידות).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זאת השקעה כמו כל השקעה, בכל השקעה יש סיכון, יצא לי להשקיע באגרות חוב שעלו ב 10% בשנה ויצא לי להשקיע באגרת חוב שהפסידה מערכה 50% תוך 4 חודשים.

לכן אני מנהל תיק עם הרבה אגרות חוב (קצת מניות) כך שבסופו של דבר טפו, טפו אני מבסדר.

גם כאן צריכים להשקיע בתבונה, לא את כל הכסף שיש ביד אלה את חלקו. גם את מה שמשקיעים לא להלוות לבן אדם אחד אלה למספר רב של אנשים, אפשר גם 100 ש"ח אפילו פחות לכל בן אדם. אפשר לבחור רמת סיכון שונות.

אם קצת הצלחה אפשר להגיע ל4% + מדד.

פורסם

אני לא יודע איך הגעת מדד+4% בהצטרפות למיזם, זה ללא ספק הערכה סובייקטיבית לחלוטין. (אגב, אחרי העמלות שלהם או לפני? אחרי מס או לפני?)

אבל אני זורם איתך, נניח שיש לי 100,000 שקלים ששוכבים בבנק בריבית של 0.05% לשנה...

אני יכול להצמיד למדד בבנק, ונניח שעם 0 אחוז שנתי. רק הצמדה. 5 שנים.

לעומת זאת אני יכול להצטרף למיזם הזה ולקבל מדד + 4% כפי שאתה מעריך.

כלומר, אני מסכן סדר גודל של 100,000 שקלים שכנראה עבדתי עליהם לא מעט, בשביל אולי לקבל 4000 שקלים בשנה.

אישית, אני שמרן, ושונא סיכונים, וכנראה אעדיף שלא להצטרף למיזם. אולי אם היה כאן פוטנציאל ל 10% וצפונה, היה על מה לדבר.

כחלק מתיק השקעות מבוזר - אני אעדיף אגחים של חברות אירופאיות גדולות, ולא להלוות כסף לאנשים פרטיים שמרבית הסיכויים הם שהמערכת הבנקאית סבירבה לתת להם אשראי נוסף.

גם המודל כאן, כפי שהוזכר, שבו לגוף המנהל יש אינטרס לייצר כמה שיותר עסקאות ופחות תמריץ ישיר לגבות את הכל הכסף הוא מעט בעייתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כעובד בנק כאשר אתה מציג תוכניות חיסכון ללקוח פוטנציאלי, האם זה לפני עמלות ומיסים או בניקוי עמלות ומיסים, גם כאן אותה תשובה.

• תוכן חדש...